ilos Δημοσ. χθες στις 08:30 πμ Share Δημοσ. χθες στις 08:30 πμ 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το να παιρνεις νουμερα απο διαφορετικους χρηστες και να τα συγκρινεις δεν ειναι και πολυ σοφο, ζητα απο καποιον εδω που ξερεις να σου ανεβασει νουμερα αν μπορει απο αυτα που θες. Το ξερο max oc που αναφερουν δεν μπορεις να ξερεις τι ειναι για τον καθενα. Επισης ενα παιχνιδι δεν ειναι ολο το gaming. Η πλάκα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω βρει μισό (?!) παράδειγμα που ο 12400 να ήταν καλύτερος ή στα ίδια έστω με τον ... 5700x3d με xmp b-dies κιόλας 🤣 (αν και tbh δεν έχω συγκρίνει ίδιες εκδόσεις γιατί πάει καιρός). Τώρα πως μπορεί να πιάνει ο 10900k τον 7800x3d ότι μνήμες και να έχεις στις ίδιες ρυθμίσεις παιχνιδιού, αν δεν υπάρχει gpu bottleneck είναι απορίας άξιον. Δεν είναι μόνο θέμα 3d cache, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο IPC με zen4 που δε καλύπτεται ούτε από τη (μικρή) διαφορά σε ρολόγια και ίσως latency (αν έχει σαπάκια DDR5 ο 3d). Εδώ ο 7700x και πάρα πολύ σπάνια τον βλέπεις να πιάνει τον 3d στα game benches. Στο παράδειγμα του pirmen αναλογικά θα έπρεπε ο 7700x πχ να είναι ~15% μπροστά από τον 3d και μόνο από τα ρολόγια.🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ Share Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ilos είπε Η πλάκα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω βρει μισό (?!) παράδειγμα που ο 12400 να ήταν καλύτερος ή στα ίδια έστω με τον ... 5700x3d με xmp b-dies κιόλας 🤣 (αν και tbh δεν έχω συγκρίνει ίδιες εκδόσεις γιατί πάει καιρός). Τώρα πως μπορεί να πιάνει ο 10900k τον 7800x3d ότι μνήμες και να έχεις στις ίδιες ρυθμίσεις παιχνιδιού, αν δεν υπάρχει gpu bottleneck είναι απορίας άξιον. Δεν είναι μόνο θέμα 3d cache, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο IPC με zen4 που δε καλύπτεται ούτε από τη (μικρή) διαφορά σε ρολόγια και ίσως latency (αν έχει σαπάκια DDR5 ο 3d). Εδώ ο 7700x και πάρα πολύ σπάνια τον βλέπεις να πιάνει τον 3d στα game benches. Στο παράδειγμα του pirmen αναλογικά θα έπρεπε ο 7700x πχ να είναι ~15% μπροστά από τον 3d και μόνο από τα ρολόγια.🤣 Το να παιρνεις βιντεακια απο δω και απο εκει και να τα συγκρινεις δεν ειναι σωστο ,δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασματα ετσι τι να λεμε τωρα. Ακομα, το max overclock του καθενος ειναι διαφορετικο , δεν πανε ολα τα cpu το ιδιο τις μνημες ουτε ανεβαζουν ιδια συχνοτητα ,ασε που δεν ξερεις κατα ποσο αυτα που βλεπεις σε ενα βιντεο ειναι σταθερα συστηματα. Το οτι τρεχουν ενα bench δεν λεει κατι Επεξ/σία χθες στις 08:34 πμ από akoinonitos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 08:39 πμ Share Δημοσ. χθες στις 08:39 πμ 5 λεπτά πριν, ilos είπε Τώρα πως μπορεί να πιάνει ο 10900k τον 7800x3d ουτε στα πιο τρελά όνειρα του δεν τον πιάνει. εδω κερναει 14900Κ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. χθες στις 08:45 πμ Share Δημοσ. χθες στις 08:45 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, pirmen56 said: Θες να πεις ότι το τεστ του 7800X3D στο βίντεο είναι suboptimal; Μπορείς να τρέξεις δικό σου με τον 5800X3D και 3200 RAM και να συγκρίνεις 5% και 1% lows. Μιας και λες ότι τα 3D είναι plug n play και δεν θέλουν επιπλέον λεφτά και κόπο για tuning. Σου έχουμε πει 350 φορές, 250 διαφορετικά άτομα ότι OI ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ. Δεν το καταλαβαίνεις, συνεχίζεις να ποστάρεις άσχετα βιντεάκια, άσχετα forum posts για να αποδείξεις κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ναι, ο 7800X3D κερνάει plug and play 285k, 14900, 13900 (που είναι ίδιος 14900 πλην κάτι ψιλά), 12900k, 11900 και φυσικά 10900 και κάτω και το να επιμένεις απλά καταντάς γραφικός που όποιος βλέπει τα ποστς σου απλά τα προσπερνάει ή τρολάρει γιατί δεν έχουν καμία βάση. Οι μεγάλοι reviewers τύπου HW unboxed και gamers nexus τρέχουν πολλά τεστ και βγάζουν μέσο όρο στα νούμερα που βλέπεις με ίδια συστήματα κάθε φορά εξ ου και θεωρούνται αξιόπιστοι, δεν ποστάρουν άσχετα βιντεάκια ενός benchmark και αυτά τα αναφέρουν στην μεθοδολογία που θα τα ήξερες αν έδινες προσοχή αντί να ψάχνεις άσχετα βιντεάκια του κάθε τυχάρπαστου Στο έχω γράψει τρολάροντας, σοβαρά, εκεί επιμένεις σε μια εμμονή Επεξ/σία χθες στις 08:49 πμ από Hacker?pcs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 09:01 πμ Share Δημοσ. χθες στις 09:01 πμ Ναι αλλααα..... Spoiler τα ονειρα ειναι για τους ανθρωπους 😅 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 09:14 πμ Μέλος Share Δημοσ. χθες στις 09:14 πμ Άρχισε ο χαμός με τα tuning κλπ για να βγει το +5% σε 1080P με 4090. Το καταλαβαίνουν όλοι ότι για να δεις τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των CPUs πρέπει να είσαι 100% CPU bound αλλά πρακτικά δεν έχει νόημα γιατί δεν παίζει κανένας 1080P με 4090. Με μικρότερες κάρτες δεν βλέπεις ούτε σε 1080P αξιοσημείωτες διαφορές, εκτός κι αν μιλάμε για Warzone 1080P/low ξέρω 'γω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ Share Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ 2 hours ago, Psycho_Warhead said: Άρχισε ο χαμός με τα tuning κλπ για να βγει το +5% σε 1080P με 4090. Το καταλαβαίνουν όλοι ότι για να δεις τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των CPUs πρέπει να είσαι 100% CPU bound αλλά πρακτικά δεν έχει νόημα γιατί δεν παίζει κανένας 1080P με 4090. Με μικρότερες κάρτες δεν βλέπεις ούτε σε 1080P αξιοσημείωτες διαφορές, εκτός κι αν μιλάμε για Warzone 1080P/low ξέρω 'γω. Δεν αντιλέγω απλά και για το σύνηθες GPU bound σενάριο δεν έχει νόημα η Intel, ούτε καλύτερες επιδόσεις έχει με αντίστοιχης τιμής AMD AM4-AM5 ούτε καλύτερες καταναλώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 11:51 πμ Share Δημοσ. χθες στις 11:51 πμ Ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω μονο στην ιντελ. Γιατι δεν αρχιζει να ριχνει τις τιμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saloufas Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ Share Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ Εγώ που τα παρακολουθώ στο eshop έριξε πρίν λιγες μέρες τον 14900kf στα 461€ απο 600+ και ο 9900x έπεσε απο 509€ στα 488€. Γενικά πέφτουν αλλά ποιός θα πάρει 13η 14η γενιά με τα θέματα που βγάζουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 12:14 μμ Share Δημοσ. χθες στις 12:14 μμ 15 λεπτά πριν, Saloufas είπε Εγώ που τα παρακολουθώ στο eshop έριξε πρίν λιγες μέρες τον 14900kf στα 461€ απο 600+ και ο 9900x έπεσε απο 509€ στα 488€. Γενικά πέφτουν αλλά ποιός θα πάρει 13η 14η γενιά με τα θέματα που βγάζουν? εγω για τους core ultra ελεγα. δεν νομιζω να υπαρχει νοημον ανθρωπος να παει να αγορασει brand new 13/14 γενια αυτη την στιγμη. εκτος και αν τους χαριζει (14900κ 100Ε + δωρο μια Ζ790 μητρικη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ 3 hours ago, mandragoraSCR said: εγω για τους core ultra ελεγα. δεν νομιζω να υπαρχει νοημον ανθρωπος να παει να αγορασει brand new 13/14 γενια αυτη την στιγμη. εκτος και αν τους χαριζει (14900κ 100Ε + δωρο μια Ζ790 μητρικη) Επειδή είναι ελαττωματικοί ή επειδή κυκλοφόρησε η επόμενη γενιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 03:28 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:28 μμ 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Επειδή είναι ελαττωματικοί ή επειδή κυκλοφόρησε η επόμενη γενιά; και τα δυο. +του οτι καινε οσο μια σομπα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. χθες στις 03:32 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:32 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, mandragoraSCR said: και τα δυο. +του οτι καινε οσο μια σομπα Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα μετά το fix; Ίσως είναι νωρίς, βέβαια, αλλά αν θεωρήσουμε ότι ένας καινούριος 14900k με τα νέα bios δεν έχει κανένα πρόβλημα (ναι, δεν μπορεί κανείς να είναι απολύτως σίγουρος αυτή τη στιγμή) και στην κατάλληλη τιμή, γιατί να μην προτιμηθεί από έναν 285k (που δεν τον λες και απροβλημάτιστο) ; Εκτός αν δεχτούμε ότι δεν αξίζει πια κανένας intel cpu, παλιός ή νέος... Επεξ/σία χθες στις 03:33 μμ από kirileman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ Share Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, akoinonitos είπε Το να παιρνεις νουμερα απο διαφορετικους χρηστες και να τα συγκρινεις δεν ειναι και πολυ σοφο, ζητα απο καποιον εδω που ξερεις να σου ανεβασει νουμερα αν μπορει απο αυτα που θες. Έτσι βγάζεις απατεώνες ή άσχετους όλο τον πλανήτη πλην 5-6 insomniacs. Όποιος θέλει πάντως ανεβάζει. υ.γ.: Edit για να μην επαναλαμβάνομαι. 11 ώρες πριν, ilos είπε Η πλάκα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω βρει μισό (?!) παράδειγμα που ο 12400 να ήταν καλύτερος ή στα ίδια έστω με τον ... 5700x3d με xmp b-dies κιόλας 🤣 (αν και tbh δεν έχω συγκρίνει ίδιες εκδόσεις γιατί πάει καιρός). Τώρα πως μπορεί να πιάνει ο 10900k τον 7800x3d ότι μνήμες και να έχεις στις ίδιες ρυθμίσεις παιχνιδιού, αν δεν υπάρχει gpu bottleneck είναι απορίας άξιον. Δεν είναι μόνο θέμα 3d cache, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο IPC με zen4 που δε καλύπτεται ούτε από τη (μικρή) διαφορά σε ρολόγια και ίσως latency (αν έχει σαπάκια DDR5 ο 3d). Εδώ ο 7700x και πάρα πολύ σπάνια τον βλέπεις να πιάνει τον 3d στα game benches. Στο παράδειγμα του pirmen αναλογικά θα έπρεπε ο 7700x πχ να είναι ~15% μπροστά από τον 3d και μόνο από τα ρολόγια.🤣 Έχω δει παρόμοιο frame rate με xmp RAM σε 7800X3D στο patch 9 του Jedi Survivor. Θα το ανεβάσω σήμερα. Έχω δει επίσης το HWunboxed να βγάζει τον 10900K λίγο πάνω από 5900X σε κάμποσα games. Και μετά από λίγους μήνες να τον φέρνει στον πάτο παρέα με 3900X. 11 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε Ναι αλλααα..... Απόκρυψη περιεχομένων τα ονειρα ειναι για τους ανθρωπους 😅 Και το gaming για τους reviewers. Όπως στον κομμουνισμό. Όπου ο λαός ζούσε στη χλιδή, δια των αντιπροσώπων του. Έτσι και εδώ. Απολαμβάνεις διαγράμματα υπεροχής για να ξεχνάς τα απανωτά drops που βλέπεις στο μηχάνημά σου. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από pirmen56 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Share Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) @ilos , @akoinonitos Άλλο game. Άλλος χρήστης. 7800X3D με xmp RAM(04:55 - ...): Spoiler Σημερινό δικό μου. Ίδιες επιδόσεις με τότε: Spoiler Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες. Αναφορά σε κείμενο Τώρα πως μπορεί να πιάνει ο 10900k τον 7800x3d ότι μνήμες και να έχεις στις ίδιες ρυθμίσεις παιχνιδιού, αν δεν υπάρχει gpu bottleneck είναι απορίας άξιον. Είναι απορίας άξιο πώς οι τελικοί αγοραστές AMD δεν βλέπουν τις επιδόσεις που προβλέπουν τα reviews. Την ίδια απορία είχε και ο Herald. Αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη. Ανεβάζω αυτό που τρέχω χωρίς κολπάκια και μπορώ να το αποδείξω αν μου ζητηθεί. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα