ATmega Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Επισυνάπτω την επιστολή που έλαβα χθες από την Eurobank. Η επιστολή αφορά ένα δάνειο αυτοκινήτου που πληρώνεται κανονικά και δεν έχει καθυστερήσει ποτέ καμία δόση. Νόμιζα ότι πουλάνε μόνο τα κόκκινα δάνεια. Από ότι έψαξα η Eurobank το έχει ξανακάνει https://www.eurobank.gr/el/omilos/grafeio-tupou/688-news-page https://www.eurobank.gr/el/titlopoiiseis Ξέρει κανένας τι σημαίνει όλο αυτό με απλά λόγια? Ευχαριστώ. Τιτλοποίηση δανείου.pdf Από την επιστολή καταλαβαίνω ότι το δάνειο πλέον το διαχειρίζεται η doValue Greece (πρώην Eurobank Financial Planning Services (FPS)). Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από ATmega
ATmega Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Πριν από λίγο μίλησα με την Eurobank. Δεν είχαν και πολύ όρεξη να μου εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτή επιστολή. Μου είπαν αν έχω οποιαδήποτε απορία να μιλάω από εδώ και πέρα αποκλειστικά με την doValue Greece....
lector Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δεν εχω απαντηση στο ερωτημα σου, αλλα θα ηθελα να αναφερω για λογους γενικης ενημερωσης οτι μυστηριωδως στην ιδια ιρλανδικη διευθυνση (και ιδιο οροφο) που εδραζει η σκιωδης εταιρεια που αναφερεται στο χαρτι σου, εδραζει και αλλη σκιωδης εταιρεια η οποια εχει αναλαβει τις απαιτησεις της ΔΕΗ... Μενει να δουμε κατα ποσο ειναι νομιμη αυτη η διαβιβαση προσωπικων δεδομενων φυσικων προσωπων σε εξωχωριους νταβαδες...
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 είμαι σιγουρος ότι στην σύμβαση που υπέγραψες αναφέρει ότι η τράπεζα μπορεί να μεταβιβάσει το δάνειο σου σε άλλους.Αφου το πληρώνεις κανονικά δεν ασχολείσαι καθόλου,δεν έχεις και λόγο. 1
idefixius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ATmega είπε Πριν από λίγο μίλησα με την Eurobank. Δεν είχαν και πολύ όρεξη να μου εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτή επιστολή. Μου είπαν αν έχω οποιαδήποτε απορία να μιλάω από εδώ και πέρα αποκλειστικά με την doValue Greece.... Μάλλον δεν ήξεραν να σου εξηγήσουν, χαχαχα! Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι. Απλά η τράπεζα πούλησε το δάνειό σου στην εταιρία ειδικού σκοπού από την Ιρλανδία, προφανώς με πολλά άλλα όμοια δάνεια, για την άντληση κεφαλαίων αλλά και τη μείωση του ρίσκου από τη μη αποπληρωμή των δανείων - άσχετα εάν εσύ είσαι καλός δανειολήπτης. Εσύ συνεχίζεις να πληρώνεις κανονικά το δάνειό σου, το κεφάλαιο και τους τόκους του τώρα θα τα εισπράττει η εταιρία ειδικού σκοπού. Η εταιρεία ειδικού σκοπού αφού αγοράσει τα δάνεια, εκδίδει τίτλους (πχ. ομόλογα) τα οποία με τη σειρά της διαθέτει σε επενδυτές - γιαυτό και η διαδικασία ονομάζεται τιτλοποίηση. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από idefixius 1
ATmega Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, idefixius είπε Μάλλον δεν ήξεραν να σου εξηγήσουν, χαχαχα! Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι. Απλά η τράπεζα πούλησε το δάνειό σου στην εταιρία ειδικού σκοπού από την Ιρλανδία, προφανώς με πολλά άλλα όμοια δάνεια, για την άντληση κεφαλαίων αλλά και τη μείωση του ρίσκου από τη μη αποπληρωμή των δανείων - άσχετα εάν εσύ είσαι καλός δανειολήπτης. Εσύ συνεχίζεις να πληρώνεις κανονικά το δάνειό σου, το κεφάλαιο και τους τόκους του τώρα θα τα εισπράττει η εταιρία ειδικού σκοπού. Η εταιρεία ειδικού σκοπού αφού αγοράσει τα δάνεια, εκδίδει τίτλους (πχ. ομόλογα) τα οποία με τη σειρά της διαθέτει σε επενδυτές - γιαυτό και η διαδικασία ονομάζεται τιτλοποίηση. Σε ευχαριστώ για την εξήγηση. Οπότε συνεχίζω να πληρώνω τις δόσεις στην Eurobank? Για από την εξυπηρέτηση πελατών της Eurobank δεν ήθελαν να μου απαντήσουν και με παρέπεμψαν στην doValue Greece
efo355 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Το ίδιο είχε κάνει και με τo δικό μου δάνειο πριν 4 χρόνια η eurobank συνέχισα να πληρώνω κανονικά , δεν σε επηρεάζει αν πληρώνεις αλλά θυμάμαι που στην επιστολή μου ξεκαθάριζε ότι το δάνειο μου θα υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι και αν σημαίνει αυτό. Εγώ κατάλαβα ότι λογικά κάποιο cds ( ή πως τα λένε τεσπα ) όπου μαζεύουν πολλά δάνεια μαζί και μαζί με τα κόκκινα είναι στη συμφωνία να πάρουν και μερικά που αποπληρώνονται κανονικά όπως το δικό μου τότε και το δικό σου τώρα
Haldol Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Εφόσον είσαι συνεπής στις πληρωμές δε σ' ενοχλεί απολύτως πουθενά. Συνεχίζεις να πληρώνεις τις δόσεις σου, πάντα στη Eurobank, με τον τρόπο που το κάνεις έως τώρα. Το που πούλησε η τράπεζα το δάνειο και για ποιο λόγο (συνήθως για ν' αντλήσουν κεφάλαια) μη σε φοβίζει.
Titos301 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, idefixius είπε Μάλλον δεν ήξεραν να σου εξηγήσουν, χαχαχα! Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι. Απλά η τράπεζα πούλησε το δάνειό σου στην εταιρία ειδικού σκοπού από την Ιρλανδία, προφανώς με πολλά άλλα όμοια δάνεια, για την άντληση κεφαλαίων αλλά και τη μείωση του ρίσκου από τη μη αποπληρωμή των δανείων - άσχετα εάν εσύ είσαι καλός δανειολήπτης. Εσύ συνεχίζεις να πληρώνεις κανονικά το δάνειό σου, το κεφάλαιο και τους τόκους του τώρα θα τα εισπράττει η εταιρία ειδικού σκοπού. Η εταιρεία ειδικού σκοπού αφού αγοράσει τα δάνεια, εκδίδει τίτλους (πχ. ομόλογα) τα οποία με τη σειρά της διαθέτει σε επενδυτές - γιαυτό και η διαδικασία ονομάζεται τιτλοποίηση. οκ καταλαβαινω, απλα γιατι να μην το πουλησουν στο ιδιο το δανειοληπτη; αν υπαρχει καποιος κερδος μεταγενεστερα μεταξυ dovalue και eurobank αν η 1η εισπραξει ολο το ποσο, οκ το καταλαβαινω αλλα αν απλα πηρε τα χρηματα απο την αγορα και η σχεση τους τελειωνει εκει... γιατι να μην το κανει; (να το πουλησει στον ιδιο τον πελατη της) 1
TuXaKoS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Titos301 είπε οκ καταλαβαινω, απλα γιατι να μην το πουλησουν στο ιδιο το δανειοληπτη; αν υπαρχει καποιος κερδος μεταγενεστερα μεταξυ dovalue και eurobank αν η 1η εισπραξει ολο το ποσο, οκ το καταλαβαινω αλλα αν απλα πηρε τα χρηματα απο την αγορα και η σχεση τους τελειωνει εκει... γιατι να μην το κανει; (να το πουλησει στον ιδιο τον πελατη της) Γιατί δεν πουλάνε μόνο εξυπηρετούμενα δάνεια. Πουλάνε ένα πακέτο μαζί με κόκκινα 3
Haldol Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Titos301 είπε οκ καταλαβαινω, απλα γιατι να μην το πουλησουν στο ιδιο το δανειοληπτη; αν υπαρχει καποιος κερδος μεταγενεστερα μεταξυ dovalue και eurobank αν η 1η εισπραξει ολο το ποσο, οκ το καταλαβαινω αλλα αν απλα πηρε τα χρηματα απο την αγορα και η σχεση τους τελειωνει εκει... γιατι να μην το κανει; (να το πουλησει στον ιδιο τον πελατη της) Είναι πιο εύκολο, πιο σύντομο και με πολύ λιγότερες "εκπλήξεις" να κλείσεις συμφωνία με 1 οντότητα που επενδύει σε δάνεια (τη DoValue) παρά με 2.000 διαφορετικές (τους δανειολήπτες) που προσπαθούν απλά "να γλιτώσουν κατιτίς". Κι εγώ αυτό θα 'κανα, δε θα καθόμουν ν' ασχοληθώ με πόσους νοματαίους ξεχωριστά, όπου τα 2/3 θα με παρακαλάνε και για ... "ψαλίδι". Θα τα 'δινα πακετάκι. 2
lordvec Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 1,1 αστεράκι από 125 google reviews. Από ότι βλέπω, με το που ξοφλήσεις το αυτοκίνητο κοίτα να μηδενίσεις το λογαριασμό πουτραβάνε τις δόσεις!
Maurikycli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Μπορεί να λέτε ότι δεν αλλάζει κάτι για τον οφειλέτη αλλά το βρίσκω ελεεινό να μεταφέρεται αλλού το δάνειο 7
Bitbit Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μπορεί να λέτε ότι δεν αλλάζει κάτι για τον οφειλέτη αλλά το βρίσκω ελεεινό να μεταφέρεται αλλού το δάνειο εφόσον δεν αλλάζουν οι όροι τι σε νοιάζει; Αν χρωστάς 1000€ τι σε νοιάζει αν τα δώσεις στην τάδε bank ή τα δώσεις σε εμένα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα