Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Jenny μας έπιασαντα😆..😄........!!

"Άντε και το τελευταίο μου,  Έρθεν Η Ώρα Μαυ"...Στην υγεία μας!!!..και να είμαστε ουλοι καλα!!

Με λίγα λόγια…Πολιτική με υποχρεωτικό στοιχείο τον Πολιτισμό…και Πολιτισμός που οφείλει να παράγει πολιτική  [και πολιτικούς η .............]…

Επεξ/σία από avocado2020
Δημοσ.
8 ώρες πριν, avocado2020 είπε

Jenny μας έπιασαντα😆..😄........!!

"Άντε και το τελευταίο μου,  Έρθεν Η Ώρα Μαυ"...Στην υγεία μας!!!..και να είμαστε ουλοι καλα!!

Με λίγα λόγια…Πολιτική με υποχρεωτικό στοιχείο τον Πολιτισμό…και Πολιτισμός που οφείλει να παράγει πολιτική  [και πολιτικούς η .............]…

Δεν τον γνώριζα τον Thomas Künstler. Ο άνθρωπος είναι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ (όλα τα γράμματα κεφαλαία).

Διάβασα μία συνέντευξή του που έλεγε ότι άκουγε Τσιτσάνη και προσπαθούσε να μεταφράσει του στίχους. Με κατασυγκίνησε το παλικάρι.

Φίλτατε, εξαιρετική η ανάρτησή σας. 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φόρα τα μαύρα - Ορχήστρα βιολιών ΤΜΕΤ & Ρεμπέτικο Ντουέτο Σκούτα - Μηταράκη.

Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω τι αισθάνθηκα όταν το πρωτοάκουσα.  Μαγεία!!! 

Η ενορχήστρωση είναι δημιουργία κάποιας διάνοιας. 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! 

Το εξαίσιο πρωτότυπο τραγούδι 

Φόρα τα μαύρα - Κώστας Καρίπης-Ρόζα Εσκενάζυ 1936

Επεξ/σία από JennyP
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σωτηρία Μπέλλου - Τρεις Σταγόνες Δηλητήριο ♥️

Χαρούλα Λαμπράκη - Ο Γκρινιάρης μου

Άσμα ασμάτων!

Κώστας Μπέζος - Ήσουνα ξυπόλητη  (1920)

Όταν έχεις ταλέντο... Το τσέλο απίστευτο!

Το πρωτότυπο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπάτσοι και χωροφυλάκοι βρε μας χαλάσαν το τσαρδάκι

Μην το βαράτε ρε παιδιά για ένα παλιο-σακάκι...

Επεξ/σία από BadIndian
  • Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μαγευτικός σκοπός δυστυχώς δεν ξέρω να τον χορεύω αλλα μου αρέσει να το ακούω τζένη

Να βάλω και γω ένα ωραίο Ρεμπέτικο του μεγαλου Σκαρβέλη (Ριτα Αραμπατζη) σε μια ωραία διασκευή με την Ιουλία μας. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η ταινία εµπνέεται από το τραγούδι Τα νέα της Αλεξάνδρας του Κώστα Γιαννίδη (ή Γιάννη Κωνσταντινίδη) και τις ιστορίες που περιτριγυρίζουν το κοµµάτι από τη γέννησή του. Σκοπός είναι να δώσει φωνή στις γυναίκες που υπήρξαν απούσες από την εξιστόρηση της ζωής τους γενικότερα  και μέσα στα ρεμπέτικα τραγούδια ειδικότερα.

Αφορµή µια ανάρτηση στο Facebook από την Αργυρρώ Μουστάκα Βρεττού όπου µίλησε για την ιστορία της πραγματικής Αλεξάνδρας που αναφέρεται στο τραγούδι. Μια 18χρονη κοπέλα που µετακόµισε από τη Μάνη στην Αθήνα για να µάθει ραπτική και δολοφονήθηκε από τον θείο της όταν αντιστάθηκε στην απόπειρα βιασµού της από τον ίδιο. Η ιστορία της Αλεξάνδρας, στην εποχή που επιτέλους αρθρώσαµε τη λέξη γυναικοκτονίες, χαρακτηρίζεται από την παρουσία της εξόφθαλµης βίας που σκοτώνει αλλά και της βίας που κρύβεται σε αυτά που θεωρούµε δεδοµένα και σε όσα καλούµε παράδοση και ταυτότητα. Η Αλεξάνδρα ζει στο τώρα, στις καθηµερινές εµπειρίες όλων των γυναικών και θηλυκοτήτων: στο σπίτι, στο δρόµο, µέσα µας. Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη για το reclaim του τραγουδιού, όπου η Μαρίκα αντικαθιστά το Βαγγέλη. Μια ωδή στον σύγχρονο τεκέ µας.(απόσπασμα  από την παρουσίαση στο youtube)

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτή που ξέρουμε  με τον Βαγγέλη Περπινιάδη , την οποία παρουσιάζει η Σεμέλη Παπαβασιλείου η οποία από μικρούλα έμαθε από τον πατέρα της να αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μουσική.Και ναι την εποχή του ρεμπέτικου οι τότε γυναίκες ήταν απούσες από την εξιστόρηση της ζωής τους το οποίο τότε ήταν προτέρημα των ανδρών.

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι όμορφο τραγούδι! Το έχει ερμηνεύσει και η Ασλανίδου αλλά... η Χρυσάφη παραμένει μια και μοναδική!

Δύο έξοχοι  ερμηνευτές Σκούτας, Μηταράκης, που έχουν τιμήσει με τις πενιές τους τη μουσική μας παρακαταθήκη.

Τσιτσάνης/Παγιουμτζής.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τότε που οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή τους και την  αξιοπρέπειά τους...

Επεξ/σία από JennyP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...