Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5/Pro Topic v4

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC ή με smartphones, στον βαθμό του εφικτού, καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Παραμένει το γεγονός ότι ένας άντρας θα έχει περισσότερες ελπίδες

Το γεγονός είναι πως θα είχαν και οι 2 τις ίδιες μηδενικές ελπίδες. 

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Παραμένει το γεγονός ότι ένας άντρας θα έχει περισσότερες ελπίδες. Επίσης καλο θα ήταν για σένα να αποφεύγεις προσωπικές επιθέσεις, το καταλαβαίνω ότι απαιτούνται κάποια προνόμια, αλλα τουλάχιστον προσπάθησε. ;)

Μην το γενικεύεις, μιλάω συγκεκριμένα για σωματική υπεροχη, δεν υπάρχει αντίλογος στην βιολογία.

Παρεπιπτόντως απαγορεύεται να train με γυναικα, ως άντρας, έστω και για sparring. Μπορείς να φανταστείς γιατί?! :P

Anyways το αφήνω εδώ πριν σβηστούν τα πάντα.

Δεν υπάρχει "σωματική υπεροχή" σε κανένα από τα δύο φύλα, σώμα είναι και το μυαλό μας, όχι μόνο τα χέρια και τα πόδια μας, υπάρχει μόνο διαφορά στην δύναμη των μυών και τίποτα παραπάνω. Και δεν επαρκεί σε μια μάχη η δύναμη αυτή. Διαχρονικά αν διαβάσεις ιστορία θα δεις ότι δεν κέρδιζαν πάντα οι δυνατότεροι πολεμιστές αλλά οι εξυπνότεροι, καλύτερα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι. Επίσης δεν μίλησα για το τι επιτρέπεται και τι όχι στις πολεμικές τέχνες, το ανέφερα απλά ως παράδειγμα. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να σκοτώνεις 5 πολεμιστές με την μία επειδή είσαι άντρας γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Στον 2ο θα φας μια σπαθιά και θα δεις τα ραδίκια ανάποδα ακόμα και αν είσαι ο Ζαμπίδης.. 😅

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Η συγκεκριμένη έχει δώσει στο παρελθόν την φωνή της σε 38 ολόκληρα videogames. Και σε πολύ γνωστά μάλιστα όπως πχ το Cyberpunk 2077. Ο κόσμος έμεινε στην θέση του..τώρα ξαφνικά ανησυχούμε για αυτήν? Και πως ακριβώς μια φωνή μπορεί να επηρεάσει τα μηνύματα που θέλει να περάσει ένα παιχνίδι? Τα μηνύματα είναι άσχετα με τις φωνές των πρωταγωνιστών τους, ο developer έχει ένα σωρό τρόπους να τα περάσει και πολύ καλύτερα από μια..φωνή.

Το αυτό. Ας κάνει ό,τι θέλει ο άλλος εκτός, αρκεί να μην πιέζει για αλλαγές 

Spoiler

Βλέπε umbrella academy και hotd/Emma D'arcy που δεν είχε θέμα να υποδυθεί την γυναίκα. 

11 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν υπάρχει "σωματική υπεροχή" σε κανένα από τα δύο φύλα, σώμα είναι και το μυαλό μας, όχι μόνο τα χέρια και τα πόδια μας, υπάρχει μόνο διαφορά στην δύναμη των μυών και τίποτα παραπάνω.

Σωματική υπεροχή = μύες 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2

Ρε μαγκες περα απο το «ρεαλισμο» εμενα προσωπικα θα το πω ανοιχτα με ενοχλει η γυναικα main char γιατι δυσκολευομαι περισσοτερο να ταυτιστω. Τοσο απλα.

Τις προαλλες εκανα ενα googleαρισμα να παρω μια ιδεα για το ποσοστο ανδρων-γυναικων στους gamers αλλα παπαριες αποτελεσματα μου εβγαλα τυπου 50-50 το οποιο θεωρω δεδομενο οτι ειναι ψεμματα οποτε δε ξερω ποια ειναι ακριβως η ποσοστοση η εστω στο περιπου.
Αυτο που ξερω ειναι οτι στο δικο μου το μικροκοσμο δε ξερω ουτε μια γυναικα gamer και εδω στο forum ολο κατι Βαγγεληδες και Μπαμπηδες βλεπω. 

Με τα παραπανω δεδομενα δε καταλαβαινω γιατι πλεον ο main char εχει παει στο 50-50 να ειναι αντρας η γυναικα. Που ακριβως απευθυνονται; Και ναι προφανως μια χαρα και εχω απολαυσει και εχω ταυτιση με την Ellie την Alloy κτλ αλλα καπου ωπα με τις γυναικες πρωταγωνιστες. 

Στην τελικη δε καταλαβαινω τι κερδιζουν οι εταιριες με αυτη την επιλογη. Να χασουν κατι μπορω να το φανταστω να κερδισουν ομως οχι. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Mitroglou7 είπε

Ρε μαγκες περα απο το «ρεαλισμο» εμενα προσωπικα θα το πω ανοιχτα με ενοχλει η γυναικα main char γιατι δυσκολευομαι περισσοτερο να ταυτιστω. Τοσο απλα.

Τις προαλλες εκανα ενα googleαρισμα να παρω μια ιδεα για το ποσοστο ανδρων-γυναικων στους gamers αλλα παπαριες αποτελεσματα μου εβγαλα τυπου 50-50 το οποιο θεωρω δεδομενο οτι ειναι ψεμματα οποτε δε ξερω ποια ειναι ακριβως η ποσοστοση η εστω στο περιπου.
Αυτο που ξερω ειναι οτι στο δικο μου το μικροκοσμο δε ξερω ουτε μια γυναικα gamer και εδω στο forum ολο κατι Βαγγεληδες και Μπαμπηδες βλεπω. 

Με τα παραπανω δεδομενα δε καταλαβαινω γιατι πλεον ο main char εχει παει στο 50-50 να ειναι αντρας η γυναικα. Που ακριβως απευθυνονται; Και ναι προφανως μια χαρα και εχω απολαυσει και εχω ταυτιση με την Ellie την Alloy κτλ αλλα καπου ωπα με τις γυναικες πρωταγωνιστες. 

Στην τελικη δε καταλαβαινω τι κερδιζουν οι εταιριες με αυτη την επιλογη. Να χασουν κατι μπορω να το φανταστω να κερδισουν ομως οχι. 

Μόλις περιέγραψες το πρόβλημα και γιατί υπάρχουν οι όποιες αντιδράσεις. Ένα αντρικό κυρίως κοινό που δυσκολεύεται να δεχθεί ως πρωταγωνιστή γυναικείο χαρακτήρα λόγω μιας λανθασμένης αντίληψης ότι είναι τάχα ανώτερο ως όν επειδή τυχαίνει να έχει μεγαλύτερα μπράτσα. Ακόμα και η απορία του γιατί να επιλεχθεί ένας γυναικείος χαρακτήρας δηλώνει αυτήν την αντίληψη. Και μην το παίρνεις προσωπικά ή υποτιμητικά. Αναφέρομαι στην αντίληψη. Γιατί όχι? Θα ρωτήσω εγώ. Που είναι το πρόβλημα να επιλεγεί γυναίκα? Αν επιλεγεί ένα αμφιλεγόμενο ή ανύπαρκτο φύλο τότε ναι, υπάρχει προσπάθεια επιβολής μιας woke ατζέντας. Αλλά woke agenda η επιλογή ενός από τα 2 βασικά φύλα της φύσης, αντρικό και γυναικείο? Έ όχι, κάπου στάσου. Αυτό φεύγει από τα όρια της woke ατζέντας και μπαίνει στα όρια των φαλλοκρατικών αντιλήψεων. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η εκάστοτε εταιρία είναι να σου δίνει την επιλογή του φύλου και να διαλέγεις αυτό που θέλεις. Αλλά μετά δεν θα μπορούσε να αποδώσει την ιστορία όπως την φαντάστηκε. Χώρια η επιπλέον δουλειά σε φωνές,σχεδίαση και κόστος. Επουδενί όμως δεν πρέπει να θεωρείται woke agenda η ισότητα των 2 φύλων, ώπα δλδ κάπου το χάσαμε!

• Like 2
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Που είναι το πρόβλημα να επιλεγεί γυναίκα?

Νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει όταν μια σειρά (παιχνιδιών, ταινιών, σειρών) ξεκινάει με άντρες και ξαφνικά αλλάζει. Για αυτό κανένας δεν είχε θέμα με τα Horizon, Lara Croft, tlou ή πόσα άλλα. Αντίθετα, δεν θυμάμαι ούτε ένα παράδειγμα που να ξεκίνησε με γυναίκα, και να άλλαξε ο πρωταγωνιστής σε άντρα 

Φαντάσου να δεις Jamie Bond όπως ακούγεται....

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μόλις περιέγραψες το πρόβλημα και γιατί υπάρχουν οι όποιες αντιδράσεις. Ένα αντρικό κυρίως κοινό που δυσκολεύεται να δεχθεί ως πρωταγωνιστή γυναικείο χαρακτήρα λόγω μιας λανθασμένης αντίληψης ότι είναι τάχα ανώτερο ως όν επειδή τυχαίνει να έχει μεγαλύτερα μπράτσα. Ακόμα και η απορία του γιατί να επιλεχθεί ένας γυναικείος χαρακτήρας δηλώνει αυτήν την αντίληψη. Και μην το παίρνεις προσωπικά ή υποτιμητικά. Αναφέρομαι στην αντίληψη. Γιατί όχι? Θα ρωτήσω εγώ. Που είναι το πρόβλημα να επιλεγεί γυναίκα? Αν επιλεγεί ένα αμφιλεγόμενο ή ανύπαρκτο φύλο τότε ναι, υπάρχει προσπάθεια επιβολής μιας woke ατζέντας. Αλλά woke agenda η επιλογή ενός από τα 2 βασικά φύλα της φύσης, αντρικό και γυναικείο? Έ όχι, κάπου στάσου. Αυτό φεύγει από τα όρια της woke ατζέντας και μπαίνει στα όρια των φαλλοκρατικών αντιλήψεων. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η εκάστοτε εταιρία είναι να σου δίνει την επιλογή του φύλου και να διαλέγεις αυτό που θέλεις. Αλλά μετά δεν θα μπορούσε να αποδώσει την ιστορία όπως την φαντάστηκε. Χώρια η επιπλέον δουλειά σε φωνές,σχεδίαση και κόστος. Επουδενί όμως δεν πρέπει να θεωρείται woke agenda η ισότητα των 2 φύλων, ώπα δλδ κάπου το χάσαμε!

Μα δεν είναι θέμα ανωτερότητας. Σε story driven game ταυτίζομαι πιο εύκολα με άντρα πρωταγωνιστή. Δε βλέπω κάτι παράλογο. Σε μη story driven game ψιλοαδιαφορώ. Πχ. main Vayne ήμουν στα πριν 100 χρόνια στο lol.

Woke είναι η ποσόστωση ανδρών-γυναικών ως main characters όχι η ύπαρξη γυναικών ως main characters. Το να προσπαθείς να pushαρεις το 50-50 σε πράγματα και καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι 50-50 είναι woke.

20 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Οταν παίζεις ένα παιχνίδι μπορεί να είσαι 1)σαμουραι 2)χελωνονιντζακι, 3)ποκεμον. Σε αυτά μπορείς και ταυτίζεσαι.

Αλλά προς θεού, γυναίκα; Ε πάει πολύ. 

• Like 4

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει όταν μια σειρά (παιχνιδιών, ταινιών, σειρών) ξεκινάει με άντρες και ξαφνικά αλλάζει. Για αυτό κανένας δεν είχε θέμα με τα Horizon, Lara Croft, tlou ή πόσα άλλα. Αντίθετα, δεν θυμάμαι ούτε ένα παράδειγμα που να ξεκίνησε με γυναίκα, και να άλλαξε ο πρωταγωνιστής σε άντρα 

Φαντάσου να δεις Jamie Bond όπως ακούγεται....

Ok φαντάσου τώρα η aloy να γινόταν jack και να έβγαιναν οι γυναίκες και να έλεγαν woke agenda, λογικό ή παράλογο?

6 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Πχ. main Vayne ήμουν στα πριν 100 χρόνια στο lol.

Spoiler

Όλοι όσοι παίζαμε L2, είχαμε φτιάξει μια dark elf να υπάρχει :P

3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ok φαντάσου τώρα η aloy να γινόταν jack και να έβγαιναν οι γυναίκες και να έλεγαν woke agenda, λογικό ή παράλογο?

Δεν θα γίνει, και αυτό είναι το πρόβλημα 

• Confused 1

12 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Οταν παίζεις ένα παιχνίδι μπορεί να είσαι 1)σαμουραι 2)χελωνονιντζακι, 3)ποκεμον. Σε αυτά μπορείς και ταυτίζεσαι.

Αλλά προς θεού, γυναίκα; Ε πάει πολύ. 

Έχεις ένα point. Ίσως η λέξη ταύτιση να είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση στα games και στα anime προσωπική μου προτίμηση είναι οι άντρες πρωταγωνιστές. Ειδικά δε στα anime είναι dealbreaker να έχει mc γυναίκα. Το γιατί δε μπορώ να το εξηγήσω να πω την αλήθεια. Στις ταινίες-σειρές για παράδειγμα μου είναι αδιάφορο. 

4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Όλοι όσοι παίζαμε L2, είχαμε φτιάξει μια dark elf να υπάρχει :P

Δεν θα γίνει, και αυτό είναι το πρόβλημα 

Αν το διαβάσει κανείς αυτό καταλαβαίνει ότι υπαινίσσεσαι μια γυναικοκρατούμενη κοινωνία που δεν υπάρχει ούτε στην φαντασία μας. Στην ουσία είναι η ισότητα που επιβάλει αυτές τις ισορροπίες, όχι η woke agenda. Έχουμε κάπου μπερδέψει δλδ τους όρους και τα όρια τους αλλά είναι διαφορετικά πράγματα αν και η woke agenda χρησιμοποιεί ως όχημα της την ισότητα για να επιβληθεί οπότε λογικό είναι  να τα συγχέουμε. Woke agenda δεν είναι το 50-50 στα δύο φύλα, woke agenda είναι πχ ένας έγχρωμος Αχιλλέας, ένας λευκός Μαντέλα, ένας σκουρόχρωμος Samurai (γκουχου γκουχου ubisoft) κτλ

2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Έχεις ένα point. Ίσως η λέξη ταύτιση να είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση στα games και στα anime προσωπική μου προτίμηση είναι οι άντρες πρωταγωνιστές. Ειδικά δε στα anime είναι dealbreaker να έχει mc γυναίκα. Το γιατί δε μπορώ να το εξηγήσω να πω την αλήθεια. Στις ταινίες-σειρές για παράδειγμα μου είναι αδιάφορο. 

Λογικό είναι ρε συ να ταυτίζεσαι περισσότερο με αντρικό χαρακτήρα παρά με γυναικείο, τον βλέπεις ως προέκταση του εαυτού σου ίσως, κανένα πρόβλημα με αυτό και ως ένα σημείο φυσιολογικό. Αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για το ότι θεωρείται από ορισμένους ως επιβολή woke agenda η επιλογή γυναικείου χαρακτήρα που είναι αστείο να το συζητάμε κιόλας..γίνεται όμως και στο gaming πλέον, ήρθε δλδ και εκεί η συγκεκριμένη ατζέντα και μας έχει κάνει καχύποπτους όλο αυτό, ειδικά σε ταινίες και σειρές το βλέπεις συνέχεια. Χάσαμε λίγο όμως τα όρια του. Του τι είναι δλδ και τι όχι woke. Πρόσφατα τελείωσα πχ την σειρά Star Trek Discovery, ε το έβλεπες συνέχεια σε κάθε επεισόδιο σε σημείο να λες τώρα τι ακριβώς βλέπω?

• Like 5

1 hour ago, NickTG said:

Δες πιο πίσω ποιος ξεκίνησε να χαλάει το topic:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Onna-musha

Έκανα ένα σχόλιο και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάρει υπερβολικές διαστάσεις και να χαλάσει η συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνουμε χρόνο και να το κάνουμε θέμα. Εξάλλου, τα DEI και ESG διανύουν την τελευταία τους περίοδο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lakis_eo είπε

Το έχεις χάσει το θέμα, αλλά συνεχίζεις. Μπράβο σου. 

Η πιθανότητα ΕΝΑΣ άντρας και ΜΙΑ γυναικά να τα "βάλουν" με 10 άτομα και να κερδίσουν, είναι ακριβώς η ίδια. Μηδέν. Βγάλε λίγο το μισογυνισμό σου από τα βιντεο-παιχνίδια. Θα είναι καλό για εσένα.

Αν το ρεαλισμομτερό σου δείχνει λογικό ένα άντρα να σφάζει 10 άτομα, αλλά σε μια γυναίκα παράλογο, μάντεψε που είναι το πρόβλημα. 

Θα ήθελα όμως να μου πεις, σε πιο έγκυρο ιστορικό αρχείο είδες εσύ ΕΝΑΣ να σφάζει 1000 άτομα. 

Κατ αρχάς ναι το πιο ρεαλιστικό είναι ένας άντρας να σφάζει 10 άτομα και όχι μια γυναίκα. Επιπλέον  επειδή συνήθως στα παιχνίδια όπως είναι λογικό και αναμενόμενο το ξεχειλώνουν λιγάκι (1000 άτομα ) το θέμα, χρησιμοποίησα λέξεις όπως «δόση» και «δήθεν».

Ξαναλέω είναι το θέμα τι πουλάς. Πόσο κοντά στο ρεαλιστικό θες να είναι αυτό που πουλάς.  Δεν αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο game αυτή τη στιγμή, μιλάω γενικά. Αν τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι με τη λογική, έλα μωρέ παιχνίδια είναι, τότε ναι όλα ΟΚ. Δεν θα πείραζε είτε χειρίζεσαι έναν άντρα με φούξια μαλλί και βυζια σαν της Πάμελας είτε μια γυναίκα με κοντό στρατιωτικό μαλλί και 20 κιλά @ρ… να κρέμονται από κάτω. Πάσο σε αυτή την περίπτωση.
Απλώς ,για να το πάω και με συγκεκριμένο παράδειγμα άμα θέλετε, όταν το 99% των  σαμουράι ήταν άντρες (τυχαία νούμερα ) και το 1% γυναίκες και εσύ σαν developer διαλέγεις αυτό το 1% τότε το κάνεις επίτηδες. Για παιχνίδι φυσικά που επικαλείται μια ΔΟΣΗ ρεαλισμού.

p.s  Απλώς για το αυτονόητο, φιλικά όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση. Κουβεντούλα κάνουμε. 
Ωστόσο επειδή έχουμε ξεφύγει με τα woke και οι moderators θα μας την πουν με το δίκιο τους, προτείνω να λήξει κάπου το θέμα.

Επεξ/σία από p07apo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...