polaki Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, hyperspaced είπε Είναι άξιο λόγου πως αυτό το είδος του χιούμορ (αγγλικό χιούμορ δεκαετίας 70) έχει περάσει στην (δυτική) κουλτούρα. Σήμερα δεν θα το θεωρούσε κανείς αστείο. Και μια σύγκριση με τις ελληνικές ταινίες της αντίστοιχης εποχής όπου ακόμα και σήμερα παραμένουν αστείες. Μπορεί όμως να είμαι και biased. Προσωπικά θεωρώ πολύ κακής ποιότητας το ελληνικό χιούμορ των ταινιών της εποχής που περιγράφεις. Στερεοτυπικα μιλώντας, υπήρχε σχεδόν σε όλες τις ταινίες ένα παιδί της σφαλιάρας, μια γυναίκα που το έπαιζε ιστορία, και γενικά το όλο χιούμορ ήταν κυριως κοροϊδευτικό προς κάποιον. Επίσης οποιος είχε υψηλόμισθη θέση σε εταίρεια έκανε κάκιστης μορφής bullying στους υφιστάμενους, και ταυτόχρονα βάραγε παλαμάκια στο αφεντικό. Δεν αντιλέγω ότι περιέγραφε τις καταστάσεις τις εποχής, αλλά το ότι ο κόσμος ΓΕΛΟΥΣΕ με αυτά και τα θεωρούσε χιούμορ, ειλικρινά είναι άξιο προς συζήτηση. Καλά για το ανούσιο, άσκοπο και εντελώς ακατανόητο χορευτικό στο τέλος της ταινίας νομίζω δεν έχει κανεις να πει κάτι. Πιο cringe πεθαίνεις. 42 είμαι και αδυνατώ να συλλάβω το γιατί θεωρούνται οι ταινίες αυτές ποιοτικές. Sorry για το offtopic, αλλά μιας και ανέφερες την αγγλική εκδοχή του χιούμορ της εποχής εκφέρω και εγώ άποψη. Χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει κάποια από τις δυο απόψεις να είναι σωστή, είναι απλά υποκειμενικό. Προσωπικα θεωρώ το Βρετανικό χιούμορ πολύ πιο έξυπνο απτό δικό μας. Ξαναλέω, προσωπική άποψη χωρίς διάθεση κόντρας ή οτιδήποτε. Χαλαρή κουβέντα κάνουμε! 7 2
SabotazNic Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 13 ώρες πριν, Gk2016 είπε Εύχομαι επιτέλους να γίνει και εδώ. Αρχής γενομένης από τα νούμερα (f) που καλούν από εισπρακτικές, τράπεζες, πωλητές προγραμμάτων ρεύματος και φυσικού αερίου, forex και τόοοοσα άλλα. (f : νούμερα βιολογικά και αριθμητικά). Υπαρχει εδω και χρονια το μητρωο 11. Ευτυχως η Ευρωπη δεν ασχολειται μονο με τα οπλα, blm/pride και τον Musk οπως κανουν εκει. 1 ώρα πριν, polaki είπε και γενικά το όλο χιούμορ ήταν κυριως κοροϊδευτικό προς κάποιον. Αφου πιασαμε το οφφτοπικ, δεν υπαρχει χιουμορ αν δεν θιγεται καποιος. Το βλεπουμε σε ολες τις "κωμωδιες" της εποχης του cancel. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 3 hours ago, insomniac01 said: TI EIKONA EINAI AYTH ME TO ΖΑΜΠΟΝ ΩΡΕ Του spam. 😛
xrhstosiak Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 19 ώρες πριν, dikasths είπε Εγώ πάντως τα έστειλα τα λεφτά στο νιγηριανο πρίγκιπα και περιμένω τώρα το εμβασμα εμενα μου ελεγε οτι ειναι απο αγγλια και καλα στρεμαριζε και live video μεσα απο το αυτοκινητο του, την ωρα που πηγαινε προς την τραπεζα να βαλει τα λεφτα σε ενα iban 123456789.... που του ειχα στειλει του ειπα φυσικα οτι πηρα τα λεφτα και οτι εστειλα και το προιον και ολοι χαρουμενοι
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, FELIX είπε κανε ενγραφη στο μητρωο του αρθρου 11 δωρεαν απο την εφορμογη του προβαιντερ σου στο κινητο,η με ενα τηλεφωνημα και σε ενα μηνα δεν θα σε ενοχλει κανεις. και αν σε ενοχλησει τον απειλεις με μυνηση.το εκανα και ησυχασα.Ισχυει για τις διαφημιστικες,αν χρωστας οι τραπεζες θα σε καλουν.. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/mhtrwo_11.html Έχω εγγραφεί και στις δύο εταιρείες που έχω συνδέσεις και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν τα (άθλια) τηλεφωνήματα σε ώρες πανάθλιες. Είτε από εταιρείες ρεύματος, είτε από άλλες εταιρείες.
nat10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, Gk2016 είπε Έχω εγγραφεί και στις δύο εταιρείες που έχω συνδέσεις και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν τα (άθλια) τηλεφωνήματα σε ώρες πανάθλιες. Είτε από εταιρείες ρεύματος, είτε από άλλες εταιρείες. Παίρνουν από σταθερα τηλεφωνα ή από κινητά τηλέφωνα κανονικά κ όχι από 5ψηφιο.. Μόνο στα 5ψηφια έχει γίνει μπλοκ σε μηνύματα κ κλήσεις.. Από κανονική κλήση σταθερού δεν μπορεί κάποιος να τους σταματήσει (δυστυχώς) 1
hyperspaced Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, polaki είπε Προσωπικά θεωρώ πολύ κακής ποιότητας το ελληνικό χιούμορ των ταινιών της εποχής που περιγράφεις. Στερεοτυπικα μιλώντας, υπήρχε σχεδόν σε όλες τις ταινίες ένα παιδί της σφαλιάρας, μια γυναίκα που το έπαιζε ιστορία, και γενικά το όλο χιούμορ ήταν κυριως κοροϊδευτικό προς κάποιον. Επίσης οποιος είχε υψηλόμισθη θέση σε εταίρεια έκανε κάκιστης μορφής bullying στους υφιστάμενους, και ταυτόχρονα βάραγε παλαμάκια στο αφεντικό. Δεν αντιλέγω ότι περιέγραφε τις καταστάσεις τις εποχής, αλλά το ότι ο κόσμος ΓΕΛΟΥΣΕ με αυτά και τα θεωρούσε χιούμορ, ειλικρινά είναι άξιο προς συζήτηση. Καλά για το ανούσιο, άσκοπο και εντελώς ακατανόητο χορευτικό στο τέλος της ταινίας νομίζω δεν έχει κανεις να πει κάτι. Πιο cringe πεθαίνεις. 42 είμαι και αδυνατώ να συλλάβω το γιατί θεωρούνται οι ταινίες αυτές ποιοτικές. Sorry για το offtopic, αλλά μιας και ανέφερες την αγγλική εκδοχή του χιούμορ της εποχής εκφέρω και εγώ άποψη. Χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει κάποια από τις δυο απόψεις να είναι σωστή, είναι απλά υποκειμενικό. Προσωπικα θεωρώ το Βρετανικό χιούμορ πολύ πιο έξυπνο απτό δικό μας. Ξαναλέω, προσωπική άποψη χωρίς διάθεση κόντρας ή οτιδήποτε. Χαλαρή κουβέντα κάνουμε! Κοίτα, στον ελληνικό κινηματογράφο υπάρχουν κακές κωμικές ταινίες (π.χ. Στυλιανοπούλου, Τζανετάκος) όπως υπάρχουν και διαμάντια (Προύσαλης, Βέγγος κλπ). Η κοροϊδία σε κάποιον άλλον (ή οι επικές "σφαλιάρες" του Βέγγου στις αδελφές του) είναι μάλλον μέρος της κουλτούρας και φυσικά της εποχής (που δεν υπήρχε η "woke κουλτούρα"). Το "χορευτικό κομμάτι" μπορεί να σου φαίνεται "cringe" με τα σημερινά δεδομένα, όμως φαντάσου πόσο αναγκαίο ήταν τη δεκαετία του '50-'60, όπου μια φτωχή χώρα 10 χρόνια μετά τον εμφύλιο προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Εξάλλου, μια ανάπαυλα για μουσική και διασκέδαση για να συνεχιστεί η πλοκή υπήρχε ακόμα και στις αρχαιες κωμωδίες. Μέχρι και ...στο Family Guy! Από την άλλη, βλέποντας το αποστειρωμένο αγγλικό χιούμορ των '70-'80 (Benny Hill, Monty Python κλπ) και πόσο δρόμο έχει διανύσει μέχρι σήμερα π.χ. στο υπέροχο ΙΤ Crowd. Και φυσικά πόσο έχει ξεπέσει αντίστοιχα η Ελλάδα από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). 1
klaftop Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Ναι ρε έλεος πλέον με τα τηλέφωνηματα, ζούμε σε μία κοινωνία με εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλίμονο αν όλες αυτές μας περνάνε τηλέφωνο έναν εναν προσωπικά
FELIX Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, nat10 είπε Παίρνουν από σταθερα τηλεφωνα ή από κινητά τηλέφωνα κανονικά κ όχι από 5ψηφιο.. Μόνο στα 5ψηφια έχει γίνει μπλοκ σε μηνύματα κ κλήσεις.. Από κανονική κλήση σταθερού δεν μπορεί κάποιος να τους σταματήσει (δυστυχώς) 14 ώρες πριν, Gk2016 είπε Έχω εγγραφεί και στις δύο εταιρείες που έχω συνδέσεις και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν τα (άθλια) τηλεφωνήματα σε ώρες πανάθλιες. Είτε από εταιρείες ρεύματος, είτε από άλλες εταιρείες. Αν κανεις ενγαφη στο μητρωο του αρθρου 11 και τσεκαρεις ολες τις επιλογες ο παροχος ΔΕΝ δινει πια το τηλ σου σε διαφημιστικες.Αν το εχεις δωσει εσυ με ενγραφη σε διαφορα σιτε,ναι εχεις προβλημα...Καποια πραγματα δεν τα βαζουμε οπου βρουμε λεγανε παλια. Για πολυ καιρο με καλουσαν καθημερινα,παντα ακαταληλες ωρες,μετα τις 3 το μεσσημερι.Μετα την ενγραφη μου,χρειαστηκε ενα μικρο διαστημα να με αφαιρεσουν και απο τοτε δεν με εχει καλεσει ποτε κανεις,ουτε ο ιδιος ο οτε για προωθηση πακετων. 3
polaki Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, hyperspaced είπε Κοίτα, στον ελληνικό κινηματογράφο υπάρχουν κακές κωμικές ταινίες (π.χ. Στυλιανοπούλου, Τζανετάκος) όπως υπάρχουν και διαμάντια (Προύσαλης, Βέγγος κλπ). Η κοροϊδία σε κάποιον άλλον (ή οι επικές "σφαλιάρες" του Βέγγου στις αδελφές του) είναι μάλλον μέρος της κουλτούρας και φυσικά της εποχής (που δεν υπήρχε η "woke κουλτούρα"). Το "χορευτικό κομμάτι" μπορεί να σου φαίνεται "cringe" με τα σημερινά δεδομένα, όμως φαντάσου πόσο αναγκαίο ήταν τη δεκαετία του '50-'60, όπου μια φτωχή χώρα 10 χρόνια μετά τον εμφύλιο προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Εξάλλου, μια ανάπαυλα για μουσική και διασκέδαση για να συνεχιστεί η πλοκή υπήρχε ακόμα και στις αρχαιες κωμωδίες. Μέχρι και ...στο Family Guy! Από την άλλη, βλέποντας το αποστειρωμένο αγγλικό χιούμορ των '70-'80 (Benny Hill, Monty Python κλπ) και πόσο δρόμο έχει διανύσει μέχρι σήμερα π.χ. στο υπέροχο ΙΤ Crowd. Και φυσικά πόσο έχει ξεπέσει αντίστοιχα η Ελλάδα από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Ωραίος, πολύ καλή ανάλυση! Λοιπόν, όπως λες και εσύ, η Ελλάδα έχει ξεπέσει σε επίπεδο (σε πολλά, αλλά ας πάρουμε τον κινηματογράφο/ταινίες/σειρές) από το 80 και μετά, οι λόγοι πάρα πολλοί και δε χρειάζεται να τους αναλύσουμε εδώ. Ο κόσμος γενικά βέβαια έχει αλλάξει. Αλλά ειδικά σε εμάς εδώ πραγματικά πιστεύω ότι η ποιότητα είναι στα τάρταρα. Βέβαια έχουν και οι Βρετανοί κάτι θλιβερές παραγωγές, αλλά οκ, ας μείνουμε στα δικά μας. Η σύγκρισή μου στο προηγούμενό μου μήνυμα ήταν βέβαια μεταξύ της Αγγλίας του τότε, και της Ελλάδας του τότε. Προφανώς ότι "παιζόταν" τότε ήταν ανάλογο της εποχής, αλλά το όλο μου σχόλιο ήταν βασισμένο στο "οι ελληνικές ταινίες ακόμα και σήμερα έχουν χιούμορ 50 χρόνια μετά". Προσωπικά, και αυστηρά και μόνο φιλτράροντας το απ'τα δικά μου κριτήρια, δεν έχουν ΑΚΟΜΑ χιούμορ. Δεν μπορώ να γελάσω σήμερα ούτε με τις σφαλιάρες, ούτε με τις προσοχές που βαράγανε στον οποιονδήποτε "αφεντικό". Και βάζω το ΑΚΟΜΑ σε κεφαλαία, γιατί είμαι σίγουρος πως αν ζούσα πριν 50 χρόνια και τις έβλεπα live, θα γέλαγα. Πολύ απλά γιατί αυτό ήταν το χιούμορ. Και ο Βέγγος, στα 12 και ακόμα και στα 20 μου χρόνια, μου προκαλούσε πολύ γέλιο. Χτες είδα κατά τύχη ξανά το Hangover μετά από 14 χρόνια. Υπάρχουν άπειρες αναφορές σε στερεότυπα για μαύρους, gay, και κινέζους μαφιόζους. Όλη η γη γέλασε με αυτό το έργο το 2009. Θυμάμαι ο κολλητός της τότε σχέσης μου ήταν (και είναι προφανώς) gay και το είχαμε δει όλοι μαζί στα Village. Είχαμε γελάσει ΟΛΟΙ. Στο δε hangover 2 ή 3 δεν θυμάμαι, πάνε Ταιλάνδη και ο ένας πάει χωρίς να το ξέρει με trans. Δεν είχα ποτέ trans φίλο για να ξέρω τις αντιδράσεις, αλλά εγώ θυμάμαι όλο το σινεμά να γελάει φουλ. Τί θέλω να πω, όσο χοντροκομμένο χιούμορ και αν ήταν, ήταν κάτι που ΤΟΤΕ γέλαγαν όλοι. Αυτή ήταν η εποχή. Δεν υπηρχαν βέβαια τα φίλτρα του σήμερα. Αλλά για να μείνουμε όσο πιο in-topic (στο κατά τα άλλα off-topic), στη σύγκριση μεταξύ Αγγλικού χιούμορ της τότε εποχής, με τη δικιά μας αντίστοιχη, ειναι καθαρά προσωπικό το θέμα ποιός προτιμάει τί.
Pokemon640 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 17 hours ago, Gk2016 said: Έχω εγγραφεί και στις δύο εταιρείες που έχω συνδέσεις και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν τα (άθλια) τηλεφωνήματα σε ώρες πανάθλιες. Είτε από εταιρείες ρεύματος, είτε από άλλες εταιρείες. Μιλάς με δικηγόρο και τα κανονίζεις, 5 χιλιάρικα ανά κλήση (μετράει και ως παρενόχληση), ηθική βλάβη & παράβαση καθήκοντος (για τον πάροχο, αν δεν έχει πράξει τα δέοντα). Υ.Γ. Αυτά εφόσον δεν είχες συγκαταθέσει ποτέ να δώσεις τον αριθμό σου σε σαϊτ/διαφημιστικές και οι κλήσεις αυτές γίνονται με επανάληψη.
Chocobo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, xrhstosiak είπε εμενα μου ελεγε οτι ειναι απο αγγλια και καλα στρεμαριζε και live video μεσα απο το αυτοκινητο του, την ωρα που πηγαινε προς την τραπεζα να βαλει τα λεφτα σε ενα iban 123456789.... που του ειχα στειλει του ειπα φυσικα οτι πηρα τα λεφτα και οτι εστειλα και το προιον και ολοι χαρουμενοι Απάτη: Την ΈπεισανΝα Δώσει Λεφτά Για Ταινία Του Keanu Reeves | Star.gr
blueakamah Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Το άκρον άωτων της ειρωνίας ειναι να στέλνεις SPAM σε εταιρία που παράγει SPAM για να Spaμαρεις, που βρηκες ελατωματικό SPAM Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από blueakamah
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα