lneam Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, G.makrihairis είπε Εννοούσε φυσικά την ποιότητα των δρόμων!Εδώ Αθήνα οι δρόμοι είναι άθλιοι με απίστευτα πολλές και μεγάλες λακούβες,όπου γι'αυτό χρειάζεται παραπάνω φούσκωμα στα λάστιχα! οταν ενα μπαλονι το εχεις ξεφουσκωτο, οσο και να το "ταλαιπωρεις" δυσκολα σκαει. Οταν ειναι ειναι παραφουσκομενο και το ζωριζεις, σκαει αμεσος. εαν οι δρομοι στο παρισι ειναι αψογοι και στην ελλαδα μαυρα χαλια, εγω θα εκανα το αντιθετο απο αυτο που σου ειπαν οι ελληνες λαστιχαδες
G.makrihairis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ξαναδιάβασε τι έχεις γράψει γιατί εχεις μπερδεψει τα νούμερα για τα καλά Εκτός αν ρώτησες στο Παρίσι. Ναι έχεις δίκιο!30psi γράφει ο κατασκευαστής και μου είπαν στο epatini 45psi για τον λόγο που ανέφερα! 11 λεπτά πριν, lneam είπε οταν ενα μπαλονι το εχεις ξεφουσκωτο, οσο και να το "ταλαιπωρεις" δυσκολα σκαει. Οταν ειναι ειναι παραφουσκομενο και το ζωριζεις, σκαει αμεσος. εαν οι δρομοι στο παρισι ειναι αψογοι και στην ελλαδα μαυρα χαλια, εγω θα εκανα το αντιθετο απο αυτο που σου ειπαν οι ελληνες λαστιχαδες Κοίτα έχεις δίκιο αν μιλάμε όντως για 🎈!!Εδώ μιλάμε για σαμπρέλα που ακουμπάει πάνω σε λάστιχα που έχουν μεταλλικές ίνες που σε τριβή με την ζάντα τρώνε και σκάνε την σαμπρέλα.Αυτο το είδα με τα μάτια μου σε σχετικό περιστατικό.Ξαναλεω ότι δεν έχω γνώσεις πάνω σε λάστιχα και σαμπρέλες απλα προσπαθώ να βρω πιο είναι το καλύτερο για το πατίνι μου. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από G.makrihairis
lneam Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Πόσο αέρα να βάζω στα λάστιχα του πατινιού μου https://el-power.gr/poso-aera-na-bazw-sta-lastixa-tou-patiniou-mou/
G.makrihairis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, lneam είπε Πόσο αέρα να βάζω στα λάστιχα του πατινιού μου https://el-power.gr/poso-aera-na-bazw-sta-lastixa-tou-patiniou-mou/ Άρα αυτό που έλεγες στην αρχή για "οταν ενα μπαλονι το εχεις ξεφουσκωτο, οσο και να το "ταλαιπωρεις" δυσκολα σκαει. Οταν ειναι ειναι παραφουσκομενο και το ζωριζεις, σκαει αμεσος" δεν ισχύει!
lneam Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, G.makrihairis είπε Άρα αυτό που έλεγες στην αρχή για "οταν ενα μπαλονι το εχεις ξεφουσκωτο, οσο και να το "ταλαιπωρεις" δυσκολα σκαει. Οταν ειναι ειναι παραφουσκομενο και το ζωριζεις, σκαει αμεσος" δεν ισχύει! ο καθενας οτι καταλαβαινει ....
G.makrihairis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, lneam είπε ο καθενας οτι καταλαβαινει .... Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έστειλες φίλε μου!!Ξανακοιτα το λινκ που ανέβασες ,πρόσεξε πόσα psi λέει και ίσως καταλάβεις.....
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Σε πατίνι που ξέρω η ρόδα πάνω γράφει max 35 psi. Οπότε συμβουλές που δίνουν κάποιοι για 40-55 psi είναι έως και επικίνδυνες. Αν σε αυτό που παίρνει max 35 του βάλω 55 παίζει να σκάσει. Οπότε να βρεις πόσο πίεση προτείνεται για το συγκεκριμένο πατίνι και μόνο 1
lneam Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, G.makrihairis είπε Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έστειλες φίλε μου!!Ξανακοιτα το λινκ που ανέβασες ,πρόσεξε πόσα psi λέει και ίσως καταλάβεις..... κοιτα ποιος μιλαει .... αυτο που διαφωνει με τους νομους της φυσικης και μετα διαβαζει το παρακατω ποστ και παταει like ...... 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Σε πατίνι που ξέρω η ρόδα πάνω γράφει max 35 psi. Οπότε συμβουλές που δίνουν κάποιοι για 40-55 psi είναι έως και επικίνδυνες. Αν σε αυτό που παίρνει max 35 του βάλω 55 παίζει να σκάσει. Οπότε να βρεις πόσο πίεση προτείνεται για το συγκεκριμένο πατίνι και μόνο αυτο το κειμενο υπαρχει στο λινκ που σου εδωσα. Οσο πιο μεγαλη η πιεση ... θα σκαει το μπαλονι. Οταν φτασουμε σε μεγαλο "μπαλονι" δηλαδη ροδα μοτοσυκλετας, τοτε θα αντεχει πιεση και βαρος αναβατι Αναφορά σε κείμενο Είτε το πατίνι σας έχει σαμπρέλα, είτε όχι (tubeless), η σωστή πίεση κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 45 και 55 psi. Το βάρος του αναβάτη και του φορτίου του είναι αυτό που καθορίζει τη σωστή πίεση. Ένας αναβάτης των 60 κιλών με ελάχιστο φορτίο μπορεί με ασφάλεια να φουσκώσει τα λάστιχά του με πίεση 40-45 psi περίπου (ίσως και 35-40, αλλά είναι κοντά στο όριο και θα χρειάζεται τακτικός έλεγχος), ενώ ένας αναβάτης των 120 κιλών με μεγάλο φορτίο θα χρειαστεί σίγουρα 60 psi. Γνωρίζουμε και για περίπτωση αναβάτη με βάρος 190+ κιλών που με ακόμα και 60 psi, βέβαια, είχε συχνά σκασμένες σαμπρέλες (8,5″) και η μετάβαση σε 10″ έλυσε το πρόβλημά του σε μεγάλο βαθμό, με αντίστοιχη πίεση βέβαια.
Stratosnis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, lneam είπε κοιτα ποιος μιλαει .... αυτο που διαφωνει με τους νομους της φυσικης και μετα διαβαζει το παρακατω ποστ και παταει like ...... 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε κοίτα δεν ξέρω σε ποιόν νόμο της φυσικής μιλάς, αλλά καλό είναι να μην τα γενικεύουμε όλα. Καταλαβαίνω τι πας να πεις, απλά μπορεί εύκολα να παραφραστεί. Όταν ένα λάστιχο έχει μέγιστες τιμές psi αντίστοιχα έχει και ελάχιστες που κάποιες φορές είναι πιο σημαντικές. Σίγουρα δεν κάνουμε τα λάστιχα μας μπαλόνια γιατί μικραίνει η επιφάνεια που «πατάει» και σίγουρα δεν τα αφήνουμε και ξεφούσκωτα. Τώρα αν ο ts δεν μπορεί να βρει από κάποιο εγχηρίδιο τις τιμές, θα μπορούσε να πάει με την πρόταση του μηχανικού αν είναι όντος έμπιστος. Από εκεί και πέρα στην οδηγική συμπεριφορά μπορείς και μόνος σου να κάνεις μικρές αυξομειώσεις. Αν μπορείς και υπάρχει βρες ακόμα ένα συνεργείο να δεις τι θα σου πουν.
lneam Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Stratosnis είπε κοίτα δεν ξέρω σε ποιόν νόμο της φυσικής μιλάς, αλλά καλό είναι να μην τα γενικεύουμε όλα. Καταλαβαίνω τι πας να πεις, απλά μπορεί εύκολα να παραφραστεί. Όταν ένα λάστιχο έχει μέγιστες τιμές psi αντίστοιχα έχει και ελάχιστες που κάποιες φορές είναι πιο σημαντικές. Σίγουρα δεν κάνουμε τα λάστιχα μας μπαλόνια γιατί μικραίνει η επιφάνεια που «πατάει» και σίγουρα δεν τα αφήνουμε και ξεφούσκωτα. Τώρα αν ο ts δεν μπορεί να βρει από κάποιο εγχηρίδιο τις τιμές, θα μπορούσε να πάει με την πρόταση του μηχανικού αν είναι όντος έμπιστος. Από εκεί και πέρα στην οδηγική συμπεριφορά μπορείς και μόνος σου να κάνεις μικρές αυξομειώσεις. Αν μπορείς και υπάρχει βρες ακόμα ένα συνεργείο να δεις τι θα σου πουν. στον νομο της φυσικης που εχει να κανει με την αντοχη των υλικων. Μπορεις να διαβασεις το κειμενο που εχω βαλει απο το λινκ στο προηγουμενο ποστ. Σε μια ροδα που ενας βαζει 30psi ο αλλος βαζει 60psi και εχει σκασμενα λαστιχα. Ακομα και να μεγαλωσει λιγο την ροδα, μειωνονται λιγο και τα σκασμενα λαστιχα. Υπαρχουν ..... αλλα ειναι λιγοτερα τα σκασιματα. Τι ακριβως δεν καταλαβαινεται ? Ας μην αναφερω πως τον κοροιδευει ο ελληνας λαστιχας, που του λεει "εδω δεν ειναι παρισι να βαλεις 30psi, στην αθηνα βαζουμε 45psi" . Δηλαδη οι γαλλοι λαστιχαδες ειναι ΒΛΑΚΕΣ ? ή ακομα ενα renault clio στο παρισι εχει στα λαστιχα 30psi και στην αθηνα οι λαστιχαδες βαζουν 45psi ??? θα μας τρελανεται ? εαν λοιπον υπαρχουν καταναλωτες που αντι για 30-35psi βαζουν 50% περισσοτερο θα σκασουν τα λαστιχα. Εαν βρεθει λαστιχας (ελληνας) που να μας διξει επισημο φυλαδιο πως ο κατασκευαστης του ελαστικου επιτρεπει τοσο μεγαλες πιεσεις, τοτε να το δεχτω ο γαλλος 30psi o ελληνας 45psi. αυτο ειναι 50% αυξηση Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από lneam
G.makrihairis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 23/3/2023 στις 4:53 ΜΜ, lneam είπε Πόσο αέρα να βάζω στα λάστιχα του πατινιού μου https://el-power.gr/poso-aera-na-bazw-sta-lastixa-tou-patiniou-mou/ Εγώ είμαι περίπου 85 κιλά .Πόσο πρέπει να βαλω? Παρεπιπτόντως είσαι "λαστιχας" και εσύ ή έχεις γνώμη ως Τσάκας? *Η σωστή πίεση συνήθως είναι μεταξύ 45-55.Αυτα.... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από G.makrihairis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα