Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εφόσον δεν αλλάζουν οι όροι τι σε νοιάζει; Αν χρωστάς 1000€ τι σε νοιάζει αν τα δώσεις στην τάδε bank ή τα δώσεις σε εμένα;

Δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με την dovalue. Και από στα σχόλια που διαβάζω στο Google reviews βλέπω ότι ο κόσμος που έχει εξοφλήσει τα δάνεια ταλαιπωρειται γιατί δεν μπορεί να πάρει το χαρτί της εξόφληση για μήνες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

εφόσον δεν αλλάζουν οι όροι τι σε νοιάζει; Αν χρωστάς 1000€ τι σε νοιάζει αν τα δώσεις στην τάδε bank ή τα δώσεις σε εμένα;

Γιατί θέλω να επιλέγω με ποιους συναλλάσσομαι και να παραμένουν οι ίδιοι τουλάχιστον όσο τηρώ τις συμφωνίες. Ομοίως όταν αγοράζω ένα προϊόν δεν μου αρκεί να ξέρω μόνο την εμφάνιση του αλλά πολλά άλλα.

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ATmega είπε

ο κόσμος που έχει εξοφλήσει τα δάνεια ταλαιπωρειται γιατί δεν μπορεί να πάρει το χαρτί της εξόφληση για μήνες. 

Οταν το εξοφλήσει θα παει στην τραπεζα που το εβγαλε και θα το ζητησει. Τι παει να πει το εδωσε αλλου (το δανειο); Με την ταδε bank εκανε συμφωνία απο εκει θα παρει το χαρτι του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι περίεργο με την έννοια ότι αφού πληρωνόταν κανονικά, δεν είχε επισφαλειες.

Οπότε, σε τι τιμή πουλήθηκε ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
Στις 17/3/2023 στις 4:41 ΜΜ, Maurikycli είπε

Μπορεί να λέτε ότι δεν αλλάζει κάτι για τον οφειλέτη αλλά το βρίσκω ελεεινό να μεταφέρεται αλλού το δάνειο 

Εφόσον το βρίσκεις ελεεινό, πολύ απλά εκ των προτέρων δε συνάπτεις δανειακή σύμβαση με την τράπεζα. Διότι να είσαι σίγουρος ότι στους όρους του δανείου θα περιγράφεται και αυτή η περίπτωση, μεταξύ άλλων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε στεγαστικό Eurobank προ σχεδόν 20ετίας, υπήρχε όρος που έλεγε ότι η τράπεζα μπορεί να μεταβιβάζει το δάνειο. Eίχε 2 περιπτώσεις, η μια χωρίς καν ενημέρωση του δανειολήπτη, η άλλη με απλή ενημέρωση του δανειολήπτη - δεν τις θυμάμαι, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να τις βρω. Τι να λέμε τώρα, πόσο μπροστά ήταν! Τότε ούτε που μας πέρναγαν από το μυαλό ότι γίνονταν τέτοια πράγματα! Tα τελευταία 1-2 χρόνια όποτε είχα σχετική συναλλαγή με την τράπεζα πάντα κοίταζαν να δουν αν το δάνειο το εξυπηρετούσε η Eurobank ή είχε πουληθεί, άσχετα που ήταν εξυπηρετούμενο.

Είναι ηθικό; Όχι. Δεν θα πήγαινα έτσι εύκολα να πάρω δάνειο από κάποιον που έχει τη φήμη κορακιού. Είναι νόμιμο; Φάινεται πως ναι.

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Haldol είπε

Εφόσον το βρίσκεις ελεεινό, πολύ απλά εκ των προτέρων δε συνάπτεις δανειακή σύμβαση με την τράπεζα. Διότι να είσαι σίγουρος ότι στους όρους του δανείου θα περιγράφεται και αυτή η περίπτωση, μεταξύ άλλων. 

Και μπραβο μου

Δημοσ.
Στις 17/3/2023 στις 4:59 ΜΜ, Bitbit είπε

Επειδή τώρα αν προκύψει κάποια διαφωνία ή διαφορά, θα πρέπει να πληρώνει δικηγόρο στην Αγγλία καθώς πλέον ισχύει το Αγγλικό δίκαιο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Σε εμένα πούλησε η Eurobank την πιστωτική που έχω σε αυτούς... Με ποια λογική; 🥴

Και μενα το ιδιο, πριν μια βδομαδα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Narayan είπε

Επειδή τώρα αν προκύψει κάποια διαφωνία ή διαφορά, θα πρέπει να πληρώνει δικηγόρο στην Αγγλία καθώς πλέον ισχύει το Αγγλικό δίκαιο.

Ό,τι να ναι.. Εννοείται ότι δεν αλλάζει κανένας όρος στη δανειακή σύμβαση. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι γίνεται; από την μία μεταβιβαζουν τα δάνεια, από την άλλη τις κάρτες

Ξεφορτωνεται το μαγαζί η eurobank (δεν ξέρω και ποια άλλη ίσως το κάνει)...?

Θα έχουμε καμία έκπληξη λέτε; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, m3ltd0wn είπε

Ρε παιδιά τι γίνεται; από την μία μεταβιβαζουν τα δάνεια, από την άλλη τις κάρτες

Α βλέπω δεν είμαι μόνος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, m3ltd0wn είπε

Ίσως απλά να χρειάζεται ρευστότητα (για τον οποιονδήποτε λόγο) και το κάνει γι' αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνω (χωρίς να έχω καμία εξειδικευμενη γνώση) πως φτιάχνουν πακέτα με επισφαλη προϊόντα μαζί με κάποια εξυπηρετουμενα (για να μην δώσουν μόνο σκ***α) και τα πουλάνε. Με τον τρόπο αυτό φεύγει από πάνω τους η κοκκινίλα και μπορούν να πάρουν καλή αξιολόγηση, να πάνε καλά σε stress tests, κλπ.

Η συγκυρία με τις ξένες τράπεζες και τα πολλά θέματα εδώ στο insomnia (για να είναι είναι πολλά εδώ, θα είναι περισσότερα στην ζωή) αλλά και το ίδιο γεγονός που έγινε σε γείτονα μου (τον έστειλε στην dovalue η eurobank μετά από 20 χρόνια που πληρώνει το δάνειο του) με βάζει σε σκέψεις...

Έχω και εγώ δάνειο πολύ φρέσκο αλλά από την alpha. Ευτυχώς δεν έχω ακούσει τίποτα (γιατί σε 5 χρονια θα διαπραγματευτω το επιτόκιο και θα ήθελα να μιλάω με την τράπεζα και όχι κάποια "εταιρεία"...)

Επεξ/σία από m3ltd0wn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...