Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εμένα έχει πράσινο χρώμα, τουλάχιστον στα προσωρινά!!!

Θα το σκεφτώ αν θα το περάσω, συν θέλει χρήματα, τουλάχιστον 700 ευρώ υποθέτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δική μου αίτηση επιλαχουσα με 26000 μόρια περίπου. Η τελευταία επιλέξιμη είχε 45000.

Ή σύμφωνα με του φίλου που του απαντησαν  ότι ο τελευταίος είχε 5831 εγώ είμαι στο 20000 περίπου.

Σωστά δεν τα λέω;

Από το excel που ανέβασαν τα είδα.

Έχω καμία πιθανότητα στο μέλλον ή μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά;

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Σε χειρότερη μοίρα από τις επιλαχούσες, είναι οι απορριπτέες αιτήσεις.
Το ποτήρι μισογεμάτο για τους επιλαχόντες. :) 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ωστόσο, απαιτεί σοβαρή εγκατάσταση στα σπίτια που δεν έχουν ηλιακό (δεν είναι μια απλή αγορά ψυγείου, καταψύκτη κτλ..) οπότε και αρκετοί πιθανώς να μη προχωρήσουν στην αξιοποίηση του voucher, άρα και μεγαλύτερες οι πιθανότητες για τους επιλαχόντες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και έψαξα δεν βρήκα καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης τού voucher. Κι εγώ επιλαχών είμαι... 

Επεξ/σία από astrolavosg
Δημοσ.
3 ώρες πριν, astrolavosg είπε

Αν και έψαξα δεν βρήκα καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης τού voucher. Κι εγώ επιλαχών είμαι... 

Αν θα έχεις sms, αν επιλεχθεις,  θα γράφει, μέχρι πότε ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.

Αρκετοί γνωστοί μου με χαμηλά εισοδήματα που άλλοι μένουν μόνοι τους, άλλοι οικογένειες κλπ όλοι είναι τουλάχιστον σε διπλάσιο αριθμό επιλαχόντων από αυτό των επιτυχόντων.., λογικά όσοι δεν αξιοποιήσουν τα κουπόνια μέχρι τη λήξη τους, μετά θα πάει "παρακάτω" η σειρά;

Απορώ πάντως ποιοι εγκρίθηκαν, όλοι επιλαχόντες είμαστε ανάμεσα σε δεκάδες γνωστούς..

Δημοσ.

Όσους ξέρω ( 3 συνολικά) επιλέχθηκαν.

Η βαθμολογική σειρά της Αίτησης στην παραπάνω κατανομή είναι 1.041.

Η βαθμολογική σειρά της τελευταίας (χαμηλότερης βαθμολογικά ) Αίτησης Χρηματοδότησης που δύναται να χρηματοδοτηθεί στη συγκεκριμένη κατανομή είναι 4.533.

Δημοσ.

Η βαθμολογική  σειρά κατάταξης βάσει του υπολογισμού των κριτηρίων, γίνεται σε ποσοστό ανά περιφέρεια (13 στο σύνολο) και ανάλογα του αθροίσματος των ποσών σε όλη την χώρα.

Με απλά λόγια στην 2η & 3η εισοδηματική κατηγορία, έχουν διατεθεί 70.000.000€. Ωστόσο αυτά διατίθενται σε ποσοστό ανά περιφέρεια, ανάλογα του συνολικού χρηματικού ποσού των αιτήσεων αυτής σε σχέση με το αντίστοιχο στο σύνολο της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την 1η εισοδηματική κατηγορία, μόνο που εκεί το σύνολο της δαπάνης είναι 30.000.000€.

Οπότε κάποιος που για παράδειγμα στην Αττική έχει συγκεντρώσει 50 μόρια, πιθανόν να επιλεχθεί έναντι κάποιου άλλου με τα ίδια μόρια αλλά σε περιφέρεια (π.χ. Ιόνια νησιά), καθώς θα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του αριθμού των αιτήσεων άρα μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμου ποσού χρηματοδότησης στην δική του περιφέρεια έναντι της άλλης.

Π.χ. στην Αττική ένας συγγενής (που του έκανα την αίτηση) έχει 30,166 μόρια συνολικά και παίρνει (προς το παρόν) την επιδότηση:

Η βαθμολογική σειρά της Αίτησης στην παραπάνω κατανομή είναι 17.498.

Η βαθμολογική σειρά της τελευταίας (χαμηλότερης βαθμολογικά ) Αίτησης Χρηματοδότησης που δύναται να χρηματοδοτηθεί στη συγκεκριμένη κατανομή είναι 18.839.

Δημοσ.
Στις 12/7/2023 στις 10:51 ΜΜ, astrolavosg είπε

Από ότι άκουσα από προμηθευτές το voucher έχει ισχύ 65 ημερών από την ημέρα που δίνεται στον δικαιούχο. Που σημαίνει αν, όπως όλα δείχνουν, δοθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου (τουλάχιστον τα περισσότερα που αφορούν τους πρώτους δικαιούχους) η εξαργύρωση θα πρέπει λογικά να γίνει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Με δεδομένο δε ότι ο Αύγουστος είναι "νεκρός" και για δικαιούχους αλλά και προμηθευτές (λόγω διακοπών)  θα γίνει ο κακός χαμός το Σεπτέμβριο.

Να δούμε αν θα υπάρχουν διαθέσιμοι ηλιακοί αλλά και τεχνίτες μέσα σε τόσο στενό περιθώριο να εξυπηρετήσουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ηλιακών

• Like 1
Δημοσ.

Το πλεονέκτημα των πρώτων εγκεκριμένων πάντως, είναι ότι θα πετύχουν τις νορμάλ τιμές τις αγοράς.
Οι επιλαχόντες του προγράμματος, θα αντικρύσουν τις "νέες" ακριβότερες τιμές, λόγω αύξησης κόστους του πετάγματος της πεταλούδας στην Αλάσκα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, neced2 είπε

Το πλεονέκτημα των πρώτων εγκεκριμένων πάντως, είναι ότι θα πετύχουν τις νορμάλ τιμές τις αγοράς.
Οι επιλαχόντες του προγράμματος, θα αντικρύσουν τις "νέες" ακριβότερες τιμές, λόγω αύξησης κόστους του πετάγματος της πεταλούδας στην Αλάσκα...

Από τη στιγμή που μπαίνει η λέξη "επιδότηση" στην όποια διαδικασία οι "νορμάλ τιμές" έχουν πάει περίπατο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στους ηλιακούς.

Συνήθως το μεγαλύτερο όφελος το έχει αυτός που έχει το "κασέρι" και μπορεί διαπραγματευθεί τιμές. Εντός ή εκτός προγράμματος. Οι υπόλοιποι ωφελούνται μόνο ως προς το γεγονός ότι μπορούν να προβούν σε κινήσεις που υπό άλλες συνθήκες απλά δεν θα είχαν την δυνατότητα. Όχι όμως ότι έχουν κέρδος σε σχέση με την πραγματικότητα της αγοράς.

Δημοσ.

Εμπορική σεναριολογία-πιθανολογία που επαναλαμβάνεται σε βαρετό βαθμό από τα παραδιπλανά topics. Ας μείνει ένα θέμα καθαρό για όποιον θέλει να παραολουθήσει τη διαδικασία δε χρειαζόμαστε όλοι "οδηγούς αγοράς"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...