Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα βγουν κάποια πρώτα αποτελέσματα και μετά θα ακολουθήσει μία περίοδος ενστάσεων και, αφού τελειώσει και αυτή και βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, θα δοθούν και τα vouchers.

Προσωπικά, χωρίς να γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, δεν θα περίμενα οριστικά αποτελέσματα/vouchers πριν τις αρχές Μαϊου (και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η υποβολή αιτήσεων λήξη στο τέλος Μαρτίου και δεν πάρει κάποια παράταση)

Άκουσα ότι η υφυπουργός υποσχέθηκε στις εταιρίες ότι δεν θα γίνει όπως στο προηγούμενο πρόγραμμα (που πληρώθηκαν μετά από ένα χρόνο) και ότι αυτή τη φορά θα γίνονται εκκαθαρίσεις πολύ συντομότερα. Τώρα κατά πόσο θα πεισθούν οι εταιρίες/καταστήματα και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα (πολλοί είχαν δηλώσει ότι δεν) ή δεν θα εφαρμόζουν στον πελάτη/ωφελούμενο το "πλήρωσε φουλ και σου επιστρέφω την επιδότηση όταν τα πάρω" μένει να φανεί

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ως προς το πρώτο μου ερώτημα, όποιος τυχόν γνωρίζει, αναφέρουν ότι θα δοθεί κάποια προτεραιότητα σε όσους είχαν Voucher απο το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά δεν το εξαργυρωσαν (με εμάς τους επιλαχοντες του ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα, υπάρχει κάποια πρόβλεψη; είχαν πει ότι θα υπάρξει κάποια προτεραιότητα), τι θα γίνει; θα έχουμε προτεραιότητα οι επιλαχοντες, ή "φτου και απο την αρχή"; πάντως, παρατηρώ γνωστή επώνυμη αλυσίδα, διαφημίζει για αντλίες θερμότητας (που αφορούν το παρόν πρόγραμμα) ότι συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά δεν αναφέρει πουθενά για συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους ηλιακούς. Ίσως είναι νωρίς, καθότι έχουμε 2 μήνες ακόμη μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα. Εν τω μεταξύ, δε γνωρίζω εάν το κονδύλι φτάνει για εμάς που είμαστε Αθήνα, καθότι στο προηγούμενο πρόγραμμα όσοι ήταν στη περιφέρεια, με τα ίδια κοινωνικά - εισοδηματικά κριτήρια, πήραν κουπόνι, σε σχέση με εμάς απο Αθήνα που μείναμε εκτός. Ελπίζω δηλαδή τώρα το κονδύλι να είναι μεγαλύτερο, και να μην είμαι πάλι επιλαχοντας, που στο τέλος δεν πήρα επιδότηση ενώ είχαν πει ότι θα συνεχιζόταν το ΊΔΙΟ πρόγραμμα, για να ενταχθούν και οι επιλαχοντες, κάτι που δεν έγινε, και έβγαλαν τώρα αυτό εδώ. 

• Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Vasileios26 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ως προς το πρώτο μου ερώτημα, όποιος τυχόν γνωρίζει, αναφέρουν ότι θα δοθεί κάποια προτεραιότητα σε όσους είχαν Voucher απο το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά δεν το εξαργυρωσαν (με εμάς τους επιλαχοντες του ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα, υπάρχει κάποια πρόβλεψη; είχαν πει ότι θα υπάρξει κάποια προτεραιότητα), τι θα γίνει; θα έχουμε προτεραιότητα οι επιλαχοντες, ή "φτου και απο την αρχή"; πάντως, παρατηρώ γνωστή επώνυμη αλυσίδα, διαφημίζει για αντλίες θερμότητας (που αφορούν το παρόν πρόγραμμα) ότι συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά δεν αναφέρει πουθενά για συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους ηλιακούς. Ίσως είναι νωρίς, καθότι έχουμε 2 μήνες ακόμη μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα. Εν τω μεταξύ, δε γνωρίζω εάν το κονδύλι φτάνει για εμάς που είμαστε Αθήνα, καθότι στο προηγούμενο πρόγραμμα όσοι ήταν στη περιφέρεια, με τα ίδια κοινωνικά - εισοδηματικά κριτήρια, πήραν κουπόνι, σε σχέση με εμάς απο Αθήνα που μείναμε εκτός. Ελπίζω δηλαδή τώρα το κονδύλι να είναι μεγαλύτερο, και να μην είμαι πάλι επιλαχοντας, που στο τέλος δεν πήρα επιδότηση ενώ είχαν πει ότι θα συνεχιζόταν το ΊΔΙΟ πρόγραμμα, για να ενταχθούν και οι επιλαχοντες, κάτι που δεν έγινε, και έβγαλαν τώρα αυτό εδώ. 

Υπήρχε αυτή η "φήμη" ότι δηλαδή θα προηγηθούν οι επιλαχόντες του προηγούμενου προγραμμάτος, όταν/αν γινόταν νέα επιδότηση. Από τότε που εξαγγέλθηκε όμως δεν έχει ακουστεί κάτι (ή δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι).

Επίσης άκουσα ότι θα δοθεί μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου στις αιτήσεις που αφορούν κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο, λόγω της επιβάρυνσης που υπάρχει εκεί τόσο από τον καιρό (πιο πολύ κρύο) αλλά και της μόλυνσης σωματιδίων (ξυλόσομπες, τζάκια και τα ρέστα)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Υπήρχε αυτή η "φήμη" ότι δηλαδή θα προηγηθούν οι επιλαχόντες του προηγούμενου προγραμμάτος, όταν/αν γινόταν νέα επιδότηση. Από τότε που εξαγγέλθηκε όμως δεν έχει ακουστεί κάτι (ή δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι).

Οι επιλαχόντες γγήκαν έξω από το νέο πρόγραμμα για αλλαγή ηλιακού. Μόνον έχουν προτεραιότητα σε όσους είχε εκδοθεί voucher αλλά ουδέποτε εξαργυρώθηκε.

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Επίσης άκουσα ότι θα δοθεί μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου στις αιτήσεις που αφορούν κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο, λόγω της επιβάρυνσης που υπάρχει εκεί τόσο από τον καιρό (πιο πολύ κρύο) αλλά και της μόλυνσης σωματιδίων (ξυλόσομπες, τζάκια και τα ρέστα)

Αυτό ισχύει αποκλειστικά για αντλία θερμότητας. Για ηλιακό το πρόγραμμα δίνει επιπλέον μονάδες ανάλογα τις βαθμοημέρες κάθε οικισμού της χώρας.

Βαθμοημέρες : Δείκτης για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

Το συνολικό κονδύλι (προ ΦΠΑ) είναι 180€ εκ., εκ των οποίων τα 120€ εκ. για ηλιακό και τα υπόλοιπα 60€ εκ. για αντλία θερμότητας.

Από τα 120€ εκ. των ηλιακών, τα 36€ εκ. αφορούν ευαίσθητες ομάδες με κάτω από 5000€ ή 10000€ (ατομικό ή οικογενειακό) εισόδημα και τα 84€ εκ. για τα μεγαλύτερα. Οι πρώτοι έχουν επιδότηση 60% και οι δεύτεροι 50%.

Μεγαλύτερη βαθμολογία κατά ποσοστό παίρνουν ΑΜΕΑ (15%), πάνω από 2 εξαρτώμενα μέλη (15%), οι βαθμοημέρες (20%)  και οι ωφελούμενοι του προηγούμενου προγράμματος (50%).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...