ThanosR92 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Θέλω τα φώτα σας για το αν μπορώ να κάνω το εξής: 1) Έχω ένα αρχείο Excel με ενα δρομολογιακο πλάνο που περιέχει: a) Όνομα / Επώνυμο πελατών και διαφορά αλλά στοιχεία. Το πρόγραμμα αυτό, είναι φτιαγμένο με άσσους ανά πελάτη ανά μέρα και αν εβδομάδα. (π.χ Εβδομάδα 1 επιλέγεις στην Δευτέρα το φίλτρο με τον 1 και σου πετάει το δρομολόγιο) 2) Έχω ένα 2ο αρχείο Excel: a) Με τους ίδιους πελάτες + 8 νέους (δεν με αφορούν στο σημείο αυτό), αλλά αυτή την φορά οι παραπάνω πελάτες είναι μπερδεμένοι. Ερώτηση: Πως μπορώ να μεταφέρω τους άσσους (1) απο το Excel 1 στο Excel 2, ανά πελάτη και φυσικά στην σωστή εβδομάδα και μέρα; Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Χωρίς να έχουμε κάτι οπτικό ή έστω ένα δείγμα από τα excel εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα και το μόνο που σκέφτομαι είναι να κάνεις εύρεση ένα-ένα τα ονόματα και αντικατάσταση σε όλα τα φύλλα με το όνομα συν το νούμερο και να επαναλάβεις με την εβδομάδα ή ότι άλλο θέλεις. Αν και αυτές οι λίστες καλύτερα είναι να γίνονται στην access όπου αν στηθεί σωστά η βάση δεδομένων μπορείς μετά να την κάνεις ότι θέλεις. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clampro Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Αν καταλαβαίνω καλά, στο πρώτο εξέλ έχεις άσσο στην ημέρα και τη βδομάδα που κάποιος πελάτης έχει κλεισμένο δρομολόγιο. Και θες την πληροφορία αυτή, τον άσσο, να τη μεταφέρεις στο δεύτερο εξέλ. Αυτό μπορεί να γίνει με μια σειρά VLOOKUP, αν και όπως το έχω στο μυαλό μου, θα είναι μάλλον κουραστικό. Βέβαια, μια φορά θα το στήσεις και θα το έχεις. Ίσως όμως η πρόταση του @micos000 για την άξες σε βολέψει τελικά περισσότερο, αφού θα μπορείς να βγάζεις ό,τι καταστάσεις θες όποτε θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Δυο λύσεις υπάρχουν Η μια είναι η Vlookup που αναφέρει ο φίλος παραπάνω. Καθόλου κουραστική δεν θα είναι. Για ένα κελί φτιάχνεις το κώδικα και με copy paste το excel είναι αρκετά "έξυπνο" ώστε να το προσαρμόσει ανα κελί. Η άλλη λύση (που σου δίνει περισσότερη ελευθερία να κάνεις ό,τι θες - δηλαδή και παραπάνω πράγματα) είναι να γράψεις ένα μικρό module σε Vba που θα συγκρίνει όλα τα ονόματα στο excel 1 με όλα τα ονόματα στο excel 2 και όταν βρίσκει ισότητα να κάνει αντιγραφή τη τρέχουσα σειρά (οπότε τα κενά και οι άσσοι θα μεταφερθούν ). Αν έχεις ιδέα από τα πολύ βασικά αυτό γίνεται τρέχοντας τη σύγκριση ονομάτων μέσα σε 2 nested loops επαναλήψεων (στην πρώτη επανάληψη εναλλάσσεις τα ονόματα στο αρχείο 1 και στη δεύτερη επανάληψη τα ονόματα του αρχείου 2). Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από Engimek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giallo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2023 στις 7:39 ΠΜ, ThanosR92 είπε Καλημέρα σε όλους. Θέλω τα φώτα σας για το αν μπορώ να κάνω το εξής: 1) Έχω ένα αρχείο Excel με ενα δρομολογιακο πλάνο που περιέχει: a) Όνομα / Επώνυμο πελατών και διαφορά αλλά στοιχεία. Το πρόγραμμα αυτό, είναι φτιαγμένο με άσσους ανά πελάτη ανά μέρα και αν εβδομάδα. (π.χ Εβδομάδα 1 επιλέγεις στην Δευτέρα το φίλτρο με τον 1 και σου πετάει το δρομολόγιο) 2) Έχω ένα 2ο αρχείο Excel: a) Με τους ίδιους πελάτες + 8 νέους (δεν με αφορούν στο σημείο αυτό), αλλά αυτή την φορά οι παραπάνω πελάτες είναι μπερδεμένοι. Ερώτηση: Πως μπορώ να μεταφέρω τους άσσους (1) απο το Excel 1 στο Excel 2, ανά πελάτη και φυσικά στην σωστή εβδομάδα και μέρα; Ευχαριστώ πολύ. Θανο θα βγαλεις πωλητες για κυνηγι στην αγορά μάλλον 😄 Θα ψαξεις στο ιντερνετ ή youtube vlookup η xlookup με 3 ή 4 κριτήρια. Εσυ φανταζομαι εχεις σε μια στηλη ο ενας κατω απο τον αλλον τους πελατες και στην πανω γραμμη απο αριστερα προς δεξια εχεις σε μια γραμμη τις μερες της εβδομαδας και απο πανω τον αριθμο της καθε εβδομάδας. Δεν μας λες για ονομα πωλητη όμως , αρα απ οτι καταλαβα για τον κάθε πωλητη εχεις ενα τετοιο αρχειο .... Οπως και να εχει , θα πας στο αρχειο 2 και θα βαλεις τον τυπο που θα βρεις απο το net /youtube . το ενα σου κριτηριο θα ειναι ο πελατης απο το 2ο αρχειο και θα πρεπει να κοιταει στο 1ο, δηλαδη το ευρος που θα ψαχνει θα ειναι στην στηλη των πελατών του 1ου αρχειου .. το ιδιο και με την ημερα , και με την εβδομαδα Δηλαδη ο τυπος μπαινει στο 2ο αρχειο και απο εκει θα ψαχνεις να σου φερει απο το 1ο αρχειο τους ασσους και τα μηδενικα ή κενα.. Το μονο που δεν θα σου φερει ειναι οι 8 νεοι πελάτες γιατι ειναι μόνο στο 2ο αρχειο και δεν θα τους βρει στο πρωτο .. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από Giallo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Στις 18/3/2023 στις 7:39 ΠΜ, ThanosR92 είπε Καλημέρα σε όλους. Θέλω τα φώτα σας για το αν μπορώ να κάνω το εξής: 1) Έχω ένα αρχείο Excel με ενα δρομολογιακο πλάνο που περιέχει: a) Όνομα / Επώνυμο πελατών και διαφορά αλλά στοιχεία. Το πρόγραμμα αυτό, είναι φτιαγμένο με άσσους ανά πελάτη ανά μέρα και αν εβδομάδα. (π.χ Εβδομάδα 1 επιλέγεις στην Δευτέρα το φίλτρο με τον 1 και σου πετάει το δρομολόγιο) 2) Έχω ένα 2ο αρχείο Excel: a) Με τους ίδιους πελάτες + 8 νέους (δεν με αφορούν στο σημείο αυτό), αλλά αυτή την φορά οι παραπάνω πελάτες είναι μπερδεμένοι. Ερώτηση: Πως μπορώ να μεταφέρω τους άσσους (1) απο το Excel 1 στο Excel 2, ανά πελάτη και φυσικά στην σωστή εβδομάδα και μέρα; Ευχαριστώ πολύ. Αν η μόνη διαφορά είναι οι 8 νέοι πελάτες, γιατί απλά δεν μεταφέρεις τις 8 γραμμές με τους νέους πελάτες στο παλιό αρχείο; Στο τέλος πάλι θα έχεις αυτό που θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giallo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 θα έχει και αλλαες διαφορες μεταξυ των αρχειων , προφανως αλλη γραμμογραφηση κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosR92 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους για τις ιδέες. Τελικά, έκατσα και μετέφερα όλους τους άσσους έναν - έναν. @GialloΕγώ είμαι ο υπάλληλος 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα