Προς το περιεχόμενο

Σέρβις αυτοκινήτου

Kostasps280

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά τι γνώμη σας .πήγα για σέρβις seat  ibiza μοντέλο 2010 το τρικιλυνδρο 1200 κυβικά . αλλαγή λαδιών.μπαλακια .ακρομπαρα μπουζί .φίλτρα όλα .και ευθυγράμμιση .και μου έβαλε  ένα

ενυσχθτικο λαδιού γιατί ακούγεται ένας θόρυβος από τα οστηρια .350 ευρώ .είναι λογικό γιατί εμένα μου φάνηκαν πάρα πολλά .και πόσο κοστίζει ένα σετ καδένας με αντλία νερού .αν έχει αλλάξει κάποιος . ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Kostasps280 είπε

Λοιπόν παιδιά τι γνώμη σας .πήγα για σέρβις seat  ibiza μοντέλο 2010 το τρικιλυνδρο 1200 κυβικά . αλλαγή λαδιών.μπαλακια .ακρομπαρα μπουζί .φίλτρα όλα .και ευθυγράμμιση .και μου έβαλε  ένα

ενυσχθτικο λαδιού γιατί ακούγεται ένας θόρυβος από τα οστηρια .350 ευρώ .είναι λογικό γιατί εμένα μου φάνηκαν πάρα πολλά .και πόσο κοστίζει ένα σετ καδένας με αντλία νερού .αν έχει αλλάξει κάποιος . ευχαριστώ πολύ.

Παράγοντας είναι και τι μάρκες - ποιότητα μπήκαν. Σετ χρονισμού μπήκε γνήσιο ; 

Πόσα χιλιόμετρα έχει σύνολο και έχει θέμα με ωστηρια; Αλλάζεις τακτικά λάδια κινητήρα .

3 ώρες πριν, Kostasps280 είπε

Οι τιμές παίζουν από Χ μέχρι Χ*2 στα όσα άλλαξες ανάλογα τη μάρκα. Αν δεν πεις μάρκες και πόσες εργατοώρες σε χρέωσαν, το συνολικό ποσό μπορεί να είναι από λογικό έως υπέρογκο.

Με φτηνές επιλογές στα ανταλλακτικά, μάλλον είναι πολλά. Αν έβαλε καλά, μάλλον είναι φτηνά. Ένα καλό ανταλλακτικό από ένα φτηνό μπορεί να κοστίζει 2, ή 3 φορές περισσότερο.

Εγώ πριν λίγο καιρό, για λάδια (Liqui Moly Top-Tec 6200 0W20), φίλτρο λαδιού (MANN), αντιτριβικό (Liqui Moly Ceratec), μπουζί (NGK Laser Iridium) και φίλτρο καμπίνας (MANN Frecious Plus) έδωσα 165€ μόνο για την αγορά, λιανική (μιας και τα κάνω ο ίδιος). Σου δίνω τιμές για να έχεις μία εικόνα πόσο μπορεί να κοστίσουν κάποια πιο καλά ανταλλακτικά. Ενδεικτικά, ένα φτηνό λάδι, με ίδιες προδιαγραφές, κοστίζει περίπου τα μισά από αυτό που επέλεξα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανάλογα τι έβαλε........ αν έβαλε τπτ ακριβά φίλτρα ακριβά μπουζί και λάδια ειναι οκ τιμή αν έβαλε τα ποιο φτηνά ειναι υπερβολικά

πρόσφατα άλλαξα μπουζι , λαδια , φίλτρο λαδιού, τακάκια, υγρά φρένου, βαλβολινες , φίλτρο καμπυνας, αντλια νερου και προφανούς παραφλου

μπουζί ILZFR6C11K ngk 15x4 = 60 ευρω
λάδια 5 λιτρα Motul  X-cess 5W-40 = 50 ευρω
φίλτρο λαδιού mann filter W67 = 12 ευρω
φίλτρο καμπίνας filtron ενεργού ανθρακα με προστασία από νερό κλπ = 15 ευρω
αντλια νερου skf = 55 ευρω
υγρά φρένου Motul DOT 5.1 (σχετικά απλα) 1 λιτρο στα = 22 ευρω
βαλβολινες Liqui Moly Βαλβολίνη High Performance Gear Oil 75w80 2λιτρα = 28 ευρω
manoll antifreeze 5λιτρα g11 ετοιμο για χρηση = 20 ευρω
τακακια zimmerman πίσω μπρος σετ = 84 ευρώ

κοντά στα 350 είχα δώσει όταν εκανα παραγγελία αυτά (μόνος μου τα πήρα)

για τα ίδια πράγματα σε ποιο φτηνό (άλλες μάρκες άλλες ποιότητες κλπ θα μπορούσα να δώσω 165 ευρω δλδ διαφορα πάνω από διπλάσια

+εργασία μην ξεχνας

ετσι πολλά παίζουν ρόλο στο τι θα πληρώσεις τι ανταλλακτικά σου έβαλε....... πόσο καλή δουλειά κάνει και ελέγχους αργοτερα κλπ ετσι δυστιχος απο μόνο του το ποσό δεν λέει κάτι

για να πω ενα παραδειγμα αν σου έβαλε καλά πράγματα και για την εργασία πήρε από 80 έως 100 είσαι καλά τώρα αν σου έβαλε του κιλού και βάρεσε στο θεό την εργασία δεν είσαι καλά

Επεξ/σία από Black Demis

18 ώρες πριν, Kostasps280 είπε

Σε μια ελευθερη αγορα πρωτα κανεις ερευνα και μετα πραττεις!

50ε μπαλακια

30ε ακρομπαρα

12ε τα απλα και ιριδιου 45ε  μπουζι

7ε απλο και 11ε ενεργου ανθρακα. φιλτρο καμπινας

15ευρω φιλτρο αερα

10ε φιλτρο λαδιου

26ε/4λιτρο  5w30 apn sn. full synth. Λαδια

25ε ευθυγράμμιση

Εργασια 50-70ε.

Τα παραπανω ειναι με ανταλλακτικα καλης ποιοτητας και με καλες τιμες!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 17/3/2023 στις 9:42 ΠΜ, Black Demis είπε

ανάλογα τι έβαλε........ αν έβαλε τπτ ακριβά φίλτρα ακριβά μπουζί και λάδια ειναι οκ τιμή αν έβαλε τα ποιο φτηνά ειναι υπερβολικά

πρόσφατα άλλαξα μπουζι , λαδια , φίλτρο λαδιού, τακάκια, υγρά φρένου, βαλβολινες , φίλτρο καμπυνας, αντλια νερου και προφανούς παραφλου

μπουζί ILZFR6C11K ngk 15x4 = 60 ευρω
λάδια 5 λιτρα Motul  X-cess 5W-40 = 50 ευρω
φίλτρο λαδιού mann filter W67 = 12 ευρω
φίλτρο καμπίνας filtron ενεργού ανθρακα με προστασία από νερό κλπ = 15 ευρω
αντλια νερου skf = 55 ευρω
υγρά φρένου Motul DOT 5.1 (σχετικά απλα) 1 λιτρο στα = 22 ευρω
βαλβολινες Liqui Moly Βαλβολίνη High Performance Gear Oil 75w80 2λιτρα = 28 ευρω
manoll antifreeze 5λιτρα g11 ετοιμο για χρηση = 20 ευρω
τακακια zimmerman πίσω μπρος σετ = 84 ευρώ

κοντά στα 350 είχα δώσει όταν εκανα παραγγελία αυτά (μόνος μου τα πήρα)

για τα ίδια πράγματα σε ποιο φτηνό (άλλες μάρκες άλλες ποιότητες κλπ θα μπορούσα να δώσω 165 ευρω δλδ διαφορα πάνω από διπλάσια

+εργασία μην ξεχνας

ετσι πολλά παίζουν ρόλο στο τι θα πληρώσεις τι ανταλλακτικά σου έβαλε....... πόσο καλή δουλειά κάνει και ελέγχους αργοτερα κλπ ετσι δυστιχος απο μόνο του το ποσό δεν λέει κάτι

για να πω ενα παραδειγμα αν σου έβαλε καλά πράγματα και για την εργασία πήρε από 80 έως 100 είσαι καλά τώρα αν σου έβαλε του κιλού και βάρεσε στο θεό την εργασία δεν είσαι καλά

Λάδια αλλάζω κάθε 7000 χιλιόμετρα και λίγο πιο νωρίς πάντα όλα κανονικά τώρα που άλλαξα τα λάδια μου έβαλε ένα ενυσχθτικο σαν κονσέρβα ένα πράγμα .στα ματησε να κάνει αυτόν το θόρυβο αλλά πάλι κάνει πιο λίγο λογικά θέλει καδένα μου είπε  έχω 140000 χιλιόμετρα τόσο κωστιζει ένα σετ καδένας περίπου αυτός μου είπε για γνήσιο στα 400 ευρώ χωρίς την εργασία του και για 200 ημιτασιον εμπορίου .

Δοκίμασε το παρακάτω link για να δεις το κόστος ανταλλακτικών+εργασίας:

https://www.autoduder.com/services/servis-aftokinitou/

Έχω κλείσει αρκετές φορές από εκεί service χωρίς εκπλήξεις.

• Like 1

Στις 26/3/2023 στις 10:59 ΜΜ, nosleep είπε

Φαρμακειο!!! Αλλαξα αντλια με 55ευρω και ζηταει απο 90-140ε χωρις φπα!!!  Αντλια εβαλα την καλυτερη της aisin!

Κοιταξα και για αλλα πραγματα ολα ακριβα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν εμπιστευστε την "ελευθερη αγορα" κάποιες αντ.πειες έχουν  πακέτα σερβις για το κάθε μοντέλο ανάλογα κμ/ετος

πάντα βάζουμε λάδια με προδιαγραφές εγκρίσεις γ το αυτοκ μας...κ στα μπουζί το ίδιο.. υπάρχουν πολλές σειρές..  δεν πάει να πει αν βάλεις ιριδίου ή πλάτινας ή διπλης πλατινας (ηλεκτροδιο) ή διαφορετικο διακενο θα σ βγει σε καλό..

τα λάδια 0-20 τα προτείνει ο κατασκευαστής? 

Επεξ/σία από kage

Στις 26/3/2023 στις 10:59 ΜΜ, nosleep είπε

Στο συγκεκριμένο site δεν βρίσκω στη λίστα μοντέλα 4-5 ετών (μεταξύ τους και το δικό μου, το T-ROC). Δεν υπάρχει T-CROSS, TAIGO, ID.3, ID.4, τίποτε από αυτά. Βασικά δεν έχουν καν κατηγορία SUV (τι να πω, ίσως να μην... πουλάνε αρκετά!).

Παρόλα αυτά, υπάρχει το... Karmann Ghia, που το νεότερο θα είναι κοντά 50 ετών, λίγο ακόμα και θα 'κανε χαρτιά για σύνταξη αν ήταν άνθρωπος! Ανάθεμα κι αν έχω πετύχει ποτέ μου από κοντά τέτοιο, ακόμα και σε μάζωξη της ΦΙΛΠΑ!

:D

Γενικώς, φαίνεται ότι αυτή η εταιρεία δεν έχει και πολλή επαφή με την πραγματικότητα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...