Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, poulinos said:

Θα φυγει και η ζεστη

Κόμματαρα του Νίκου 🙏

Επεξ/σία από TROIDX
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2024 στις 8:07 ΜΜ, JennyP είπε

Το έγραψε (στίχοι, μουσική) ο θρυλικός ρεμπέτης Μπαγιαντέρας, κατά κόσμο Δημήτρης Γκόγκος. Το τραγούδι αυτό το έγραψε όταν η αγαπημένη του κόρη Έλλη παντρεύτηκε και έφυγε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν ξεχασμένο για πολλά χρόνια ώσπου ο Λιδάκης το συμπεριέλαβε μαζί με ακόμη τρία τραγούδια του σπουδαίου αυτού δημιουργού στο δίσκο του "4 κύκλοι τραγουδιων".

🙏🙏

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να πίνεις να μεθάς οι αρχικοί στίχοι του Σκαρβέλη και  εκτέλεση Γιωργου Κάβουρα.

Σε πολλές διασκευές  άλλαξαν το μεθάς και το έκαναν γλεντας μάλλον γιατί ήταν πιο εύηχο.

Εδώ σε διασκευή Δημήτρη Κοντογιάννη που έδωσε άλλη πνοή σε αυτό το πολύ ομορφο ρεμπέτικο όπως σε αρκετά άλλα.Η προσθήκη βιολιού στο ξεκίνημα νομίζω του εδωσε άλλη ομορφιά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θέλω να πίνεις να μεθάς οι αρχικοί στίχοι του Σκαρβέλη και  εκτέλεση Γιωργου Κάβουρα.

Σε πολλές διασκευές  άλλαξαν το μεθάς και το έκαναν γλεντας μάλλον γιατί ήταν πιο εύηχο.

Εδώ σε διασκευή Δημήτρη Κοντογιάννη που έδωσε άλλη πνοή σε αυτό το πολύ ομορφο ρεμπέτικο όπως σε αρκετά άλλα.Η προσθήκη βιολιού στο ξεκίνημα νομίζω του εδωσε άλλη ομορφιά.

To βιολί όνειρο!

• Like 1
Δημοσ.

οφ τόπιτς αλλά οι μουσικόφιλοι και μετά από 50 χρόνια θα ακούνε Μαρινέλλα.

Από πρόσφατη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Παρά την ηλικία της τα όργανα απλά πλαισιώνουν τη φωνή της και δεν τη σκεπάζουν (για να μην ακούμε την αφωνία τους όπως γίνεται με τους περισσότερους σήμερα) . Επειδή κάποιοι λένε πως ήταν μεγάλη... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ζεϊμπέκικο του Δία - Σταύρος Ξαρχάκος     (Η τελειότητα!)

Το ζεϊμπέκικο του Δράμαλη   (Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό!  Ονειρεμένο!)

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, JennyP είπε

Το ζεϊμπέκικο του Δία - Σταύρος Ξαρχάκος     (Η τελειότητα!)

Το ζεϊμπέκικο του Δράμαλη   (Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό!  Ονειρεμένο!)

https://www.protothema.gr/culture/article/1551221/stauros-xarhakos-i-mousiki-tou-plimmurise-ton-nao-tis-afaias-stin-aigina-deite-video-kai-fotografies/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...