Προς το περιεχόμενο

Macbook air 2022 m2 8gb ram/256 amazon spain offer 1300e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Τώρα αν όντως κάποιος θα χρησιμοποιήσει τον παραπάνω codec και η δουλειά του είναι να φτιάχνει 12k video..

Mα,γι αυτο το παιρνουμε πολλοι. Κι οχι για 12k - ως 6k καλα ειναι -  αλλα κυριως για αριστη χρηση prores 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Mα,γι αυτο το παιρνουμε πολλοι. Κι οχι για 12k - ως 6k καλα ειναι -  αλλα κυριως για αριστη χρηση prores 

Για τη χρήση που θέλεις έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερο αυτό του θέματος γιατί ο M2 έχει καλύτερο ProRes acceleration με αποτέλεσμα πιο γρήγορο encoding. Όμως αν θέλεις να δουλέψεις στα 12Κ δεν κάνει ήταν το συμπέρασμα του review...

Υπάρχουν και chip της Apple με δύο ProRes acceleration cores για όσους θέλουν πραγματικά να δουλέψουν very high res/bitrate videos.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

Φανταζομαι οτι αν καποιος εχει εξοπλισμο να τραβαει 12κ δεν θα κολλήσει στο να παρει το pro ή καποιο με καλυτερα χαρακτηριστικά ... 

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Όλοι οι Μ

Ρωτάω επειδή έως 1500Κ που κοιτάω βρίσκω και Μ1 και Μ2.

Τι να προτιμήσω;

Διαβάζω και διάφορα ότι ο Μ2 είμαι χειρότερος Άπτον ένα στο συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει και ψιλομπερδευτικα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Ρωτάω επειδή έως 1500Κ που κοιτάω βρίσκω και Μ1 και Μ2.

Τι να προτιμήσω;

Διαβάζω και διάφορα ότι ο Μ2 είμαι χειρότερος Άπτον ένα στο συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει και ψιλομπερδευτικα

One of the key improvements we saw with the announcement of the M2, relative to the M1, is the new media engine. On the M2, the media engine adds a higher-bandwidth video decoder, enabling support for 8K H.264 and HEVC video. You can also have multiple streams of both 4K and 8K video with Apple's ProRes video engine built-in.

Both of these are not available in the base M1 chip.

https://www.makeuseof.com/m2-vs-m1-pro-max-ultra-apple-silicon-chip/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Καποιοι reviewers όπως αυτός

https://www.google.com/amp/s/markellisreviews.com/can-you-edit-video-on-the-base-model-m2-macbook-air/amp/

Λένε ότι η έκδοση με Μ2,στην πράξη,αποδίδει ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ Άπτον Μ1 σε 4Κ video editing 

Εγώ δεν βγάζω άκρη. Δεν έχω βρει δύο να λένε τα ίδια πράγματα ούτε κάποιον που να κάνει κανονικά benchmarks με σωστή μεθοδολογία.

Apple-Mac-Mini-M2-Good-Enough-for-Professional-Video-Editing.008-e1674133119751.webp.f85e0002ca00d17097aa094b94d1adf3.webp

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
Στις 19/3/2023 στις 5:41 ΜΜ, alexx_bauer είπε

Βασικα games δε με ενδιαφέρουν καθόλου.η μοναδική χρήση που κάνω είναι εντελώς ερασιτεχνικα web design,προγραμματισμό αλλά κυρίως video editing(4K).

Έχει σε τρομερή τιμή το m1 me 8gb του 2020 στα 860 ευρώ  το οποίο βέβαια αποτι είδα reviews αλλά και βίντεο στο youtube κάνει άριστα τη δουλειά που θέλω αλλά με προβληματίζει η 13.3 ιντσες οθόνη. Τώρα έχω 14αρα σε windows laptop και με ψιλοζοριζει καμιά φορά και φοβάμαι ότι αν πέσω κ άλλο θα ξενερώσω.

Και σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάω σε πιο καινούργιο που είναι 13.6" οπότε πιο μικρή η διαφορά αλλά +500+ ευρώ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hamurabi είπε

Τώρα έχω 14αρα σε windows laptop και με ψιλοζοριζει καμιά φορά και φοβάμαι ότι αν πέσω κ άλλο θα ξενερώσω.

Η αναλυση του mac εναι μεγαλυτερη απο την αντίστοιχη 14" των windows. τα 13,3 θα σου φανουν αρκετα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gorge18 είπε

Η αναλυση του mac εναι μεγαλυτερη απο την αντίστοιχη 14" των windows. τα 13,3 θα σου φανουν αρκετα. 

Ααα πολύ χρήσιμο αυτό δε το είχα σκεφτεί καν.

Αν βοηθάει ,τώρα έχω το Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ACN6 με ανάλυση 2250X1400

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Ααα πολύ χρήσιμο αυτό δε το είχα σκεφτεί καν.

Αν βοηθάει ,τώρα έχω το Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ACN6 με ανάλυση 2250X1400

Απο την σελιδα της Apple δείχνει οτι με λιγο μικροτερες ιντσες εχεις λιγο μεγαλυτερη αναλυση 

Οθόνη Liquid Retina

• Οθόνη 13,6 ιντσών (διαγώνιος) με οπίσθιο φωτισμό LED και τεχνολογία IPS,1
    εγγενή ανάλυση 2560x1664 με πυκνότητα 224 pixels ανά ίντσα και
    υποστή­ριξη για 1 δισεκατομμύρια χρώματα
  • Φωτεινότητα 500 nits
  • Ευρεία χρωματική γκάμα (P3)
  • Τεχνολογία True Tone

Δημοσ.

Γιατί τα έχω ανάποδα στο μυαλό μου;

Όταν έχουμε μια οθόνη full hd (1920x1080) σε 30 ιντσες και τη συγκρίνουμε με μια άλλη 30 ιντσες αλλά σε 4Κ ανάλυση (μεγαλύτερη ανάλυση),δε φαίνονται όλα πιο μικρά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...