Προς το περιεχόμενο

Macbook air 2022 m2 8gb ram/256 amazon spain offer 1300e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Γιατί τα έχω ανάποδα στο μυαλό μου;

Όταν έχουμε μια οθόνη full hd (1920x1080) σε 30 ιντσες και τη συγκρίνουμε με μια άλλη 30 ιντσες αλλά σε 4Κ ανάλυση (μεγαλύτερη ανάλυση),δε φαίνονται όλα πιο μικρά;

Τα βλέπεις πιο μικρά, αλλά καλύπτεται μεγαλύτερη επιφάνεια.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο μοντάζ βίντεο που με ενδιαφέρει όπως σας είπα,όταν στο 14αρι λάπτοπ μου η οθόνη που δείχνει το preview του βίντεο είναι 9Χ3 cm και με ζοριζει, στο 13.3 mac θα φαίνεται μεγαλύτερη ή μικρότερη; Αυτή είναι η ερώτηση μου

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Thanasis159 είπε

Αν δεν είσαι content creator, αξίζει long term μια τέτοια λύση vs ενός πιο συμβατικού laptop; Αφήνω τα games έξω από την εξίσωση. 

Ναι

9 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Βασικα games δε με ενδιαφέρουν καθόλου.η μοναδική χρήση που κάνω είναι εντελώς ερασιτεχνικα web design,προγραμματισμό αλλά κυρίως video editing(4K).

Έχει σε τρομερή τιμή το m1 me 8gb του 2020 στα 860 ευρώ  το οποίο βέβαια αποτι είδα reviews αλλά και βίντεο στο youtube κάνει άριστα τη δουλειά που θέλω αλλά με προβληματίζει η 13.3 ιντσες οθόνη. Τώρα έχω 14αρα σε windows laptop και με ψιλοζοριζει καμιά φορά και φοβάμαι ότι αν πέσω κ άλλο θα ξενερώσω.

Και σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάω σε πιο καινούργιο που είναι 13.6" οπότε πιο μικρή η διαφορά αλλά +500+ ευρώ 

Στο MacBook air Μ1 μονταρω κάθε μέρα, όλη μέρα 4k hevc για πάνω από ένα χρόνο και δε καταλαβαίνει Χριστό. Προχώρα 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, alexx_bauer είπε

Ναι

Στο MacBook air Μ1 μονταρω κάθε μέρα, όλη μέρα 4k hevc για πάνω από ένα χρόνο και δε καταλαβαίνει Χριστό. Προχώρα 

Ευχαριστώ.

Αλήθεια,8 ή 16gb ραμ εχεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Ευχαριστώ.

Αλήθεια,8 ή 16gb ραμ εχεις;

8, αλλά μονταρω γάμους, βαπτίσεις, εκπομπές, τέτοια πραγματα. Καλύτερα θα ήταν για αυτό το σκοπό τα 512gb, αλλιώς ένας εξωτερικός SSD κάνει τη δουλειά 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Ε μα ναι! Με αυτα που διαβαζεις ειναι λες και οσοι μονταραν μεχρι τωρα ηταν ανεργοι και περιμεναν να βγει ο m2 για να ξεκινήσουν να μονταρουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gorge18 είπε

Ε μα ναι! Με αυτα που διαβαζεις ειναι λες και οσοι μονταραν μεχρι τωρα ηταν ανεργοι και περιμεναν να βγει ο m2 για να ξεκινήσουν να μονταρουν. 

Εντάξει ρε συ υπάρχουν και οι pro kai max (κάπως έτσι;) στον Μ1,που κανουν διπλα λεφτά. Γι'αυτό ρωτάω.μπορει ο απλός Μ1 να μην έκανε για τόσο απαιτητική χρήση κ χρειαζόταν ο Μ1 pro. Δεν έχω ιδέα από apple...

8 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

8, αλλά μονταρω γάμους, βαπτίσεις, εκπομπές, τέτοια πραγματα. Καλύτερα θα ήταν για αυτό το σκοπό τα 512gb, αλλιώς ένας εξωτερικός SSD κάνει τη δουλειά 

Είδα μόλις ένα συγκριτικό μεταξύ 8 και 16gb σε davinci resolve me 4k,6k kai 8K υλικό και η διαφορά πρέπει να ήταν με το ζόρι 1% και αυτό μονό στα 8Κ.

Αλήθεια ,παλεύεται σαν μέγεθος όταν μονταρεις χωρίς εξωτερική οθόνη;

Επεξ/σία από Hamurabi
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Εντάξει ρε συ υπάρχουν και οι pro kai max (κάπως έτσι;) στον Μ1,που κανουν διπλα λεφτά. Γι'αυτό ρωτάω.μπορει ο απλός Μ1 να μην έκανε για τόσο απαιτητική χρήση κ χρειαζόταν ο Μ1 pro. Δεν έχω ιδέα από apple...

Είδα μόλις ένα συγκριτικό μεταξύ 8 και 16gb σε davinci resolve me 4k,6k kai 8K υλικό και η διαφορά πρέπει να ήταν με το ζόρι 1% και αυτό μονό στα 8Κ.

Αλήθεια ,παλεύεται σαν μέγεθος όταν μονταρεις χωρίς εξωτερική οθόνη;

Ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και το κατά πόσο είναι καλογραμμένο για να εκμεταλλεύεται κάθε ιντσα. Το final cut είναι φουλ,το resolve τα πάει επίσης καλά (για premiere δε ξέρω, έχω πάνω από πέντε χρόνια να το πιάσω στα χέρια μου).

Εμένα προσωπικά με βολεύει. Θα ήθελα 14κ κάτι; Ίσως. Αλλά οκ, το μέγεθος (έστω κ αυτή η μία ιτσα) με βοηθά να βγαίνω και έξω κ να δουλεύω 

3 ώρες πριν, gorge18 είπε

Κοίτα να δείς, αν είμασταν έξω με τις τιμές κ τις ευκαιρίες, ο Μ2 έχει καλή τιμή. Απλά σίγουρα όταν έχεις τον Μ1 τον παίρνεις με σκοπό να τον αλλάξεις όταν θα βγεί ο Μ3 ή 4, δεν έχει τόσο νόημα να τον αλλάξεις. Για νέα αγορά όμως ,αν πχ βρεις έναν Μ2 με λογική χρηματική διαφορά, ίσως, ανάλογα τις ανάγκες κ το budget 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, alexx_bauer είπε

Ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και το κατά πόσο είναι καλογραμμένο για να εκμεταλλεύεται κάθε ιντσα. Το final cut είναι φουλ,το resolve τα πάει επίσης καλά (για premiere δε ξέρω, έχω πάνω από πέντε χρόνια να το πιάσω στα χέρια μου).

Εμένα προσωπικά με βολεύει. Θα ήθελα 14κ κάτι; Ίσως. Αλλά οκ, το μέγεθος (έστω κ αυτή η μία ιτσα) με βοηθά να βγαίνω και έξω κ να δουλεύω 

Κοίτα να δείς, αν είμασταν έξω με τις τιμές κ τις ευκαιρίες, ο Μ2 έχει καλή τιμή. Απλά σίγουρα όταν έχεις τον Μ1 τον παίρνεις με σκοπό να τον αλλάξεις όταν θα βγεί ο Μ3 ή 4, δεν έχει τόσο νόημα να τον αλλάξεις. Για νέα αγορά όμως ,αν πχ βρεις έναν Μ2 με λογική χρηματική διαφορά, ίσως, ανάλογα τις ανάγκες κ το budget 

Για davinci resolve με ενδιαφέρει αποκλειστικά...

Πάμε και σε ένα άλλο διλλημα.

Μ1 pro ή M2 basic?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Για davinci resolve με ενδιαφέρει αποκλειστικά...

Πάμε και σε ένα άλλο διλλημα.

Μ1 pro ή M2 basic?

ιδιες επιδοσεις για εμας τους θνητους,οτι ειναι πιο φτηνο

Δημοσ.
20 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Ναι

Να σε ρωτήσω κάτι βασικό;

Θέματα overheating throttling δεν έχεις;

Επειδή δεν έχεις fans

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Να σε ρωτήσω κάτι βασικό;

Θέματα overheating throttling δεν έχεις;

Επειδή δεν έχεις fans

Όχι, γιατί το υλικό μου είναι έως μια ώρα και το κάνει export σε 20-25 λεπτά Μαξ, δεν προλαβαίνει. Αλλά ποτέ πχ δεν έχει πάει πάνω από 90 -στο πολύ extreme- συνήθως γύρω στο 60 πάει.

Μετά τη μία ώρα ίσως λίγο, αλλά όχι κάτι τραγικό, έχει πολύ καλό passive 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Όχι, γιατί το υλικό μου είναι έως μια ώρα και το κάνει export σε 20-25 λεπτά Μαξ, δεν προλαβαίνει. Αλλά ποτέ πχ δεν έχει πάει πάνω από 90 -στο πολύ extreme- συνήθως γύρω στο 60 πάει.

Μετά τη μία ώρα ίσως λίγο, αλλά όχι κάτι τραγικό, έχει πολύ καλό passive 

Οπότε ,για να μαθαίνω και εγώ, θέματα ζέστης έχει μόνο σε πολύωρα exports? Κατά τη διάρκεια του editing δεν έχουμε καθόλου τέτοιο θέμα;

Εγώ ας πούμε μπορεί να κάνω editing 8ωρα συνεχόμενα αλλά exports κάνω από desktop pc

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Οπότε ,για να μαθαίνω και εγώ, θέματα ζέστης έχει μόνο σε πολύωρα exports? Κατά τη διάρκεια του editing δεν έχουμε καθόλου τέτοιο θέμα;

Εγώ ας πούμε μπορεί να κάνω editing 8ωρα συνεχόμενα αλλά exports κάνω από desktop pc

Ναι βρε τί ζεστή κατά το editing, ποτέ. Εκτός αν έχεις 500 luts και εφέ επάνω που και πάλι δεν ανεβαίνει δραματικά 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...