Προς το περιεχόμενο

Intel 15th Gen Core, Meteor/Arrow-Lake & Z890 (2024) [LGA1851]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Δεν έχει νόημα να τα βάλεις low στο CP77. Με PT πρέπει που είναι βαρύ στο cpu.

Μια χαρά γίνεται σύγκριση στο hogsmead. Έτρεξα πριν λίγο ένα run και είδα τα ίδια ακριβώς νούμερα με 2 βδομάδες πριν.

Δεν είναι unoptimize, απλά έχει πολλούς npc. Το frametime είναι μια χαρά ευθεία, απλά είναι βαρύ στο cpu γιατί είναι "πυκνή" η περιοχή.

Και παλι κουμπωνεις 720p + dlss performance + path tracing και βλεπεις τι fps πιανει η cpu ακομα και με 4070 δεν νομιζω να βλεπεις 99% gpu usage στο benchmark. Το hogsmade θεωρω ειναι unoptimize. NPCS πολλους εχουμε και στο καστρο σε πολλα σημεια αλλα βλεπω 130-140fps απο τα 90-100 στο hogsmade. Unoptimized αν θυμασαι λεγαμε και το ac unity τοτε με δεκαδες npcs σε πολλα σημεια αλλα μολις το εστρωσαν ετρεχε αψογα παρολο τα πολλα npc. Ολα κωδικας ειναι καποια παιχνιδια εχουν σημεια unoptimize που ο κωδικας ειναι αχταρμας και βλεπουμε αυτα τα χαλια. Εκει πας με brute force σε αυτα τα σημεια που εχουν οι intel αλλα δεν ειναι ο κανονας οτι ολο το παιχνιδι θα τρεχει ετσι. Ενα 1% ειναι ετσι δεν εχω πετυχει αλλου σημειο στο hogwarts ετσι και εχω παει σχεδον παντου στο χαρτη. Το ιδιο και το 2077 και το jedi survivor που ειχε εναν πλανητη που γονατιζαν τα cpu αλλα με τα τελευταια updates εστρωσε και εκει το performance παρα πολυ. Και το last of us στην αρχη πχ που εχει πολλα npc ηταν unoptimize. Τωρα τρεχει αψογα και αυτο δεν θελει brute force. Δεν σημαινει οτι σε αυτα τα σημεια δεν ειναι δυνατα τα cpu σημαινει οτι δεν γινονται utilize σωστα καποιες αρχιτεκτονικες λογο κακου κωδικα. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 873
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, pirmen56 said:

Αν 3 άτομα τεστάρουν με την ίδια game version(τότε η 2.12 ήταν η τελευταία) και με το ίδιο ακριβώς save file(ίδιο αρχείο), πού είναι το πρόβλημα; Πού υπάρχει ανομοιογένεια πέρα από το hw;

Στο ότι μπορεί να είναι ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ το save όπως σου έδειξα ένα που ρίχνει τα FPS και να επηρεάζει ασύμμετρα τα CPU, το cyberpunk έχει χιλιάδες μικροbug που μπορεί να προκαλούν τέτοια χωρίς να το παίρνεις είδηση. Δεν είναι χαζοί ΟΛΟΙ οι reviewers και οι editors, ειδικοί κτλ, υπάρχει λόγος που τεστάρουν όπως τεστάρουν

Επεξ/σία από Hacker?pcs

5 ώρες πριν, ilos είπε

?! Τι έκανα πάλι? Έχω να ασχοληθώ με το Cyberbug από launch.🤣 Μιλάμε για την αρχική version που δε την πάλευε ρούπι ούτε ο 1600, ούτε η gtx 1080 που είχα τότε. Δε το έχω δοκιμάσει από τότε ούτε στον 3700x, ούτε στον 12400, ούτε στον 5700x3d που έχω τώρα για να έχω άποψη.

Κάποιος άλλος θα σου έγραψε.🤣

Το είχες κάνει παλιότερα σαν γενικό σχόλιο.

21 ώρες πριν, ilos είπε

?! Τι έκανα πάλι? Έχω να ασχοληθώ με το Cyberbug από launch.🤣 Μιλάμε για την αρχική version που δε την πάλευε ρούπι ούτε ο 1600, ούτε η gtx 1080 που είχα τότε. Δε το έχω δοκιμάσει από τότε ούτε στον 3700x, ούτε στον 12400, ούτε στον 5700x3d που έχω τώρα για να έχω άποψη.

Κάποιος άλλος θα σου έγραψε.🤣

Δεν ξεχνάνε παιδί μου λέμε όλα τα θυμούνται 😁

• Haha 1

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Αστερια και οι 265k/245k. Κατω απο 5800x3D και 7600x και με 8200 ram. Και η καταναλωση οχι κατι ιδιαιτερο ειδικα του 265k. Ανθρακας που λεμε. 

Screenshot-1.png
Screenshot-2.png

Δηλαδή παίζει να είναι κάτω και από τις επιδόσεις του πάμφθηνου 5700X3D ......... με μητρικές των +60/70€ και μνήμες των 55-65€ (32gb).

Καλύτερα να μην τους έβγαζε.

Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα είχε κλείσει χθες. Τώρα έχουν να σπρώξουν σαβούρα σε OEMs...

Πάντως κάτι μου λέει ότι ήταν βεβιασμένο launch και μπορεί να βγει κάποιο optimization. Είναι τεράστια τα drops σε κάποια games. Δεν δικαιολογούνται.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα είχε κλείσει χθες. Τώρα έχουν να σπρώξουν σαβούρα σε OEMs...

Πάντως κάτι μου λέει ότι ήταν βεβιασμένο launch και μπορεί να βγει κάποιο optimization. Είναι τεράστια τα drops σε κάποια games. Δεν δικαιολογούνται.

Παίζει και οι RYZEN 9000 να βγήκαν έτσι χαμηλά για να μην "σκοτώσουν" την μπλε. Εξάλλου οι ίδιοι πάνω κάτω μέτοχοι είναι από πίσω ..... και από τους 2.

Επεξ/σία από adtakhs

2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Παίζει και οι RYZEN 9000 να βγήκαν έτσι χαμηλά για να μην "σκοτώσουν" την μπλε. Εξάλλου οι ίδιοι πάνω κάτω μέτοχοι είναι από πίσω ..... και από τους 2.

Οι 9ΧΧΧ είναι δυνατοί. Αλλά την διαφορά με 7ΧΧΧ την βλέπεις μόνο μέσα από τα Win 10.

• Like 1

9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ούτε εμένα μου βγάζουν νόημα αυτές οι επιδόσεις πάντως. Πως γίνετε ενώ σε multi και γενικά heavy load να είναι κομπλέ και στα παιχνίδια να σέρνονται τόσο πολύ? ενώ από μνήμες περνούν καλύτερα και δεν έχουν HT που βοηθάει ακόμα περισσότερο...

• Like 1

Από όσο διαβάζω στο ocn.net γενικά τα cpu είναι μια απογοήτευση.Περα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα και όσα βρουν είναι πανάκριβα.

Το είχα πει κάποια ποστ πίσω πριν βγουν ότι δεν μου γεμίζουν το μάτι. Ακόμα και δυνατά να παίξεις με τις μνήμες δεν παίζουν καλά.Ναι θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην πορεία αλλά όχι κάτι συνταρακτικό το οποίο θα αξίζει και το κόστος μιας αναβάθμισης σε αυτούς.

• Like 3

Εμένα πάλι οι επιδόσεις μου φαίνονται νορμάλ στα games, μιλάμε για latency στην στρατόσφαιρα, με 6400 kit xmp πιάνουν τα 94ns, αν τα σκάσεις για 8000 πέφτουν στα 81ns, είναι ΠΟΛΥ πιο πάνω από να παίξεις απλά expo 6000 με AMD που είναι κάτω από 70ns, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 67ns με τον 7950x3d

Μιλάμε ότι θέλεις 9000MT/s tuned που σημαίνει binned af dimms, bin και στο CPU, bin μέχρι και στις apex για να δεις 63ns.

Με ένα kit των 100-120€, σε ένα mobo της σειράς σφίγγεις 6200 με 7800x3d και είσαι αισθητά κάτω σε latency και από πάνω έχεις και την cache.

Skip μέχρι να βελτιώσει τα bus και να βάλει και 3D cache και η Intel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...