pirmen56 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Δεν ισχυει αυτο. Με ιδιο tuning στις ram ειδα 30-40% πανω με 5700x3D απο 5700x στα 4850mhz. Καταλαβαίνεις τι γράφεις και τι λέω; Πάρε έναν 5900X(να έχει ήδη cache της προκοπής και επιδόσεις παρόμοιες με 10900K) και τιούναρέ τον με την καλύτερη b-die. Πάρε μετά τον 5800X3D με XMP RAM. Θα βλέπεις παρόμοιες επιδόσεις. Δεν είπα για tuning και στους δύο. Εκεί προφανώς θα υπάρχει ψαλίδα υπέρ του 3D. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, pirmen56 είπε Καταλαβαίνεις τι γράφεις και τι λέω; Πάρε έναν 5900X(να έχει ήδη cache της προκοπής και επιδόσεις παρόμοιες με 10900K) και τιούναρέ τον με την καλύτερη b-die. Πάρε μετά τον 5800X3D με XMP RAM. Θα βλέπεις παρόμοιες επιδόσεις. Δεν είπα για tuning και στους δύο. Εκεί προφανώς θα υπάρχει ψαλίδα υπέρ του 3D. Βρε θα μας τρελανεις. Τι σχεση εχει ο 5900x? Ο 5900x εχει 64mb l3 cache λογο 2xCCD μιας και ειναι 12 πυρηνες 6+6. Δεν εχει δηλαδη παραπανω cache ο 5900x το ενα CCD δουλευει στα παιχνιδια οχι και τα 2 αρα μιλαμε για 32mb cache και εδω οσο εχει ο 5700x δηλαδη. Και stock να βαλεις 5800x3d με xmp και τις καλυτερες μνημες να βαλεις με 5900x παλι θα ειναι ενα 20% 30% πισω για πλακα στα πιο cpu bound παιχνιδια. Δεν υπαρχει συγκριση καμια. Ποιος 10900k εδω ο 11900k ειναι πισω απο 5900x τι συγκρινουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Βρε θα μας τρελανεις. Τι σχεση εχει ο 5900x? Ο 5900x εχει 64mb l3 cache λογο 2xCCD μιας και ειναι 12 πυρηνες 6+6. Δεν εχει δηλαδη παραπανω cache ο 5900x το ενα CCD δουλευει στα παιχνιδια οχι και τα 2 αρα μιλαμε για 32mb cache και εδω οσο εχει ο 5700x δηλαδη. Και stock να βαλεις 5800x3d με xmp και τις καλυτερες μνημες να βαλεις με 5900x παλι θα ειναι ενα 20% 30% πισω για πλακα στα πιο cpu bound παιχνιδια. Δεν υπαρχει συγκριση καμια. Ποιος 10900k εδω ο 11900k ειναι πισω απο 5900x τι συγκρινουμε. Δεν ισχύουν αυτά. Δεν τα έχουμε δει στο thread των benchmarks. Όσο για την τελευταία πρόταση. Από αυτόν που εμπιστεύεστε: Spoiler 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Θα στο εξηγήσω μία φορά χωρίς να σε τρολάρω. Το Cyberpunk είναι ειδικό game και ΠΟΛΥ εύκολα μπορεί να έχει bugαρισμένα save ειδικά όταν μιλάμε για save που δεν έγιναν στην ίδια έκδοση, η launch έκδοση δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή v2+ έκδοση, είναι γνωστό ότι γενικά στην v2 για να μην έχεις bugs πρέπει να ξεκινήσεις new game αν έχεις launch save, σε προειδοποιεί και το game. Έχω κρατημένο save που σε ρίχνει στα 10fps όταν κοιτάς συγκεκριμένες γωνίες στο apartment, μια μακακία item το προκαλεί, δεν ξέρω αν έχει φτιαχτεί σε νεότερα versions, στο βίντεο εδώ ένας άλλος το παθαίνει επίσης Οι reviewers για να μπορεί να υπάρχει αντικειμενικός κοινός παρονομαστής ξεκινάνε σε καθαρό new game, στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού (πλέον v2+) πηγαίνοντας σε CPU intensive areas, στις ίδιες περιοχές ακριβώς σε όλα τα CPU για να μπορεί να γίνει σύγκριση, δεν γίνεται να μπλέκουν με φορτωμένα saves αγνώστου αρχικής έκδοσης που μπορεί να περιέχουν ένα από τα χιλιάδες μικροbugs του cyberpunk που μπορεί να επηρεάζουν τα FPS. Αν έχεις κάποιο CPU intensive area το δίνεις στον χάρτη και λες πάτε εκεί και τεστάρετε FPS σε καθαρό game, όχι φορτώστε το τάδε save Αν κάτσεις όντως να δεις τι λένε τα reviews χωρίς απλά να τα προσπερνάς θα έβλεπες ότι σε αυτό ακριβώς αναφέρεται ο Hardware unboxed στο review του 285Κ https://www.youtube.com/watch?v=3n537Z7pJug&t=1787s Μια χαρά επαναληψιμότητα έχει το CP77 εκεί που το τρέξαμε. Ούτε στέκομαι μόνο σε αυτό. Είπα γενικά για ό,τι έχει τρέξει ο kkatzos. Ορίστε το κανάλι του. https://www.youtube.com/@mpokwsths/videos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Z890 motherboards are having instability issues with Windows 11 24H2 — BIOS updates or disable iGPUd required to update Windows | Tom's Hardware Κάποιος κολλησε AMD με αυτή τη γενιά... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Thresh είπε Z890 motherboards are having instability issues with Windows 11 24H2 — BIOS updates or disable iGPUd required to update Windows | Tom's Hardware Κάποιος κολλησε AMD με αυτή τη γενιά... Εδω η intel κολλησε bulldozer 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου @Arkin @Hacker?pcs Για να το λήξουμε με τους 3D γενικότερα. Ακριβώς ίδια settings και locale σε win10(recording σε 1080p 30fps για το ελάχιστο δυνατό impact). Ο kkatzos τρέχει win 11 κατά 99% στην τελευταία βελτιωμένη έκδοση. Η έκδοση του δικού μου είναι η "αυτοκρατορική"(η χειρότερη δυνατή). Για τον kkatzos δεν ξέρω. Με tuning και οι δύο. Ενώ έχει αναφέρει χειροπιαστές βελτιώσεις ακόμα και από οριακές βελτιώσεις στη RAM. Τα συμπεράσματα δικά σας για 5800X3D με xmp. Πάντως ό,τι έχω δει από στοκ 5800X3D(και σε win 10) παλιότερα είναι σταθερά χειρότερα και με αισθητή διαφορά. Γι αυτό καλό θα ήταν να περιμένουμε tuned results του 285 και με τυχόν διορθώσεις. Γιατί στο CP77 τέτοιες επιδόσεις δεν δικαιολογούνται: Αλλιώς 14900K. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε @Arkin @Hacker?pcs Για να το λήξουμε με τους 3D γενικότερα. Ακριβώς ίδια settings και locale σε win10(recording σε 1080p 30fps για το ελάχιστο δυνατό impact). Ο kkatzos τρέχει win 11 κατά 99% στην τελευταία βελτιωμένη έκδοση. Η έκδοση του δικού μου είναι η "αυτοκρατορική"(η χειρότερη δυνατή). Για τον kkatzos δεν ξέρω. Με tuning και οι δύο. Ενώ έχει αναφέρει χειροπιαστές βελτιώσεις ακόμα και από οριακές βελτιώσεις στη RAM. Τα συμπεράσματα δικά σας για 5800X3D με xmp. Πάντως ό,τι έχω δει από στοκ 5800X3D(και σε win 10) παλιότερα είναι σταθερά χειρότερα και με αισθητή διαφορά. Γι αυτό καλό θα ήταν να περιμένουμε tuned results του 285 και με τυχόν διορθώσεις. Γιατί στο CP77 τέτοιες επιδόσεις δεν δικαιολογούνται: Αλλιώς 14900K. Εγω αλλα βλεπω. Ο gamernexus κανει τιποτα η δεν μετρανε και αυτουνου τα νουμερα? Επιασες το πιο unoptimize παιχνιδι στο χειροτερο σημειο που και 7800x3D ζοριζεται να παμε να συγκρινουμε? Ελα δες εδω νουμερα απο gamer nexus με 3200cl14 rams bdie. Τι 10900k ουτε 12900ks δεν μπορει να τον περασει τον 5800x3D μην αναφερω για καταναλωση. 2077 RDR 2 FC6 GTA 5 Καταναλωση Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από Arkin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 47 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγω αλλα βλεπω. Ο gamernexus κανει τιποτα η δεν μετρανε και αυτουνου τα νουμερα? Επιασες το πιο unoptimize παιχνιδι στο χειροτερο σημειο που και 7800x3D ζοριζεται να παμε να συγκρινουμε? Ελα δες εδω νουμερα απο gamer nexus με 3200cl14 rams bdie. Τι 10900k ουτε 12900ks δεν μπορει να τον περασει τον 5800x3D μην αναφερω για καταναλωση. 2077 RDR 2 FC6 GTA 5 Καταναλωση Η αλήθεια είναι ότι το Hogwarts είναι προβληματικό. Όχι απλά unoptimized. Τρελές διακυμάνσεις και degradation. Μου έχει τύχει να πέφτω σταδιακά μέχρι και κάτω από 40fps παρά τα 32Gb RAM. Δες ξέρω αν τα έχουν διορθώσει τώρα αυτά. Πάντως και στο Jedi Survivor(θα σου ανεβάσω αύριο σε spoiler στα Win 11) έχω παρόμοια νούμερα με έναν στοκ 7800X3D που είδα στο tube. Προφανώς και αυτό προβληματικό. Σε τέτοια σενάρια μόνο τα alder τα καταφέρνουν. Μυστήριο το πώς. Με τον kkatzos την μεγαλύτερη διαφορά την είχαμε στο WD Legion κάπου στο 18%, ακόμα και στα min. Σίγουρα πλησιάζω στοκ 5800X3D κατά μέσο όρο. Σχετικά με τον 285, κατά πάσα πιθανότητα έχει θέματα με τον OS scheduler. Δεν εξηγείται μέσω cache latency τέτοιο drop στο CP77. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Η αλήθεια είναι ότι το Hogwarts είναι προβληματικό. Όχι απλά unoptimized. Τρελές διακυμάνσεις και degradation. Μου έχει τύχει να πέφτω σταδιακά μέχρι και κάτω από 40fps παρά τα 32Gb RAM. Δες ξέρω αν τα έχουν διορθώσει τώρα αυτά. Πάντως και στο Jedi Survivor(θα σου ανεβάσω αύριο σε spoiler στα Win 11) έχω παρόμοια νούμερα με έναν στοκ 7800X3D που είδα στο tube. Προφανώς και αυτό προβληματικό. Σε τέτοια σενάρια μόνο τα alder τα καταφέρνουν. Μυστήριο το πώς. Με τον kkatzos την μεγαλύτερη διαφορά την είχαμε στο WD Legion κάπου στο 18%, ακόμα και στα min. Σίγουρα πλησιάζω στοκ 5800X3D κατά μέσο όρο. Σχετικά με τον 285, κατά πάσα πιθανότητα έχει θέματα με τον OS scheduler. Δεν εξηγείται μέσω cache latency τέτοιο drop στο CP77. Ειναι προβληματικο ναι. Κοιτα λογικα εχεις σπασμενη εκδοση η οποια ειχε αυτο το θεμα. Με τις τελευταιες τρεχει πολυ πολυ καλυτερα δεν υπαρχει memory leak οπως πριν και γενικα καλυτερο optimization απο οτι στις αρχικες. Μονο στο hogsmade ειναι λιγο το θεμα παλι σε καποια σημεια εκει κεντρο αλλα με FG τρεχει πενα. Το survivor το εστρωσαν ακομα περισσοτερο συγκριτικα με hogwarts τρεχει παρα πολυ καλα με τελευταια εκδοση το ιδιο και το last of us. Τον 5800x3D στα περισσοτερα δεν τον πιανει και ο 12900k με 3200cl14 σε ιδιες εκδοσεις παιχνιδιων με ιδιες ρυθμισεις σε cpu BN σεναρια αλλα ειναι μια ο ενας μια ο αλλος μπροστα αναλογα το παιχνιδι. Αν ο 5700x ειναι σαν 10900k η λιγο καλυτερος τοτε εισαι εκει 25% πανω κατω πισω απο 12900k/5800x3d με tuned ram. Τωρα μην πιανει 1-2 παιχνιδια στα πιο χαλια σημεια να βλεπουμε τα φυσιολογικα παιχνιδια με σοβαρα benchmarks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
33Bird33 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Στις 25/10/2024 στις 1:52 ΜΜ, mandragoraSCR είπε αρα....οποιος παρει τους τωρινουν AL θα ειναι "χαζος" μου θυμισε πολυ 11ΧΧΧ σειρα Δε νομίζω. Κάποιοι περίμεναν από το 2014 ότι θα κόψει το HT η intel. Πέρασαν 10 χρόνια. θα κυκλοφορήσουν πραγματάκια που θα τρέχουν καλύτερα σε ultra cpus από ότι σε i- . Θα βάλει το χεράκι και η MS με τα windows φυσικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, pirmen56 said: Μια χαρά επαναληψιμότητα έχει το CP77 εκεί που το τρέξαμε. Ούτε στέκομαι μόνο σε αυτό. Είπα γενικά για ό,τι έχει τρέξει ο kkatzos. Ορίστε το κανάλι του. https://www.youtube.com/@mpokwsths/videos ΔΕΝ υπάρχει επαναληψιμότητα σε διαφορετικά playthrough και saves στο CP2077, υπάρχουν άπειρα μικροbugs που μπορεί να επηρεάσουν τα FPS, δεν το λέω απλά ως benchmark παιχνίδι, είμαι λάτρης του με εκατοντάδες ώρες. Η RED engine είναι περίεργη και για σύγκριση πρέπει να μιλάμε ΜΟΝΟ για new game και συντεταγμένες/συγκεκριμένο σημείο στο map, δέχομαι αντικειμενική σύγκριση στο market ή restaurant ποιο σημείο λες αλλά ΟΧΙ από προηγούμενο save, new game και fast travel εκεί Για tuning και overclocking το έγραψα νωρίτερα, δεν μπαίνει στις συγκρίσεις γιατί δεν μπορεί να γίνει αντικειμενικά, διαφέρει από build σε build και από silicon lottery, μιλάμε μόνο για τις default προτεινόμενες ρυθμίσεις, δεν είναι άσχετοι οι reviewers, απλά δεν γίνεται να μπορέσει να γίνει αντικειμενική σύγκριση με παίξιμο στις RAM και το CPU OC Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από Hacker?pcs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε ΔΕΝ υπάρχει επαναληψιμότητα σε διαφορετικά playthrough και saves στο CP2077, υπάρχουν άπειρα μικροbugs που μπορεί να επηρεάσουν τα FPS, δεν το λέω απλά ως benchmark παιχνίδι, είμαι λάτρης του με εκατοντάδες ώρες. Η RED engine είναι περίεργη και για σύγκριση πρέπει να μιλάμε ΜΟΝΟ για new game και συντεταγμένες/συγκεκριμένο σημείο στο map, δέχομαι αντικειμενική σύγκριση στο market ή restaurant ποιο σημείο λες αλλά ΟΧΙ από προηγούμενο save, new game και fast travel εκεί Για tuning και overclocking το έγραψα νωρίτερα, δεν μπαίνει στις συγκρίσεις γιατί δεν μπορεί να γίνει αντικειμενικά, διαφέρει από build σε build και από silicon lottery, μιλάμε μόνο για τις default προτεινόμενες ρυθμίσεις, δεν είναι άσχετοι οι reviewers, απλά δεν γίνεται να μπορέσει να γίνει αντικειμενική σύγκριση με παίξιμο στις RAM και το CPU OC Αν δεις τη δοκιμή μου στο CP77 καταγράφω avg και 1% lows. Εκεί ειδικά είχα απίστευτο consistency από run σε run. Και στο 1% lows ακόμα(συν πλην 1 καρέ) που δεν το περίμενα. Από το ίδιο save file και την ίδια έκδοση game τρέξαμε όλοι(γράφων, kkatzos και Herald με 12900K). OC και tuning είναι θέμα τύχης. Υπάρχει όμως ένα σημείο που φτάνει το 95% των κομματιών και μπορεί να θεωρηθεί ρεαλιστικός στόχος. 8 ώρες πριν, Arkin είπε Εγω αλλα βλεπω. Ο gamernexus κανει τιποτα η δεν μετρανε και αυτουνου τα νουμερα? Επιασες το πιο unoptimize παιχνιδι στο χειροτερο σημειο που και 7800x3D ζοριζεται να παμε να συγκρινουμε? Ελα δες εδω νουμερα απο gamer nexus με 3200cl14 rams bdie. Τι 10900k ουτε 12900ks δεν μπορει να τον περασει τον 5800x3D μην αναφερω για καταναλωση. 2077 RDR 2 FC6 GTA 5 Καταναλωση Οι διαφορές των συγκεκριμένων διαγραμμάτων μεταξύ 3D και απλών μοντέλων είναι αρκετά μικρές ώστε να κλείσουν με RAM OC+tuning. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Το hogwarts με την καινούργια έκδοση των windows τρεχει πολύ καλύτερα σε 7800Χ3D αλλά και πάλι είναι bloodbath σε σχέση με 14700Κ που συγκρίναμε. Γενικά στο hogwarts τα AMD δεν. Σε CP77 είναι στα ίδια με καλά στημένο intel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, pirmen56 said: Αν δεις τη δοκιμή μου στο CP77 καταγράφω avg και 1% lows. Εκεί ειδικά είχα απίστευτο consistency από run σε run. Και στο 1% lows ακόμα(συν πλην 1 καρέ) που δεν το περίμενα. Από το ίδιο save file και την ίδια έκδοση game τρέξαμε όλοι(γράφων, kkatzos και Herald με 12900K). Ξαναλέω είναι λάθος στο CP2077 αυτός ο τρόπος μέτρησης, μέτρησε όπου θες στο χάρτη αλλά ΟΧΙ από save αλλά από καθαρό new game Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από Hacker?pcs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Ξαναλέω είναι λάθος στο CP2077 αυτός ο τρόπος μέτρησης, μέτρησε όπου θες στο χάρτη αλλά ΟΧΙ από save αλλά από καθαρό new game ε αν το save είναι από την έκδοση v2 και μετά; έχει σημασία; Και εγώ που έχω τεστάρει στο συγκεκριμένο σημείο τα ίδια αποτελέσματα έχω κάθε φορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα