andreas-d Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποιο πλαϊνό καπάκι και κουραφέξαλα θέλει κατέβασμα κεφαλή για να πεις ότι θα βγάλεις άκρη και να εκτιμήσεις κόστος. Παθών την πρωτοχρονιά κόστος 2300€ επισκευή. Όχι ρεκτιφιέ βαλβίδες και παρελκόμενα. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από andreas-d
filipprin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ωστόσο το καπακι που δείχνεις ειναι με καδενα και στο 2 κυλινδρο εκαιγε και νερακι μαζι με την βενζινα.......... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από filipprin 1
fysikos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, filipprin είπε Ο νηματοθετης παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση παει να την βγαλει τσαμπα.ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.Αν εκανε διαγνωση μονός του τι ακριβώς ζηταει απο το συνεργειο?????Πληρωνει και μαθαίνει αν εχει δικιο όπως θα κανει και στον επομενο που θα παει. Φίλε μου ο τεχνικος στο συνεργείο μου το ειπε.στο συνεργείο είναι το αυτοκίνητο.το γράφω κιολας οτι το εχω παει στο συνεργείο...κανε μια επανάληψη στα ελληνικα σου 2 1
filipprin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fysikos είπε Ο προβληματισμός μου ειναι στο οτι δεν ανοίχτηκε το πλαινι καπακι να δουμε αν σιγουρα ειναι ο ιμαντας και στην συνεχεια να ανοιχτει ο κινητήρας ωστε να δουμε το μεγεθος της βλαβης. Εγω αυτο σχολιαζω και τα ελληνικα μου δοξα το θεο μια χαρα ειναι.Λες οτι ειπε για ρεκτιφιε και μετα θέτεις τον προβληματισμο σου,ΤΟΝ ΔΙΚΟ σου. Υπαρχει δε η πιθανοτητα το αμαξι να εχει καδενα και οχι ιμαντα οπω γραφεις για αυτο αν θες διευκρινησε τι αλλαξες στα 150. Οποτε και η ερωτηση ίσως να εχει μια τεχνικη και λογικη βαση χωρίς να αλλαζει αυτα που γραφω εγω περι χρεσης 4 ώρες πριν, fysikos είπε Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Να αλλαξω κινητήρα χωρις να ανοιχτει ο υπάρχον ή να κανω ρεκτιφιε; Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από filipprin
fysikos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Αντε να στο ξαναπώ...ο τεχνικος στο συνεργείο χωρις να ανοιξει τιποτα μου ειπε να αλλαξω κινητήρα. Το αμαξι ειναι να εκει. 1ος προβληματισμός : ειναι δυνατον χωρις να ανοιξει κατι να προτεινει τοσο δραστικη λυση; 2ος αν τελικα έχει μεγάλη ζημια, αξιζει ρεκτιφιε ή να βαλω αλλη μηχανη; Αυτα...Τα ρεκτιφιε σε τι τιμες παιζουν; 2
kostakis81 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 καταρχην ψαξε εαν ο κινητηρας σου ειναι τυπου interference η τυπου non interference ... αν ειναι non interference τοτε και να κοπει ο ιμασντασ ο κινητηρας δεν παθαινει τιποτα .... αν ειναι interference και παιρνει εμπροσ τοτε μικρο το κακο απλα αλλαζεις ιμαντες μονο με 100 ευρο μην ακους απατεωνες που θελουν και 500 για να σου βαλουν αλλη μηχανη που σιγουρα εχουν παρει ουτε 100 απο αποσυρση και εχει σιγουρα 500 κ χιλιομετερα ψαξε εσυ να βρεισ κινητηρα οχι ο μαστορας ... εμενα μου ζηταγαν 500 για σασμαν λαι το πηρα μονος μου για 100 να υποθεσω οτι το παλαιο κινητηρα θα τον κρατησει ο μαστορας για το δικο του ετσι ? αν σπασει ο ιμαντασ σε κινητηρα interference (δηλαδη ο χωροσ του πιστονιου κυλινδρου μοιραζονται τον ιδιο χωρο με τισ βαλβιδες δηλαδη ανοιγουν προσ τα κατω .) σε περιπτωση που σπασει ο ιμαντας τοτε κολανε οι βαλβιδεσ στο πιστονι και σπαει ο κινητηρας .... αν παιρνει εμπροσ τοτε δεν εχει σπασει και φτοιαχνετε ... 3
filipprin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filipprin είπε 4 ώρες πριν, fysikos είπε Ο προβληματισμός μου ειναι στο οτι δεν ανοίχτηκε το πλαινι καπακι να δουμε αν σιγουρα ειναι ο ιμαντας και στην συνεχεια να ανοιχτει ο κινητήρας ωστε να δουμε το μεγεθος της βλαβης. Ο προβληματισμος σου ειναι αυτος μιας και ανέφερες και τη γνωση της γλώσσας . Απο εκει και περα αν δεν εμπιστευεσε το μηχανικο πας αλλου . Αν θες να σου λυσουν τον κινητηρα παλι πληρώνεις και στον λύνουν. Ειμαι πολυ ξεκάθαρος σε οτι λεω. 52 λεπτά πριν, kostakis81 είπε αν σπασει ο ιμαντασ σε κινητηρα interference Εχει ΚΑΔΕΝΑ και ειναι μαλλον ο FSI οποτε τα εχει καρφωσει ολα.Κανει δε χαρακτηριστικό θορυβο.Εχει τυχει και αλλες φορές σε FSI την ωρα που σβηνει ο κινητηρας να πηδαει δοντια η καδενα και να τα κανει σπαραλια ολα.ΑΣ επιβεβαιώσει τις υποθέσεις μου ο νηματοθετης περι καδενας και FSI` 6 ώρες πριν, fysikos είπε Το πηγα σε συνεργείο το οποίο απο τον θόρυβο και μονο μου προτείνει να αλλαξω κινητήρα (μεταχειρισμένο σαφως) με συνολικο κοστος 750ε κινητηρας +500 η εργασια ο νεος ιμάντας χρονισμού αντλια νερου λαδια κτλ κτλ. ΑΝ εχει καρφωσει και θελει επισκευη καπακι+βαλβιδες+ φλαντζες+εργασια στα 250 χλμ + οτι θα πρεπει να βάλεις και ελατηρια +μεταλα στο μπλοκ γιατι θα τα βρεις μετα μπροστα σου και θα βρίζεις τον μαστορα καλα σου ειπε για κινητηρα φτηνότερα. Για την καδενα ετσι και αλλιως θα πρεπει να την αλλαξεισ και στον μεταχειρησμενο.Κοινός μια χαρα στα ειπε ο μαστορας Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από filipprin
fysikos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 O κινητήρας ειναι του a3 8pa κωδικός bse 1.6l οχι fsi και ειναι με ιμάντα οχι καδενα. Το αμαξι δεν παιρνει μπροστά καθως ακουγεται μεταλλικός θορυβος. 1
filipprin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, filipprin είπε ΑΝ εχει καρφωσει και θελει επισκευη καπακι+βαλβιδες+ φλαντζες+εργασια στα 250 χλμ + οτι θα πρεπει να βάλεις και ελατηρια +μεταλα στο μπλοκ γιατι θα τα βρεις μετα μπροστα σου και θα βρίζεις τον μαστορα καλα σου ειπε για κινητηρα φτηνότερα. οποτε μενουμε εδω.Ιμάντας να κανει μεταλικο θορυβο δυσκολο.Η εσπασε η πήδηξε δοντια και βαραει το μοτερ.Για να μη δοκιμαζει να το ξαναχρονισει με καινουργιο ιμαντα παει να πει οτι ο κινητηρας εχει καρφωσει βαλβιδες.Τα 100 χιλιαδες χλμ ειναι οριακα πολλα για ιμαντα και ιμιτασιον (ΥΠΟΘΈΤΩ) αλλα ποσα χρονια τον ειχες πανω Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από filipprin
kostakis81 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 αν κανει μεταλικο θορυβο αλλα γυρναει το μοτερ ισωσ ειναι στα τελευταια τησ η αντλια νερου ... την κινει ο ιδιοσ ιμαντας και αυτη ξεχειλωνει .... αν ειχε καρφωση δενβ θα γυρναγε ο μοτερ 1
filipprin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Γυρναει αλλα μονο τα πιστονια. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από filipprin
kostakis81 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 αν γυρνανε τα πιστονια τοτε δεν εχει καρφωση .... (βαλβιδες επανω τους) τραβα σε αλλο μαστορα ... η αν αλλαξεισ μοτερ βρες το μονος σου ... αμαξι του 2006 δηλαδη 17 ετων ειναι μαξ 3-4 κατοσταρικα μην δωσεις παραπανω 1
mihanikos1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, kostakis81 είπε αν γυρνανε τα πιστονια τοτε δεν εχει καρφωση .... (βαλβιδες επανω τους) τραβα σε αλλο μαστορα ... η αν αλλαξεισ μοτερ βρες το μονος σου ... αμαξι του 2006 δηλαδη 17 ετων ειναι μαξ 3-4 κατοσταρικα μην δωσεις παραπανω Αν χτυπήσει τις βαλβίδες και τις στραβωσει μια χαρά γυρνάνε και μια χαρά τις χτυπάει σε κάθε περιστροφή ώστε να ακούγεται θόρυβος. Αν ο μηχανικός είναι γνώστης μια χαρά μπορεί να κάνει διαγνώσει χωρίς να λύσει τίποτα. Θέλουν δλδ κάποιοι εδώ να μας πούνε ότι θα κατεβάσει ο μηχανικός κινητήρα θα τον ανοίξει θα δει ότι είναι σμπαραλια και δεν αξίζει επισκευής και θα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη 100-200 ευρώ για την διάγνωση. 1
bringmevictims Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Καλημέρα , δεν ξέρω αν το έχεις πάει το αμάξι για φτιάξιμο ακόμα απλά θα σου πω και εγώ δυο πράγματα πάνω στο θέμα .. τα μοτερ αυτα έχουν καδένα ., διαρκεί πιο πολύ από αυτά που έχουν ιμαντα το σερβις τους , όσο αφορά την αλλαγή ιμάντα/ καδενας .. τώρα πιθανότατα να έχει «καβαλήσει» δόντι και το μεταλλικό ήχο που άκουγες να ήτανε η βαλβίδα που χτυπάει με το πιστόνι . Δεν ειναι τίποτα , μια αλοιφή και ετοιμο . Αν ειναι γνωστής ο μηχανικός δεν χρειάζεται να σου κάνει επίδειξη για τον πως και τι πρέπει να κάνει για να σου αποδείξει οτι ειναι αυτο που σου λέει . Στη τελική μόλις ανοίξει καπάκια / μοτερ και οκά τα τσιμπραγκαλα θα σου δείξει τις παλιές βαλβίδες και οκά τα χαλασμένα πράγματα που έβγαλε από πάνω . Τώρα θα μου πεις «και που ξέρω εγώ αν είναι από το δικό μου αυτοκίνητο»; Εκεί πρέπει να υπάρχει μια εμπιστοσύνη , αλλιώς αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος , το πας αντιπροσωπεία και πληρώνεις 3πλασια τη τιμή ,, τώρα από κει και πέρα , εγώ σου προτείνω να το πας στο 0-400 στο Καματερό . Έχει τεράστια φήμη πάνω σε group vag σε όλη την Ελλάδα, μια αναζητηση σε φόρουμ και θα το καταλάβεις … καλή συνέχεια .
tarantules Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Και στον Τατούρη τον Μάριο μπορεί να ρωτήσει που έχει μεγάλη εμπειρία να του πει τι φταίει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα