Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρουμε γιατί δεν κάνει να ξυστούν οι πλάκες από την τοστιέρα;
Δηλαδή αν έχει φύγει αυτό το μαύρο χρώμα από της πλάκες, πρέπει να ψάξω για καινούργιες;

Δημοσ.

Ναι, από τη στιγμή που θα χαραχθεί, ακόμα και αν δεν φύγει τελείως το χρώμα, καλό είναι να αλλάζονται οι πλάκες.

Αυτό προφανώς έχει να κάνει με το ότι οι περισσότερες πλάκες είναι αλουμινένιες κι έχουν από πάνω αυτή τη μαύρη no stick επίστρωση. Αυτή η επίστρωση κρατάει μακριά το αλουμίνιο από τα φαγώσιμα καθώς υπάρχουν αρκετές "φωνές" περί της επικινδυνότητας του αλουμινίου σε υψηλές θερμοκρασίες (όπως και για το αλουμινόχαρτο)

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Loup-Garou είπε

Ξέρουμε γιατί δεν κάνει να ξυστούν οι πλάκες από την τοστιέρα;
Δηλαδή αν έχει φύγει αυτό το μαύρο χρώμα από της πλάκες, πρέπει να ψάξω για καινούργιες;

ερε πλακες που θα κανουμε ......

περα απο το λογοπαιγνιο, δεν νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα να εχουμε μαγειρικα σκευη απο αλουμινιο. Οσο αυτα ειναι εντελως λεια και δεν περναει μεταλλο στην τροφη, δεν υπαρχει προβλημα. Εαν υπαρχουν μερικοι που διαφωνουν ειναι δικαιωμα τους. Στην ασια τα τηγανια WOK ειναι απο αλουμινιο και ειναι λευκα και στις 2 πλευρες - καθαρο μεταλλο. Ναι, υπαρχουν και σε ανοξειδωτο ατσαλι

αυτη η μαυρη επιστρωση ειναι το γνωστο teflon και υπαρχει ωστε να μην κολλαει το φαγητο κατα το μαγειρευμα. Διαβασε αυτο το λινκ που ειναι απο ελληνικη εταιρεια. Μπορεις να πας εκει να σου περασουν νεα επιστρωση

Αντικολλητική Επίστρωση σε Πλάκες Αλουμινίου https://grill.gr/αντικολλητική-επίστρωση-σε-πλάκα-αλο/

Επεξ/σία από lneam
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν αρχισει κ ξεφτίζει η επιστρωση , μπορει να την τρωως μαζι με το τοστ... Οποτε δεν θα στο συνιστούσα! Ακομα  υπαρχουν μεταλλα που ειναι καταλληλα για τροφιμα π.χ ινοξ 304 k αλλα που δεν ειναι. Δεν ξερω ακριβως την διαδικασια αλλα μπορει η επιστρωση να μην ειναι μονο για να ειναι αντικολλητικη η τοστιερα. Μπορει να προστατευει το τροφιμο στο να ερχεται σε επαφη με την διαβρωμενη απο χρηση πλακα. 

Συμβουλη μου, την λεω για να την ακουσω, γτ κ εμενα η  τοστιερα μου ειναι για πεταμα... Παρε μια αλλη.

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες 👍

Έχω πάθει σοβαρή ζημιά στο στομάχι και ένας λόγος μπορεί να είναι αυτός, από τις χαραγμένες πλάκες

Δεν ήξερα οτι δεν έπρεπε να χαραχτούν και εδώ και μήνες έψηνα τοστ εκεί

Δημοσ.

Υπαρχει καμια τοστιερα που να εχεις πλακες που να μην χαραζονται;

Οτι παιρνω χαραζεται ευκολα παρολο που ψηνω μονο τοστ 🙄

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Υπαρχει καμια τοστιερα που να εχεις πλακες που να μην χαραζονται;

Οτι παιρνω χαραζεται ευκολα παρολο που ψηνω μονο τοστ 🙄

Εγω που ρώτησα και αλλού μου είπαν για κεραμικές

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Υπαρχει καμια τοστιερα που να εχεις πλακες που να μην χαραζονται;

Οτι παιρνω χαραζεται ευκολα παρολο που ψηνω μονο τοστ 🙄

Δεν χαράζονται απο το τοστ αλλά απο το καθάρισμα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν χαράζονται απο το τοστ αλλά απο το καθάρισμα.

Ενα απλο σφουγγαρι χρησιμοποιω που και που χωρις ιδιαιτερο τριψιμο και οχι πολυ συχνα

Δημοσ.

Εναλλακτικά επειδή η τοστιέρα στο στρατό ήταν ελεεινή, εγώ απλά έβαζα λαδόκολλα ώστε να μην ακουμπάει το τοστ απευθείας στις πλάκες.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Υπαρχει καμια τοστιερα που να εχεις πλακες που να μην χαραζονται;

Οτι παιρνω χαραζεται ευκολα παρολο που ψηνω μονο τοστ 🙄

Μηπως εχεις φτηνη;

Βαφή είναι οτι και να κανεις καποια στιγμη θα χαλασει.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, esertas είπε

Και εγώ πλέον βάζω λαδόκολλες και βγαίνουν λουκούμι τα τοστ.

να προσεχεις το ζαχαρο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...