Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να μου πει κάποιος που παρέλαβε την κονσόλα να μου πει αν μπορεί να πλοηγηθεί στο ίντερνετ οπως υπάρχει και στο series x προσωπικά μου εχει λύσει τα χέρια σε μένα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, bushidocougar είπε

Αν το PS6 κάνει τον χαβαλέ και έρθει στα 800€ +150€ drive, εδώ θα είμαστε και θα γελάμε.

Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Μην μπερδεύετε τις κονσόλες που κυκλοφορούν στα ενδιάμεσα μιας γενιάς και απευθύνονται σε λίγους, με τις κεντρικές κονσόλες που απευθύνονται στους περισσότερους.

Δεν δίνει η μάζα 1000ευρώ για κονσόλα, όπως δεν δίνει η μάζα πάνω από 1000ευρώ για Gaming PC/κάρτες γραφικών.

Το μόνο σενάριο που όντως παίζει να δούμε σε PS6, είναι το αποσπώμενο drive.

• Like 1

Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω πολλά. Λίγο BG3 που έβαλα performance mode στην πόλη έπαιξε πολύ καλά και το εξαιρετικά σημαντικό για μένα ΤΕΛΟΣ στο texture shimmering ή όπως αλλιώς λέγεται ιδίως στα μαλλιά (λόγω FSR) που με τρελαίνει στο PS5. PSSR  με έσωσες!!!🫡:D😁

Worth it!! 😛

• Like 1
  • Haha 1

• Moderators
26 minutes ago, Fulgore said:

Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Μην μπερδεύετε τις κονσόλες που κυκλοφορούν στα ενδιάμεσα μιας γενιάς και απευθύνονται σε λίγους, με τις κεντρικές κονσόλες που απευθύνονται στους περισσότερους.

Δεν δίνει η μάζα 1000ευρώ για κονσόλα, όπως δεν δίνει η μάζα πάνω από 1000ευρώ για Gaming PC/κάρτες γραφικών.

Το μόνο σενάριο που όντως παίζει να δούμε σε PS6, είναι το αποσπώμενο drive.

Για παίξε λίγο το σενάριο όταν κυκλοφορήσει το PS6. Πώς το έχεις το μυαλό σου;

Σήμερα κοστίζουν το PS5 500 ευρώ και το PS5 Pro 800 ευρώ. Σε δύο-τρία χρόνια που θα βγεί το PS6 το οποίο θα έχει -υποθετικά- διπλάσια ισχύ από το PS5 Pro, σε τι τιμή περιμένεις ότι θα το δούμε;

5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σήμερα κοστίζουν το PS5 500 ευρώ και το PS5 Pro 800 ευρώ. Σε δύο-τρία χρόνια που θα βγεί το PS6 το οποίο θα έχει -υποθετικά- διπλάσια ισχύ από το PS5 Pro, σε τι τιμή περιμένεις ότι θα το δούμε;

Σε τιμή ανάλογη με το επόμενο Xbox φυσικά.

• Moderators
9 minutes ago, music_lover said:

Σε τιμή ανάλογη με το επόμενο Xbox φυσικά.

Θα βγει επόμενο ΧΒΟΧ; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω!

Αλλά έστω ότι βγαίνει επόμενο ΧΒΟΧ, ίδιες τιμές περιμένω σε όλες τις next-gen consoles, 800αρι ακατέβατο, το νερό μπήκε στο αυλάκι.

800 δεν θα έχει, είναι τρελό να νομίζουμε σε μία γενιά ότι θα πάει κονσόλα από 400 στα 800 ειδικά αφού πρόκειται για μία αγορά με ανταγωνισμό.

Όταν βγει με το καλό το PS6 θα έχει νορμάλ τιμή (500-600) θέλω να πιστεύω, θα απωθήσει πολλούς μια μεγαλύτερη τιμή εξάλλου στις κονσόλες τα έσοδα είναι από παιχνίδια, υπηρεσίες και αξεσουάρ όχι από το hardware.

1 ώρα πριν, manthos_27 είπε

Θέλω να μου πει κάποιος που παρέλαβε την κονσόλα να μου πει αν μπορεί να πλοηγηθεί στο ίντερνετ οπως υπάρχει και στο series x προσωπικά μου εχει λύσει τα χέρια σε μένα 

Γιατι; Εχει διαφορετικό λογισμικο απο το PS5 και θα εχει browser που δεν εχει το απλό; Και φυσικά δεν γινεται....

4 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Γιατι; Εχει διαφορετικό λογισμικο απο το PS5 και θα εχει browser που δεν εχει το απλό; Και φυσικά δεν γινεται....

Προσωπικά για μενα μιλάω θα με βόλευε πολύ 

29 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σήμερα κοστίζει το Ps5 χωρίς δίσκο 450, και 800ευρώ το Ps5 Pro .

Αλλιώς το Ps5 με δίσκο 550ευρώ και το Ps5 Pro με δίσκο 930ευρώ.

Προφανώς αυτή η χρηματική διαφορά δεν προκύπτει αποκλειστικά από την παραπάνω δύναμη.

Στα του Ps6(στο σενάριο που θα έχουμε κανονικά και αντίστοιχο Xbox), δεν ξέρω τι τιμή θα έχει αλλά θα εκπλαγώ αρνητικά αν έχει (με ή χωρίς) δίσκο πάνω από 600 με 650ευρώ.

34 λεπτά πριν, manthos_27 είπε

Προσωπικά για μενα μιλάω θα με βόλευε πολύ 

Ρώτησες αν εχει το Pro browser. Την ελλειψη browser την σχολίαζαν αρνητικά απο τοτε που βγήκε το PS5 το 2020 και δυστηχώς δεν εχει αλλαξει τίποτα απο τοτε

• Like 1

Μόλις τώρα, vorlon68 είπε

Ρώτησες αν εχει το Pro browser. Την ελλειψη browser την σχολίαζαν αρνητικά απο τοτε που βγήκε το PS5 το 2020 και δυστηχώς δεν εχει αλλαξει τίποτα απο τοτε

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση 

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Θα βγει επόμενο ΧΒΟΧ; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω!

Αλλά έστω ότι βγαίνει επόμενο ΧΒΟΧ, ίδιες τιμές περιμένω σε όλες τις next-gen consoles, 800αρι ακατέβατο, το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Θέλω πιστεύω πως ναι και ευελπιστώ ότι η MS δεν θα πέσει στην τρύπα που άνοιξε η Sony με το Pro.

Ο λόγος που αμφιβάλλει ο Malthador για την τιμή του 6, υποθέτω ότι είναι γιατί σου λέει, πως θα κυκλοφορήσεις μια νέα κονσόλα επόμενης γενιάς σε τιμή χαμηλότερη από την pro κονσόλα της προηγούμενης. Δεν έχει πολύ λογική να βγει σε δυο χρόνια ps6 στα 500 π.χ. όταν το Pro θα κυκλοφορεί στα ~800 ευρώ. Εκτός και αν έχει ρίξει τόσο πολύ την τιμή μέχρι τότε (και άρα το βασικό να έχει φτάσει τουλάχιστον στα 350), πράγμα δύσκολο.

Εκτός πάλι αν δεν εννοούσε κάτι τέτοιο ο Malthador.

• Like 1

• Moderators
1 hour ago, user2163 said:

800 δεν θα έχει, είναι τρελό να νομίζουμε σε μία γενιά ότι θα πάει κονσόλα από 400 στα 800 ειδικά αφού πρόκειται για μία αγορά με ανταγωνισμό.

Όταν βγει με το καλό το PS6 θα έχει νορμάλ τιμή (500-600) θέλω να πιστεύω, θα απωθήσει πολλούς μια μεγαλύτερη τιμή εξάλλου στις κονσόλες τα έσοδα είναι από παιχνίδια, υπηρεσίες και αξεσουάρ όχι από το hardware.

57 minutes ago, Fulgore said:

Σήμερα κοστίζει το Ps5 χωρίς δίσκο 450, και 800ευρώ το Ps5 Pro .

Αλλιώς το Ps5 με δίσκο 550ευρώ και το Ps5 Pro με δίσκο 930ευρώ.

Προφανώς αυτή η χρηματική διαφορά δεν προκύπτει αποκλειστικά από την παραπάνω δύναμη.

Στα του Ps6(στο σενάριο που θα έχουμε κανονικά και αντίστοιχο Xbox), δεν ξέρω τι τιμή θα έχει αλλά θα εκπλαγώ αρνητικά αν έχει (με ή χωρίς) δίσκο πάνω από 600 με 650ευρώ.

Ωραία ας πούμε ότι είναι έτσι, ας πούμε ότι βγαίνει το 2027 το PS6, digital-only ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να ξαναδούμε δισκάκι στο base H/W. Ας υποθέσουμε ότι θα το πουλάνε για 600 ευρώ.

Τι price cut θα κάνουν στα τωρινά μοντέλα, αν το PS6 βγει στα 600 ευρώ; Ας πούμε ότι το PS5 Slim πέφτει στα 350 από τα 450, είναι ένα λογικό νούμερο. Το PS5 Pro που θα το φτάσουν για να έχει νόημα η τιμή του PS6 στα 600; Θα το κατεβάσουν στα 500 από τα 800 που έχει σήμερα (και θα συνεχίσει να έχει για αρκετό καιρό ακόμα), θα κάνουν 40% price cut δηλαδή; Προσωπικά το θεωρώ απίθανο.

Ενημερωτικά, όταν έκανε launch το PS4 στα 400 ευρώ, το PS3 Super Slim πουλιόταν για 250-300 ευρώ, ενώ όταν κυκλοφόρησε το PS5 physical στα 500 ευρώ το PS4 Pro είχε 400 ευρώ, ενώ το PS4 Slim είχε 300 ευρώ. Να αναφέρουμε εδώ ότι τα 400 ευρώ ήταν το launch price του PS4 Pro, αυτή η τιμή δεν άλλαξε όταν κυκλοφόρησε το PS5, παρέμεινε σταθερή.

18 minutes ago, music_lover said:

Θέλω πιστεύω πως ναι και ευελπιστώ ότι η MS δεν θα πέσει στην τρύπα που άνοιξε η Sony με το Pro.

Θα ξέρουμε αυτό το μήνα τι θα κάνει η MS στην επόμενη γενιά, ανάλογα με το αν θα ισχύσει αυτό που έχει αναφερθεί, ότι θα προσθέσει στο xCloud και τα owned digital games του καθενός μας. 

Αν αυτό ισχύσει για όλα τα games ανεξαιρέτως (το θεωρώ δύσκολο), θα αναλύσουμε τότε τι θα κάνει στην επόμενη γενιά όσον αφορά το H/W.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...