Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 25/11/2023 στις 11:17 ΜΜ, vorlon68 είπε

Πρεπει στο δικό σου PS5 η επιλογή "Κοινοποίηση οθόνης και παιχνίδι εκτος συνδεσης" να ειναι ενεργοποιημένο και στο δικό του PS5 απενεργοποιημένο και να ειναι πάντα συνδεδεμένο στο ιντερνετ. Ολα αυτά ισχύουν εφόσον ο λογαριασμός του φίλου σου, ειναι αυτός που έχει το plus

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο άλλος να παίζει και multiplayer ; Νομίζω όταν το είχα κάνει σε ps4 δεν μπορούσε να παίξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα και διάβασα για ένα παιχνίδι με το όνομα Pacific Drive. 2024 θα κυκλοφορήσει, σήμερα είδα trailer.Μου άρεσε πολύ η ιδέα του παιχνιδιού... Επίσης πολύ ωραία συλλεκτική φαίνεται! 

Κανείς άλλος που του έκανε εντύπωση?

Δεν μπορώ να μην το αναφέρω αυτό εδώ πάντως. Απίστευτα απογοητευμένος και σπασμένος με το τον τρόπου που σχεδιάσανε το μηχάνημα και το software. Πραγματικά είναι πολύ σκουπίδι και δεν βγάζει νόημα αυτό που κάνανε. Είναι ΚΟΝΣΟΛΑ και θα έπρεπε να σχεδιαστεί με αυτήν την λογική. 

Ας τα πάρω με την σειρά για το τι πραγματικά κάνει το κάτουρο μου να βράζει μέσα στη φούσκα μου. 

1. Το store. Τι σκουπιδαριό είναι αυτό ρε; Δεν μιλάω για τις επιλογές των παιχνιδιών. Μιλάω για το layout και τον τρόπο ψαξίματος. Τι χαμός από DLC, add-ons και λοιπές αηδίες που πρέπει να βάλεις φίλτρο για να τα στείλεις εκτός; 

2. Μετά τα φίλτρα για να το καθαρίσεις σου βάζει τα παιχνίδια με βάση τις παραμέτρους που έθεσες αλλα ΔΕΝ σου δίνει τις καλύτερες προτάσεις!!! Δηλαδή έβλεπα εντός black Friday, π.χ., Resident Evil 2 remake στις 8 λίρες. Μπαίνω και το αγοράζω και συνεχίζω το ψάξιμο για άλλες προσφορές και βλέπω πιο κάτω ολόκληρο bundle με Resi 2 + 3 remake ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ! Αυτό δεν το βλέπεις σε κανένα άλλο store που σου προτείνει άλλες λύσεις με το συγκεκριμένο προϊόν. 

3. Η πολιτική επιστροφής χρημάτων είναι χωρίς λόγο πολύπλοκη. Εκνευριστικό. 

Και πάμε τώρα σε αυτό που μου την έσπασε πιο πολύ από όλα. 

4. Η εγκατάσταση του Μ2 σκληρού για expansion μνήμης. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή όμως έχει τόσα πολλά που μπορεί να πάνε λάθος και να σου καταστρέψουν το μηχάνημα! Μου συνέβη εμένα. Την ώρα που πήγαινα να βάλω την τελευταία βίδα έφυγε από τον μαγνήτη και η κωλόβιδα έπεσε μέσα στην ψύκτρα. Εκανα απίστευτα μαγικά για να την βγάλω από εκεί μέσα. Απαράδεκτο, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κονσόλα. 

5. Επειτα που βάζεις τον δίσκο το ίδιο το μηχάνημα τον βλέπει και τον φορμάρει για χρήση. Ελα όμως που το λογισμικό ΔΕΝ θέλει να εγκαταστήσει κανένα παιχνίδι εκεί εκτός και αν κάνεις μαγικά. Το Resident Evil 4 παράδειγμα όταν έβαλα το δισκάκι με ρώτησε αν θέλω να κάνω εγκατάσταση στον άλλο δίσκο μιας και ο κεντρικός ήταν γεμάτος. Και που αλλού θα το έκανες εγκατάσταση γλύκα μου; Τι με ρωτάς; 

Επιπλέον αυτό ΔΕΝ ισχύει για όλα τα παιχνίδια. Το W40k Inquisitor Martyr που πήρα δεν είχε αρκετό χώρο για να μπει στον νορμάλ δίσκο και δεν με ρωτούσε καν αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. Επρεπε να μπω στο PS store, να βρω το παιχνίδι, να κάνω download, να βγάλει το warning ότι δεν έχω χώρο στον δίσκο και να ξανακάνω download πάλι ξαναπατώντας το κουμπί για να με ρωτήσει αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. 

Υπόψη ότι η επιλογή του να βάζει το μηχάνημα μόνο του στον δεύτερο δίσκο αυτόματα είναι στο ON. 

Πραγματικά τέτοιο σκουπίδι δεν έχω ξαναματαδεί ποτέ και ειδικά από εταιρία που θεωρείται πρωτοπόρος τεχνολογίας για τέτοια θέματα. Μου θυμίζει το απίστευτα εκνευριστικό λογισμικό της Samsung στις τηλεοράσεις που είναι χωρίς λόγο απίστευτα δύσχρηστο και ειδικά σχεδιασμένο για να θες να σπάσεις την τηλεόραση. Μάλλον έτσι θα αναγκαστείς να πάρεις άλλη μιας και η εγγύηση δεν καλύπτει γροθιές ή άλλα σκληρά αντικείμενα. Πολλά και μεγάλα φάουλ από την Sony. 

Ουφ, τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου. Αισθάνομαι σαν τον Angry video game nerd τώρα. 

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 3
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν μπορώ να μην το αναφέρω αυτό εδώ πάντως. Απίστευτα απογοητευμένος και σπασμένος με το τον τρόπου που σχεδιάσανε το μηχάνημα και το software. Πραγματικά είναι πολύ σκουπίδι και δεν βγάζει νόημα αυτό που κάνανε. Είναι ΚΟΝΣΟΛΑ και θα έπρεπε να σχεδιαστεί με αυτήν την λογική. 

Ας τα πάρω με την σειρά για το τι πραγματικά κάνει το κάτουρο μου να βράζει μέσα στη φούσκα μου. 

1. Το store. Τι σκουπιδαριό είναι αυτό ρε; Δεν μιλάω για τις επιλογές των παιχνιδιών. Μιλάω για το layout και τον τρόπο ψαξίματος. Τι χαμός από DLC, add-ons και λοιπές αηδίες που πρέπει να βάλεις φίλτρο για να τα στείλεις εκτός; 

2. Μετά τα φίλτρα για να το καθαρίσεις σου βάζει τα παιχνίδια με βάση τις παραμέτρους που έθεσες αλλα ΔΕΝ σου δίνει τις καλύτερες προτάσεις!!! Δηλαδή έβλεπα εντός black Friday, π.χ., Resident Evil 2 remake στις 8 λίρες. Μπαίνω και το αγοράζω και συνεχίζω το ψάξιμο για άλλες προσφορές και βλέπω πιο κάτω ολόκληρο bundle με Resi 2 + 3 remake ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ! Αυτό δεν το βλέπεις σε κανένα άλλο store που σου προτείνει άλλες λύσεις με το συγκεκριμένο προϊόν. 

4. Η εγκατάσταση του Μ2 σκληρού για expansion μνήμης. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή όμως έχει τόσα πολλά που μπορεί να πάνε λάθος και να σου καταστρέψουν το μηχάνημα! Μου συνέβη εμένα. Την ώρα που πήγαινα να βάλω την τελευταία βίδα έφυγε από τον μαγνήτη και η κωλόβιδα έπεσε μέσα στην ψύκτρα. Εκανα απίστευτα μαγικά για να την βγάλω από εκεί μέσα. Απαράδεκτο, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κονσόλα. 

5. Επειτα που βάζεις τον δίσκο το ίδιο το μηχάνημα τον βλέπει και τον φορμάρει για χρήση. Ελα όμως που το λογισμικό ΔΕΝ θέλει να εγκαταστήσει κανένα παιχνίδι εκεί εκτός και αν κάνεις μαγικά. Το Resident Evil 4 παράδειγμα όταν έβαλα το δισκάκι με ρώτησε αν θέλω να κάνω εγκατάσταση στον άλλο δίσκο μιας και ο κεντρικός ήταν γεμάτος. Και που αλλού θα το έκανες εγκατάσταση γλύκα μου; Τι με ρωτάς; 

Επιπλέον αυτό ΔΕΝ ισχύει για όλα τα παιχνίδια. Το W40k Inquisitor Martyr που πήρα δεν είχε αρκετό χώρο για να μπει στον νορμάλ δίσκο και δεν με ρωτούσε καν αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. Επρεπε να μπω στο PS store, να βρω το παιχνίδι, να κάνω download, να βγάλει το warning ότι δεν έχω χώρο στον δίσκο και να ξανακάνω download πάλι ξαναπατώντας το κουμπί για να με ρωτήσει αν θέλω να το βάλω στον δεύτερο δίσκο. 

Υπόψη ότι η επιλογή του να βάζει το μηχάνημα μόνο του στον δεύτερο δίσκο αυτόματα είναι στο ON. 

Πραγματικά τέτοιο σκουπίδι δεν έχω ξαναματαδεί ποτέ και ειδικά από εταιρία που θεωρείται πρωτοπόρος τεχνολογίας για τέτοια θέματα. Μου θυμίζει το απίστευτα εκνευριστικό λογισμικό της Samsung στις τηλεοράσεις που είναι χωρίς λόγο απίστευτα δύσχρηστο και ειδικά σχεδιασμένο για να θες να σπάσεις την τηλεόραση. Μάλλον έτσι θα αναγκαστείς να πάρεις άλλη μιας και η εγγύηση δεν καλύπτει γροθιές ή άλλα σκληρά αντικείμενα. Πολλά και μεγάλα φάουλ από την Sony. 

Ουφ, τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου. Αισθάνομαι σαν τον Angry video game nerd τώρα. 

Ξεχασες και αλλο αρνητικο ομως,μιλαμε για μια απο τις πιο κακασχημες κονσολες σχεδιαστικα .Eπισης  σε μεγεθος ντουλαπας .

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Like 4
  • Confused 1

1 ώρα πριν, dekulinkgr είπε

Ξεχασες και αλλο αρνητικο ομως,μιλαμε για μια απο τις πιο κακασχημες κονσολες σχεδιαστικα .Eπισης  σε μεγεθος ντουλαπας .

Το σχέδιο δεν με πειράζει τόσο όσο η χρηστικότητα. Οι καρμίρηδες ούτε καν διακριτικά στα πλήκτρα για on/off και eject δεν βάλανε. 

Δυστυχώς η κονσόλα βρωμάει προχειρατζα και "φτήνια". Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω την αρπακολια που διέπει το μηχάνημα και το λογισμικό με το UI. 

Δεν μπορώ να βρω καλό λόγο, τουλάχιστον όχι όσο υπάρχουν και οι άλλες προτάσεις και μπορώ να συγκρίνω άμεσα, που να πω ΜΠΡΆΒΟ ρε, αυτό μάλιστα. 

Για να μην μιλήσω για την ποιότητα του Wi-Fi και του ήχου του. Και καλά "hi-fi", όλοι ξέρουμε τι είπε η στρουμφητα όταν είδε τα στρουμφακια γυμνά. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, ikaruga24 said:

....

Πετυχημενα points!
Ενταξει και το αντιπαλο δεος εχει τα θεματα του, με αποκορυφωμα το πανακριβο ssd expansion που το πουλανε μονο seagate και προσφατως και wd, αλλα με τιμη στον Θεο και οι 2 συμφωνημενα. Τεραστιο φαουλ του xbox, εκει υπερτερει τραγικα το ps, παρα το plug n play του xbox.
Ενα ακομη ομως αρνητικο και τραγικο τεχνολογικα του ps ειναι οι απλοι εξωτερικοι δισκοι, ειτε hdd, ειτε ssd, "βλεπει" μονο εναν! Απιστευτο τοσα χρονια να μην το αλλαζουν. Αν θελεις να αντιγραψεις, μπαρδον, δεν μπορεις να αντιγραψεις, να μεταφερεις παιχνιδια απο δισκο σε δισκο, πρεπει να χρησιμοποιησεις τον εσωτερικο δισκο σαν ενδιαμεσο με κουμπωμενους εναλλαξ τους δισκους σε usb, δεν γινεται να συνδεθουν μαζι. Τεχνολογικος μεσαιωνας σαφεστατα, τζαμπα χαμενος χρονος, τζαμπα καταπονηση του εσωτερικου δισκου και ο χρηστης χορταινει ταλαιπωρια.
Στο xbox και αντιγραφεις, εκτος των μεταφορων, και συνδεεις και 3 δισκους ταυτοχρονα (τοσους δοκιμασα, λογικα θα ειναι  το οριο λογω των θυρων usb αφου θεωρητικα δεν βλεπει δισκους σε hub, δεν ξερω στην πραξη αν βλεπει παραπανω αλλα και οι 3 μαζι ειναι μια χαρα).

Επεξ/σία από nek4d
  • Like 1
  • Thanks 1

@nek4d - Δεν έχω φτάσει τόσο μακριά αλλά κουράστηκα και μόνο που το είπες. Ετσι ακριβώς, βρίσκω μονίμως πράγματα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι έτσι σχεδιασμένα και γιατί δεν δουλεύουν όπως πρέπει. Η απάντηση φυσικά πάντα καταλλήγει να είναι η ίδια. Προχειρότητα και φτήνια. Καμιά σκέψη για σωστό UI, καμία σκέψη για το πως να σχεδιάσουν το σύστημα απλά να δουλεύει όπως πρέπει για κονσόλα. 

Δέχομαι ότι το θέμα τιμής του Xbox είναι ζόρι αλλά το σύστημα δουλεύει πάρα αυτά ακόμα και αν είσαι εντελώς βλάκας. Συρταράκια έχουμε εδώ και χρόνια για mount δίσκων. Δεν μπορούσαν οι γελοίοι να φτιάξουν ένα συρταράκι οδηγό, να βάζεις μέσα τον σκληρό και μετά να τον κλείνεις μέσα με μια κίνηση; Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν; 

Το κατάστημα, πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα σωστό UI και ένα σωστό σύστημα φίλτρων; Ακόμα και το search function οι λέξεις κλειδιά που σε βγάζει να ψάξεις δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια στο κατάστημα, είναι ότι να 'ναι. Μπαίνω στο κατάστημα του Switch, γράφω Fi και αμέσως μου δίνει τις πιο δημοφιλείς επιλογές βάση των παιχνιδιών (π.χ. Fire Emblem) στο κατάστημα. 

Αλλη παπαριά που βλέπω είναι ότι εύκολα μπορεί να σου βάλει ένα παιχνίδι στο καλάθι σου χωρίς να καταλάβεις ότι μπήκε οπότε πρέπει να προσέχεις λίγο πριν μπεις να πληρώσεις διότι μπορεί να έχεις βάλει και άλλο item μέσα. 

Ντάξ, σταματάω εδώ γιατί ο εκνευρισμός μου δεν θα τελειώσει ποτέ. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ikaruga24 Για το store, ξεχασα να σου γραψω πριν ενω το ειχα σκεφτει..., μην το χρησιμοποιεις για αναζητησεις καθολου.
Υπαρχουν αλλα σαιτ, με αψογη δουλεια και φιλτρα που βρισκεις τα παντα οπως πρεπει η οπως προτιμαει ο καθενας.
Πχ ενα απο αυτα, το https://www.dekudeals.com/

Επεξ/σία από nek4d
  • Like 1

Στις 1/12/2023 στις 8:54 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Πουλα το PS5 να ησυχασεις εσυ και να ησυχάσουμε και εμεις....

• Like 7
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...