fysikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, bringmevictims είπε Καλημέρα , δεν ξέρω αν το έχεις πάει το αμάξι για φτιάξιμο ακόμα απλά θα σου πω και εγώ δυο πράγματα πάνω στο θέμα .. τα μοτερ αυτα έχουν καδένα ., διαρκεί πιο πολύ από αυτά που έχουν ιμαντα το σερβις τους , όσο αφορά την αλλαγή ιμάντα/ καδενας .. τώρα πιθανότατα να έχει «καβαλήσει» δόντι και το μεταλλικό ήχο που άκουγες να ήτανε η βαλβίδα που χτυπάει με το πιστόνι . Δεν ειναι τίποτα , μια αλοιφή και ετοιμο . Αν ειναι γνωστής ο μηχανικός δεν χρειάζεται να σου κάνει επίδειξη για τον πως και τι πρέπει να κάνει για να σου αποδείξει οτι ειναι αυτο που σου λέει . Στη τελική μόλις ανοίξει καπάκια / μοτερ και οκά τα τσιμπραγκαλα θα σου δείξει τις παλιές βαλβίδες και οκά τα χαλασμένα πράγματα που έβγαλε από πάνω . Τώρα θα μου πεις «και που ξέρω εγώ αν είναι από το δικό μου αυτοκίνητο»; Εκεί πρέπει να υπάρχει μια εμπιστοσύνη , αλλιώς αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος , το πας αντιπροσωπεία και πληρώνεις 3πλασια τη τιμή ,, τώρα από κει και πέρα , εγώ σου προτείνω να το πας στο 0-400 στο Καματερό . Έχει τεράστια φήμη πάνω σε group vag σε όλη την Ελλάδα, μια αναζητηση σε φόρουμ και θα το καταλάβεις … καλή συνέχεια . Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει σίγουρα ιμάντα. Καταλήγοντας, αν η διαφορά ρεκτιφιέ με αντικατάσταση μοτέρ είναι ~200€ ίσως δεν αξίζει τον κόπο.
andreas-d Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, filipprin είπε Ωστόσο το καπακι που δείχνεις ειναι με καδενα και στο 2 κυλινδρο εκαιγε και νερακι μαζι με την βενζινα.......... Αυτό κατάλαβες μάστορα μου? Είχε σπάσει κομμάτι από τη βαλβίδα εξαγωγής και το έφερα από Ελβετία Γερμανία οδικός ο δεύτερος κύλινδρος είναι έτσι από την βενζίνη δεν είχε συμπίεση ούτε καύση. 1
bringmevictims Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, fysikos είπε Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει σίγουρα ιμάντα. Καταλήγοντας, αν η διαφορά ρεκτιφιέ με αντικατάσταση μοτέρ είναι ~200€ ίσως δεν αξίζει τον κόπο. Κατά προσωπική σκέψη θα προτιμούσα να ανακατασκευαστεί το υπάρχων μοτερ , για το λόγο ότι ξέρω το τι έχει υποστεί και τι εργασίες έχουν γίνει επάνω του , σε σχέση με την αλλαγή κάποιου μοτερ που πραγματικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση και το τι έχει υποστεί .. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη . Ότι θέλει ο καθένας … επίσης αν όντος είναι ιμάντας , τότε φαίνεται και χωρίς να ανοίξεις το καπάκι ολόκληρο από τα πλαγια , απλά να το τραβήξεις και να κρύφοκοιταξεις .. το αναφέρω αυτό για πιο πριν που είπες ότι δεν άνοιξε ο μηχανικός να δει ..
fysikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, bringmevictims είπε Κατά προσωπική σκέψη θα προτιμούσα να ανακατασκευαστεί το υπάρχων μοτερ , για το λόγο ότι ξέρω το τι έχει υποστεί και τι εργασίες έχουν γίνει επάνω του , σε σχέση με την αλλαγή κάποιου μοτερ που πραγματικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση και το τι έχει υποστεί .. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη . Ότι θέλει ο καθένας … επίσης αν όντος είναι ιμάντας , τότε φαίνεται και χωρίς να ανοίξεις το καπάκι ολόκληρο από τα πλαγια , απλά να το τραβήξεις και να κρύφοκοιταξεις .. το αναφέρω αυτό για πιο πριν που είπες ότι δεν άνοιξε ο μηχανικός να δει .. Αν χρειαστεί ανακατασκευή των όσων αναφέρεις, για πόσο κόστος μιλαμε;
filipprin Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fysikos είπε Καταλήγοντας, αν η διαφορά ρεκτιφιέ με αντικατάσταση μοτέρ είναι ~200€ ίσως δεν αξίζει τον κόπο. ΑΝ εχει καρφωσει και θελει επισκευη καπακι+βαλβιδες+ φλαντζες+εργασια στα 250 χλμ + οτι θα πρεπει να βάλεις και ελατηρια +μεταλα στο μπλοκ γιατι θα τα βρεις μετα μπροστα σου και θα βρίζεις τον μαστορα καλα σου ειπε για κινητηρα φτηνότερα. Σαν μηχανικος που ειμαι με την προυποθεση οτι τα πιστονια-στροφαλος δεν εχουν ζημια και απλο γυαλισμα στους κυλινδρους +σετ βαλβιδες- μεταλα- ελατηρια-φλαντζες με εργασια +ρεκτιφιε τουλαχιστον 1200 ευρω ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ τιποτα αλλο Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από filipprin
fysikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 25 λεπτά πριν, filipprin είπε ΑΝ εχει καρφωσει και θελει επισκευη καπακι+βαλβιδες+ φλαντζες+εργασια στα 250 χλμ + οτι θα πρεπει να βάλεις και ελατηρια +μεταλα στο μπλοκ γιατι θα τα βρεις μετα μπροστα σου και θα βρίζεις τον μαστορα καλα σου ειπε για κινητηρα φτηνότερα. Σαν μηχανικος που ειμαι με την προυποθεση οτι τα πιστονια-στροφαλος δεν εχουν ζημια και απλο γυαλισμα στους κυλινδρους +σετ βαλβιδες- μεταλα- ελατηρια-φλαντζες με εργασια +ρεκτιφιε τουλαχιστον 1200 ευρω ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ τιποτα αλλο Φίλε μου δεν χρειάζεται να βριστω με κάποιον. Επειδή δεν βρίσκομαι στην πόλη μου που θα πήγαινα στον μηχανικό μου που τον εμπιστεύομαι προφανώς και εδώ θέλω να ψαχτω. 1200ε χωρίς αλλαγή ιμάντα κ αντλίας νερου; 1
filipprin Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Δικια μου εκτιμηση καταρχας και ναι μονο το μοτερ.Απο1000 -1200 αναλογα με την ζημια που εχει το καπακι.Φυσικα υπαρχει περιπτωση να μην αξιζει να επισκευαστεί το μοτερ οποτε εκει χάνεις κανα κατοσταρικο το λυσιμο .Προσωσπικα εφοσον εβλεπα ενα πελατη ο οποίος προτίθεται να πληρωσει και οχι να αφησει το αυτοκινητο κανα μηνα στο συνεργειο θα κατεβαζα θα έλυνα καπακι και μετα θα βλεπαμε τι θα καναμε. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από filipprin
fysikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Από ότι βλέπω αυτά που μου λες κοστίζουν για εμένα που δεν είμαι τεχνικός 400ε...αντε να μην έχω βάλει κάτι ακόμη να φτάσουμε στο 500ε...τα υπόλοιπα 500ε είναι η εργασια;
Stathis1984 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα.εμενα σε citroen μεταλλικός ήχος που 3 μηχανικοί μου είπαν μπιέλα τελικά ήταν η τρόμπα νερου.. σε σε φιλο ακουγόταν η καδένα πάλι με τον ίδιο θόρυβο σε golf..άρα λοιπόν ο μηχανικός σου πωσ κατάλαβε ότι θέλει αλλαγή ο κινητήρας απευθείας.κατι δε μου αρεσει 1
Dr_73 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, fysikos είπε Αντε να στο ξαναπώ...ο τεχνικος στο συνεργείο χωρις να ανοιξει τιποτα μου ειπε να αλλαξω κινητήρα. Το αμαξι ειναι να εκει. 1ος προβληματισμός : ειναι δυνατον χωρις να ανοιξει κατι να προτεινει τοσο δραστικη λυση; Αν έχει ελαστικό ιμάντα εκκεντροφόρων και κόπηκε , δεν έχει μείνει τίποτε στο μοτέρ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση . Άπαξ και κοπεί ο ιμάντας εκκεντροφόρων , καρφώνονται οι βαλβίδες στα έμβολα και γίνονται όλα χάλια.Ομολογουμένως μεταχειρισμένος κινητήρας, δεν έχει καμία εγγύηση . Ούτε μπορείς να ξέρεις πόσα χιλιόμετρα είχε. Αν έχεις κάποιο μηχανικό που έχει έμπιστο δικό του παλιατζή, έχει καλές πιθανότητες να του δώσει μοτέρ, που να έχει κάμποση ζωή. Μόνος σου δεν ψωνίζεις μεταχειρισμένο κινητήρα από άγνωστο παλιατζή.Η αλλαγή κινητήρα με μεταχειρισμένο κοστίζει σαφώς λιγότερο από ρεκτιφιέ. Και το ρεκτιφιέ όμως, δεν έχει κάποια εγγύηση . Εκτός αν απευθυνθείς σε συνεργείο , που να ξέρεις άλλους με ίδιο αυτοκίνητο να έχουν κάνει πετυχημένα ρεκτιφιέ.
bringmevictims Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, fysikos είπε Αν χρειαστεί ανακατασκευή των όσων αναφέρεις, για πόσο κόστος μιλαμε; Εεεε είναι πολλά η αλήθεια .. βαλβίδες ελατήρια . Κλπ, ρεκτιφιέ στο μπορινγκ κλπ καη από κει ,, εεε 900-1000 ευρώ νομίζω στη χειρότερη .. πάρε 2-3 προσφορές και δες , . 1
Dr_73 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, bringmevictims είπε Εεεε είναι πολλά η αλήθεια .. βαλβίδες ελατήρια . Κλπ, ρεκτιφιέ στο μπορινγκ κλπ καη από κει ,, εεε 900-1000 ευρώ νομίζω στη χειρότερη .. πάρε 2-3 προσφορές και δες , . Αν έχουν καρφωθεί οι βαλβίδες στα έμβολα, θα κρατήσει κάτι άλλο εκτός από το μπλοκ ; Για τέτοια αξίας μοτέρ, που αλλάζεται με 1200€ μαζί με εργασία, νομίζω δεν συζητάει για ρεκτιφιέ. Ρεκτιφιέ κάνεις σε κανά 6κυλινδρο και βάλε .
fysikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Stathis1984 είπε Καλησπέρα.εμενα σε citroen μεταλλικός ήχος που 3 μηχανικοί μου είπαν μπιέλα τελικά ήταν η τρόμπα νερου.. σε σε φιλο ακουγόταν η καδένα πάλι με τον ίδιο θόρυβο σε golf..άρα λοιπόν ο μηχανικός σου πωσ κατάλαβε ότι θέλει αλλαγή ο κινητήρας απευθείας.κατι δε μου αρεσει Έπαιρνε μπροστα; Επισης σε εμενα δεν άναψε κανενα λαμπακι check engine Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από fysikos
Stathis1984 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Έπαιρνε κανονικά και το δούλευα μια κανονικά να πω την αλήθεια.και τελικά χτύπαγε η φτερωτή τησ τρομπασ του νερού.παντωσ η αλήθεια ακουγόταν σαν μπιέλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα