Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με αλλαγή πλατφόρμας.

Από πιτσιρίκι είχα PS2-3-4 μέχρι που έκανα την αλλαγή στο PC για να παίζω κυρίως multiplayer FPS σαχλαμάρες, τις οποίες πλέον έχω σιχαθεί, και σκέφτομαι την επιστροφή στην κονσόλα με ένα PS5.

Οι κύριοι λόγοι είναι η εμπειρία καναπέ-TV, και η όλη "πατάς το κουμπί και παίζεις" φάση, αντί να τρως ώρες να ρυθμίζεις τα γραφικά και να ψάχνεις γιατί κάνει stutter. 

Επίσης στο τεχνικό κομμάτι έχει φτάσει να θες 600€ κάρτα γραφικών για σαφέστατα ανώτερη εμπειρία από την κονσόλα 3+ χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ενώ το HDR στο PC συνεχίζει να αποτελεί αστείο. 

Πιστεύετε πως είναι καλή περίοδος για τέτοια μετάβαση;  Αυτό που με ανησυχεί ως προς την επένδυση στην πλατφόρμα είναι το συνδρομητικό μοντέλο προς το οποίο φαίνεται να κλίνει το industry, τα digital games, καθώς και η μακροζωία της βλέποντας την επέκταση στο PC τα τελευταία χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αν μπορει το pc σου να παιξει καποια παιχνιδια ακομα,  καλο θα ηταν να περιμένεις μεχρι τελος του 24 που λέγεται οτι θα βγει το ps5 pro   

• Like 1

2 minutes ago, kpkostas said:

Πιστεύετε πως είναι καλή περίοδος για τέτοια μετάβαση;  Αυτό που με ανησυχεί ως προς την επένδυση στην πλατφόρμα είναι το συνδρομητικό μοντέλο προς το οποίο φαίνεται να κλίνει το industry, τα digital games, καθώς και η μακροζωία της βλέποντας την επέκταση στο PC τα τελευταία χρόνια.

Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, νομίζω ότι καλύτερα να περίμενες λίγο μέχρι το καλοκαίρι σε περίπτωση που ανακοινωθεί "Pro" μοντέλο όπως λένε οι φήμες. 

Ως προς την μακροζωία του PS brand και το συνδρομητικό μοντέλο, η Sony κινείται σε διαφορετικά πλαίσια από την MS. Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το gamepass ως υπηρεσία και εστιάζουν περισσότερο στις πωλήσεις της κονσόλας. Άρα θα είσαι σχετικά "ασφαλής" αν η εμπειρία καναπέ-TV κλπ είναι σημαντική για σένα.

• Like 1

Θα συμφωνήσω με τους φίλους γιατί δεν είναι το ps πια σε προσφορα. Στα 400 ευρώ που ήταν δεν θα το συζητούσα καν. Καλύτερα να περιμένεις προ, στην τελική θα παίξει τις αγγελίας το κάγκελο εκείνη την εποχή που όλοι θα πουλάν τα ps τους για να πάνε σε προ. Φυσικά όλα αυτά άμα είσαι με budget, άμα δεν είσαι τότε pc και ps είναι το ιδανικό.

• Like 1

17 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, νομίζω ότι καλύτερα να περίμενες λίγο μέχρι το καλοκαίρι σε περίπτωση που ανακοινωθεί "Pro" μοντέλο όπως λένε οι φήμες. 

Παίζω και στο PS3 τον τελευταίο καιρό, δεν έχω θέμα με ένα σταθερό και σωστά paced 30 FPS game, δεν συγκρίνεται με τα 30 στο PC ακόμα και με gamepad. Αλλά αν είναι κοντά το pro και αξίζει γιατί όχι, έχω backlog από games ακόμα δεν βιάζομαι.

20 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Φυσικά όλα αυτά άμα είσαι με budget, άμα δεν είσαι τότε pc και ps είναι το ιδανικό.

Δεν είναι μόνο θέμα budget αλλά και άνεσης. Θα το κρατήσω για emulation στην το PC. Αλλά ως main gaming μηχάνημα για καινούρια ΑΑΑ δεν θεωρώ πως αξίζει το κόστος ούτε ο κόπος που θέλει για να παίξεις στην TV στο σαλόνι.

• Like 1

23 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Θα συμφωνήσω με τους φίλους γιατί δεν είναι το ps πια σε προσφορα. Στα 400 ευρώ που ήταν δεν θα το συζητούσα καν. Καλύτερα να περιμένεις προ, στην τελική θα παίξει τις αγγελίας το κάγκελο εκείνη την εποχή που όλοι θα πουλάν τα ps τους για να πάνε σε προ. Φυσικά όλα αυτά άμα είσαι με budget, άμα δεν είσαι τότε pc και ps είναι το ιδανικό.

Οριακά πάντως αξίζει ακόμα το bundle με τα 2 χρόνια premium στα 600

@kpkostas δεν ξέρω αν έχεις παίξει όλα τα 1st party στο 4, αλλά μπορείς να τσεκάρεις τους καταλόγους και να δεις αν σου αρκεί το bundle. Τώρα για pro μοντέλο, δεν ξέρω κατά πόσο το έχει ανάγκη το ps5 και τα παιχνιδια του. Ίσως βελτιώσεις σε γραφικά και πιο σταθερά 60 fps σε 3rd party τίτλους. Αν περιμένεις, καλοκαίρι ίσως υπάρξουν νέα σχετικά με τις φήμες. 

• Like 1

14 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

δεν ξέρω αν έχεις παίξει όλα τα 1st party στο 4, αλλά μπορείς να τσεκάρεις τους καταλόγους και να δεις αν σου αρκεί το bundle. Τώρα για pro μοντέλο, δεν ξέρω κατά πόσο το έχει ανάγκη το ps5 και τα παιχνιδια του. Ίσως βελτιώσεις σε γραφικά και πιο σταθερά 60 fps σε 3rd party τίτλους. Αν περιμένεις, καλοκαίρι ίσως υπάρξουν νέα σχετικά με τις φήμες

Πολύ λίγα έπαιξα στο 4 όσο το είχα, Bloodborne και The Last Guardian πχ θέλω πολύ να παίξω αλλά προτιμώ να τα αγοράσω physical για να τα έχω και μελλοντικά παρά να βασιστώ στο PS Plus.

Το multiplayer και τα cloud saves το θεωρώ απαράδεκτο να τα κλειδώνουν πίσω από τέτοιο paywall, αλλά θα ζήσω και χωρίς αυτά. Γενικά θέλω να αποφύγω τη συνδρομή.

21 ώρες πριν, kpkostas είπε

Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με αλλαγή πλατφόρμας.

Από πιτσιρίκι είχα PS2-3-4 μέχρι που έκανα την αλλαγή στο PC για να παίζω κυρίως multiplayer FPS σαχλαμάρες, τις οποίες πλέον έχω σιχαθεί, και σκέφτομαι την επιστροφή στην κονσόλα με ένα PS5.

Οι κύριοι λόγοι είναι η εμπειρία καναπέ-TV, και η όλη "πατάς το κουμπί και παίζεις" φάση, αντί να τρως ώρες να ρυθμίζεις τα γραφικά και να ψάχνεις γιατί κάνει stutter. 

Επίσης στο τεχνικό κομμάτι έχει φτάσει να θες 600€ κάρτα γραφικών για σαφέστατα ανώτερη εμπειρία από την κονσόλα 3+ χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ενώ το HDR στο PC συνεχίζει να αποτελεί αστείο. 

Όταν αποφασίσεις να σταματήσεις να επενδύεις τα χρήματα σου στα FPS benchmarks, είναι μονόδρομος η κονσόλα. Εγώ παρατήρησα μία κοιλιά στην ανάγκη μου να κυνηγάω αυτό το benchmark και να ξενερώνω σε κάθε νέο game που με ανάγκαζε να κάνω συνεχείς αναβαθμίσεις κάπου μετά τα 40 μου. Έτυχε παράλληλα να βγαλω το N64 από το πατάρι, έκατσα με αλλους 3 φίλους, ήπιαμε τα τσίπουρα μας και παίξαμε σαν άλλοτε το Golden Eye 4πλο. Κατάλαβα ότι ήρθε πάλι η ώρα της κονσόλας, πήρα το ps5, άφησα το PC δίπλα για να παίζει ότι έπαιζε χωρίς άλλες αναβαθμίσεις (έχει μείνει στην 2070) και ηρέμησα. Το ετήσιο κόστος για την κονσόλα, είναι σημαντικό εν μέρη αλλά αστείο αν αναβαθμίζεις κάθε δύο χρόνια το PC σου για να κυνηγάς τα benchmarks.

Το PS5 είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο στην παρούσα φάση και αν θες να περιμένεις τις επόμενες προσφορές για να γλυτώσεις κάποια χρήματα αξίζει να το πάρεις. Επίσης, μπορείς να κάνεις υπομονή για όταν βγει το "pro" (δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμη αλλά οι φήμες λένε για τέλος 2024) αλλά θα το πληρώσεις ακριβά γιατί θα αργήσει κανά χρόνο να μπει σε εκπτωτικές προσφορές.

• Like 8

1 minute ago, Fulgore said:

Να χει αραγε αυτες τις Extra 20 ωρες γεματες fetch quest να βρίσκεις κολαν κ μαστιγια για να σφαζεις πιο σικατα ❤️

• Moderators
40 minutes ago, Bourdoulas said:

Να εδώ έτοιμο για μάχη το μοντέλο της Eve

Reveal hidden contents

Φοράει ολόκληρο τζιν σορτσάκι αυτή ρε, αποκλείεται να μπορεί να πολεμήσει με τόσο βαρύ armor.

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Φοράει ολόκληρο τζιν σορτσάκι αυτή ρε, αποκλείεται να μπορεί να πολεμήσει με τόσο βαρύ armor.

Η ιστορία έχει δείξει ότι το γυναικείο armor στα games έχει τα ίδια abilities με το αντίστοιχο αντρικό, και ας είναι ντυμένος σαν κρεμμύδι από την μαμά του τον χειμώνα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...