Προς το περιεχόμενο

Intel 15th Gen Core, Meteor/Arrow-Lake & Z890 (2024) [LGA1851]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 minutes ago, thanosAIAS said:

Όταν πάει με το nova lake και αυτή στη 3D cache, θα χαθεί το πλεονέκτημα της AMD στα games.

Νέα αρχιτεκτονική, νέα προβλήματα. Θα το στρώσει.

Με μερικα updates θα είναι ένας arrow lake με τη σωστή κατανάλωση λόγω node.

Υπομονή. Άλλωστε όλες οι εταιρείες έχουν αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα το ΑΙ.

Ήδη η intel χτίζει εργοστάσια στην Κίνα για ΑΙ.

Αυτή ήταν πάντα η δύναμη της. Τα εργοστάσια της.

Πήρε και δεύτερο EUV machine από asml.

Η Intel δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Indeed....

Και που να παει? σχεδον 80% market share εχει...😵

Απλά με τους gamers και το DIY δεν τα καταφέρνει...🤪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 873
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 minutes ago, azazil1190 said:

Βρε ότι θα στρώσουν ,θα στρώσουν(bios,win updates)το θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρουν να έρθουν σε επίπεδα που περιμένουμε. Μακάρι να καταφέρουν και στα games να έχουν την απόδοση που έχουν στα συνθετικά. 

E τωρα την εφαγε απο την microsoft και ΚΑΛΑ να πάθει..

Εντωμεταξύ κανει μπαμ οτι εχει θεμα από τα reviews στο gaming..τα συνθετικά ειναι υπερκομπλε αλλά εμένα προσωπικά δεν με νοιάζουν τόσο.. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

E τωρα την εφαγε απο την microsoft και ΚΑΛΑ να πάθει..

Εντωμεταξύ κανει μπαμ οτι εχει θεμα από τα reviews στο gaming..τα συνθετικά ειναι υπερκομπλε αλλά εμένα προσωπικά δεν με νοιάζουν τόσο.. 

Επειδή στα συνθετικά θα μπορούσα να πω ότι είναι επαναστατικοί σε απόδοση και μάλιστα χωρίς ht. Θέλω να δω αυτή την απόδοση σε gaming. Μιας και αυτό με νοιάζει. Εαν δω λοιπόν αυτή την απόδοση στα παιχνίδια τοτε κατά 99% θα δώσω το σετ 14900 να πάω σε έναν 265κ(για δεύτερο pc + 4090) Με απλά λόγια θέλω να τους δω να φτάνουν και να περνάνε τον επερχόμενο 9800χ3δ,ώστε να τα σκάσω για την πλατφόρμα.

37 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Σε AM5 θα πας.

Έπρεπε να έχει πάει ήδη..
Μια ματιά skroutz/best buy και οι Χ3D εκτοξεύθηκαν,ο 7800Χ3D κοντά 500άρικο,όταν πριν μερικούς μήνες ήταν κάτω από 350.
Θα πέσει κλάμμα όταν δούμε πόσο θα κοστολογήσουν εδώ  τον 9800Χ3D,μετά το L της Intel.Θα περιμένουμε 2 κύκλους μέχρι η Intel να ξαναβρεί το ρυθμό της με χαμηλή κατανάλωση/ανταγωνιστικό gaming performance,που προυποθέτει ουσιαστικά να βρει απάντηση στους 3D V-Cache αλλιώς η θείτσα  θα ακολουθήσει το playbook απ'το ξαδερφάκι και όλοι θα υποφέρουμε..

2 hours ago, this.is.elia said:

Βλέπω μια μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ της απόδοσης στο gaming και στις εφαρμογές. Γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν θέματα με την ανάθεση πυρήνων. Ίσως με μερικά patches στα windows να βελτιωθεί η κατάσταση στα παιχνίδια όπως και στους καινούργιους zen.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η τιμή. Ο 285 θέλει τουλάχιστον 150€ μείωση, ο 265 τουλάχιστον 100€. Ελπίζω να συνέλθει άμεσα η Intel. Βλέπω τις τιμές των μεγάλων και των 3D της AMD να μένουν στο Θεό, ο συναγωνισμός είναι υπερ-απαραίτητος ώστε να μην έχουμε σύνδρομο nvidia και στους επεξεργαστές.

Όχι ότι είναι συννενοημενα όλα.. λέγω τώρα.

29 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Ναι με κλειστό path-tracing, με ανοιχτό θες GPU power.

Και CPU, μπόλικη επίσης.

• Like 1

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Με απλά λόγια θέλω να τους δω να φτάνουν και να περνάνε τον επερχόμενο 9800χ3δ,ώστε να τα σκάσω για την πλατφόρμα.

Ετσι ακριβως! Αλλιώς δεν αξιζει. Και μακαρι να γινει αλλα το βλεπω πολυ δυσκολο

• Like 1

1 hour ago, azazil1190 said:

Επειδή στα συνθετικά θα μπορούσα να πω ότι είναι επαναστατικοί σε απόδοση και μάλιστα χωρίς ht. Θέλω να δω αυτή την απόδοση σε gaming. Μιας και αυτό με νοιάζει. Εαν δω λοιπόν αυτή την απόδοση στα παιχνίδια τοτε κατά 99% θα δώσω το σετ 14900 να πάω σε έναν 265κ(για δεύτερο pc + 4090) Με απλά λόγια θέλω να τους δω να φτάνουν και να περνάνε τον επερχόμενο 9800χ3δ,ώστε να τα σκάσω για την πλατφόρμα.

Δεν προκειται να γινει αυτο με κανενα windows update. 

Το προβλημα στα games ειναι το latency και αυτο δεν μπορει να διορθωθει με κανενα software update  .

Δευτερο προβλημα ειναι οτι δεν εχει HT , ειδικα ο 245κ με 6 threads μονο , οσο και καλα να ειναι τα p cores απλα δεν φτανουν με τα σημερινα παιχνιδια. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Δεν προκειται να γινει αυτο με κανενα windows update. 

Το προβλημα στα games ειναι το latency και αυτο δεν μπορει να διορθωθει με κανενα software update  .

Δευτερο προβλημα ειναι οτι δεν εχει HT , ειδικα ο 245κ με 6 threads μονο , οσο και καλα να ειναι τα p cores απλα δεν φτανουν με τα σημερινα παιχνιδια. 

Ναι γιατί δουλεύουν σε 4g .Με bios updates λογικά θα παίξουν καλύτερα 2gear σε υψηλές συχνότητες και θα κλείσουν το μεγάλο κενό. Δεν περιμένω θαύματα αλλά όχι αυτό το χάλι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, nikos5800 said:

Το μόνο θετικό από την νέα σειρά της ιντελ είναι το power efficiency αλλά και πάλι είναι πολύ πίσω σε σχέση με την AMD, προσωπικά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίον η AMD θα χάσει την υπεροχή της τα επόμενα 5 χρόνια από την ιντελ.

Η υπεροχή της AMD στηρίζεται στην extra L3 cache και στο ότι οι Arrow έχουν κάποιο bottleneck, δεν είναι κάτι δύσκολο να αλλάξει με το επόμενο refresh σε λίγους μήνες.

Πέρα από αυτό έχουμε τώρα σε risk production το N2 της TSMC και ετοιμάζεται να μπει και το 18A από τα fab της Intel (τα πρώτα xeon samples έκαναν boot OS). Και τα δύο έχουν την ίδια καινούργια τεχνολογία στα gates (ενώνονται και από τις 4 πλευρές) και υπόσχονται 15% perf OR 30% effic σε σχέση με την προηγούμενη γενιά (ότι μας λένε δηλαδή για κάθε νέο node από το 2018 μέχρι σήμερα).

Αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις θα μπουν στο κανονικό production αρχή 2025. Η TSMC δεν ξέρω σε ποιούς θα το δώσει πρώτα αλλά λογικά τέλος 25 ή αρχές 26 θα μπει και η AMD για κανένα desktop. Η Intel θα βγάλει πρώτα server CPU, μετά τα mobile Panther Lake και μετά αν δεν το έχει νοικιάσει το fab κάποιος τρίτος λογικά θα βγάλει καπάκι τα desktop.

Αν σκεφτείς ότι οι Arrow που έγιναν με την πιο χρονοβόρα διαδικασία που υπάρχει έκαναν 10 μήνες να φτάσουν στο σπίτι μας τότε δεν αποκλείεται τέλος 26 αρχές 27 να έχουμε CPU από τα νέα nodes και κανένας δεν ξέρει ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...