Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Αν ειναι αυτος, ειναι συμβατος. Οποιοδηποτε gen4 ειναι οκ

τωρα ειδα οτι μαλλον θελει αλλη ψυκτρα για να χωραει στο PS5

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Malthador είπε

Αρκούν αυτά για να μαρκεταριστεί mid-gen upgrade; Θα τα κατανοήσει το ευρύ κοινό; Το 4Κ ήξεραν τι είναι, αμφιβάλλω ότι θα μπορεί να στηθεί καμπάνια πάνω στο Ray Tracing και στο Quality mode.

Δεν είναι δηλαδή σαν την περίπτωση των Series X και S, όπου εκεί έχουμε μια φθηνή κονσόλα (που παίζει τα games χειρότερα) και μια ακριβή. Στην περίπτωση του PS5 Pro θα μιλάμε για μια ακριβή και για μια ακριβότερη κονσόλα. Εκτός ίσως αν κάνουν κανένα price cut στο παλιό physical μοντέλο, να το πάνε στα $450 και να βγάλουν το Pro στα $550; Αλλά τότε που θα πάει το παλιό digital, στα $350;

Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό, τουλάχιστον τιμολογιακά. Αλλά από την άλλη, για τη Sony μιλάμε που πουλούσε το PS3 για $300, όταν το PS4 είχε $400, οπότε δεν θα εντυπωσιαστώ αν δω Pro μοντέλο για $650 ή $700.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Όταν κυκλόφορησε το PS4 μιλουσαμε για 1080p αναλύσεις στις TV. Οταν άρχισαν οι 4Κ TV's να γίνονται mainstream και να μπαίνουν σε ολο και περισσότερα σπίτια, "δημιουργήθηκε η  ανάγκη" για κονσόλες με υποστήριξη 4K. Αυτός ηταν ο λογός για Mid gen update! Τωρα τι θα πει η SONY "Ελάτε πάρτε την 600-700 Ευρώ κονσόλα μου με ZEN4+RDNA3" ξέρω γω για 2K-4K@60 με RT ή να μήπως να προωθήσει την 8K υποστήριξη , η οποία εχει πολύ χαμηλό εως ανύπαρκτο adoption rate ;   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον για το παρακάτω απευθύνεται το new hardware και μολης επιβεβαιωθηκε, περισσότερη βάση βλέπω να έχει μια τέτοια κυκλοφορία από ένα ps5 pro κτλπ..

https://psaddict.gr/news/sony-developing-new-handheld-system/

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Μάλλον για το παρακάτω απευθύνεται το new hardware και μολης επιβεβαιωθηκε, περισσότερη βάση βλέπω να έχει μια τέτοια κυκλοφορία από ένα ps5 pro κτλπ..

https://psaddict.gr/news/sony-developing-new-handheld-system/

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης μιας τέτοιας συσκευής (αν δεν πρόκειται για ετεροχρονισμενο πρωταπριλιατικο αστείο); 

Επεξ/σία από pictorino
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις όλο και περισσότερες αναφορές σε PS5 Pro και Xbox Series XX, προσωπικά δεν έχω καταλαβει ακόμα ότι έχω μια next gen κονσόλα. Και τι εννοώ:

Πήρα το πρώτο μου PS4 το καλοκαίρι του 16, 2,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία της κονσόλας σ'ένα πολύ δυνατό deal, και προερχόμενος από το PS3 δεν ήξερα τί να πρωτοπαίξω (Uncharted 4 (ήταν στο bundle),Just Cause 3, Mafia 3, Rise of The Tomb Raider κτλ) και ένιωθα σαν χαμένος  και ήθελα να κλάψω που δεν είχα τα χρήματα σαν φοιτητής να το παρω dayone και να απολαύσω τα γραφικά του και τα παιχνίδια.

Τώρα, πάλι 2,5 χρόνια, στη γενιά του PS5, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: παίρνουμε με το τσουβάλι remakes & remaster, και ό,τι νέο βγαίνει πχ hogwarts legacy είναι cross gen - με το υπέρ των νέων κονσολών να είναι τα frames, η ανάλυση και τα "quick resume" - που σε καμία περίπτωση δεν τα βγάζω εκτός ή πιστεύω ότι είναι λίγα για να πάρει κάποιος το PS5, αλλά 2,5 χρόνια στη γενιά του PS4, αν είχες PS3 είχες μείνει με τη χαρά. Τώρα, αν έχεις παλιά κονσόλα, απλά περιμένεις λίγους μήνες παραπάνω ή κάνεις θυσίες σε frames/ανάλυση και παίζεις.

Οπότε, ποιος ο λόγος να υπάρξουν νέες εκδόσεις όταν οι υπάρχουσες δεν προσφέρουν κάτι νέο από μόνες τους? Ή ότι κάποιος θα "αναγκαστεί" να πάρει PS5 επειδή το νέο DLC του Horizon είναι exclusive επειδή θα έχει "υπεργ#μάτα" συννεφα?

Επεξ/σία από ParafronGR
  • Like 5
Δημοσ.

το tomb raider που ανεφερες ηταν crossgen και τα αλλα 2 μετριαντζες. Το uncharted ηταν απο τα πρωτα μεγαλα next gen only παιχνιδια, 2.5 χρονια μετα το release. To bloodborne π.χ. ηταν παιχνιδαρα, αλλα ειναι πολυ μικροτερο ως franchise. Αντε να βαλεις το arkham knight στην ιδια κατηγορια. Απο εκει και περα κατι dragon age, metal gear κτλ ηταν επίσης crossgen.

Οπως και να χει σχεδον ολα τα παιχνιδια απο εδω και περα ειναι next gen only, τουλαχιστον οτι εχει ανακοινωθει...οτι εγινε και στις προηγουμενες κονσολες, το ιδιο και τωρα.

Δημοσ.

Να περάσουμε ευχαρίστως στα next-gen only παιχνίδια αλλά εάν αυτό σημαίνει 30/40fps, εγώ προσωπικά έφυγα για PC...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Να περάσουμε ευχαρίστως στα next-gen only παιχνίδια αλλά εάν αυτό σημαίνει 30/40fps, εγώ προσωπικά έφυγα για PC...

Δεν θα πήγαινα ξανά σε pc ακόμη και αν όλα τα παιχνίδια για ps5 έβγαιναν στα 10 fps, αυτή την αμεσότητα και την απλότητα που βγάζουν οι κονσόλες με έχουν κερδίσει.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με 30 fps σε κονσόλες, το framepacing ήταν πολύ ομαλό για τα pure 30 fps games εκτός από αυτά που σου δίνουν επιλογή 30 ή 60 που συνήθως στην επιλογή για 30 οι developers έκαναν άθλια δουλειά aka last guardians, marvel avengers κτλπ..

Το θέμα δεν είναι τα fps ειναι η αγνή διασκέδαση πιστεύω.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 04/04/2023 at 15:23, tsakonass said:

Να πάω να πάρω nier automata? 

Θα πας να πάρεις το Nier: Automata, ένα μπουκάλι bourbon (ή οποιοδήποτε άλλο ποτό με άνω του 40% αλκοόλ) και δυο κούτες χαρτομάντηλα και δεν θα κάνεις τίποτα άλλο για τις επόμενες 10 μέρες.

• Like 5
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Δεν θα πήγαινα ξανά σε pc ακόμη και αν όλα τα παιχνίδια για ps5 έβγαιναν στα 10 fps, αυτή την αμεσότητα και την απλότητα που βγάζουν οι κονσόλες με έχουν κερδίσει.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με 30 fps σε κονσόλες, το framepacing ήταν πολύ ομαλό για τα pure 30 fps games εκτός από αυτά που σου δίνουν επιλογή 30 ή 60 που συνήθως στην επιλογή για 30 οι developers έκαναν άθλια δουλειά aka last guardians, marvel avengers κτλπ..

Και ναι και όχι.

Ναι μπορείς να απολαύσεις παιχνιδάρες με 30fps όπως κάναμε εδώ και 20 χρόνια.

Όχι δεν είναι κάτι πλέον αποδεκτό τόσο από πρακτικής άποψης όσο και από "ηθικής".
Από πρακτικής, ο χειρισμός στα 30fps είναι κάκιστος. Σαν μόνιμο lag είναι.
Από ηθικής, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος και κανένα οπτικό αποτέλεσμα που να δικαιολογεί τα 30fps εκτός από κακό optimisation από τους developers. Δεν γινεται να δικαιολογούμε την τεμπελιά τους. Μια χαρά οπτικό αποτέλεσμα έχουμε εδώ και 2,5 χρόνια σε cross/next gen παιχνίδια που είναι 60fps. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

και δεν θα κάνεις τίποτα άλλο για τις επόμενες 10 μέρες.

Συμφωνω, οριακα χανεις Ανασταση και βγαινεις ισα ισα για το κοκορετσι 🤤

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Σεβαστό. Είναι καθαρά θέμα γούστου όμως το πως διασκεδάζει ο καθένας. Εγώ προσωπικά δεν διασκεδάζω παίζοντας στα 30fps όσο καλό και αν είναι το frame pacing. Δεν έχω πρόβλημα με την κίνηση της κάμερας αλλά με το latency στα controls που το αντιλαμβάνομαι αμέσως και με ενοχλεί πολύ. 

Πάντως όσοι παραπονιούνται για τα cross-gen και θέλουν άλμα γραφικών πχ PS3-PS4 ας το έχουν υπόψην ότι πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις στο framerate και στην ανάλυση. Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Τα SX και PS5 είναι μόλις δυόμιση με τρεις φορές πιο δυνατά από την προηγούμενη γενιά. Η ψαλίδα του hardware είναι πολύ μικρότερη από αυτό που βλέπαμε στο παρελθόν σε εποχές PS2-PS3 και Xbox-360. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως σε ένα παιχνίδι, προτιμώ τα καλύτερα γραφικά από τα περισσότερα fps. Θελω το περιβάλλον να ευχαριστεί τα μάτια μου. Γιαυτό παίζω σε 30 fps. Συν ότι οι πιο γρήγορες εναλλαγές στα 60 fps, φοβάμαι πως θα με κουράζουν-ζαλίζουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...