Προς το περιεχόμενο

Intel 15th Gen Core, Meteor/Arrow-Lake & Z890 (2024) [LGA1851]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 873
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 hours ago, konik said:

Δλδ θα βγάλει refresh 13th gen στους 14th gen + 14600k με 6p cores? Αυτό λέτε ?

Δεν ξέρω πως θα ονομάσει τους refresh, μπορεί απλά να βγάλει τους 13650Κ/13750Κ και 13950Κ και οι Gen 14 στο socket 1851 να είναι οι Meteor Lake.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν ξέρω πως θα ονομάσει τους refresh, μπορεί απλά να βγάλει τους 13650Κ/13750Κ και 13950Κ και οι Gen 14 στο socket 1851 να είναι οι Meteor Lake.

αδερφέ ποτε υπολογίζεται να βγούν?  από τη μια θέλω να αναβαθμίσω αλλα οι 13th gen είναι σόμπες από την άλλη γλιτώσαμε την ανάφλεξη από την 4090 με το κωλοβισμα και καίγονται τα 7000x3D έλεος γαμώ το ξεσταυρι τους για hardware και όλα αυτά για να παίζουμε tlou και jedi...

20 hours ago, Tambas91 said:

αδερφέ ποτε υπολογίζεται να βγούν?  από τη μια θέλω να αναβαθμίσω αλλα οι 13th gen είναι σόμπες από την άλλη γλιτώσαμε την ανάφλεξη από την 4090 με το κωλοβισμα και καίγονται τα 7000x3D έλεος γαμώ το ξεσταυρι τους για hardware και όλα αυτά για να παίζουμε tlou και jedi...

Οκτώβριο, μάλλον 

20 hours ago, Tambas91 said:

tlou και jedi

Ιδού η λύση

Ps GIF by PlayStation

• Like 2

4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ιδού η λύση

αν μπορούσα να συνδέσω το steam και το epic store που έχω κάτι εκατοντάδες παιχνίδια θα ήταν μια καλή λύση βεβαια και εκεί απ ότι βλέπω χαλια ports βγαίνουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς αν η 14η γενιά θα βασίζεται στο socket LGA1700; Κάτι πήρε το μάτι μου σε κάποιο site αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης τέλος η DDR4 RAM από την 14η γενιά και μετά;

Επεξ/σία από _Theo_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ddr4 μόνο μέχρι και τους 13th gen-refresh που θα βγούν φέτος.....στους 14th gen στο socket 1851 που θα βγούν αποκλειστικά με ddr5.

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Στις 1/5/2023 στις 11:32 ΜΜ, konik είπε

13th refresh θα παίζουν σε z790? ή θα βγάλουν καινούριες μητρικές πάλι ?

Γιατι να μην παιζουν? Και σε z690 θα παιζουν lga 1700 ειναι οποτε μητρικες που κουμπωνουν alder θα κουμπωνουν και raptor και τα refresh raptor. 

3 ώρες πριν, Arkin είπε

Γιατι να μην παιζουν? Και σε z690 θα παιζουν lga 1700 ειναι οποτε μητρικες που κουμπωνουν alder θα κουμπωνουν και raptor και τα refresh raptor. 

Πού ξέρεις, μπορεί να μη χωράνε τα BIOS support τους στα ROM chips.

5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πού ξέρεις, μπορεί να μη χωράνε τα BIOS support τους στα ROM chips.

Εχει ξανα τυχει κατι παρομοιο και αν ναι ποσο συχνο ειναι γιατι δεν μου ερχεται κατι παρομοιο στο μυαλο στο κοντινο παρελθον. Refresh θα ειναι εφοσον μπαινουν τα 13th gen σε z690 θα μπαινουν και τα refresh δεν μπορει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχει ξανα τυχει κατι παρομοιο και αν ναι ποσο συχνο ειναι γιατι δεν μου ερχεται κατι παρομοιο στο μυαλο στο κοντινο παρελθον. Refresh θα ειναι εφοσον μπαινουν τα 13th gen σε z690 θα μπαινουν και τα refresh δεν μπορει. 

Ω, πολύ πρόσφατα.

Η ππριά της ΑΜΔ να πει ότι οι 5χχχ δεν παίζουν σε μητρικές πρώτης γενιάς (Α320/Β350/Χ370) ακριβώς με αυτή τη δικαιολογία που περιγράφω (δεν χωράει η υποστήριξη στο BIOS chip).

Ε, μετά άρχισαν κάτι ξεφτιλίκια με την Asrock πχ να δίνει (τους έφτυσε κατάμουτρα, βασικά) εντελώς ανεπίσημα ("διαρροή", αλλά 2-3 φορές αυτό) υποστήριξη στις μητρικές της (έτσι έβαλα εγώ τον 5600Χ στο 4μηνο αφού βγήκε στην Taichi) μέχρι να φάνε και τη σφαλιάρα από τους 12χχχ (σε συνδυασμό με το κράξιμο για τιμές/χαρακτηριστικά/θέματα των Χ570Ε) οπότε μαζεύτηκαν και αναγκάστηκαν να δώσουν σε "επιλεγμένα μοντέλα παλιότερων γενεών".

Αυτή τη στιγμή η μητρική μου υποστηρίζει όλους τους R από 1χχχ μέχρι και 5χχχ (μαζί και 3δ), εκτός μόνο από κάποια APU (τα οποία ποτέ δεν υποστήριζε γενικά, αφού δεν έχει δική της έξοδο εικόνας).

Άμα θέλουν να την κάνουν την "εξυπνάδα" τους, βρίσκουν κάτι να το πλασάρουν..μέχρι να φάνε το σκαμπίλι τους και να ισιώσουν για λίγο.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 4

Σε z690 αν δε κάνει είναι μικρό το κακό το θέμα είναι να κάνει σε z790 που λέει και η λογική.Αν υποθέσουμε ότι κάνει αυτούσιο στην 1700 πλατφόρμα υπάρχει ενδεχόμενο να βγουν νέες μητρικές ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...