Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Παιδιά μερικοί είστε εντελώς εκτός πραγματικότητας όσο αναφορά τις δυνατότητες του console hardware.

Είναι λες και ακούσατε δεξιά και αριστερά τις έννοιες "Ray Tracing", "native 4K", "60fps" και τις συνδυάσατε όλες μαζί ως απαίτηση από ένα hardware των 500 ευρώ. Και αισθάνεστε ότι "σας δουλεύουν" κιόλας όταν δεν υλοποιούνται λες και είναι το bare minimum standard 😂

Εφόσον έχετε τέτοιες απαιτήσεις, κάντε τουλάχιστον τον κόπο να το ψάξετε λίγο το θέμα. Σήμερα ένα desktop PC με επιδόσεις 4Κ60 + RT, κοστίζει 5000-6000 ευρώ. Τα δεκαπλάσια λεφτά δηλαδή που κοστίζει μια κονσόλα. Και υπάρχουν και φορές που ακόμα και αυτό αποτυγχάνει να τα δώσει όλα αυτά μαζί στο max και θα πρέπει να κάνει upscale από χαμηλότερη ανάλυση.

Εάν θέλετε 4K+60fps+RT τότε θα πρέπει να ξεχάσετε το PS5 και να κοιτάξετε αυτό:

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/turbo-x-genx-elite-shark-4390-desktop-intel-core-i9-13900k-64-gb-1tb-rtx-4090-24-gb-_4205995

Σιγά μην πάρω την Κινεζιά Turbo X. Θα περιμένω το PS6. 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Ειδικά με την UE 5 πατάνε τα ''αυτόματα κουμπιά'' της μηχανής και έρχεται ένα αποτέλεσμα καλό μεν με lumen, nanite κλπ αλλά το performance πάει στα τάρταρα..

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό. Μόνο οι custom μηχανές μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο ένα hardware. Ειδικά μιας κονσόλας που είναι σταθερό και δεν αλλάζει.

Δυστυχώς η φθηνή λύση είναι αυτή που λες με την UE5. Έτοιμα settings, minimum effort και το βγάζουμε όπως είναι με φριχτό performance, stuttering και αποτέλεσμα που τελικά μπορεί και να μην έχει και τόσο μεγάλη διαφορά με κορυφαίο παιχνίδι προηγούμενης γενιάς. 

Θα αναφέρω το πρόσφατο MK1 (UE4) του οποίου τα γραφικά είναι λίγο καλύτερα από το MK11 (custom UE3) αλλά οι απαιτήσεις εκτοξεύθηκαν σε εξωπραγματικά επίπεδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν ρίξεις τέρμα Low τα settings στο PC, δείχνει πολύ χειρότερο από το MK11 και εξακολουθεί να είναι πιο απαιτητικό ακόμα και έτσι. 

1 minute ago, -WISE- said:

Σιγά μην πάρω την Κινεζιά Turbo X. Θα περιμένω το PS6. 😅

Βασικά το συγκεκριμένο δεν ξέρω από που πήρε την ονομασία Turbo-X.

Πιθανότατα μόνο για τη συναρμολόγηση γιατί απ' ότι βλέπω το case είναι της Sharkoon, η μητρική Asus, οι μνήμες και το τροφοδοτικό της Corsair και γενικά όλα φαίνονται επώνυμα... 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, D.Luffy said:

Βασικά το συγκεκριμένο δεν ξέρω από που πήρε την ονομασία Turbo-X.

Πιθανότατα μόνο για τη συναρμολόγηση γιατί απ' ότι βλέπω το case είναι της Sharkoon, η μητρική Asus, οι μνήμες και το τροφοδοτικό της Corsair και γενικά όλα φαίνονται επώνυμα... 

Ελα ρε φιλε, δεν ξερεις τα Turbo-X ?
Ετσι ονομαζονται τα (συναρμολογημενα εννοειται, συνηθως με επωνυμα κομματια) pc του Πλαισιο εδω και 3 δεκαετιες! 😋

Επεξ/σία από nek4d

10 minutes ago, nek4d said:

Ελα ρε φιλε, δεν ξερεις τα Turbo-X ?
Ετσι ονομαζονται τα (συναρμολογημενα εννοειται, συνηθως με επωνυμα κομματια) pc του Πλαισιο εδω και 3 δεκαετιες! 😋

Ναι βρε φυσικά και τα ξέρω. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν έχω ασχοληθεί θυμάμαι στο παρελθόν ότι συνήθως στα desktop PC's είχαν ένα no-name case και καμιά φορά και Turbo-X τροφοδοτικό.

Όπως και να χει το σχόλιο του φίλου από πάνω περί "Κινεζιάς Turbo-X" δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Τίποτα δεν είναι "Turbo-X" στο συγκεκριμένο build.

• Like 2

Έχω μια επιταγή από public. Αλλά δεν ξέρω ποιό, Returnal (το έβαλά με την συνδρομή αλλά με κούρασε το μπρός πίσω), Witcher 3 complete edition (δεν το έχω πιάσει καθόλου) ή κάτι άλλο μέχρι τα 40Ε ?🙄

Αυτό που πάντα λατρεύω  είναι οι προτεραιότητες(και καλά)του κόσμου.

Για το 2024 ως τώρα οι επίσημες ανακοινώσεις/κυκλοφοορίες είναι αρκετά κατώτερες από το φετινό 2023(δεν βλέπω να ανησυχεί κανένα), το Ps5 pro μας έλειπε.

Σαν τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας των κονσολών, που κόσμος τότε τρωγόταν με τα συγκριτικά  για το ποια κονσόλα τρέχει καλύτερα τα διάφορα cross gen παιχνίδια ή ποια κονσόλα φορτώνει πιο γρήγορα(πέραν των ίδιων των παιχνιδιών που κυκλοφορούν), ενώ τον επόμενο χρόνο ξαφνικά σταμάτησαν να αναφέρονται αυτά/ενδιαφέρουν τον κόσμο.

3 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Έχω μια επιταγή από public. Αλλά δεν ξέρω ποιό, Returnal (το έβαλά με την συνδρομή αλλά με κούρασε το μπρός πίσω), Witcher 3 complete edition (δεν το έχω πιάσει καθόλου) ή κάτι άλλο μέχρι τα 40Ε ?🙄

Η τελευταία επιλογή. 

Το Witcher 3 το αγοράζεις αν θέλεις και από αλλού φθηνότερα, δεν υπάρχει λόγος να το πληρώσεις full price στο Public και να κάψεις τσάμπα την επιταγή.

2 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Δεν έχω δει τι παίζει τώρα με εκπτώσεις αλλά το witcher 3 πριν πάρει το update για το 5 έπαιζε στα 10 ευρώ οπότε μάλλον δεν αξίζει (ανάλογα την τιμή που το έχει το public), εκτός αν το θες physical

6 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

πάρε το μιράζ που είναι και φετινό

4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για το 2024 ως τώρα οι επίσημες ανακοινώσεις/κυκλοφοορίες είναι αρκετά κατώτερες από το φετινό 2023(δεν βλέπω να ανησυχεί κανένα), το Ps5 pro μας έλειπε.

γτ να ανησυχεί? Εγώ λέω καλύτερα, να πάρουμε και μια ανάσα απ' το '23 και να καθαρίσουμε και κάνα backlog

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νούμερο ένα πράγμα που υποτίθεται απασχολεί ένα κάτοχο gaming κονσόλας, δεν είναι οι παλιές και κυρίως οι νέες κυκλοφορίες?

Τα περί backlog είναι σχετικά για τον καθένα μιας και άλλοι έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο backlog.

Δεν λέω ότι και οι φήμες περί Ps5 pro δεν έχουν το ενδιαφέρον τους φυσικά.

Επεξ/σία από Fulgore

3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το νούμερο ένα πράγμα που υποτίθεται απασχολεί ένα κάτοχο gaming κονσόλας, δεν είναι οι παλιές και κυρίως οι νέες κυκλοφορίες?

Το νούμερο ένα που μας απασχολεί, σίγουρα δεν είναι οτι το ΄24 θα είναι κατώτερο του ΄23 που έγραψες πιο πάνω

Και btw, τέτοια χρονιά σαν το ΄23, είχαμε είκοσι χρόνια να δούμε. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο

Άρα λογικό το ΄24 να είναι πιο αδύναμο

για εξωτερικο δίσκο ps5 εχει νοημα αυτος https://www.e-shop.gr/adata-ase760-512gu32g2-cbk-portable-ssd-se760-512gb-usb32-gen-2-type-c-black-p-PER.331750,  η να παω σε 1Τ απλο στα ιδια χρηματα?

41 λεπτά πριν, Votritis είπε

για εξωτερικο δίσκο ps5 εχει νοημα αυτος https://www.e-shop.gr/adata-ase760-512gu32g2-cbk-portable-ssd-se760-512gb-usb32-gen-2-type-c-black-p-PER.331750,  η να παω σε 1Τ απλο στα ιδια χρηματα?

Απο την στιγμή που θα τον εχεις μονο για PS4 games νομιζω οτι 1ΤΒ θα ειναι καλύτερα. Το μονο game του PS4 στο οποιο ειχα προβλημα με την ταχυτητα του δισκου και το εβαλα στον δισκο του 5 ήταν το Division 2

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, firepc είπε

Το νούμερο ένα που μας απασχολεί, σίγουρα δεν είναι οτι το ΄24 θα είναι κατώτερο του ΄23 που έγραψες πιο πάνω

Αλλο πράγμα έγραψα εγώ πιο πάνω περί νούμερο ένα από αυτό που γράφεις....

Επεξ/σία από Fulgore

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η τελευταία επιλογή. 

Το Witcher 3 το αγοράζεις αν θέλεις και από αλλού φθηνότερα, δεν υπάρχει λόγος να το πληρώσεις full price στο Public και να κάψεις τσάμπα την επιταγή.

οκ σωστός.

3 ώρες πριν, firepc είπε

πάρε το μιράζ που είναι και φετινό

Δεν έχω ακούσει διαβάσει και τα καλύτερα για το Mirage. Άσε που δεν ασχολούμαι καθόλου με Assasins

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποστηρίζει dolby atmos μέσω ακουστικών  το ps5 και αν ναι,είναι καλύτερο από το 3d audio ή όχι?

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από SergioX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...