Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω δύο ηλεκτρικά πατίνια ένα με 8,5 ρόδες και ένα με 10αρες.Ποσο πρέπει να είναι το psi στα λάστιχα στο κάθε πατίνι;

Εγώ βάζω και στα δύο 35 αλλά σε αυτό με τις  8,5 ρόδες δεν είναι αρκετά ειδικά στην πίσω ρόδα 

Ίσως να πρόκειται και για προβληματικό πίσω λάστιχο ή κάτι δεν κάνω εγώ καλά.

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

το γράφει στο πλάι της ρόδας ή στο εγχειρίδιο.

Το ένα το πήρα μεταχειρισμένο και προφανώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο και στο αλλο το έχω πετάξει μαζί με την συσκευασία.

Τώρα στο πλάι της ρόδας δεν το έχω παρατηρήσει ότι γράφει κάτι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

βάση μοντέλου το γουγλ δε δίνει κάποιο αποτέλεσμα;

Μόλις είδα ένα βιντεάκι που λέει κάποιος ότι σε 8,5 ρόδες σε xiaomi θέλει 45 με 60 psi!

Εγώ δεν έχω xiaomi αλλά ένα αδερφάκι της (Himo) με 10αρες και ενα Gotrax με 8,5αρες.

Επεξ/σία από G.makrihairis
Δημοσ.
Στις 17/3/2023 στις 7:22 ΜΜ, G.makrihairis είπε

έχω δύο ηλεκτρικά πατίνια ένα με 8,5 ρόδες και ένα με 10αρες.Ποσο πρέπει να είναι το psi στα λάστιχα στο κάθε πατίνι;

η πιεση του αερα που θελουν τα λαστιχα, διαφερει. Πρωτα απ' ολα την οριζει ο κατασκευαστης του ελαστικου και οχι ο κατασκευαστης του οχηματος. Παιζουν ρολο, εαν εχει σαμπρελα ή οχι. Η διαμετρος του ελαστικου, τοποθετηση ελαστικου μπροστα/πισω, βαρος που θα σηκωνει, θερμοκρασια αερα, ταχυτητα οχηματος, κτλ

γενικα > οσο αυξανει η διαμετρος εχουμε μικροτερη πιεση αερα, οταν ολα τα αλλα ειναι προφανως μενουν σταθερα. Εαν βαλουμε λιγο αερα δεν θα εχουμε καμια ζημια (χωρις χρηση), οπτικα η ροδα θα ειναι πολυ χαμηλη απο το βαρος που καλειται να εξυπηρετησει. Εαν βαλουμε αρκετα περισσοτερο θα εχουμε "κλαταρισμα" ελαστικου.

Ας υποθεσουμε πως ο κατασκευαστης οριζει πχ 30psi για βαρος 75Kgr πισω ροδα. Τοτε και 27-34 να βαλουμε δεν υπαρχει προβλημα. Το 20 ή το 40 ειναι προβλημα

εαν βαλουμε 40psi οταν ο κατασκευαστης λεει 30psi και ανεβει ενα παιδακι 28kgr, μικρο κακο. Εαν ο αναβατης ειναι 80Kgr, τοτε .....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα για μια επίσκεψη στο epatini και οι άνθρωποι μου είπαν ότι θέλουν 30psi αν και του είπα ότι ο κατασκευαστής γράφει 45!!!Ο διάλογος που έγινε και αυτό που στο τέλος μου είπαν ήταν ότι "αν ήταν για το Παρίσι θα ήταν οκ 30psi αλλά για εδώ σίγουρα 45psi". Σίγουρα ξέρουν καλύτερα από μένα!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, G.makrihairis είπε

Πήγα για μια επίσκεψη στο epatini και οι άνθρωποι μου είπαν ότι θέλουν 45psi αν και του είπα ότι ο κατασκευαστής γράφει 45!!!

και τα 2 νουμερα ειναι ιδια. Σωστα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lneam είπε

και τα 2 νουμερα ειναι ιδια. Σωστα ?

30psi κατασκευαστής σορυ

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, G.makrihairis είπε

Πήγα για μια επίσκεψη στο epatini και οι άνθρωποι μου είπαν ότι θέλουν 30psi αν και του είπα ότι ο κατασκευαστής γράφει 45!!!Ο διάλογος που έγινε και αυτό που στο τέλος μου είπαν ήταν ότι "αν ήταν για το Παρίσι θα ήταν οκ 30psi αλλά για εδώ σίγουρα 45psi". Σίγουρα ξέρουν καλύτερα από μένα!

Τι διαφορά έχει δηλαδή το Παρίσι με την Αθήνα στην πίεση των ελαστικων;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

οι Γαλλοι ... πινουν πολυ σαμπανια !!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εννοούσε φυσικά την ποιότητα των δρόμων!Εδώ Αθήνα οι δρόμοι είναι άθλιοι με απίστευτα πολλές και μεγάλες λακούβες,όπου γι'αυτό χρειάζεται παραπάνω φούσκωμα στα λάστιχα!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G.makrihairis είπε

Εννοούσε φυσικά την ποιότητα των δρόμων!Εδώ Αθήνα οι δρόμοι είναι άθλιοι με απίστευτα πολλές και μεγάλες λακούβες,όπου γι'αυτό χρειάζεται παραπάνω φούσκωμα στα λάστιχα!

Ξαναδιάβασε τι έχεις γράψει γιατί εχεις μπερδεψει τα νούμερα για τα καλά

50 λεπτά πριν, G.makrihairis είπε

Εκτός αν ρώτησες στο Παρίσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...