Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά? 

Έχει κανείς θέμα?

image.png.d5e822d56c0f99001ea44b68426f0bc0.png

image.png.1dc1a52ecb528a8f053aa4c41cb45910.png

Για την ωρα απο οτι φαινεται ειναι απλα γνωστο. Φαινεται να ξεκινησε απο χθες, οποτε αν εχει μπει καποιος απο τοτε και δεν εχει φαει Ban, ειναι οκ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 minutes ago, SabotazNic said:

image.png.d5e822d56c0f99001ea44b68426f0bc0.png

image.png.1dc1a52ecb528a8f053aa4c41cb45910.png

Για την ωρα απο οτι φαινεται ειναι απλα γνωστο. Φαινεται να ξεκινησε απο χθες, οποτε αν εχει μπει καποιος απο τοτε και δεν εχει φαει Ban, ειναι οκ

Υπάρχουν αναφορές απο αρκετούς οτι μετα απο ωρες επανήλθαν τα account μονα τους

Μόλις τώρα, sndev είπε

Υπάρχουν αναφορές απο αρκετούς οτι μετα απο ωρες επανήλθαν τα account μονα τους

Ναι αυτο εβλεπα τωρα που το εκανα sort by new

image.png.4bec0742d9740096074fb50a8e328398.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2023 στις 8:54 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Δεν μπορώ να μην το αναφέρω αυτό εδώ πάντως. Απίστευτα απογοητευμένος και σπασμένος με το τον τρόπου που σχεδιάσανε το μηχάνημα και το software. Πραγματικά είναι πολύ σκουπίδι και δεν βγάζει νόημα αυτό που κάνανε. Είναι ΚΟΝΣΟΛΑ και θα έπρεπε να σχεδιαστεί με αυτήν την λογική. 

Ας τα πάρω με την σειρά για το τι πραγματικά κάνει το κάτουρο μου να βράζει μέσα στη φούσκα μου. 

1. Το store. Τι σκουπιδαριό είναι αυτό ρε; Δεν μιλάω για τις επιλογές των παιχνιδιών. Μιλάω για το layout και τον τρόπο ψαξίματος. Τι χαμός από DLC, add-ons και λοιπές αηδίες που πρέπει να βάλεις φίλτρο για να τα στείλεις εκτός; 

2. Μετά τα φίλτρα για να το καθαρίσεις σου βάζει τα παιχνίδια με βάση τις παραμέτρους που έθεσες αλλα ΔΕΝ σου δίνει τις καλύτερες προτάσεις!!! Δηλαδή έβλεπα εντός black Friday, π.χ., Resident Evil 2 remake στις 8 λίρες. Μπαίνω και το αγοράζω και συνεχίζω το ψάξιμο για άλλες προσφορές και βλέπω πιο κάτω ολόκληρο bundle με Resi 2 + 3 remake ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ! Αυτό δεν το βλέπεις σε κανένα άλλο store που σου προτείνει άλλες λύσεις με το συγκεκριμένο προϊόν. 

3. Η πολιτική επιστροφής χρημάτων είναι χωρίς λόγο πολύπλοκη. Εκνευριστικό. 

Και πάμε τώρα σε αυτό που μου την έσπασε πιο πολύ από όλα. 

4. Η εγκατάσταση του Μ2 σκληρού για expansion μνήμης. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή όμως έχει τόσα πολλά που μπορεί να πάνε λάθος και να σου καταστρέψουν το μηχάνημα! Μου συνέβη εμένα. Την ώρα που πήγαινα να βάλω την τελευταία βίδα έφυγε από τον μαγνήτη και η κωλόβιδα έπεσε μέσα στην ψύκτρα. Εκανα απίστευτα μαγικά για να την βγάλω από εκεί μέσα. Απαράδεκτο, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κονσόλα. 

5. Επειτα που βάζεις τον δίσκο το ίδιο το μηχάνημα τον βλέπει και τον φορμάρει για χρήση. Ελα όμως που το λογισμικό ΔΕΝ θέλει να εγκαταστήσει κανένα παιχνίδι εκεί εκτός και αν κάνεις μαγικά. Το Resident Evil 4 παράδειγμα όταν έβαλα το δισκάκι με ρώτησε αν θέλω να κάνω εγκατάσταση στον άλλο δίσκο μιας και ο κεντρικός ήταν γεμάτος. Και που αλλού θα το έκανες εγκατάσταση γλύκα μου; Τι με ρωτάς; 

Επιπλέον αυτό ΔΕΝ ισχύει για όλα τα παιχνίδια. Το W40k Inquisitor Martyr που πήρα δεν είχε αρκετό χώρο για να μπει στον νορμάλ δίσκο και δεν με ρωτούσε καν αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. Επρεπε να μπω στο PS store, να βρω το παιχνίδι, να κάνω download, να βγάλει το warning ότι δεν έχω χώρο στον δίσκο και να ξανακάνω download πάλι ξαναπατώντας το κουμπί για να με ρωτήσει αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. 

Υπόψη ότι η επιλογή του να βάζει το μηχάνημα μόνο του στον δεύτερο δίσκο αυτόματα είναι στο ON. 

Πραγματικά τέτοιο σκουπίδι δεν έχω ξαναματαδεί ποτέ και ειδικά από εταιρία που θεωρείται πρωτοπόρος τεχνολογίας για τέτοια θέματα. Μου θυμίζει το απίστευτα εκνευριστικό λογισμικό της Samsung στις τηλεοράσεις που είναι χωρίς λόγο απίστευτα δύσχρηστο και ειδικά σχεδιασμένο για να θες να σπάσεις την τηλεόραση. Μάλλον έτσι θα αναγκαστείς να πάρεις άλλη μιας και η εγγύηση δεν καλύπτει γροθιές ή άλλα σκληρά αντικείμενα. Πολλά και μεγάλα φάουλ από την Sony. 

Ουφ, τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου. Αισθάνομαι σαν τον Angry video game nerd τώρα. 

Χίλιες φορές να πέφτουν οι βίδες μέσα στην ψύκτρα και να τις ψάχνεις παρά να πληρώσεις 225€ για 1tb και 340€ για 2tb proprietary δίσκο. Το plug n play στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι pay and cry. Δεν ξέρεις πως γίνεται να εγκαταστήσεις έναν nvme στο PlayStation? Δες ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων στο YouTube και σώθηκες, problem solved. 120€ τα 2tb με ψύκτρα είχε προσφορά πρόσφατα η Corsair..προτέρημα είναι, όχι ελάττωμα!

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 8
  • Thanks 1

57 λεπτά πριν, music_lover είπε

Χίλιες φορές να πέφτουν οι βίδες μέσα στην ψύκτρα και να τις ψάχνεις παρά να πληρώσεις 225€ για 1tb και 340€ για 2tb proprietary δίσκο. Το plug n play στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι pay and cry. Δεν ξέρεις πως γίνεται να εγκαταστήσεις έναν nvme στο PlayStation? Δες ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων στο YouTube και σώθηκες, problem solved. 120€ τα 2tb με ψύκτρα είχε προσφορά πρόσφατα η Corsair..προτέρημα είναι, όχι ελάττωμα!

haters gonna hate θα πω εγω.

• Confused 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

haters gonna hate θα πω εγω.

Δεν συμφωνώ εδώ, απλά ο φίλος μας στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερβάλει ίσως γιατί έχει και άλλα θέματα με την κονσόλα όπως πχ το store, το μενού κτλ, πάντως σίγουρα μια "γκαντεμιά" την έχει! (το πέσιμο της βίδας πχ μέσα στην ψύκτρα είναι..joker). Το οποίο store όντως έχει τα θέματα του, χαώδες δεν το λες αλλά γενικά δύσχρηστο ναι, θέλει "ρετουσάρισμα". Για το μενού ok όπως συνηθίσει ο καθένας, εγώ το βρίσκω εντάξει για κονσόλα, σίγουρα όμως παίρνει βελτιώσεις.

Επεξ/σία από music_lover

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το οποίο store όντως έχει τα θέματα του, χαώδες δεν το λες αλλά γενικά δύσχρηστο ναι, θέλει "ρετουσάρισμα". Για το μενού ok όπως συνηθίσει ο καθένας, εγώ το βρίσκω εντάξει για κονσόλα, σίγουρα όμως παίρνει βελτιώσεις.

μονο στο store θα συμφωνησω εγω γιατι ειναι οντως ενα μπερδεμα, κατα τα αλλα ειναι μια χαρα και οκ παιρνει βελτιωσεις αλλα σε σχεση με των προηγουμενων ps ειναι ανωτερο κατα την αποψη μου το ui κλπ

• Like 1

On 01/12/2023 at 20:54, ikaruga24 said:

4. Η εγκατάσταση του Μ2 σκληρού για expansion μνήμης. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή όμως έχει τόσα πολλά που μπορεί να πάνε λάθος και να σου καταστρέψουν το μηχάνημα! Μου συνέβη εμένα. Την ώρα που πήγαινα να βάλω την τελευταία βίδα έφυγε από τον μαγνήτη και η κωλόβιδα έπεσε μέσα στην ψύκτρα. Εκανα απίστευτα μαγικά για να την βγάλω από εκεί μέσα. Απαράδεκτο, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κονσόλα. 

Ουφ, τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου. Αισθάνομαι σαν τον Angry video game nerd τώρα. 

Είχα κάνει ένα παρόμοιο ραντ στο launch και δυστυχώς λίγα πράγματα έχουν αλλάξει απο τότε.

Είμαι με 2 ps5 αυτή τη στιγμή (disc k digital) αλλα συνεχίζουν να είναι τα πιο άσχημα μηχανήματα που έχω αγοράσει ποτέ. Το μόνο που έσωσε την όλη κατάσταση είναι οτι δεήθηκαν να βάλουν κλώνο του game pass (με πολύ καλό library) και να μας αφήσουν να στακάρουμε 10+ χρόνια με αστεία χρήματα απο τον ερντογάν. 

Έκανα quote το 4 γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα. Κάπως (άγνωστο πώς) κάποια βίδα έχει φύγει απο τη θέση της και η κονσόλα ακούγεται σαν κουδουνίστρα. Επίσης το να βγάλεις τα plates είναι αχρείαστα δύσκολο και με έχει κάνει να σπάσω ένα κλιψάκι όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να αλλάξω δίσκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα εμφανισης ειναι υποκειμενικο. Προσωπικα μου αρεσει που ειναι καπως "φουτουριστικο", και την ιδια αποψη την εχουν και 2 φιλοι ακομα. Τωρα, οσον αφορα τους σκληρους, στο 2023 ειμαστε. Ποιος εχει 3 σκληρους, γεματους παιχνιδια, ταυτοχρονα συνδεδεμενους πανω σε κονσολα. Οκ, υπαρχει απο οτι φαινεται καποιος. Θα συμφωνησω στο να μπορεις να συνδεεις και να βλεπει ταυτοχρονα πανω απο 2 δισκους, αλλα δεν ειναι και deal breaker. Τελος, το μονο αρνητικο με την εγκατασταση του nvme ειναι στο οτι πρεπει να βγει η κατω βαση. Απο εκει και περα προτιμω να κανω 5 λεπτα να βαλω εναν nvme, παρα να δωσω 300 ευρω για 2tb 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1

Από ποιότητα κατασκευής πάντως το PS5 εξωτερικά είναι όντως μέτρια, πλαστικά που τρίζουν εν έτη 2023, όντως ρε Sony, το Series X μοιάζει με τανκς μπροστά του, τρομερή ποιότητα κατασκευής από την MS. Από την άλλη όμως, κάθονται απλώς εκεί σε ένα έπιπλο, δεν έχεις και καμιά επαφή μαζί τους πέρα από τα χειριστήρια οπότε..αξιόπιστα να είναι μόνο μην τρέχουμε για επισκευές.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Nate είπε

Όσοι παίζετε με ακουστικά, το 3D audio έχει μεγάλη διαφορά από μια soundbar ας πούμε; Συγκρίνεται με το dolby atmos των ταινιών; Γιατί σε μια ταινία που άκουσα λίγο στην αρχή δεν μου έκανε καμιά τεράστια εντύπωση. Να σημειώσω ότι δεν έχω ακούσει 3D audio, καθώς δεν έχω ps5, οπότε οι ερωτήσεις μου δεν είναι ρητορικές.

Έχω πανάκριβα ηχεία και πάλι παίζω με ακουστικά όταν είμαι μονος. Για μένα η διαφορα στον ήχο και στην απομόνωση είναι χαοτική και το 3D audio απλά το κερασάκι. Επίσης έχει διαφορα το 3D audio του PS5 με game που έχει binaural audio σαν το RΕ2R για παράδειγμα. Εκεί τα ακουστικά είναι must.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Thanks 1

Έχει δοκιμάσει κανείς Razer Hammerhead HyperSpeed In-ear Bluetooth Handsfree? Σκέφτομαι να τα αγοράσω για το ps5 μιας και τα Explore αργούν ακόμα και κοστίζουν και ένα 100ρικο πάνω περίπου.

8 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Έχω πανάκριβα ηχεία και πάλι παίζω με ακουστικά όταν είμαι μονος. Για μένα η διαφορα στον ήχο και στην απομόνωση είναι χαοτική και το 3D audio απλά το κερασάκι. Επίσης έχει διαφορα το 3D audio του PS5 με game που έχει binaural audio σαν το RΕ2R για παράδειγμα. Εκεί τα ακουστικά είναι must.

Το σκέφτηκα παραπάνω και με δοκιμές στον υπολογιστή σε διάφορα codec ήχου, για gaming είναι πολύ καλά τα ακουστικά, αλλά για ταινίες πιο καλά τα ηχεία.

Τα first person shooters θέλουν οπωσδήποτε ακουστικά. Τα υπόλοιπα παιχνίδια τα προτιμώ σε ηχεία αλλά μου αρέσουν εξίσου και με ακουστικά. Αυτές που σίγουρα καταστρέφονται με ακουστικά είναι οι ταινίες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...