tzavardin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Θελεις να μιλησουμε και για τις AM3+ που μου εχουν παρει φωτια με FX 8350 και ειχανε τα ιδια προβληματα BIOS που εχω βρει και σε X470/B450/B550; 😅 Τις GPU που διαχρονικα ψοφαγανε για ακυρους λογους, με τελευταιο ατοπημα τις ασπρες 4080/90 Gaming OC που βγηκαν ολες ελλατωματικες και ηθελε redesign στο PCB τους, γιατι εσπαγε στο PCI-E connector; Την πολυ χαμηλη ποιοτητα στα low end μοντελα; (για ονομα μεχρι και οι πιο bare-bones Colorful ηταν πιο ησυχες και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες) Επισης να συμπληρωσω το εξης, σαν ατομο που ασχολειται επαγγελματικα με το PCB design. Το αντιστοιχο τμημα της Gigabyte, πρεπει να εχει πολυ βρωμα για τους μανατζαρεους, για να μην εχει παρει ποδι 15 χρονια τωρα. Δεν νοειται να βγαζεις Revision 5.0 και 6.0 σε μητρικες και GPU. Οταν βγαινει ενα προϊον σε κυκλοφορια, στην 1.0 υποτιθεται οτι ειναι 100% λειτουργικο. Minor oversights που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα, αλλά βελτιώνουν άλλες πτυχές του προϊόντος (πχ πιο γρηγορο run στην γραμμη παραγωγης, αφαιρεση components που δεν χρειαζονται, γενικα streamlining) είναι minor revisions και συνήθως είναι οι 1.Χ (1.1, 1.2 κοκ). Για να πας σε νέα version πχ 2.0, σημαίνει ότι υπάρχει Major Oversight, το οποίο επηρεάζει την λειτουργικότητα ή την αξιοπιστία του του προϊόντος και θέλει γερό overhaul όλο το design. Με αυτά στο νου, θέλω να αναλογιστείτε και να μου πείτε, γιατί εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ: 1. Τι σκατά μπορεί να έχουν κάνει ΤΟΣΟ λάθος, που να χρειάζεται 6 ολόκληρα major redesign μία μητρική. 2. Γιατί αυτοί που την σχεδίασαν είναι ακόμα στην θέση τους. 3. Γιατί κανένας στο ενδιάμεσο δεν είπε "γαμήστε το, τραβήχτε το προϊόν από την αγορά και πάμε σε επανασχεδιασμό από την αρχή". 4. Πως συνεχίζει και γίνεται αυτό εδώ και 15 χρόνια, σε πολλαπλά προϊόντα. Όντως ξέχασα τις καρτες γραφικών. Άλλη τραγωδία από κει. Ειδικά με thermals, failure rate. Στα μπατζετ μοντελα, είχαν την πρωτοτυπία να δίνουν reference απόδοση, με χειρότερα thermals, και πιο beefy ψυκτρα. Να πω εδώ όμως ότι λειτουργεί στην οικογένεια μια rx480 απλή oc δέκα χρόνια έτσι. Στους 80 με 90 βαθμούς, αλλά λειτουργεί. Για τα revisions πάντα είχα την εντύπωση ότι στη gigabyte το χρησιμοποιούν σαν naming scheme. Δηλαδή έβγαζαν την 1.0 που είχε ψιλοκαλά specs, και η 2.0 ήταν χειρότερη στην ίδια τιμή. Δεν σκεφτηκα οτι μπορει οντως να λουζουν τοσο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Σιγά μην έκανα και διπλωματική να βλέπω σε 6.0 revision τι αλλαγές έγιναν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, kostas_anes είπε 1. Τι σκατά μπορεί να έχουν κάνει ΤΟΣΟ λάθος, που να χρειάζεται 6 ολόκληρα major redesign μία μητρική. Σε καμια περίπτωση δε θα υπερασπιστώ την Gigabyte αλλα είναι δικαιο να σου πω οτι τα revisions που βγαζει στις μητρικές της ειναι (ΣΥΝΗΘΩΣ) απλη αλλαγη π.χ. σε lan controllers για να καλυφθουν πιθανες ελλείψεις σε υλικα ή να επιτευχθεί χαμηλοτερο κοστος παραγωγης χωρις να αλλαζει κατι ουσιαστικό στην αποδοση του προϊόντος. Επισης ειναι δικαιο να πω οτι η ιδια τακτικη χρησιμοποιείται κατα κόρον και απο τις αλλες εταιρείες οπως η Asus και απλα δεν το μαθαινουμε ποτε παρα μόνο εμπειρικά απο τα serial number και αλλες αλχημείες. Μαλιστα, κατα παράδοση, η Asus ειναι ιδιαίτερα χυδαία (και) σε αυτό το κομμάτι μια και αλλαγες που θα επρεπε να ειναι απλο revision τους κολλάνε πισω απο το ονομα "II" και τις παρουσιαζουν σαν "καινουργια" μοντέλα. Γενικα GByte= Σαπιλα Asus= Απληστία Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από MikeGR7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzavardin είπε Όντως ξέχασα τις καρτες γραφικών. Άλλη τραγωδία από κει. Ειδικά με thermals, failure rate. Στις RTX3000 ενώ οι rev 1.0 ήταν τραγικές στις θερμοκρασίες GDDR6X ... στις rev 2.0 είχαν τις καλύτερες GDDR6X θερμοκρασίες από όλους τους κατασκευαστές. Μαζί με Asus Strix. Σημαντικό θέμα αυτό στις RTX3000. Επίσης τα καλύτερα noise profile από τους ανεμιστήρες, στις Aorus τουλάχιστον. 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Για να πας σε νέα version πχ 2.0, σημαίνει ότι υπάρχει Major Oversight, το οποίο επηρεάζει την λειτουργικότητα ή την αξιοπιστία του του προϊόντος και θέλει γερό overhaul όλο το design Δε νομίζω να ισχύει αυτό Κώστα. Τι πρόβλημα είχε π.χ. η B550 Aorus Pro και έβγαλαν V2;. Ίσα ίσα θεωρείται (και η V1 και η V2) από τις καλύτερες MB στο συγκεκριμένο price range. Άλλος ήταν ο λόγος (VRM layout ίσως;) Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δε νομίζω να ισχύει αυτό Κώστα. Τι πρόβλημα είχε π.χ. η B550 Aorus Pro και έβγαλαν V2;. Ίσα ίσα θεωρείται (και η V1 και η V2) από τις καλύτερες MB στο συγκεκριμένο price range. Άλλος ήταν ο λόγος (VRM layout ίσως;) Το V1, V2 και re-release προϊοντως ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που σου λεω. Σου μιλαω για PCB revisions, δες πχ αυτη τη μητρικη, που εχει 6 revision στο ιδιο product page. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-78LMT-USB3-rev-60 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Το V1, V2 και re-release προϊοντως ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που σου λεω. Σου μιλαω για PCB revisions, δες πχ αυτη τη μητρικη, που εχει 6 revision στο ιδιο product page. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-78LMT-USB3-rev-60 Revision είναι αυτό. Version έλεγες παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Επισης να συμπληρωσω το εξης, σαν ατομο που ασχολειται επαγγελματικα με το PCB design. Το αντιστοιχο τμημα της Gigabyte, πρεπει να εχει πολυ βρωμα για τους μανατζαρεους, για να μην εχει παρει ποδι 15 χρονια τωρα. Δεν νοειται να βγαζεις Revision 5.0 και 6.0 σε μητρικες και GPU. Οταν βγαινει ενα προϊον σε κυκλοφορια, στην 1.0 υποτιθεται οτι ειναι 100% λειτουργικο. Minor oversights που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα, αλλά βελτιώνουν άλλες πτυχές του προϊόντος (πχ πιο γρηγορο run στην γραμμη παραγωγης, αφαιρεση components που δεν χρειαζονται, γενικα streamlining) είναι minor revisions και συνήθως είναι οι 1.Χ (1.1, 1.2 κοκ). Για να πας σε νέα version πχ 2.0, σημαίνει ότι υπάρχει Major Oversight, το οποίο επηρεάζει την λειτουργικότητα ή την αξιοπιστία του του προϊόντος και θέλει γερό overhaul όλο το design. Με αυτά στο νου, θέλω να αναλογιστείτε και να μου πείτε, γιατί εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ: Σχωρα με που την τελευταια φορα μου ξεφυγε 😅 1 ώρα πριν, MikeGR7 είπε Σε καμια περίπτωση δε θα υπερασπιστώ την Gigabyte αλλα είναι δικαιο να σου πω οτι τα revisions που βγαζει στις μητρικές της ειναι (ΣΥΝΗΘΩΣ) απλη αλλαγη π.χ. σε lan controllers για να καλυφθουν πιθανες ελλείψεις σε υλικα ή να επιτευχθεί χαμηλοτερο κοστος παραγωγης χωρις να αλλαζει κατι ουσιαστικό στην αποδοση του προϊόντος. Αυτα τα revision ειναι minor. Πχ για lan controller δεν χρειαζεται να αλλαξεις πολλα πραγματα, απλως λιγο το layout της περιοχης γυρω απο το τσιπακι και ισως καποιες συνδεσεις. Αυτα ειναι μια μερα δουλειας το πολυ. Αν ηταν αυτα δεν θα βλεπαμε 2.0, 3.0 και ουτω καθ' εξης, αλλα 1.1, 1.2. Αυτο εξηγω και πιο πανω, οτι το πρωτο νουμερακι στο revision number ειναι για major redesign. Αυτα δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, industry standard ειναι και εχει δειξει οτι το ακολουθει και η Giga, γιατι εχει 1.1 και 1.2 εκδοσεις σε μερικα προϊοντα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Όπα τι έχουμε εδώ 😁 https://videocardz.com/pixel/intel-core-ultra-285k-265k-and-245k-review-leaks-out 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Όπα τι έχουμε εδώ 😁 https://videocardz.com/pixel/intel-core-ultra-285k-265k-and-245k-review-leaks-out Πανωλεθρια στο Μιλανο. Δειχνει τραγικο release. 9 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Όπα τι έχουμε εδώ 😁 https://videocardz.com/pixel/intel-core-ultra-285k-265k-and-245k-review-leaks-out Ωχ. Καλα που εβαλα τις φωτο. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από Arkin 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Mεγαλη ξεφτιλα.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, optimus prime είπε Mεγαλη ξεφτιλα.. Απλα θα τους αφανισει η amd στο gaming και οχι μονο. Ηδη ο 14900k ειναι 10% πισω απο 7800x3d εδω τωρα ο 285k φαινεται να ειναι αρκετα κατω απο 14900k και ο 9800x3D απλα θα ξεφυγει και αλλο σιγουρα ενα 10% απο 7800x3D για παραπανω θα δουμε σε λιγες μερες. Απλα το εχασε η intel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Καλα εγω παιζω σε 4κ,σχεδον κανενας cpu δεν μπορεις να πεις οτι τρωει τον αλλον σε αυτη την αναλυση με διαφορα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, optimus prime είπε Καλα εγω παιζω σε 4κ,σχεδον κανενας cpu δεν μπορεις να πεις οτι τρωει τον αλλον σε αυτη την αναλυση με διαφορα. Ασχετο ομως μιας και συγκρινουμε τα νεα cpu που θα εχουν και αναλογες τιμες και θα μοστραρουν το καλυτερο efficiency απο τους τραγικους 14th gen το οποιο παλι ειναι πολυ χειροτερο απο amd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δεν με νοιαζει τι κανει η Amd,δεν αγοραζω δικα τους προιοντα.. 1 3 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, optimus prime είπε Δεν με νοιαζει τι κανει η Amd,δεν αγοραζω δικα τους προιοντα.. 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, optimus prime είπε Δεν με νοιαζει τι κανει η Amd,δεν αγοραζω δικα τους προιοντα.. Αντρικός σωστός δεξιός μεθανιώτης άντρας!!! 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα