Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω ότι η αναβάθμιση σε PS5 Pro έγινε από αυτούς που είχαν, έχουν κ θα έχουν πάντα ψηλούς μισθούς κ δεν τα υπολογίζουν ή απλά στους enthusiastics, που υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες,  είτε είναι φωτογραφικές μηχανές είτε είναι αυτοκίνητα είτε οτιδήποτε. Λίγοι είναι αυτοί που περίμεναν και δεν αγόραζαν PS5 από το PS4 για να πάρουν το PS5 Pro και δυστυχώς για αυτούς ήρθε με πολύ μεγάλη τιμή. Δεν μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που πήγα από PS4 Pro σε PS5 ,μιας και οι δυνατότητες του Dualsense με την ταχύτητα του SSD μου έδωσαν μια γεύση της νέας γενιάς, χωρίς όμως να μην μου λείπουν εμπειρίες παιχνιδιών που θα καταλάβαινα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να το δω στο PS4 Pro!!! Το κρίμα είναι ότι όταν βγήκε το PS5 Pro σε αυτήν την τιμή, συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς οι τιμές αφού ανέβηκαν δεν υπάρχει πίσω τώρα,μιας και το ποτάμι πίσω δεν γυρνάει όπως λέει και ο λαός. Έχουμε να περιμένουμε λοιπόν μια νέα PS6 κονσόλα κάπου εκεί στο μέλλον που θα συναγωνίζεται την αγορά μιας καλή κάρτας γραφικών! 

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Tifa_LockHeart είπε

Πιστεύω ότι η αναβάθμιση σε PS5 Pro έγινε από αυτούς που είχαν, έχουν κ θα έχουν πάντα ψηλούς μισθούς κ δεν τα υπολογίζουν ή απλά στους enthusiastics, που υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες,  είτε είναι φωτογραφικές μηχανές είτε είναι αυτοκίνητα είτε οτιδήποτε. Λίγοι είναι αυτοί που περίμεναν και δεν αγόραζαν PS5 από το PS4 για να πάρουν το PS5 Pro και δυστυχώς για αυτούς ήρθε με πολύ μεγάλη τιμή. Δεν μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που πήγα από PS4 Pro σε PS5 ,μιας και οι δυνατότητες του Dualsense με την ταχύτητα του SSD μου έδωσαν μια γεύση της νέας γενιάς, χωρίς όμως να μην μου λείπουν εμπειρίες παιχνιδιών που θα καταλάβαινα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να το δω στο PS4 Pro!!! Το κρίμα είναι ότι όταν βγήκε το PS5 Pro σε αυτήν την τιμή, συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς οι τιμές αφού ανέβηκαν δεν υπάρχει πίσω τώρα,μιας και το ποτάμι πίσω δεν γυρνάει όπως λέει και ο λαός. Έχουμε να περιμένουμε λοιπόν μια νέα PS6 κονσόλα κάπου εκεί στο μέλλον που θα συναγωνίζεται την αγορά μιας καλή κάρτας γραφικών! 

https://unboxholics.com/news/gaming/119591-to-playstation-5-pro-poulaei-cheirotera-apo-to-playstation-4-pro-pleon

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα η τιμή ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας  μαζί με το μειονέκτημα για πολλούς ότι δεν είχε blu ray drive, ίσως εάν πέσει καμιά προσφορά να ρολάρει πάλι.

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα ρολαρει σε όσο χαζο κοινό και να απευθύνεται .... Και ευτυχώς αλλιώς στο επόμενο θα δούμε άλλα όργια της $ony ....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, darkman said:

Σίγουρα η τιμή ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας  μαζί με το μειονέκτημα για πολλούς ότι δεν είχε blu ray drive, ίσως εάν πέσει καμιά προσφορά να ρολάρει πάλι.

Σιγά μην είχε σκοπό να δώσει κάποιος 800 ευρώ και σκάλωσε το επιπλέον κατοστάρικο του οπτικού.

Είναι όπως το ανέκδοτο που παραγγέλνει κάποιος 99 σουβλάκια, του λέει ο σουβλατζής «να τα κάνουμε 100;» και απαντάει ο πελάτης «και ποιος θα φάει;». :P

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Σιγά μην είχε σκοπό να δώσει κάποιος 800 ευρώ και σκάλωσε το επιπλέον κατοστάρικο του οπτικού.

Είναι όπως το ανέκδοτο που παραγγέλνει κάποιος 99 σουβλάκια, του λέει ο σουβλατζής «να τα κάνουμε 100;» και απαντάει ο πελάτης «και ποιος θα φάει;». :P

Τα 120 ευρώ δεν είναι αμελητέο ποσό, ειδικά αν σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις με αυτά. με 120 ευρώ μπορείς να αγοράσεις  παιχνίδια ή μια ετήσια συνδρομή στο PlayStation Plus ,το  ότι η Sony χρεώνει ξεχωριστά ένα βασικό χαρακτηριστικό που παλαιότερα ήταν ενσωματωμένο στις κονσόλες είναι και αυτό ένας αποτρεπτικός παράγοντας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ δε συμφωνώ με αυτή τη λογική (τι 800€, τι 900€) γιατί κάλλιστα μπορεί να γίνει τι 900€, τι 1.000€ κ.ο.κ..

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει ούτως ή άλλως, είτε αφορά στο PS5 Pro, είτε στο iPhone, είτε στις κάρτες γραφικών, διάολε, ακόμα και στα καθημερινά ψώνια αν το πάμε λίγο παραπέρα.

Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα αγοράζουν, ανεξαρτήτως τιμής και σε ένα βαθμό ανεξαρτήτως και οικονομικής δυνατότητας.

Με αυτή τη λογική βέβαια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και κάποιοι κρύβονται πίσω από το «όποιος δε θέλει δεν αγοράζει» και «υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές».

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αυτό που μετράει πραγματικά είναι το lockout από τα παιχνίδια, ο αποκλεισμός. Ναι, άλλο το κόστος της 5070 με την 5090, αλλά παίζεις ακριβώς τα ίδια παιχνίδια με διαφορετικά settings (ποιότητα γραφικών ναι).

Όμως, αν το PS6 κοστίζει τόσο ακριβά που δεν μπορεί ο απλός κόσμος να το αγοράσει, τότε δεν θα μπορούν οι έχοντες τα PS5 να παίζουν και τα παιχνίδια που θα βγαίνουν αποκλειστικά για PS6.

Δεν λέω ότι οι κονσόλες είναι de facto φθηνές, είναι σχετικά ακριβές, αλλά δεν θα πρέπει να είναι περισσότερο ακριβές, γιατί τότε θα απευθύνονται σε ακόμα μικρότερο πληθυσμό.

Επεξ/σία από bushidocougar
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bushidocougar είπε

Όμως, αν το PS6 κοστίζει τόσο ακριβά που δεν μπορεί ο απλός κόσμος να το αγοράσει

Πόσοι είναι αυτοί αλήθεια;

Εξαιρούμε εκείνους που συνειδητά δε θα προβούν σε αγορά.

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζω αυτό.

Με βεβαιότητα λέω όμως ότι στο steam (pc) έχω προσωπικά ένα πολύ μεγαλύτερο οικοσύστημα φίλων και άλλων παικτών, με τους οποίους μπορώ να παίξω μαζί τους όλα τα multiplayer παιχνίδια μου, έστω και στα 1080p με medium settings γιατί δεν έχω καλή κάρτα γραφικών. Το οικοσύστημα είναι τεράστιο.

Αν το PS6 έρθει πολύ ακριβό για τα μέχρι σήμερα δεδομένα μας, το οικοσύστημα του θα είναι σίγουρα πολύ μικρό, με αποτέλεσμα τα PS6 multiplayer παιχνίδια να τα παίζεις εσύ με άλλους λίγους κάπου στην Ευρώπη (κοινοί servers) και ενδεχομένως κάποιοι από τους φίλους σου να αγοράσουν το PS6 ίσως μετά από 2-3 χρόνια (μπορεί και 4 αν παραμένει πολύ ακριβό) για να παίξετε μαζί.

Επίσης, επειδή κάποιοι σκέφτονται, έλα μωρέ, αφού τα παιχνίδια θα είναι και για PS5 και για PS6 για να πουλήσουν, τότε αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό όλων, γιατί οι κάτοχοι PS6 θα παίζουν παιχνίδια που δεν θα είναι στην πραγματικότητα PS6 παιχνίδια αλλά PS5 με καλύτερα(;) settings . Για να δούμε πραγματικά PS6 παιχνίδια, θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στημένα πάνω στην νέα αρχιτεκτονική του PS6 και να μην παίζουν παράλληλα και στο PS5 (γνώμη μου).

Δημοσ.

Γιατί είδαμε ποτέ παιχνίδια PS5 τόσα χρόνια μετά; Απο χρόνο σε χρόνο κατέληξαν να είναι μετρημένα στα δάχτυλα και το next gen να φαίνεται μόνο απο frame rates και το digital foundry.

Ναι οκ προφανώς υπήρχε βελτίωση αλλα δεν ήταν generational leap για κανένα λόγο (πχ ps2 σε ps3)
Καλά για το pro ούτε λόγος...

Κάπως έτσι φαντάζομαι και το 6. Ένα overpriced spec upgrade με cross gen παιχνίδια για 2-3 χρόνια και ίσως κάτι άξιο αναφοράς το 2028. Καλά κρασιά.

Δημοσ.

Γενικά αυτή η γενιά στις κονσόλες ήταν ήταν τελείως χαμένη. Κανένας νέος τίτλος με μόνο επανεκδόσεις παλιών με νέα γραφικά. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω κατι το Astro Bot ειναι δωρεαν εγκατεστημενο σε ολα τα PS5?

Γιατι εχουν περασει δυο απλα και ενα pro απο τα χερια μου και το ειχαν μεσα, τωρα δεν ξερω αν το ειχαν επειδη ειχα βαλει τον λογαριασμο μου.

Πηρα τωρα ενα PS4 Pro γιατι ηθελε η κορη μου η μικρη να παιζει ρομποτακι και δεν υπαρχει.

Ενα Playroom που βρηκα θελει καμερα λεει.

Πηγα στην βιβλιοθηκη με τα παιχνιδια μου δεν υπαρχει.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...