Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Δοκίμασες να κλείσεις το motion blur?

Εννοείτε, πάντα κλειστό in-game εάν υπάρχει setting και επίσης κλειστό στα settings του PS. Aλλωστε αυτό που βλέπω μάλλον είναι radial blur, όχι motion blur, καθώς όπως και είπα γίνετε μονο όταν κουνάς την camera, όχι όταν κινείσαι.

Ξανά λέω νομίζω είναι το upscaling, γιατί εάν κουνήσεις ελάχιστα την camera και παρατηρήσεις σκοτεινά σημεία με λεπτές γραμμές, όπως δέντρα, κάνουν shimmer τα shadows/ambient occlusion. Στο PC έχω δει κάτι παρόμοιο σε κάποια games ανοίγοντας DLSS/FSR.

Δεν το έχει παρατηρήσει κανεις? Είναι εμφανέστατο άμα κουνήσεις πολύ αργά την camera.

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εννοείτε, πάντα κλειστό in-game εάν υπάρχει setting και επίσης κλειστό στα settings του PS. Aλλωστε αυτό που βλέπω μάλλον είναι radial blur, όχι motion blur, καθώς όπως και είπα γίνετε μονο όταν κουνάς την camera, όχι όταν κινείσαι.

Ξανά λέω νομίζω είναι το upscaling, γιατί εάν κουνήσεις ελάχιστα την camera και παρατηρήσεις σκοτεινά σημεία με λεπτές γραμμές, όπως δέντρα, κάνουν shimmer τα shadows/ambient occlusion. Στο PC έχω δει κάτι παρόμοιο σε κάποια games ανοίγοντας DLSS/FSR.

Δεν το έχει παρατηρήσει κανεις? Είναι εμφανέστατο άμα κουνήσεις πολύ αργά την camera.

Παιζει να εχεις ανεβασμενο sharpness στην τιβι? 

Κατι τετοιο?

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Παιζει να εχεις ανεβασμενο sharpness στην τιβι? 

Δεν έχω, αλλα σίγουρα άμα το ανεβάσω κάνει το blur/flicker πιο έντονο. Μπορεί να είναι το ΑΑ/chromatic aberration, idk.

Ανέβασα ένα video, αν και δεν φαίνεται τέλεια. Γενικά φαίνεται πιο έντονα σε σκοτεινά σημεία. Μονο στο HFW/Returnal ήταν σχεδόν απαρατήρητο.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν έχω, αλλα σίγουρα άμα το ανεβάσω κάνει το blur/flicker πιο έντονο. Μπορεί να είναι το ΑΑ/chromatic aberration, idk.

Ανέβασα ένα video, αν και δεν φαίνεται τέλεια. Γενικά φαίνεται πιο έντονα σε σκοτεινά σημεία. Μονο στο HFW/Returnal ήταν σχεδόν απαρατήρητο.

Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο Alan wake 2 που τερμάτισα στο performance mode. Γνωστό ότι τρέχει σε χαμηλή ανάλυση φαίνεται με το μάτι σε 4κ οθόνη. Δεν έχω παίξει κάτι άλλο πολύ σκοτεινό. Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις του monitor/TV σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Τα έχω κάνει check όλα. Ίσως είναι limitation της TCL 55C635 η upscaling, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Δεν κάνει upscale η τηλεόραση το σήμα του PS5, καθώς το κάνει αυτό από πριν. Δηλαδή άμα έχεις ρυθμίσει το PS5 στα settings σε 4k, αυτό θα κάνει πάντα το upscale και θα στέλνει 4k μόνο.

Από το βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ακριβώς, λόγω ποιότητας βιντεο μάλλον, αλλά δεν αποκλείεται να είναι θέμα TV (είτε θέμα pixel response time, είτε κάποιο θέμα motion smoothing - μπορεί να έχει κάποιο μόνιμο smoothing που δεν κλείνει 100% από τις ρυθμίσεις της TV).

Υπάρχει και περίπτωση να είναι όντως λόγω upscale του παιχνιδιού στο PS5 και απλά να είσαι πιο ευαίσθητος εσύ στο να εντοπίζεις αυτή τη μικρή αλλαγή, σε σχέση με εμάς.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Δεν κάνει upscale η τηλεόραση το σήμα του PS5, καθώς το κάνει αυτό από πριν. Δηλαδή άμα έχεις ρυθμίσει το PS5 στα settings σε 4k, αυτό θα κάνει πάντα το upscale και θα στέλνει 4k μόνο.

Από το βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ακριβώς, λόγω ποιότητας βιντεο μάλλον, αλλά δεν αποκλείεται να είναι θέμα TV (είτε θέμα pixel response time, είτε κάποιο θέμα motion smoothing - μπορεί να έχει κάποιο μόνιμο smoothing που δεν κλείνει 100% από τις ρυθμίσεις της TV).

Υπάρχει και περίπτωση να είναι όντως λόγω upscale του παιχνιδιού στο PS5 και απλά να είσαι πιο ευαίσθητος εσύ στο να εντοπίζεις αυτή τη μικρή αλλαγή, σε σχέση με εμάς.

Ναι το video είναι κάκιστο και πρέπει να επικεντρωθείς σε ένα σημείο για να δεις το blur. Κοίτα άμα το δεις μια φορα, μετά το βλέπεις συνεχεια. Ο κολλητός μου για παράδειγμα δεν μπορούσε να το δει. Θα μπορούσε να είναι factory motion smoothing που είπες. Σε κανονικό gameplay δεν φαίνεται. Το πιο κοντινό παράδειγμα θα έλεγα είναι σαν TAA στο pc, απλά το TAA blurs τα πάντα, ακόμα και στην κίνηση, ενώ αυτό blurs μονο σε camera panning. Anyways, ευχαριστώ για την βοήθεια guys! :)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Τελικά από ότι φαίνεται είναι το upscaling και το anti-allasing, ειδικά όταν έχει TAA. ☹️

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SergioX είπε

Έχω το δισκακι από το ps4,θα αναβαθμιστεί με ένα μικρό πόσο,10€ π.χ.,στην έκδοση για το ps5?

Από ότι έχουν πει, ναι θα αναβαθμιστεί στην ψηφιακή έκδοση για το ps5 με 10ευρώ έξτρα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οπότε με ένα 10αρικο και ένα ποσό όσο πάει ένα μτχ δισκάκι PS4 δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις το 50αρικο που ζητούν για την ps5 έκδοση.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι δεν αξίζει η ps5 έκδοση στα 50ευρώ.

Στα 30€ που θα παίζει στις εκπτώσεις πάντως θα λέει πολύ. Εγώ θα το πάρω το upgrade με 10€ μιας και είχα αγοράσει σε προσφορά 30€ την deluxe πριν μερικούς μήνες.

• Moderators
Δημοσ.

Έχω ένα τουρκικό, ένα main αμερικάνικο και ένα ελληνικό account στο PS5. Το δισκάκι του tLoU2 είναι αγορασμένο από ελληνικό κατάστημα.

Το upgrade το αγοράζω από το ελληνικό account οπωσδήποτε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...