Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Αφού είναι τίγκα στα remasters και στις μετριότητες

Ναι αλλά είναι αμαρτία ρε συ το ff rebirth η το Alan wake 2 να μην έχουν σημειώσει υψηλά νούμερα πωλήσεων και να χαροπαλεύουν να βγάλουν τα σπασμένα 

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Ξέρεις τι? το αρχικό μου comment έρχεται από το ότι τα AAA games αυτής της εποχής(ps5 era) δεν πουλάνε καλα,

Το final fantasy 15 κατά καρα ξεσκιστηκε στις πωλήσεις,πουλώντας 10εκ+ ,είναι το δεύτερο σε πωλήσεις final fantasy,

Το ff vii remake έκανε πολύ δυνατές πωλήσεις,7εκ+ αντίτυπα!!

Ερχόμαστε τώρα στο ps5 era όπου εχουμε στην κυριολεξία πανωλεθρία στο Μιλάνο όπως έλεγε κάποτε ο Psycho warhead😁

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην βιομηχανία του AAA gaming

To Final Fantasy 15 ήταν το τελευταίο FF που πούλησε λόγω ονόματος.

Κοινώς τσίμπησε πωλήσεις και από Xbox(που το Xbox τότε δεν είχε gamepass), και αρκετές από PC που το είχε σπρώξει και η Nvidia.

Για το Remake τα έχουμε ξαναπει και παλιότερα ότι πούλησε λόγω τέλος ζωής Ps4(πάνω από 100μύρια κονσόλες)και πανδημίας. 

Σε PC μεριά δεν έκανε υψηλές πωλήσεις λόγω Epic Store Exclusive τον πρώτο καιρό.

Οσο για την ΑΑΑ βιομηχανία, επίσης τα έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν.

• Υπάρχει εμφανής έλλειψη ποιότητας στα παιχνίδια που κυκλοφορούν(σε αυτά βάζουμε μέσα και τα remaster),
  • πολλά παιχνίδια κυκλοφορούν με το καλημέρα ακόμα και στις κονσόλες με τεχνικά θέματα,
  • και το κυριότερο οι εταιρείες έκαναν το μέγα λάθος να ανεβάσουν τιμές σε περίοδο πληθωρισμού/covid(80ευρώ ακόμα και σε PC μεριά).

Γιαυτό βλέπουμε τον περισσότερο κόσμο να παίζει παλιότερα παιχνίδια που είτε έχει ήδη, είτε μπορεί να τα αγοράσει φθηνότερα, είτε τρέχουν καλύτερα στο σύστημα που έχει.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.

Γενικά, προσωπικά τουλάχιστον, έχω χρόνια να δω game που να πω αξίζει να δώσω full price. Και λόγω ποιότητας των games σαν gameplay αλλά και λόγω προβλημάτων και bugs.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Γενικά, προσωπικά τουλάχιστον, έχω χρόνια να δω game που να πω αξίζει να δώσω full price. Και λόγω ποιότητας των games σαν gameplay αλλά και λόγω προβλημάτων και bugs.

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι αλλά πιο πολύ για άλλους λόγους (woke agenda κλπ) που πολλές φορές σε story driven games τους αλλοιώνουν εντελώς τον χαρακτήρα και σε κάνουν να νιώθεις σαν άβγαλτο 12χρονό που δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ για τέτοιου είδους ζητήματα ... Ε πιστεύω όλοι θα έχουμε κατασταλάξει σε κάποιες πεποιθήσεις μετά τα 20-25 μας δε χρειαζόμαστε κάποιον μπούσουλα κύριε Drunkman (τυχαίο παράδειγμα 🤣). Ειδικά όταν αυτές διανθίζονται από αστεία transitions με φτηνά shock mechanics και plot holes που θα έκαναν ακόμα και τον Φώσκολο να κοκκινίσει.

Τώρα για τα τα bugs και το performance καλό είναι να δίνουμε βάση στο ποιος είναι ο developer και αν έχει καλό ιστορικό σε after launch support. Αλλιώς πάρτε το αργότερα και κάντε το brute force με νεό hardware. Αν και θέματα όπως το traversal stuttering του Dead Space remake δε θα επιλυθούν μάλλον ποτέ.

Για το gameplay συμφωνώ 100%. Αν δεν υπάρχει demo δύσκολα όμως βγάζεις άκρη. Ακόμα και twitch να κάτσεις να δεις είναι διαφορετικό το feeling όταν παίζεις εσύ. Αν δω πχ τον necros να παίζει Marvel Rivals eternity rank competitive spiderman στο twitch, απέχει έτη φωτός από το πως θα παίξω quickplay Dr Strange εγώ.🤣 Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Πχ στο Monster Hunter Wilds έλιωσα την Beta κοντά 20+ ώρες. Ξέρω τι να περιμένω από το game και τι προσφέρει σε σχέση με World/Rise. Και από τη στιγμή που το έχω τρέξει στο δικό μου pc, μπορώ να βγάλω και συμπεράσματα για το performance. 3 μήνες μετά το λογικότερο είναι να τρέχει καλύτερα, όχι χειρότερα (τουλάχιστον στην ίδια περιοχή). Εκεί ναι κάποιος μπορεί να κάνει preorder σχετικά safely. Αν και δε το έχω κάνει ακόμα.🤣

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως και παλιότερα που δεν ήταν τόσο της μόδας η woke agenda και τα remasters, δεν θυμάμαι τον περισσότερο κόσμο να αγόραζε full price 60 και 70 ευρώ single player παιχνίδια, ειδικά σε PC μεριά, ασχέτως του καλού και κακού παιχνιδιού.

Σε PC μεριά τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν πολύ πιο διαδεδομένη η πειρατεία??

Ετσι προέκυψαν και άνθησαν και τα κλειδάδικα(ειδικά τα μη επίσημα)τα τελευταία χρόνια.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
On 29/12/2024 at 08:02, nikos5800 said:

Αστα αυτά,ας μας πουν πόσα κομμάτια πούλησε,είναι η πρώτη φορά σε final fantasy που δεν ανακοινώνουν πωλήσεις,δεν πρέπει να έχει πουλήσει ούτε 3 εκατομμύρια,το οποίο για final fantasy είναι παταγωδης αποτυχία,

Ακόμα και το ff 16 πήγε άσχημα,με το ζορι ανακοίνωσαν πωλήσεις,ήταν το mainline final fantasy με τις χειρότερες πωλήσεις 

Τι λες ρε φίλε,παιχνίδια τύπου Alan wake δεν πουλάνε στο PC,το ότι ήταν epic exclusive Πίος νοιάζεται? Εκτός από μερικούς,το παιχνίδι βγήκε και στις κονσόλες όπου πήγε απατο, όσο για τα final fantasy παιχνιδαρες είναι με την σημερινή τους μορφή,εσύ θέλεις να γυρίσει στο turn based για να παίζεται δέκα άτομα το πολύ,εσείς θέλετε να κλείσετε την εταιρία μια και καλή 😁

Βλέπετε? Στις δικαιολογίες "είστε" πρώτη,πάντα φταίνε οι κακές εταιρίες με τις κακές τους επιλογές 

Ο μισός τζίρος των σύγχρονων τίτλων είναι στο PC και εάν δεν βγει στο steam δεν πουλάει. Εδώ ολόκληροι κολοσσοί με παιχνίδια που πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα και επέστρεψαν κακήν κακώς στο steam. Το AW2 στο epic store  θα πούλαγε?

Όσο για τα FF, βλέπουμε πόσο καλά πουλάνε από όταν γίνανε western action παιχνίδια αντί για το παραδοσιακό σύστημα που είχαν.
Την ίδια στιγμή, οι 10 που αγοράζουμε TB ανεβάσαμε το BG3 και φέτος στην platinum κατηγορία πωλήσεων του steam

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, mike299 είπε

Ο μισός τζίρος των σύγχρονων τίτλων είναι στο PC και εάν δεν βγει στο steam δεν πουλάει. Εδώ ολόκληροι κολοσσοί με παιχνίδια που πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα και επέστρεψαν κακήν κακώς στο steam. Το AW2 στο epic store  θα πούλαγε?

Όσο για τα FF, βλέπουμε πόσο καλά πουλάνε από όταν γίνανε western action παιχνίδια αντί για το παραδοσιακό σύστημα που είχαν.
Την ίδια στιγμή, οι 10 που αγοράζουμε TB ανεβάσαμε το BG3 και φέτος στην platinum κατηγορία πωλήσεων του steam

Το Fortnite που δεν είναι στο steam πως πούλησε? Τώρα για τα ff ,οι πωλήσεις τους μέχρι και το ps4 ήταν ίδιες με αυτά της παλιάς εποχής, καμία δυτικό ποίηση δεν χανατακωσε την σειρά,ίσα ίσα που το rebirth μεταφέρει το turn based σύστημα μάχης με πολύ μοντέρνο τρόπο,μάλλον για αυτό πάτωσε,κανείς δεν θέλει πλέον αυτές τις μπάρες με επιλογές,το baldur gates 3 είναι τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού νομίζω το καταλαβαίνεις.

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

Γενικά υπάρχει μια πτώση στα single player όσων αφορά την αξία ως games. Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί, αλλά μόνο αυτά. Έχετε παρατηρήσει κάποια άλλη βελτίωση σε σχέση με τα previous gen; Γιατί εγώ όχι. Υποτίθεται τα ps5/series x έχουν καλύτερο cpu αλλά τι είδαμε; Είδαμε καλύτερο ΑΙ; Καλύτερα mechanics; Όχι, είναι τα ίδια με 15 χρόνια πριν κατά 99%.

Βάλε και ότι τα νέα games γίνονται όλο και πιο δύσκολα να τα τρέχεις (σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο), το κόστος του hardware αυξάνεται συνεχώς, η αγοραστική ικανότητα του average joe πέφτει συνεχώς (και όχι δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό), όλα αυτά μαζί μειώνουν τις πωλήσεις. Και σκέψου ότι πλέον τα single player ίσως πρέπει να κάνουν και καλύτερες πωλήσεις απ' ότι παλιότερα λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Εγώ πλέον έχω ρίξει το όριο αγοράς game από τα ~30 στα ~20 εκτός αν μιλάμε για τις παιχνιδάρες τις SONY που έχει παραμείνει στα 30. Και δεν είναι λόγω τσιγκουνιάς ή οικονομίας αλλά γιατί ξέρω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα ξεκινήσω δυναμικά στην αρχή καθώς βλέπω ένα νέο game και δείχνει ενδιαφέρον αλλά σιγά σιγά καταλήγεις πάλι να βλέπεις μια νερόβραστη ιστορία, μέτριους διαλόγους, δεκάδες ανούσια side-quests και τα ίδια gameplay mechanics που είχαμε το 2010.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Γενικά υπάρχει μια πτώση στα single player όσων αφορά την αξία ως games. Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί, αλλά μόνο αυτά. Έχετε παρατηρήσει κάποια άλλη βελτίωση σε σχέση με τα previous gen; Γιατί εγώ όχι. Υποτίθεται τα ps5/series x έχουν καλύτερο cpu αλλά τι είδαμε; Είδαμε καλύτερο ΑΙ; Καλύτερα mechanics; Όχι, είναι τα ίδια με 15 χρόνια πριν κατά 99%.

Βάλε και ότι τα νέα games γίνονται όλο και πιο δύσκολα να τα τρέχεις (σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο), το κόστος του hardware αυξάνεται συνεχώς, η αγοραστική ικανότητα του average joe πέφτει συνεχώς (και όχι δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό), όλα αυτά μαζί μειώνουν τις πωλήσεις. Και σκέψου ότι πλέον τα single player ίσως πρέπει να κάνουν και καλύτερες πωλήσεις απ' ότι παλιότερα λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Εγώ πλέον έχω ρίξει το όριο αγοράς game από τα ~30 στα ~20 εκτός αν μιλάμε για τις παιχνιδάρες τις SONY που έχει παραμείνει στα 30. Και δεν είναι λόγω τσιγκουνιάς ή οικονομίας αλλά γιατί ξέρω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα ξεκινήσω δυναμικά στην αρχή καθώς βλέπω ένα νέο game και δείχνει ενδιαφέρον αλλά σιγά σιγά καταλήγεις πάλι να βλέπεις μια νερόβραστη ιστορία, μέτριους διαλόγους, δεκάδες ανούσια side-quests και τα ίδια gameplay mechanics που είχαμε το 2010.

Έτσι ακριβώς,παικτικα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και αν αυτό δεν ήταν αρκετό αυξήθηκαν και οι τιμές των παιχνιδιών από τα 60 στα 70 ευρω

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει μια έλλειψη great games στο action-adventure-rgp genre σε αυτή τη γενιά. Δεν είδαμε ένα RDR2, ένα GOW, κάτι που να σου φύγει το μυαλό. Τα αγαπημένα μου games σε αυτό το είδος είναι τα PS4 games της SONY που τα έφερε ως remasters σε αυτή τη γενιά (last of us, spiderman, κτλ). Αλλά οι νέες IPs είναι τραγικές.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Υπάρχει μια έλλειψη great games στο action-adventure-rgp genre σε αυτή τη γενιά. Τα αγαπημένα μου games σε αυτό το είδος είναι τα PS4 games της SONY που τα έφερε ως remasters σε αυτή τη γενιά (last of us, spiderman, κτλ). Αλλά οι νέες IPs είναι τραγικές.

Επίσης έχω παρατηρήσει μεγάλη απόκλιση στις πωλήσεις των παιχνιδιών,για παράδειγμα το black myth ξεσκιστηκε στις πωλήσεις ενώ το ff rebirth παίζει να μην έχει καλύψει καν το development cost και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σαν και αυτό,π.χ το resident evil 4 πούλησε σαν τρελό ενώ το Alan wake 2 όχι,την ίδια στιγμή που και τα δύο παιχνίδια έχουν την ίδια ποιότητα,δίπλα standard από τους gamers.

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Επίσης έχω παρατηρήσει μεγάλη απόκλιση στις πωλήσεις των παιχνιδιών,για παράδειγμα το black myth ξεσκιστηκε στις πωλήσεις ενώ το ff rebirth παίζει να μην έχει καλύψει καν το development cost και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σαν και αυτό,π.χ το resident evil 4 πούλησε σαν τρελό ενώ το Alan wake 2 όχι,την ίδια στιγμή που και τα δύο παιχνίδια έχουν την ίδια ποιότητα

Το Black Myth πούλησε και πολύ λόγω Κίνας. Όχι ότι δεν είναι καλό game απλά σίγουρα συντέλεσε και αυτό. Το αγόρασαν σαν τρελοί στην Κίνα λόγω studio. Το RE4 το ξέρουν και οι πέτρες, και ίσως είναι και το καλύτερο RE ever και έγινε και σωστή δουλειά στο remake, όχι πασαλείμματα. To ΑW2 όμως δεν είναι και τόσο γνωστό σαν ΙP και δεν είχε γίνει και το τρελό marketing πέρα από το πρήξιμο του πέτσινου με το Path Tracing. Για το FF δεν έχω ιδέα, ποτέ δεν ήμουν fan του είδους.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...