godslayerxp Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ναι οκ, αλλα πρεπει και να σου δινει κατι το καινουριο δεν καταλαβαίνω τι λες 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Αναφορά σε κείμενο To εχει αφησει αυτο εδω και καιρο γιατι ετρωγε γερες φαπες απο τον 3d. Ναι. 4,5% καλύτερο min fps ο τερματισμένος 5800X3D μετά το patch. Δεν πειράζει. Μου αρκεί που βλέπω την απόδοσή μου σε σχέση με άδολα βίντεο από reviewers και μη με στοκ 5800X/7800X3D σε προβληματικά games όπως το Jedi Survivor. Αν πλησιάζεις στοκ μεταγενέστερα συστήματα είναι θετικό. Με την είδηση ακόμα καλύτερα. Όσο χειρότερα τα νέα CPU τόσο περισσότερο κρατάς τα παλιά. Αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι η τελική εικόνα γιατί δεν έχει ληφθεί υπόψη η παράμετρος RAM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 36 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ναι οκ, αλλα πρεπει και να σου δινει κατι το καινουριο Tο καινούργιο που θα έχουν το έχω γράψει πριν μήνες. Λογικά θα δουλεύουν αξιόπιστα. To οποίο χωρίς πλάκα τώρα, δεν είναι καθόλου ασήμαντο για τα παιδιά που θα τους πάρουν. Στις 19/8/2024 στις 2:21 ΜΜ, Xoroxronis είπε Παιδιά μιλάμε για την πρώτη γενιά ουσιαστικά chiplet. Νομίζω ο στόχος θα είναι απλά να δουλεύουν αξιόπιστα και να μην έχουν πολλά latency penalties. Μακάρι να είναι τούμπανα και να φυσάνε στο gaming, αλλά νομίζω ούτε raptor δε θα πιάνουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Tambas91 είπε Εχω βάλει το Χρήστο να μου βρει 3Δ ακόμα τίποτα … δε κάνει καλή δουλειά αυτό το παιδί φύγαμε για 9950Χ3d 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Tο καινούργιο που θα έχουν το έχω γράψει πριν μήνες. Λογικά θα δουλεύουν αξιόπιστα. To οποίο χωρίς πλάκα τώρα, δεν είναι καθόλου ασήμαντο για τα παιδιά που θα τους πάρουν. Ε ενταξει ρε και εμενα απροβληματιστα δουλευει ,δεν εχει καποιο θεμα ωστε να πω τον αλλαζω γιαυτο Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Intel Core Ultra 200K pricing leaked: 285K at $589, 265K priced at $394, and 245K for $309 https://videocardz.com/newz/intel-core-ultra-200k-pricing-leaked-285k-at-589-265k-priced-at-394-and-245k-for-309 Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Arkin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Moυ φαινεται παλι θα σκιπαρω γενια.. Για 'ασφαιρους' τους βλεπω οσον αφορα το gaming.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Προσπαθώ να θυμηθώ αν η intel έχει ξαναβγάλει γενιά με έστω ελάχιστο regression σε gaming workloads και δε μου έρχεται κάτι στον νου τόσα χρόνια. Ο χρυσός κανόνας ήταν αυτός του +5% που κυβέρναγε την προηγούμενη 10ετία. Μόνο η AMD με τις πρώτες μπουλντόζες το είχε καταφέρει αυτό διαχρονικά. Αντιστράφηκαν πλήρως οι ρόλοι.🤣 Επίσης θα περίμενε κάποιος με την νέα λιθογραφία να πέσει επιτέλους η κατανάλωση (που έγινε αλλά όχι στον βαθμό που όλοι περιμέναμε) αλλά κυρίως και οι τιμές λόγω chiplet design και καλύτερων yields (που έπαιξε πακέτο πάλι).🤣 Αν εξαιρέσουμε τους 12th gen μιλάμε για πέτρινα χρόνια, ειδικά στο enterprise/datacenter κομμάτι. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα τους εξαγοράσει με το χαρτζιλίκι του κανένα δισέγγονο του πέτσινου.🤣 edit: Τώρα θυμήθηκα και οι 11th gen είχαν τσιμπημένο latency και ίσως έχαναν από τους 10th gen σε κάποια σενάρια. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Βρώμαγε από μακριά για επανάληψη 10th-11th gen....και εκεί πισωγύρισμα ήταν και σε overall απόδοση και σε gaming 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 8 ώρες πριν, ShooterX είπε ελεος με το ΑΙ ,στο τελος μεχρι και στα κωλοχαρτα θα το βλεπουμε 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ελεος με το ΑΙ ,στο τελος μεχρι και στα κωλοχαρτα θα το βλεπουμε Ai gamhsou😆 20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ilos είπε Προσπαθώ να θυμηθώ αν η intel έχει ξαναβγάλει γενιά με έστω ελάχιστο regression σε gaming workloads και δε μου έρχεται κάτι στον νου τόσα χρόνια. Ο χρυσός κανόνας ήταν αυτός του +5% που κυβέρναγε την προηγούμενη 10ετία. Μόνο η AMD με τις πρώτες μπουλντόζες το είχε καταφέρει αυτό διαχρονικά. Αντιστράφηκαν πλήρως οι ρόλοι.🤣 Επίσης θα περίμενε κάποιος με την νέα λιθογραφία να πέσει επιτέλους η κατανάλωση (που έγινε αλλά όχι στον βαθμό που όλοι περιμέναμε) αλλά κυρίως και οι τιμές λόγω chiplet design και καλύτερων yields (που έπαιξε πακέτο πάλι).🤣 Αν εξαιρέσουμε τους 12th gen μιλάμε για πέτρινα χρόνια, ειδικά στο enterprise/datacenter κομμάτι. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα τους εξαγοράσει με το χαρτζιλίκι του κανένα δισέγγονο του πέτσινου.🤣 edit: Τώρα θυμήθηκα και οι 11th gen είχαν τσιμπημένο latency και ίσως έχαναν από τους 10th gen σε κάποια σενάρια. Είναι σύνθετο το πρόβλημα. Ένα θέμα είναι ότι έχει επιβραδυνθεί η πρόοδος στους επεξεργαστές αυτή καθαυτή, δηλαδή από τη στιγμή που φτάσαμε στα 14nm και μετά, τα βήματα είναι πιο μικρά. (Σε αυτό πρόσθεσε ότι η in house παραγωγή της intel έμεινε πισω από την tsmc σε αυτό το race, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η πρώτη γενιά intel με tsmc τσιπάκια). Οπότε, ούτως ή άλλως ο νόμος του moore (ακόμα κι αν δεν είναι νεκρός οπως διατεινεται ο πετσινος για να δικαιολογησει τις τιμες του καρτέλ), μέχρι να βρούμε τρόπο να κατέβουμε δραστικά στα pm, επιβραδύνεται. Μεγαλώνει δηλαδή το διάστημα που θα έχεις διπλάσια ισχύ στην ίδια τιμή. Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι πως και οι δύο εταιρείες pushαραν πάρα πολύ την προηγούμενη γενιά (7000 και 13/14th) με αποτέλεσμα να φαίνονται μικρότερα τα ήδη μικρά gains. Για μένα ήταν καλό που βγηκε ο 9600x στα 65 watt, έχει παραγίνει το κακό. Όμως το zen5% έσπρωξε την amd να το διορθώσει και να στείλει το tdp στα 105. Δεν είναι φυσιολογικές οι καταναλώσεις 600w με 1000ρια spike στις κάρτες, ούτε τα 250 και τα 400w που είδαμε στους επεξεργαστές για everyday use. Θα καταλήξουμε να έχουμε τριφασικες μπριζες και ξεχωριστές ασφάλειες για το pc λες και είναι 24 ac, ή κουζίνα. Αυτό απλά για να συντηρηθεί μια εικόνα ότι αξίζει η αναβάθμιση στα δύο χρόνια και να βγάλει quarterly κέρδη το industry. Για μένα καλό θα ήταν να υπολογίζει ο καθημερινός χρήστης την απόδοση σε 65w, αντε σε 100w, και να ψωνίζει όταν δει 70 ή 100% αύξηση σε επεξεργαστικη ισχύ. Ή έστω ικανή να τον κάνει να σηκώσει την καινούρια κάρτα που θα δίνει πραγματικό αντιστοιχο leap. Δεν μπορούμε να εμπιστευομαστε το industry και να φτιάχνουμε μηχανήματα 1000 watt απλά για να παίξουμε games. Οι λιωμένες μητρικές am5 στην αρχή, και το degrade της Intel, αποδεικνύουν ήδη το παραπάνω για μένα. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν αυτά ούτε με λάθος στο microcode, γενικα στην commercial χρηση, που δεν ειναι απο πανω ενας τεχνικός, πρεπει να υπαρχει headroom. Ετσι λειτουργουμε στα υδραυλικα, ετσι λειτουργουμε στα ηλεκτρολογικά όσον αφορά τα σπίτια μας. Δεν θα το αλλάξουμε για να πουλήσει η Λίζα και ο Γκελσινγκερ. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου από tzavardin 6 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Xαχαχαχα οι ατιμοι πηγαν και βαλανε το mirror of madness το οποιο ειναι custom battle για το warhammer , sponsored και tunned απο την ιδια την intel. Ο 7800x3d προφανως θα ειναι ακομα κορυφη με βαση τα παρακατω. ( τουλαχιστον μεχρι τον 9800x3d) 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα