Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1100e

Χρήση υπολογιστή : Gaming online fps/ moba/ AAA games, internet browsing

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  Εχω 1080π 144hz  της υπογραφης αλλα θελω να παω σε 2Κ 144hz - 240hz IPS 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? oxi

το pc που εχω τωρα αποτελειται απο        CPU: i5 8600k           

mobo : Asrock z370 killer/sli

Ram: G.skill ripjaws 3200hz GVK 

Gpu : rx 5700xt nitro

Psu: Corsair rm650x

Ssd: Samsung 970 evo 1tb - samsung evo 860 250gb

Monitors: AOC 24g2u 1080p IPS 144hz / LG 23mp68vq 1080p 75hz

Ηρθε η ωρα για αναβαθμιση γιατι το cpu τα εχει βρει σκουρα στο να κραταει high fps σταθερα σε online fps games αλλα και σε AAA open world games. Πρωτα θα αναβαθμισω cpu,motherboard,ram(αν χρειαζεται) και οθονη και μετα θα δω για καρτα αλλα αν εχετε ορεξη πειτε μου προταση και για καρτα Nvidia(7 χρονια με AMD gpu's).

Για την οθονη δεν εχω ιδεα τι παιζει στην αγορα αυτη τη στιγμη αλλα θελω να ειναι τουλαχιστον 27αρα 2k 144hz και αν υπαρχει και καμια καλη ultrawide δεν θα με χαλαγε να την δοκιμασω

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Επεξ/σία από mameloukos
Δημοσ.

Στο budget που έχεις αναβαθμίζεις άνετα και gpu ,ανάλογα πως θες να κινηθείς.

Το cpu σου δεν είναι τρομερά παλιό, χωλαίνει κάπως που δεν έχει σοβαρό multi-threading

Μπορείς να πας low budget με 5700x και b550, να κρατήσεις μνήμες και να μείνεις χαμηλά με κανά 350αρι.

Θα ανέβεις σε πυρήνες και single core, με περισσότερη cache και θα έχεις τρομερή βελτίωση.

Θα πάρεις και κάποια χρήματα πίσω από το combo που διαθέτεις τώρα.

Έτσι μπορείς να δεις και αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών ή/και μόνιτορ.

Από την άλλη μπορείς να κοιτάς σε αυτό το budget νέες γενιές με ddr5 ως περισσότερο future proof, το ζήτημα είναι πως θα ήθελες να κινηθείς;

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Στο budget που έχεις αναβαθμίζεις άνετα και gpu ,ανάλογα πως θες να κινηθείς.

Το cpu σου δεν είναι τρομερά παλιό, χωλαίνει κάπως που δεν έχει σοβαρό multi-threading

Μπορείς να πας low budget με 5700x και b550, να κρατήσεις μνήμες και να μείνεις χαμηλά με κανά 350αρι.

Θα ανέβεις σε πυρήνες και single core, με περισσότερη cache και θα έχεις τρομερή βελτίωση.

Θα πάρεις και κάποια χρήματα πίσω από το combo που διαθέτεις τώρα.

Έτσι μπορείς να δεις και αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών ή/και μόνιτορ.

Από την άλλη μπορείς να κοιτάς σε αυτό το budget νέες γενιές με ddr5 ως περισσότερο future proof, το ζήτημα είναι πως θα ήθελες να κινηθείς;

Το combo cpu/mobo/ram το εχω απο το 2017 οποτε τα κραταω για καιρο αλλα απο τα λιγα που εχω δει οι DDR5 δεν αποδιδουν ιδιαιτερα καλυτερα απο τις ddr4 τουλαχιστον τωρα. Σιγουρα οτι νεο cpu βαλω θα δω σιγουρα μεγαλη βελτιωση. Αυτο που με νοιαζει πιο πολυ ειναι  cost = performance. Monitor σιγουρα αναβαθμιση τις βαρεθηκα τις 24 inches

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mameloukos είπε

Το combo cpu/mobo/ram το εχω απο το 2017 οποτε τα κραταω για καιρο αλλα απο τα λιγα που εχω δει οι DDR5 δεν αποδιδουν ιδιαιτερα καλυτερα απο τις ddr4 τουλαχιστον τωρα. Σιγουρα οτι νεο cpu βαλω θα δω σιγουρα μεγαλη βελτιωση. Αυτο που με νοιαζει πιο πολυ ειναι  cost = performance. Monitor σιγουρα αναβαθμιση τις βαρεθηκα τις 24 inches

Αν κρατησεις τις μνημες μπορεις να πας και σε 5800X3D, που απ οτι φαινεται δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα στο gaming σε σχεση με την σειρα 7000. ειδικα αν σκεφτεις το κοστος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Αν κρατησεις τις μνημες μπορεις να πας και σε 5800X3D, που απ οτι φαινεται δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα στο gaming σε σχεση με την σειρα 7000. ειδικα αν σκεφτεις το κοστος.

Ναι τον σκεφτομαι σοβαρα τον 5800x3d. Με τι mobo να τον συνδιασω;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mameloukos είπε

Ναι τον σκεφτομαι σοβαρα τον 5800x3d. Με τι mobo να τον συνδιασω;

εγω τον εχω σε αυτην και δουλευει αψογα

εχει και καλα vrm.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θα άλλαζα πρώτα οθόνη και κάρτα και μετά τα υπόλοιπα αν χρειάζοταν.... 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, leros2004 είπε

Προσωπικά θα άλλαζα πρώτα οθόνη και κάρτα και μετά τα υπόλοιπα αν χρειάζοταν.... 

Ολα θα αλλαχτουν αλλα ειδικα το cpu ειναι αρχαιο και κανει bottlenect στην καρτα. Θα παω στον 5800x3d και θα κρατησω μνημες. Εχω διαβασει οτι ειναι plug and play cpu,δεν χρειαζεται να πειραξω timings στις ram οποτε ειναι τελειος .Mobo μενει να αποφασισω ποια να παρω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...