Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έτσι και μας πλακώσουν στα 30fps games στις κονσόλες έφυγα "σούμπιτος" στο PC. Ευτυχώς έρχεται PS5 pro τέλος του χρόνου και από ότι φαίνεται θα σωθεί η κατάσταση. Είδωμεν.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έτσι και μας πλακώσουν στα 30fps games στις κονσόλες έφυγα "σούμπιτος" στο PC. Ευτυχώς έρχεται PS5 pro τέλος του χρόνου και από ότι φαίνεται θα σωθεί η κατάσταση. Είδωμεν.

Διαφωνώ στην οπτική για PS5 Pro.

Τόσα και τόσα παιχνίδια παίζουν 60fps και οπτικά μου φαίνονται καλύτερα. Δηλαδή μπόρεσε το Cyberpunk να τρέξει σε PS4 (όπως έτρεξε) στα 30fps  και σε 60fps στο PS5 και δε μπορεί το dragon's το dogma το 2? Σιγά το eye-candy.

Όταν το 99% των παιχνιδιών παίζει στα 60fps και εμφανίζονται 1-2 που παίζουν στα 30fps δεν είναι θέμα hardware. Θέμα developer είναι και ανικανότητας/θέλησης.

• Like 1

Δεν διαφωνώ αλλά εγώ σαν τελικός καταναλωτής δεν ενδιαφέρομαι άμεσα για το ποιός φταίει αλλά για το γεγονός ότι μου παραδίδουν 30fps game. Αν φταίει ο developer ας πιέσει η Sony να γίνει καλύτερο πριν κυκλοφορήσει.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Mitroglou7 said:

Διαφωνώ στην οπτική για PS5 Pro.

Τόσα και τόσα παιχνίδια παίζουν 60fps και οπτικά μου φαίνονται καλύτερα. Δηλαδή μπόρεσε το Cyberpunk να τρέξει σε PS4 (όπως έτρεξε) στα 30fps  και σε 60fps στο PS5 και δε μπορεί το dragon's το dogma το 2? Σιγά το eye-candy.

Όταν το 99% των παιχνιδιών παίζει στα 60fps και εμφανίζονται 1-2 που παίζουν στα 30fps δεν είναι θέμα hardware. Θέμα developer είναι και ανικανότητας/θέλησης.

Ανικανότητα/θέληση ή οτιδήποτε άλλο, στο τέλος αυτό που έχει σημασία για εμένα τουλάχιστον ως παίκτη, είναι αν το παιχνίδι θα τρέχει στα 60 ή στα 30.

Αν το PS5 "Pro" μου δίνει τη δυνατότητα να το τρέξω στα 60 έστω με brute force, τότε θα επιλέξω αυτή την λύση από το να μην το παίξω καθόλου.

Ήδη υπάρχουν απαιτητικοί τίτλοι (με σοβαρά visuals) που σπρώχνουν την κονσόλα στα όρια της και πολλές φορές ούτε το VRR δεν σώζει την κατάσταση. Παιχνίδια όπως Avatar και Alan Wake 2. Και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα σύντομα.

Αυτό δείχνει ότι ένα mid-gen refresh θα είναι χρήσιμο. Οι τωρινές κονσόλες είναι μόλις 2x πιο δυνατές από την προηγούμενη γενιά. Δεν είναι το μεγάλο leap που είχαμε συνηθίσει σε όλες τις προηγούμενες γενιές. Πχ PS3-PS4 η ψαλίδα ήταν πολύ μεγαλύτερη από PS4-PS5. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

Βλακείες, το HFW τρέχει 60fps και έχει τα καλύτερα graphs από οποιοδήποτε game. Σιγά μην αγοράζω καινούργια κονσόλα γιατί μερικοί ανίκανοι ντένς δεν μπορούν να optimize their shit. Απλά δεν αγοράζω το game και τέλος. Anyways η φήμη είναι από ότι νάνε πηγή και κακός έγινε post.

16 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ανικανότητα/θέληση ή οτιδήποτε άλλο, στο τέλος αυτό που έχει σημασία για εμένα τουλάχιστον ως παίκτη, είναι αν το παιχνίδι θα τρέχει στα 60 ή στα 30.

Αν το PS5 "Pro" μου δίνει τη δυνατότητα να το τρέξω στα 60 έστω με brute force, τότε θα επιλέξω αυτή την λύση από το να μην το παίξω καθόλου.

Ήδη υπάρχουν απαιτητικοί τίτλοι (με σοβαρά visuals) που σπρώχνουν την κονσόλα στα όρια της και πολλές φορές ούτε το VRR δεν σώζει την κατάσταση. Παιχνίδια όπως Avatar και Alan Wake 2. Και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα σύντομα.

Αυτό δείχνει ότι ένα mid-gen refresh θα είναι χρήσιμο. Οι τωρινές κονσόλες είναι μόλις 2x πιο δυνατές από την προηγούμενη γενιά. Δεν είναι το μεγάλο leap που είχαμε συνηθίσει σε όλες τις προηγούμενες γενιές. Πχ PS3-PS4 η ψαλίδα ήταν πολύ μεγαλύτερη από PS4-PS5. 

Δε νομίζω ότι η κλασσική performance επιλογή του 1080p/60fps θα ήταν κάτι τόσο εξωπραγματικό. Και θα υπήρχε και ο χώρος για το PS5 pro/refresh που αναφέρεις για 4K/60fps.

Το να μη μπορεί το συγκεκριμένο να τρέξει 1080p/60fps όταν έχουν τρέξει τόσα και τόσα μου φαίνεται εξωφρενικό και δε μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως πέρα από λάθη στο development.

Just now, Mitroglou7 said:

Δε νομίζω ότι η κλασσική performance επιλογή του 1080p/60fps θα ήταν κάτι τόσο εξωπραγματικό. Και θα υπήρχε και ο χώρος για το PS5 pro/refresh που αναφέρεις για 4K/60fps.

Το να μη μπορεί το συγκεκριμένο να τρέξει 1080p/60fps όταν έχουν τρέξει τόσα και τόσα μου φαίνεται εξωφρενικό και δε μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως πέρα από λάθη στο development.

Ναι δεν διαφωνώ με όλα αυτά, ούτε εγώ τους δικαιολογώ αν αυτή η φήμη είναι αληθής.

Όμως όπως είπα, στο τέλος αυτό που μετράει για εμένα είναι αν θα παίξω στα 30 ή στα 60. Όχι τι είναι εφικτό στη θεωρία και τι όχι.

19 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ναι δεν διαφωνώ με όλα αυτά, ούτε εγώ τους δικαιολογώ αν αυτή η φήμη είναι αληθής.

Όμως όπως είπα, στο τέλος αυτό που μετράει για εμένα είναι αν θα παίξω στα 30 ή στα 60. Όχι τι είναι εφικτό στη θεωρία και τι όχι.

Ε ναι. Προφανώς και μένα με καίει αρκετά αν θα το παίξω στα 30 ή στα 60 και ειδικά το συγκεκριμένο που το περιμένω πώς και πώς.

Απλά απορώ με την επιλογή/ανικανότητά τους αν η φήμη βγει αληθινή. Δε ξέρω πως το αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος αλλά σε τέτοιου είδους παιχνίδι, αν είναι στα 30fps στα δικά μου μάτια του αφαιρεί αυτόματα 1-2 πόντους στα 10. Ειλικρινά θα προτιμούσα 720p 60fps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω κάλυμμα προστασίας από τη σκόνη για την disk έκδοση της κονσόλας, χωρις να μου φυγει μια περιουσία, κ δεν βρίσκω πουθενά. Μόνο για την digital. Έχει βρει κανείς?

Επεξ/σία από ilias78

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, music_lover said:

Εγώ πιστεύω με βάση και τα τελευταία λεγόμενα ότι και η Sony κατά εκει το πάει.Όποιος θελει να παιξει τα games μας, σε cloud και στο pc θα μπορει (και μελλοντικα σε τοστιερες με ps plus app)

Spoiler

Καλα και εγω πλεον δεν τα ανοιγω σχεδον καθολου τα ps5,xbox. Δηλαδή αν δεν ειχα και την ps plus συνδρομή σχεδόν ποτε.Τώρα που βγαίνουν και τα exclusive στο pc και με game pass ultimate; Εδώ με μια ψωρο 6700 είναι καλυτερα τα πράγματα (θα δουμε και το horizon βέβαια). Και σκέψου παίζω ακόμα σε switch.

Επεξ/σία από stafftw
  • Like 1

27 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Ψάχνω κάλυμμα προστασίας από τη σκόνη για την disk έκδοση της κονσόλας, χωρις να μου φυγει μια περιουσία, κ δεν βρίσκω πουθενά. Μόνο για την digital. Έχει βρει κανείς?

Eγω αυτο εχω παρει

https://www.amazon.de/-/en/Anti-Scratch-Protector-Compatible-Playstation-Console/dp/B0CNR4Y95F/ref=sr_1_1?crid=1R3KK7L28JIV4&keywords=JUSPRO%2BDust%2BCover%2Bfor%2BPS5%2C%2BAnti-Scratch%2BSleeve%2BGuard%2BProtector%2BCompatible%2Bwith%2BPlaystation%2B5%2BConsole%2BDigital%2BEdition%2B%26%2BRegular%2BEdition%2B(Grey)&qid=1706700654&sprefix=juspro%2Bdust%2Bcover%2Bfor%2Bps5%2Banti-scratch%2Bsleeve%2Bguard%2Bprotector%2Bcompatible%2Bwith%2Bplaystation%2B5%2Bconsole%2Bdigital%2Bedition%2B%26%2Bregular%2Bedition%2Bgrey%2B%2Caps%2C214&sr=8-1&th=1

Προς το παρόν το θέμα 30fps στο Dragon's Dogma 2 είναι μια φήμη και μάλιστα όχι από τόσο αξιόπιστη πηγή.

Γενικά για το θέμα των 30fps είναι θέμα developer. Αν δεν έχεις βάλει στόχο από την αρχή της δημιουργίας του παιχνιδιού τα 60fps μετά είναι πολλές φορές δύσκολο.

Θυμηθείτε πχ το FF16 όπου και οι developers είπαν ότι φτιάξαμε το παιχνίδι με 30fps στο νου και μετά κοιτάξαμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με ένα 60fps mode.

Υπάρχουν πολλά απαιτητικά παιχνίδια στο Ps5 που παίζουν 60fps.

Θέμα developement time είναι κυρίως πιστεύω το οποίο μετριάζεται με λύσεις brute force τύπου ps5 pro. Και πάλι βέβαια θέμα developer είναι.

• Like 1

Κακά τα ψέματα, οι GPU τους είναι επιπέδου 2080 και 2080 super που την έχω και στο PC και δεν σηκώνει εύκολα πλέον 60fps ούτε σε 1440p. Ότι μπορούν κάνουν βέβαια οι περισσότεροι από τους developers αλλά περνώντας τα χρόνια οι μηχανές γραφικών (και οι απαιτήσεις των gamers) αυξάνονται. Το θέμα είναι ποια επιλογή θα κάνει ο εκάστοτε developer, γραφικών vs απόδοσης. Αυτό που δεν ξέρω είναι τα ποσοστά των console gamers που προτιμούν το ένα έναντι του άλλου. Ίσως οι περισσότεροι να μην ενδιαφέρονται για την απόδοση και να είμαστε εμείς οι περίεργοι? Δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...