Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.προσφατα κατα την επιστροφή στο σπίτι αρχισε να ακούγεται ενας μεταλλικός θόρυβος.ευτυχως συνέβη ακριβως εξω απο το σπιτι με αποτέλεσμα να το σβησω αμεσως. Το πηγα σε συνεργείο το οποίο απο τον θόρυβο και μονο μου προτείνει να αλλαξω κινητήρα (μεταχειρισμένο σαφως) με συνολικο κοστος 750ε κινητηρας +500 η εργασια ο νεος ιμάντας χρονισμού αντλια νερου λαδια κτλ κτλ...

Ο προβληματισμός μου ειναι στο οτι δεν ανοίχτηκε το πλαινι καπακι να δουμε αν σιγουρα ειναι ο ιμαντας και στην συνεχεια να ανοιχτει ο κινητήρας ωστε να δουμε το μεγεθος της βλαβης.

Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Να αλλαξω κινητήρα χωρις να ανοιχτει ο υπάρχον ή να κανω ρεκτιφιε;

Το αυτοκίνητο ειναι audi a3 8pa του 2006 1.6

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χιλιόμετρα δε μας λες και πότε έκανες τελευταίο σερβις στο τμήμα χρονισμού.

όπου δεις συνεργείο χωρίς να ανοίξει βίδα να σου λέει νέο μοτερ και + τοσα ανταλλακτικά, να μην ξαναπερνάς ούτε απέξω.

• Like 9
Δημοσ.

αν πρόκειται να κρατήσεις το αυτοκίνητο για καιρό δώσε ένα 50ευρω να σου ανοίξει ένα σωστό συνεργείο το πλαινό καπάκι να κάνει έναν οπτικό έλεγχο.

ανάλογα τι θα δει προχωράς παρακάτω. μπορεί να είναι απλά ξανά φθορά ιμάντα και ρουλεμάν και αλλάζοντας ένα σετ να το μαζέψεις.

ανάλογα την οδήγηση πάντως, την ποιότητα στα ανταλλακτικά μπορεί να χρειάζεσαι ιμάντα και στα 70.000-80.000. Οπότε στα 100.000 δεν είναι απίθανο να θες αλλαγή.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, fysikos είπε

Καλησπέρα.προσφατα κατα την επιστροφή στο σπίτι αρχισε να ακούγεται ενας μεταλλικός θόρυβος.ευτυχως συνέβη ακριβως εξω απο το σπιτι με αποτέλεσμα να το σβησω αμεσως. Το πηγα σε συνεργείο το οποίο απο τον θόρυβο και μονο μου προτείνει να αλλαξω κινητήρα (μεταχειρισμένο σαφως) με συνολικο κοστος 750ε κινητηρας +500 η εργασια ο νεος ιμάντας χρονισμού αντλια νερου λαδια κτλ κτλ...

Ο προβληματισμός μου ειναι στο οτι δεν ανοίχτηκε το πλαινι καπακι να δουμε αν σιγουρα ειναι ο ιμαντας και στην συνεχεια να ανοιχτει ο κινητήρας ωστε να δουμε το μεγεθος της βλαβης.

Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Να αλλαξω κινητήρα χωρις να ανοιχτει ο υπάρχον ή να κανω ρεκτιφιε;

Το αυτοκίνητο ειναι audi a3 8pa του 2006 1.6

Με οδική το πας σε άλλο συνεργείο . Να ανοιχτεί το μοτέρ να δείτε τι έχει και μετά αποφασίζεις .

Στο μεταχειρισμένο μοτέρ σου δίνει εγγύηση το συνεργείο ; ή ξέρεις πόσα χιλιόμετρα πραγματικά θα έχει .

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο ειναι που με "χαλασε" οτι δεν έβγαλε καν το διπλανο καπακι να δει τι ειναι. Βεβαια είναι έμπειρος και ισως καταλαβαίνει αλλα οπως κ να εδει επρεπς να το ανοιξει να δει το μεγεθος της ζημιας

Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Με οδική το πας σε άλλο συνεργείο . Να ανοιχτεί το μοτέρ να δείτε τι έχει και μετά αποφασίζεις .

Στο μεταχειρισμένο μοτέρ σου δίνει εγγύηση το συνεργείο ; ή ξέρεις πόσα χιλιόμετρα πραγματικά θα έχει .

Μου δινει 3μηνες και μου ειπε πως αυτος απο τον οποιον θα το παρει του ειπε πως εχει 95κ km

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fysikos είπε

Αυτο ειναι που με "χαλασε" οτι δεν έβγαλε καν το διπλανο καπακι να δει τι ειναι. Βεβαια είναι έμπειρος και ισως καταλαβαίνει αλλα οπως κ να εδει επρεπς να το ανοιξει να δει το μεγεθος της ζημιας

Μου δινει 3μηνες και μου ειπε πως αυτος απο τον οποιον θα το παρει του ειπε πως εχει 95κ km

Πάντως υπάρχει στο Κορωπί μάντρα μόνο για Vag Group .

Εάν θες κάνε μια ερώτηση , είχε ψωνίσει στο παρελθόν για Golf mk2 .

https://www.pothos-parts.gr/

Δημοσ.

3 μήνες = μηδέν

στο δίνει γραπτά με σφραγίδα συνεργείου και για απεριόριστα χιλιόμετρα στους 3 μήνες;

τα 95.000 είναι επίσημα από ΚΤΕΟ ή μου πε που του πε ο ξαδερφος του μπατζανάκη;

αν το δικό σου μοτέρ ξέρεις οτι το πρόσεχες και του βαζες πάντα σωστά λάδια ξύδια και το οδηγούσες σωστά, καλύτερα κράτα το και κάντου ένα καλό σερβισάκι αν το πρόβλημα είναι μόνο ένας φθαρμένος ιμάντας με ρόλερς.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, greekfragma είπε

3 μήνες = μηδέν

στο δίνει γραπτά με σφραγίδα συνεργείου και για απεριόριστα χιλιόμετρα στους 3 μήνες;

τα 95.000 είναι επίσημα από ΚΤΕΟ ή μου πε που του πε ο ξαδερφος του μπατζανάκη;

αν το δικό σου μοτέρ ξέρεις οτι το πρόσεχες και του βαζες πάντα σωστά λάδια ξύδια και το οδηγούσες σωστά, καλύτερα κράτα το και κάντου ένα καλό σερβισάκι αν το πρόβλημα είναι μόνο ένας φθαρμένος ιμάντας με ρόλερς.

To θεμα ειναι οτι οταν προσπαθω να το βαλω μπροστά ακούγεται μεταλλικός θορυβος οποτε δεν επιμένω. Πρεπει να ανοιχτεί το πλαινι καπακι να δω τι εχει συμβει στον ιμάντα 

Δημοσ.
2 minutes ago, fysikos said:

To θεμα ειναι οτι οταν προσπαθω να το βαλω μπροστά ακούγεται μεταλλικός θορυβος οποτε δεν επιμένω. Πρεπει να ανοιχτεί το πλαινι καπακι να δω τι εχει συμβει στον ιμάντα 

οδική και σε άλλο συνεργείο με ραντεβού κατόπιν συνεννόησης ελέγχου και κόστους.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει και πολύ νόημα ν' αλλάξεις μοτέρ χωρίς καν να ξέρεις ΤΙ έχει το δικό σου. Τι συζητάμε δηλαδή; Ότι θα βάλεις ένα άλλο μοτέρ χωρίς καμία εγγύηση, ούτε για την κατάσταση, ούτε και για τα χιλιόμετρα που έχει κάνει, χωρίς να ξέρεις τι πρόβλημα έχει το δικό σου; Αυτό είναι ο ορισμός του "πονάει χέρι, κόβει χέρι".

Πρώτα θ' αξιολογήσεις το δικό σου μοτέρ (σε σοβαρό συνεργείο, όχι σε κάποιον που "από τον ήχο" (!?) έκρινε ότι είναι για πέταμα), κι ύστερα θ' αποφασίσεις.

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμια μπιελα θα βαραει η κανα εμβολο.......Απο την αλλη αμα θέλεις να λύσεις τον υπαρχον κινητηρα πληρώνεις το συνεργεριο και κάνεις οτι θελεις.Ο τσαμπας πεθανε προ πολλου......Εσυ το κανονιζεις αυτο.Το συνεργειο την διαγνωση του στην ειπε.......

Επεξ/σία από filipprin
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, filipprin είπε

Καμια μπιελα θα βαραει η κανα εμβολο.......Απο την αλλη αμα θέλεις να λύσεις τον υπαρχον κινητηρα πληρώνεις το συνεργεριο και κάνεις οτι θελεις.Ο τσαμπας πεθανε προ πολλου......Εσυ το κανονιζεις αυτο.Το συνεργειο την διαγνωση του στην ειπε.......

Ο τζαμπας πεθανε μαζι με τον απλα... Θα το πάρω το αμάξι από κει θα το πάω σε ένα συνεργείο να το ανοίξει και να δούμε τι θα μου πει

Επεξ/σία από fysikos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νηματοθετης παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση παει να την βγαλει τσαμπα.ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.Αν εκανε διαγνωση μονός του τι ακριβώς ζηταει απο το συνεργειο?????Πληρωνει και μαθαίνει αν εχει δικιο όπως θα κανει και στον επομενο που θα παει.

4 λεπτά πριν, fysikos είπε

Ο τζαμπας πεθανε μαζι με τον απλα...

Επεξ/σία από filipprin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...