Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 minutes ago, firepc said:

Στην ουσία έτσι είναι, το PC ήταν και είναι ο βασιλιάς

Το θέμα είναι οτι κοστίζει όσο τέσσερις κονσόλες

Ναι και με παιχνιδια στα 70-80 ευρω.

Δεν ξεχναω οταν εδωσα 70 για το τελευταιο nfs...

Δεν κοιταω ποιος ειναι ο βασιλιας απλα η κατευθυνση που παιρνει η sony μου φαινεται προβληματικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, bonepeeler είπε

Ναι και με παιχνιδια στα 70-80 ευρω.

Δεν ξεχναω οταν εδωσα 70 για το τελευταιο nfs...

Δεν κοιταω ποιος ειναι ο βασιλιας απλα η κατευθυνση που παιρνει η sony μου φαινεται προβληματικη.

Η κατεύθυνση που παίρνει είναι αυτή. Και σε κάποια χρόνια θα τα φέρνει day 1 ps5&pc

Μπορείς να δώσεις 2Κ? Πήγαινε στο PC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, bonepeeler said:

Γιατί θεωρείς ότι η κατεύθυνση είναι προβληματική;

Εσύ ως καταναλωτής αυτή τη στιγμή, έχεις περισσότερες επιλογές ως προς το hw που θέλεις να έχεις. Κονσόλα ή PC. 

Υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θέλουν να επενδύσουν σε PC καθώς και το αντίστροφο, άτομα που δεν θέλουν κονσόλα.

Δεν βλέπω που ακριβώς είναι το πρόβλημα να κυκλοφορούν παντού τα παιχνίδια και ο καθένας να επιλέγει την πλατφόρμα που θέλει να τα παίξει. Εγώ πάντως το βλέπω ως πλεονέκτημα.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, bonepeeler είπε

Καλησπερα.

Δεν ξερω αν ειναι το σωστο σημειο για να γραψω τον προβληματισμο μου με την κονσολα αλλα βλεπω πως απο τη στιγμη που εχει καποιος εναν gaming υπολογιστη, δεν εχει κανενα νοημα πια να εχει και ps5.

Αν κρίνεις συμφορουμίτη ότι σε καλύπτει παραπάνω το PC από το Ps5 , τότε εννοείται ότι κοιτάς μετάβαση σε αυτό για αγορές μελλοντικών παιχνιδιών, αν δεν σε πειράζει βέβαια να περιμένεις ένα Χ διάστημα να κυκλοφορήσει το κάθε παιχνίδι πχ.

Οπως και η κατεύθυνση που παίρνει η Sony είναι ξεκάθαρη.

Θέλει να έχει επιπλέον έσοδα και από την μεριά του PC όπως βλέπουμε και με το φετινό Helldivers 2, απλά δεν απαξιώνει πλήρως την κονσόλα, βγάζοντας όλα τα παιχνίδια με το καλημέρα.

Οτι βολεύει τον καθένα, διαλέγει και παίρνει.

8 ώρες πριν, firepc είπε

Το θέμα είναι οτι κοστίζει όσο τέσσερις κονσόλες

Η κάρτα γραφικών σε επιδόσεις που φοράει το ps5, την αγόρασε φίλος μου από Πλαισιο στα 250ευρώ πριν λίγες ημέρες(rx 7600).

Ας πούμε εως 2 φορές το κόστος μιας κονσόλας για ένα αξιόλογο μηχάνημα, τρελή υπερβολή οι 4 κονσόλες...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η κάρτα γραφικών σε επιδόσεις που φοράει το ps5, την αγόρασε φίλος μου από Πλαισιο στα 250ευρώ πριν λίγες ημέρες(rx 7600).

Ας πούμε εως 2 φορές το κόστος μιας κονσόλας για ένα αξιόλογο μηχάνημα, τρελή υπερβολή οι 4 κονσόλες...

Να βαλει ο φιλος καποιο απο τα 1680p games, με rescale, με τις ρυθμισεις κτλ σε 4κ και να δουμε πως θα ειναι το performance. Ωραια η συγκριση με gpu, αλλα δεν ειναι μονο αυτο.

20 ώρες πριν, bonepeeler είπε

δεν εχει κανενα νοημα πια να εχει και ps5.

Στην ουσια ενα ps4 χρειαζομαι.

Εχεις ηδη ps4? Γιατι προφανως δεν συμφερει να πουλησεις το 5αρι για να παρεις 4αρι. Ή και να εχεις και τα 2, πιο λογικο ειναι να σπρωξεις το 4αρι εκτος αν υπαρχει αναγκη των 150 ευρω διαφορας που θα κερδισεις στα μεταχειρισμενα. Εξακολουθεις να εχεις συμβατοτητα με psvr2 (που απο οτι καταλαβα εχεις), nvme, επιδοσεις

5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν κρίνεις συμφορουμίτη ότι σε καλύπτει παραπάνω το PC από το Ps5 , τότε εννοείται ότι κοιτάς μετάβαση σε αυτό για αγορές μελλοντικών παιχνιδιών, αν δεν σε πειράζει βέβαια να περιμένεις ένα Χ διάστημα να κυκλοφορήσει το κάθε παιχνίδι πχ.

Οπως και η κατεύθυνση που παίρνει η Sony είναι ξεκάθαρη.

Θέλει να έχει επιπλέον έσοδα και από την μεριά του PC όπως βλέπουμε και με το φετινό Helldivers 2, απλά δεν απαξιώνει πλήρως την κονσόλα, βγάζοντας όλα τα παιχνίδια με το καλημέρα.

Οτι βολεύει τον καθένα, διαλέγει και παίρνει.

Αν είναι όμως να φτιάξω gaming pc θα δώσω κάτι παραπάνω για κάτι δυνατότερο αλλιώς ποιο το νόημα? Μετά παίζει ρόλο και σε τι αναλύσεις θα παίζει το pc μου. Εν έτη 2024 λοιπόν  δύσκολα θα διάλεγα 1080p άρα πάμε σε 1440p τουλάχιστον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάλογη  gpu. Εγώ προσωπικά που θα ήθελα να παίζω σε 4k άστα να πάνε, θέλω τουλάχιστον 4070/7800xt και πάνω..θα μου πεις γιατί 4k? Ε σε 4k είναι κουμπωμένες οι κονσόλες μου, να πέσω σε ανάλυση για χαρην του gaming pc? Nope, δεν παίζει να κάνω τέτοια υποβάθμιση. Όποτε κάθομαι στα αυγά μου ελπίζοντας να μην δω πολλά 30fps games στις αγαπημένες μας κονσόλες. Άσε που προτιμώ να δώσω αυτά τα λεφτά σε παιχνίδια παρά σε αναβάθμιση του υπολογιστή μου.

54 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να βαλει ο φιλος καποιο απο τα 1680p games, με rescale, με τις ρυθμισεις κτλ σε 4κ και να δουμε πως θα ειναι το performance. Ωραια η συγκριση με gpu, αλλα δεν ειναι μονο αυτο.

53 λεπτά πριν, music_lover είπε

Αν είναι όμως να φτιάξω gaming pc θα δώσω κάτι παραπάνω για κάτι δυνατότερο αλλιώς ποιο το νόημα? Μετά παίζει ρόλο και σε τι αναλύσεις θα παίζει το pc μου. 

παιδιά την περίπτωση της κάρτας δεν την ανέφερα για να αρχίσουμε να γράφουμε πάλι τα περί PC vs Ps5, και να πάει αλλού το θέμα.

Το ανέφερα για να τονίσω στον συμφορουμίτη πιο πίσω που έγραψε σαν εναλλακτική του Ps5 γενικά και αόριστα ότι χρειάζεσαι υπολογιστή 2000+ευρώ(4 κονσόλες).

Γιαυτό έβαλα και το σχετικό emote στο σχόλιο του, γιατί δεν είναι όλοι σε PC μεριά με πανάκριβους υπολογιστές τελευταίας γενιάς, μην τρελαθούμε κιολας.

Ούτε και το Ps5 είναι το τέρας δύναμης όταν χαροπαλεύει σε ορισμένα παιχνίδια να κρατήσει 60fps σε ανάλυση κάτω από 1080p.

Στο περσινό Final Fantasy XVI, όταν μπαίνεις σε μάχη με πολλά εφέ, για να κρατήσει η κονσόλα 60fps, πέφτει η ανάλυση μέχρι και σε 720p(υπάρχει σχετικό video από το DF). Jedi Survivor και Remnant 2, μια από τα ίδια.

Αρα για να κλείσουμε το κομμάτι αυτό, όχι δεν χρειάζεσαι 2000+ευρώ υπολογιστή(πύργο)για να έχεις μια εμπειρία ανάλογη με Ps5.

Αν θέλεις να έχεις μια εμπειρία πάρα πολύ καλύτερη από Ps5, ναι μπορείς να φτάσεις αυτό το ποσό φυσικά.

Ο συμφορουμίτης ούτως ή άλλως που έκανε πρώτος το ανάλογο σχόλιο, αναφέρθηκε καθαρά στις κυκλοφορίες σε ps5 και PC μεριά, και όχι στο κόστος της μετάβασης από Ps5 σε PC.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερες συμφουριτες,

θα σας πω την δικια μου παικτικη εμπειρια των 30+ ετων σχετικα του θεματος περι κονσολας ή destop pc.

Λοιπον, για 25+ ετη επαιζα αποκλειστικα σε υπολογιστη σχεδον τα παντα πειρατικα και ξοδευα συνεχεια λεφτα σε αναβαθμισεις υπολογιστη, μονιτορ κλπ

Παλιοτερα οταν τερματιζα ενα παιχνιδι στον υπολoγιστη ειχα ενα βιβλιαρακι που κατεγραφα τις ωρες που μου πηρε καθως και την ημερομηνια.

Aσε που χλευαζα καποιους γνωστους οταν μου ελεγαν πως επαιζαν πλαυστασιο στον ελευθερο χρονο τους χωρις περαιτερω διευκρινησεις, επειδη για καποιο λογο ειχε καταγραφει στο υποσυνειδητο μου ως κατωτερη μορφη γκειμινγκ.

καποια στιγμη λοιπον, στην αρχη της πανδημιας αγοραζω ps3 & ps4 μεταχειρισμενα απο εδω (insomnia) ετσι για να δω τι παιζει και κυριως για να παιζουν τα παιδια μου στην μεγαλη τηλεοραση του σαλονιου. Φυσικα αρχισα να ασχολιεμαι κ εγω.

Ηρθε η αποκαλυψη στα ματια μου...πολιτισμικο σοκ!

Χαρη στο PSN profile και στα τροπαια των παιχνιδιων (που δεν γνωριζα την υπαρξη τους γιατι δεν ειχα κανεναν κολλητο φιλο που να εχει πλαυστασιο καθως ολη η παρεα ασχολιομασταν με υπολογιστες) ολα αυτα παραγκωνιστηκαν ως παρωχημενα.

Ο,τι παιζεις, ο,τι κερδιζεις, αυτοματα αποθηκευτεται για παντα και καταγραφεται το παικτικο ιστορικο σου για παντα, ναι θα μου πειτε αυτο ποια γινεται και με τα ατσιβμεντς στο στιμ κ στο χβοχ αλλα δεν ειναι το ιδιο, καθως εχω καταγεγγραμενες 200+ ωρες σε δωρεαν παιχνιδια του epic game stores που κανονικα δινουν τροπαια κ για καποιο λογο/γκλιτς εχω παρει τα τρια μου!

Επιτελους, μπορω να παιξω σε οποιαδηποτε τηλεοραση σε μεγεθη ιντσων που με τον υπολογιστη, μου φαινονταν αδιανοητα.

Επιτελους μπορω να παιξω σε οποιαδηποτε σταση σωματος θελω κ σε οποιοδηποτε σημειο και οχι καθημενος με πληκτρολογιο κ ποντικι ταλαιπωρωντας απιστευτα την μεση μου.

Επιτελους μπορω να αγοραζω τα παντα (παιχνιδια) γνησια σε μεταχειρισμενη μορφη ξοδευοντας ελαχιστα ευρω κ ικανοποιωντας το συλλεκτικο μου παθος.

Επιτελους δεν χρειαζεται να ξοδευω περιουσιες σε τακτικες αναβαθμισεις εξοπλισμου ανα 2-3 ετη.

Επιτελους, δεν χρειαζεται να ξοδευω λεφτα σε συνεχεις αγορες εξωτερικων σκληρων δισκων και dvd-roms για να αποθηκευω τα τεραστια data των παιχνιδιων που κατεβαζα πειρατικα, τελευταιο τρανο παραδειγμα, το assassins creed odyssey που για να το γραψω σε δισκακια χρειαστηκα 8-10!!! ενω το αγορασα αυθεντικο στο ps4 μτχ μονο με 10 ευρω!

Επιτελους απελευθερωθηκα ως γκειμερ!!!

Αυτη ειναι η δικια μου οπτικη επι του θεματος, ακομη δεν εχω αποκτησει ps5, ναι ψωνιζω μτχ παιχνιδια του κ εχω ηδη καμια 10αρια, απλα περιμενω να πεσει η τιμη του κατω απο 300 ευρω κ φυσικα δεν βιαζομαι γιατι πλεον εχω μια συλλογη απο 200+ παιχνιδια ps3&ps4, η πλειοψηφία των οποιων ειναι φυσικα μτχ.

Μοναδικη εξαιρεση στα παραπανω, ειναι να εχεις πολλα λεφτα κ να μην σε νοιαζει να ξοδευεις χιλιαρικα για αναβαθμισεις σε υπολογιστες.

συγγνωμη για το σεντονι.

Επεξ/σία από koproli8os
  • Like 9

@koproli8os Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου. 

Μπορείς να βρεις PS5 κοντά στην τιμή που λες εδώ στα μεταχειρισμένα πάντως. Επίσης παίζουν όλα τα ps4 παιχνίδια στο PS5 αν θες να μεταβείς άμεσα.

Αρκετά υπερβολικό και ακραίο το παράδειγμα του συμφορουμίτη(ειδικά η κουβέντα περί χιλιάρικων για αναβάθμιση) αλλά τέλος πάντως.

Μια ερώτηση γιατί απέχω απ' τις κονσόλες για χρόνια.

Μιας κι έχω τηλεόραση 144Hz (TCL 75C745), λέω μπας και κάποια στιγμή πάρω καμια κονσόλα να παίζω κανά παιχνίδι και με το μικρό καθώς μεγαλώνει.

Αν πούμε ότι πάω σε PS5, για ποια έκδοση ψάχνω;

13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οπότε δεν υπάρχουν fat/slim versions ή διαφορετικά revisions με διαφορές στο hardware;

Όπως το 4 και το 4 Pro ας πούμε.

Οχι, το slim σε αυτήν την γενιά αφορά μόνο το μέγεθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...