Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.καρτα γραφικών με μια hdmi θύρα.

Θέλω δύο οθόνες για το pc,extended desktop δηλαδή,στη μία να φαίνεται πχ η επιφάνεια εργασίας και στην άλλη ένα app ανοιχτό.

Tι κάνω; Κάποιο hdmi splitter?

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με splitter απ' όσο ξέρω δε μπορείς να στέλνεις 2 σήματα, ό,τι δείχνει η μία οθόνη θα δείχνει και η άλλη. Άλλο port δεν παίζει;

Επεξ/σία από Lucifer
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 18/3/2023 στις 5:00 ΜΜ, Hamurabi είπε

Καλησπέρα παιδιά.καρτα γραφικών με μια hdmi θύρα.

Θέλω δύο οθόνες για το pc,extended desktop δηλαδή,στη μία να φαίνεται πχ η επιφάνεια εργασίας και στην άλλη ένα app ανοιχτό.

Tι κάνω; Κάποιο hdmi splitter?

Ευχαριστώ 

Tι αλλες θύρες έχει η κάρτα γραφικών?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε κάρτα γραφικών με vga πάρω ένα vga splitter τότε θα δείχνει κατευθείαν ίδια εικόνα και στα δύο μόνιτορ ή πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις και υπο προϋποθέσεις?

Θέλω να κάνω duplicate, όχι προέκταση όπως ο φίλος

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αν σε κάρτα γραφικών με vga πάρω ένα vga splitter τότε θα δείχνει κατευθείαν ίδια εικόνα και στα δύο μόνιτορ ή πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις και υπο προϋποθέσεις?

Θέλω να κάνω duplicate, όχι προέκταση όπως ο φίλος

μια χαρά θα είσαι έτσι

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kthulhou είπε

μια χαρά θα είσαι έτσι

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω τότε.

Τα δύο μόνιτορ έχουν ίδια αναλογία αλλά άλλη ανάλυση. Το ένα είναι 1920x1080 και το άλλο 1280x720.

Αν ρυθμίσω το pc να βγάζει full hd θα κάνει ένα downscale μόνο του στο μόνιτορ της πιο μικρής ανάλυσης και θα παίζει εντάξει?

Όταν κάνω εντοπισμό ποιο μόνιτορ θα αναγνωρίσει? Απλά φοβάμαι μήπως δεν μου βγάλει διαθέσιμη την πιο υψηλή ανάλυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Τα δύο μόνιτορ έχουν ίδια αναλογία αλλά άλλη ανάλυση. Το ένα είναι 1920x1080 και το άλλο 1280x720.

Αν ρυθμίσω το pc να βγάζει full hd θα κάνει ένα downscale μόνο του στο μόνιτορ της πιο μικρής ανάλυσης και θα παίζει εντάξει?

Όταν κάνω εντοπισμό ποιο μόνιτορ θα αναγνωρίσει? Απλά φοβάμαι μήπως δεν μου βγάλει διαθέσιμη την πιο υψηλή ανάλυση

ποιος να σου κάνει "αυτόματο downscale" , το spliter? Φυσικά και θα αναγκαστείς να ρυθμίσεις τα windows στην χαμηλότερη ανάλυση

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ποια κάρτα έχεις ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ποιος να σου κάνει "αυτόματο downscale" , το spliter? Φυσικά και θα αναγκαστείς να ρυθμίσεις τα windows στην χαμηλότερη ανάλυση

Υποθέτω ότι η ίδια η οθόνη αν της στείλεις σήμα με μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν που έχει, θα παίζει όσα πίξελ μπορεί να δείξει κάνοντας μόνη της ένα είδος downscale. Σε windows Xp γίνεται κανονικά

2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ποια κάρτα έχεις ?

Η κάρτα είναι η AMD Radeon HD 5800.

Ουσιαστικά πέφτοντας σε αυτό το θέμα σκέφτηκα μήπως με ένα splitter βρω λύση σε αυτό το πρόβλημα που δεν είχε απαντήσει κάποιος (Το είχα διατυπώσει και λίγο περίπλοκα βέβαια καθώς ακόμα δεν είχα καταλάβει τα επιμέρους προβλήματα για να τα λύσω ένα ένα)

Το κύριο πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να επιλέξω μια δικιά μου ανάλυση από τα windows 10 με την οποία θα παίζει μια συγκεκριμένη συσκευή. Στα windows Xp επιλέγεις χειροκίνητα μια ανάλυση και αυτή στέλνει σήμα στην συσκευή ακόμα και αν δείχνει παραμορφωμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Υποθέτω ότι η ίδια η οθόνη αν της στείλεις σήμα με μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν που έχει, θα παίζει όσα πίξελ μπορεί να δείξει κάνοντας μόνη της ένα είδος downscale. Σε windows Xp γίνεται κανονικά

Δεν το κάνουν αυτό οι οθόνες , απλά δεν δείχνουν τίποτε.

Αυτό που λες θέλει επεξεργαστή και software για να γίνει upscale/downscale που έχουν οι smart tv αλλα αυτές έχουν και 4+πυρηνο επεξεργαστή με λειτουργικό , οι οθόνες δεν διαθέτουν τέτοιο module πέρα από κάτι εξαιρέσεις.

Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα σου είναι καθαρά SOFTWARE αν μπορείς να "πειράξεις" τις προκαθορισμένες αναλύσεις των windows , ρώτα σε software ή windows threads μην τυχόν και πέσεις πάνω σε κάποιον που το έχει κάνει

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
20 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Γενικά όπως είπε και ο προήλασαν το PC θα στείλει το σήμα της εικόνας το οποίο είτε θα είναι στην μία ανάλυση είτε στην άλλη. Το Splitter θα πάρει αυτό το σήμα και θα το στείλει και στις 2 οθόνες και οι οθόνες θα το επεξεργαστούν ανάλογα.

Μπορεί να σου πετάξουν μήνυμα τύπου "Input out of range", Μπορεί να σου εμφανίσει εικόνα στην μικρότερη οθόνη αλλά ένα μέρος της να λείπει. Μπορεί να καταφέρει να αναπαραστήσει η μικρή οθόνη την μεγάλη αλλά να μην κάνει downscale αλλά shrink και τα εικονίδια καθώς και οι γραμματοσειρές να φαίνονται μικρές και παραμορφωμένες.

Μήπως θα εξυπηρετούσε καλύτερα να κάνεις extend(επέκταση) αυτές τις οθόνες και το παράθυρο που θες να κάνεις Mirror να το αναπαράγεις με κάποιο software όπως το OBS Studio στην Δεύτερη Οθόνη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το ξανακοίταξα και είχα κάνει λάθος. Το παλιό setup με τα windows Xp δεν ήταν ρυθμισμένο σε full hd, αλλά σε 1280x720.

Το θέμα είναι ότι και έτσι που το προσπάθησα δεν παίζει σωστά με τίποτα ο προτζέκτορας, και ό,τι αλλαγή κάνω στις ρυθμίσεις χαλάνε την εικόνα της οθόνης Lg χωρίς καμιά αιτία. Πχ όταν πατάω duplicate η εικόνα είναι κομμένη στο πλάι, και φτιάχνει όταν αλλάζω τα Hz που δεν ξέρω γιατί μου τα άλλαξε στο ενδιάμεσο. Και όταν συνδέω τον προτζέκτορα χαλάει πάλι και δεν αφήνει να το αλλάξω. Και διάφορα τέτοια κουλά.

Λέω να δοκιμάσω με ένα vga splitter μπας και παίξει, αλλά έχω αρχίσει να καταριέμαι τα windows 10 σε αυτό το θέμα

Επεξ/σία από cthulhucarbide

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...