TopCLR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 47 λεπτά πριν, Miatakias είπε Καλησπέρα, θέλω να βάλω μια λεντοταινια με λευκό φώς μέσα σε κουτί υπολογιστή τριγύρω όπως συνηθίζεται να κάνουν πολλοί αλλά είμαι ασχέτως με τα ηλεκτρικά , είδα κάτι βιντεάκια στο utube που πρέπει να συνδέσεις κάτι καλώδια σε molex κτλ, γενικά θέλω κάτι όσο πιο απλό γίνεται και οποιαδήποτε να έχω την δυνατότητα να το κλείνω το φως οπότε δεν το θέλω, απ' ότι είδα υπάρχουν κάτι τηλεκοντρόλ.. μπορεί να με κατατοπισει κάνεις τι χρειάζομαι ακριβώς? Κοιτώντας στο eshop (το πιθανότερο σε skroutz να υπάρχουν περισσότερες/καλύτερες επιλογές) βλέπω τα εξής: Σε λευκό και κάτι απλό (όπως θέλεις) το SILVERSTONE LS01W LIGHT STRIPES WHITE. Λεντοταινία λευκή που την τοποθετείς εσωτερικά στο κουτί και την κουμπώνεις σε molex του τροφοδοτικού. Πιο απλό δεν γίνεται αλλά δεν μπορείς να την κλείσεις όποτε θέλεις (όπως κατάλαβα το θέλεις). Υπάρχει και σε κοντινή τιμή με πριν το SUPERCASE COMBO RGB FAN LIGHTING KIT. Όπου έχει δύο ανεμιστήρες και μια λεντοταινία που έχουν δικό τους ελεγκτή και τηλεχειριστήριο. Ο ελεγκτής μπορεί να δεχτεί κι άλλους παρόμοιους (με βύσμα 6pin) ανεμιστήρες και λεντοταινίες (έχει 10 θέσεις). Πιο απαιτητική εγκατάσταση (ανεμιστήρες, λεντοταινία, ελεγκτής) χωρίς όμως δυσκολία σύνδεσης (κουμπώνεις ανεμιστήρες και λεντοταινία στον ελεγκτή και με το υπάρχον κατάλληλο καλώδιο συνδέεις τον ελεγκτή με molex του τροφοδοτικού). Έχει πολλές επιλογές σε ρύθμιση του φωτισμού και τηλεχειρισμό που ζητάς. Εννοείται πως μπορείς να βάλεις μόνο την λεντοταινία αν θέλεις. Το συγκεκριμένο το τοποθέτησα διπλό (!) σε κουτί (4 ανεμιστήρες και 2 λεντοταινίες σε έναν ελεγκτή). Όπως ανέφερα πιο πάνω θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές στα καταστήματα.
Miatakias Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, TopCLR είπε Κοιτώντας στο eshop (το πιθανότερο σε skroutz να υπάρχουν περισσότερες/καλύτερες επιλογές) βλέπω τα εξής: Σε λευκό και κάτι απλό (όπως θέλεις) το SILVERSTONE LS01W LIGHT STRIPES WHITE. Λεντοταινία λευκή που την τοποθετείς εσωτερικά στο κουτί και την κουμπώνεις σε molex του τροφοδοτικού. Πιο απλό δεν γίνεται αλλά δεν μπορείς να την κλείσεις όποτε θέλεις (όπως κατάλαβα το θέλεις). Υπάρχει και σε κοντινή τιμή με πριν το SUPERCASE COMBO RGB FAN LIGHTING KIT. Όπου έχει δύο ανεμιστήρες και μια λεντοταινία που έχουν δικό τους ελεγκτή και τηλεχειριστήριο. Ο ελεγκτής μπορεί να δεχτεί κι άλλους παρόμοιους (με βύσμα 6pin) ανεμιστήρες και λεντοταινίες (έχει 10 θέσεις). Πιο απαιτητική εγκατάσταση (ανεμιστήρες, λεντοταινία, ελεγκτής) χωρίς όμως δυσκολία σύνδεσης (κουμπώνεις ανεμιστήρες και λεντοταινία στον ελεγκτή και με το υπάρχον κατάλληλο καλώδιο συνδέεις τον ελεγκτή με molex του τροφοδοτικού). Έχει πολλές επιλογές σε ρύθμιση του φωτισμού και τηλεχειρισμό που ζητάς. Εννοείται πως μπορείς να βάλεις μόνο την λεντοταινία αν θέλεις. Το συγκεκριμένο το τοποθέτησα διπλό (!) σε κουτί (4 ανεμιστήρες και 2 λεντοταινίες σε έναν ελεγκτή). Όπως ανέφερα πιο πάνω θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές στα καταστήματα. ok , ευχαριστω για την απαντηση , το ψαχνω..
Miatakias Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπον για οποιον ενδιαφερει το θεμα το εψαξα και επειδη δεν θελω να σχοληθω με φτηνες λεντοταινιες αμφιβολου ποιοτητας με αυτοκολητη ταινια των 5-10ε και να καθομαι να κοβω καλωδια να κανω πατεντες κτλ, προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να παρω κατι ειδικο για pc case απο εταιριες gaming , ειμαι αναμεσα στην πιο φτηνη deepcool RBG 350 γυρω στα 22-25ε που εχει ολα τα απαραιτητα καλωδια , εφαρμοζει μαγνητικα και οχι με κολλα που σημαινει αν δεν σ αρεσει αρχικα το αποτελεσμα την δοκιμαζεις σε αλλο σημειο εχει ακομα και τηλεκοντρολ για ευκολη αλλαγη χρωματων αλλα δουλευει και με τα περισσοτερα γνωστα rgb apps οπως Asus Aura, Gigabyte RGB fusion κτλ. https://www.e-shop.gr/deepcool-rgb-350-led-strips-p-PER.807847 εχει 2 λαιντοταινιες των 30εκ η καθε μια , παρολα αυτα οπως λεει και σε αυτο το ελληνικο review ειναι αρκετες για να φωτισεις επαρκως το κουτι και ακομα καλυτερα φαινεται εδω εγω που δεν θελω εντονο φωτισμο απλα να φωτιζει ελαφρως (οπως στο δευτερο βιντεο) μεσα να βλεπω το hardware και για αυτο απεφυγα να παρω υδροψυξη + 3 ανεμηστηρες led , με ενοχλουν να εχουν πανω τα εξαρτηματα leds , ειδικα βραδυ μου αποσπουν την προσωχη απ την οθονη γιατι εχω το κουτι μπροστα μου . Η δευτερη επιλογη ειναι τις corsair , παλι full set χωρις τηλεκοντρολ αλλα αλλαζεις απ το app της Corsair (iCUE) και εχει 4 λεντοταινιες των 40εκ στα 45ε ομως https://www.e-shop.gr/corsair-cl-9011109-ww-icue-lighting-node-pro-rgb-lighting-controller-p-PER.576782 Και οι δυο εχουν αριστες κριτικες/reviews ,θα παω με την φθηνοτερη deepcool που την βρησκω στα 22ε συμπεριλαμβανομενων των μεταφορικων.. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από Miatakias
tasvar Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, Miatakias είπε Λοιπον για οποιον ενδιαφερει το θεμα το εψαξα και επειδη δεν θελω να σχοληθω με φτηνες λεντοταινιες αμφιβολου ποιοτητας με αυτοκολητη ταινια των 5-10ε και να καθομαι να κοβω καλωδια να κανω πατεντες κτλ, προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να παρω κατι ειδικο για pc case απο εταιριες gaming , ειμαι αναμεσα στην πιο φτηνη deepcool RBG 350 γυρω στα 22-25ε που εχει ολα τα απαραιτητα καλωδια , εφαρμοζει μαγνητικα και οχι με κολλα που σημαινει αν δεν σ αρεσει αρχικα το αποτελεσμα την δοκιμαζεις σε αλλο σημειο εχει ακομα και τηλεκοντρολ για ευκολη αλλαγη χρωματων αλλα δουλευει και με τα περισσοτερα γνωστα rgb apps οπως Asus Aura, Gigabyte RGB fusion κτλ. https://www.e-shop.gr/deepcool-rgb-350-led-strips-p-PER.807847 εχει 2 λαιντοταινιες των 30εκ η καθε μια , παρολα αυτα οπως λεει και σε αυτο το ελληνικο review ειναι αρκετες για να φωτισεις επαρκως το κουτι και ακομα καλυτερα φαινεται εδω εγω που δεν θελω εντονο φωτισμο απλα να φωτιζει ελαφρως (οπως στο δευτερο βιντεο) μεσα να βλεπω το hardware και για αυτο απεφυγα να παρω υδροψυξη + 3 ανεμηστηρες led , με ενοχλουν να εχουν πανω τα εξαρτηματα leds , ειδικα βραδυ μου αποσπουν την προσωχη απ την οθονη γιατι εχω το κουτι μπροστα μου . Η δευτερη επιλογη ειναι τις corsair , παλι full set χωρις τηλεκοντρολ αλλα αλλαζεις απ το app της Corsair (iCUE) και εχει 4 λεντοταινιες των 40εκ στα 45ε ομως https://www.e-shop.gr/corsair-cl-9011109-ww-icue-lighting-node-pro-rgb-lighting-controller-p-PER.576782 Και οι δυο εχουν αριστες κριτικες/reviews ,θα παω με την φθηνοτερη deepcool που την βρησκω στα 22ε συμπεριλαμβανομενων των μεταφορικων.. Την είχα την deepcool σε παλαιότερο κουτί. (Τότε την είχα πάρει 16€). Είναι άψογη για τη χρήση που θέλεις. Προχώρα άφοβα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα