andreasgt21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, σήμερα το πρωί επικοινωνήσα με ΔΥΠΑ για μία θέση εργασία μέσα από το πρόγραμμα της προεργασίας και τους ανέφερα πως είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και άρα δε μπορώ να συμμετάσχω στο εν λόγω πρόγραμμα απασχόλησης. Ο υπάλληλος, λοιπόν, μου ανακοινώνει πως δε δικαιούμαι τότε κάρτα ανεργίας, καθώς δε φαινόταν να έχω δουλέψει τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και ότι σπουδάζω ακόμα. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο λάθος εκείνος και, επίσης, πριν έναν μήνα τελείωσα ένα πρόγραμμα voucher ανέργων, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το να πάρω τα λεφτά της επιδότησης; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από andreasgt21
Μακιαβέλλι Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Στις 16/3/2023 στις 12:52 ΜΜ, andreasgt21 είπε Καλησπέρα παιδιά, σήμερα το πρωί επικοινωνήσα με ΔΥΠΑ για μία θέση εργασία μέσα από το πρόγραμμα της προεργασίας και τους ανέφερα πως είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και άρα δε μπορώ να συμμετάσχω στο εν λόγω πρόγραμμα απασχόλησης. Ο υπάλληλος, λοιπόν, μου ανακοινώνει πως δε δικαιούμαι τότε κάρτα ανεργίας, καθώς δε φαινόταν να έχω δουλέψει τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και ότι σπουδάζω ακόμα. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο λάθος εκείνος και, επίσης, πριν έναν μήνα τελείωσα ένα πρόγραμμα voucher ανέργων, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το να πάρω τα λεφτά της επιδότησης; Ως φοιτητής δεν θεωρείσαι άνεργος, δεν δικαιούσαι κάρτα ανεργίας και συνεπώς δεν δικαιούσαι να συμμετέχεις σε προγράμματα ανέργων. Κάνεις σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά την έκδοση της κάρτας ανεργίας. Στη θεωρία αυτά, στην πράξη πολύ συχνά φοιτητές εγγράφονται ως άνεργοι, χωρίς να δηλώνουν ότι είναι φοιτητές.
johnick Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δυστυχώς σε αυτά επέρχονται συχνά αλλαγές. Αν εργάστηκες πριν το μεταπτυχιακό, βρέθηκες άνεργος και εργάστηκες και κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού έστω και μια ημέρα, μπορείς να έχεις κάρτα ανεργίας κατ' εξαίρεση. Θεωρείσαι ότι δίνεις προτεραιότητα στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, γενικά αυτά αλλάζουν συχνά και πρέπει να ενημερώνεσαι. Οι εργασιακοί σύμβουλοι που υπάρχουν στο ΔΥΠΑ, γνωρίζουν καλά, και έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ερωτήσεις. Πλέον λόγω ότι θέλουν να ρίξουν την ανεργία κάτω από 10% για την επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά λόγω ότι υπάρχουν και αρκετοί που δεν θέλουν να εργάζονται και είναι άεργοι. Υπάρχουν και οι "αυθαίρετοι" άνεργοι που δηλώνουν φοιτητές και είναι άνεργοι παράλληλα. Μακάρι να υπήρχε κάποιο σύστημα διασταύρωσης να γίνονταν αυτόματα όλα αυτά, αλλά ακόμα είμαστε αρκετά πίσω. Έτυχε αρκετά άτομα που ήταν άνεργοι στα μήτρωα, να είναι επιτυχόντες στις προκηρύξεις κοινωφελών προγραμμάτων και σε άλλων όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ, τους έκαναν πρόσληψη, άρχιζαν να εργάζονται και μερικοί εκ των υστέρων τους "κάρφωναν" στον τότε ΟΑΕΔ οτι ενώ ήταν άνεργοι, έκαναν μεταπτυχιακό και δεν το δήλωναν. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουν τη θέση στο κοινωφελές ή τη ΣΟΧ στο Δημόσιο, αλλά είχαν δουλέψει αρκετούς μήνες ήδη. Αποτέλεσμα ήταν να τους δίώξουν αλλά τα χρήματα που είχαν δουλέψει, δεν τους τα ζήτησαν πίσω. Το δικαίωμα στην εργασία προηγείται.
SciManiac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Όσο αφορά τα προγράμματα voucher ανέργων, από όσο ξέρω δεν πρέπει να έχεις φοιτητική ιδιότητα για να συμμετάσχεις σε αυτά, σε βάζουν να κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι φοιτητής πριν ξεκινήσεις. Τουλάχιστον εγώ έτσι θυμάμαι σε ένα που παρακολούθησα πριν από χρόνια.
andreasgt21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Βρέθηκα στο ΚΠΑ της περιοχής μου και έκανα ένσταση, καθώς είχα εργαστεί πριν το δελτίο και πριν γίνω φοιτητής. Επίσης, δε φαίνεται κάπου πως εγώ δεν αναζητώ εργασία αντιθέτως είχα επικοινωνία με τους συμβούλους για εύρεση εργασίας. Στο voucher υπήρχαν και άλλα παιδιά με σπουδές κατά τη διάρκεια. Οπότε μπορούν να μην δώσουν τα χρήματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα