byerseller Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σε όλους , έχω ένα διαμέρισμα 95 τετραγωνικά και παίρνω προσφορές ανακαίνισης. Οι τιμές παίζουν από 29κ έως 55κ , με το budget μου να είναι κάπου στη μέση. Η ερώτηση μου είναι πως διαλέγεις το σωστό τέλος πάντων, έχω πάρει 5 προσφορές και δε ξέρω ποιον να διαλέξω στο τέλος. Αν κάποιος έχει tips and tricks , ευπρόσδεκτα!
Ringo106 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Τον πιο έμπιστο που θα ολοκληρώσει το έργο στη συμφωνημένη τιμή και χρόνο . Εγω θα διάλεγα αυτόν που θα δεχόταν να του βάλεις ρήτρα , για τον χρόνο ολοκλήρωσης ... πχ. σε 3 μήνες θα είναι έτοιμο σου λέει ... οκ απαντάς , εσυ το είπες , οπότε για κάθε μέρα καθυστέρησης , μου πληρώνεις 100ευρώ. Όποιος δεχτεί σημαίνει οτι δεν θα ρισκάρει και θα το τελειώσει ASAP.
vs_skg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Ringo106 είπε Τον πιο έμπιστο που θα ολοκληρώσει το έργο στη συμφωνημένη τιμή και χρόνο . Εγω θα διάλεγα αυτόν που θα δεχόταν να του βάλεις ρήτρα , για τον χρόνο ολοκλήρωσης ... πχ. σε 3 μήνες θα είναι έτοιμο σου λέει ... οκ απαντάς , εσυ το είπες , οπότε για κάθε μέρα καθυστέρησης , μου πληρώνεις 100ευρώ. Όποιος δεχτεί σημαίνει οτι δεν θα ρισκάρει και θα το τελειώσει ASAP. για την ακρίβεια έτσι δεν τελειώνεις ποτέ, αφού δεν ξεκινάς ποτέ
Maurikycli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 24 λεπτά πριν, vs_skg είπε για την ακρίβεια έτσι δεν τελειώνεις ποτέ, αφού δεν ξεκινάς ποτέ Άν του βάλει μπόνους έγκαιρης παράδοσης; Λες να συγκινηθεί το συνεργείο;
basilis_k6 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 με 55 ειναι χαοτικη διαφορά. για να πηρες τετοιες τιμες υποθετω οτι δεν μιλησατε για συγκεκριμένα πραγματα αλλα για πολυ γενικα. Πρεπει να δεις πιο σε βαθος το θεμα για να καταλαβεις ποιος αξιζει και ποιος υπερκοστολογει. οσο για το αν θα κανουν καλη δουλεια και στο σωστο χρονο, δυστυχως μονο μαντεψιες μπορεις να κανεις. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από basilis_k6
troi.g Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Ρώτα φίλους και γνωστούς να σου προτείνουν μαστόρους αξιόπιστους. Αν αποφασίσεις με εταιρεία που και καλά τα κάνει όλα, μπορεί και να μπλεξεις , εκτός αν τους έχει χρησιμοποιήσει γνωστός σου.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δεν μπορεις να διαλεξεις, γουρουνι στι σακί αγοραζεις ακομα και με επιλογή του ακριβότερου. Λαχείο είναι αν δεν εχεις καποιον να σου πει την εμπειρία του με το γραφείο. Εγω πάντως θα απέφευγα γραφεία, εναν, εναν μαστορα, ...κανε αυτό ...κανε το αλλο και τέλος. Αρκει να εχεις άποψη για το τι πρεπει να γίνει
byerseller Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δυστυχώς δεν έχω άποψη πχ για υδραυλικά , η λίστα με τις εργασίες είναι ίδιες όμως. Ζητάω ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια για να βγάζω άκρη. Καταλαβαινω τη διαφορά στην τιμή , άλλωστε ο καθένας όσο θέλει πουλά , μέχρι τώρα ήταν εύκολα αλλά στις τελευταίες 3 προσφορές είμαστε κοντά στα λεφτά και έχω αρχίσει να μπερδεύομαι για το ποιον από τους τρεις να διαλέξω τελικά. Καταλήγω στο ότι είναι μια ζαριά και να μην πάρω άλλες 2-3 προσφορές καθώς δε θα με βοηθήσει κάπου , πάμε και βλέπουμε δηλαδή, για αυτό έγραψα μήπως κάποιος έχει εμπειρία
m3ltd0wn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Έκανα ανακαίνιση σε σπίτι που αγόρασα. Βρήκα έναν έναν τους μάστορες για κάθε δουλειά. Έπρεπε να είμαι πάνω από το κεφάλι τους και να συντονίσουμε το πότε θα μπει και θα βγει ο καθένας. Φίλος έκανε περίπου τα ίδια πράγματα με γραφείο. Δεν ασχολήθηκε με τίποτα εκτός να πληρώνει. Εμένα μου βγήκε περίπου στο 5000, αυτός έδωσε 15000. Εδώ είχα μαστορες, αυτός είχε και μηχανικό και τον έναν και τον άλλο, κλπ. Νομίζω τελικά εμένα μου έκαναν καλύτερη δουλειά, ή τουλάχιστον ότι ακριβώς ήθελα. Αυτός άλλαξε 5-6 πράγματα στην πορεία με το ανάλογο κόστος... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από m3ltd0wn 1 1
red66phone Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Συνεχίζω το thread για να μην ανοίγω νέο, αφού βρίσκομαι σε παρόμοια θέση. Σκέφτομαι να κάνω ολική ανακαίνιση σε μονοκατοικία (πυλωτή-1ος=65 τ.μ) του 1980 στην Ανατολική Αττική με προοπτική να εγκατασταθούμε εκεί ως οκογένεια. (Είναι η πιο φθηνή λύση σε σχέση με την αγορά διαμερίσματος / χτίσιμο στην Αθήνα, τώρα είμαι σε ενοίκιο, αλλά πλέον δεν χωράμε) Έχω κανονίσει ραντεβού με 2 διαφορετικούς πολιτικούς μηχανικούς της περιοχής να με ενημερώσουν αν και πως γίνονται αυτά που θέλω, καθώς και το κόστος, αφού τα τεχνικά γραφεία τους αναλαμβάνουν και ανακαινίσεις. Εργασίες αρχικά: Μελέτη στατικής επάρκειας (αν είναι οκ συνεχίζουμε) Μεταφορά κουζίνας, ενιαίο σαλόνι-κουζίνα (γκρέμισμα μεσοτοιχίας) Νέο υ/δ στη θέση της παλιάς κουζίνας Πλήρη ανακαίνιση μπάνιου Νέα Υδραυλικά Νέα Ηλεκτρολογικά Βάψιμο (μέσα-έξω) Εσωτερικές πόρτες Αλουμίνια Μόνωση ταράτσας Δευτερεύουσες εργασίες - μελλοντικές Ενεργειακή αναβάθμιση (θερμοπρόσοψη) Χτίσιμο μισής πυλωτής (ενιαίος χώρος, σαλόνι-γραφείο-WC) 2ο μπάνιο Πάρκινγκ Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ γενικές οι περιγραφές των εργασιών και ότι δεν μπορεί να βγει ένα συγκεκριμένο κόστος, αλλά ένα εύρος κόστους. Επίσης, δεν μένω στη περιοχή και λόγω χρόνου/απόστασης/οικογένειας δεν θα έχω τη δυνατότητα επίσκεψης/επίβλεψης των εργασιών (ούτε τις τεχνικές γνώσεις). Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για : Τι ερωτήσεις να κάνω στους πολ. μηχανικούς για την ανακαίνιση ? Που αλλού να δώσω έμφαση (π.χ ρήτρες, ένσημα, ΦΠΑ ) ? Η ανάθεση όλων των εργασιών σε ένα τεχνικό γραφείο τι κινδύνους εγκυμονεί ? (Καθώς δεν θα έχω τον χρόνο να διαχειριστώ ξεχωριστούς μάστορες) Πληρώνω έξτρα μηχανικό για επίβλεψη ? Άλλα σημεία που πρέπει να προσέξω ?
NikosKallithea Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Αυτο που περιγράφεις δεν ειναι ανακαίνιση και θέλει να καταθέσεις νεα σχέδια άδειες κλπ, οσο για την πιλοτή δεν το συζητώ. Μονο οι άδειες η τακτοποίηση και ο μηχανικός θα σου πάνε πανω απο 5κ χωρίς να ρίξεις σφυριά. Θα σου πρότεινα αν δεν εχεις χρόνο να μην κανεις τίποτα ειδικά με εταιρεία, εκτός αν εχεις μεγάλο μπαγιοκο κάτω απο το στρώμα
xp-user Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Να εχεις υποψιν αυτο που λενε οι παλιοι.Στο πρωτο σπιτι μαθαινεις ωστε στο δευτερο να το κανεις σωστα.Δεν υπαρχει περιπτωση αφου εισαι ασχετος με το αντικειμενο να μην σου κανουν μαιμουδιες Αν εχεια ατομα εμπιστοσυνης να σου προτεινουν ατομα ειναι μια καλη αρχη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα