Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ο πατέρας μου είναι δικαιούχους του προγράμματος και θέλει να πάρει ηλιακό. Δυστυχώς κανείς κοντινός μας δεν έχει κάποια εμπειρία, επομένως η αγορά γίνεται μόνο μετά από αξιολογήσεις στο ίντερνετ και από ανθρώπους που έχουν ήδη ηλιακό στο σπίτι τους.

Η κατοικία είναι στη Θεσσαλονίκη στις δυτικές συνοικίες. Σκέφτεται για 200 (4-5 άτομα) λίτρα αλλά βλέπω ότι οι τιμές έχουν πάει στο θεο. 

Αυτή τη στιγμή τρέχει στο Πρακτικερ μια ενέργεια μέσω της eurobank, όπου έχει έξτρα 10%, μια δώροεπιταγή και "δωρεάν" έλεγχο/εγκατάσταση.

Ο συγκεκριμένος ηλιακός είναι αυτός Cosmosolar Dremmer Ηλιακός Θερμοσίφωνας Διπλής Ενέργειας 200 3m² Ταράτσας που έμμεσα θα κοστίσει 600€.

Θεωρώ ότι είναι αρκετά ακριβός για αυτά που προσφέρει αλλά από την άλλη δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο. Θεωρείτε ότι αξίζει η αγορά του ή να συνεχίσει το ψάξιμο για κάτι καλύτερο;

Επεξ/σία από Nick64
  • Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Nick64 200 λίτρα με 3τμ δεν ξέρω αν θα σας καλύψει το χειμώνα.., καλύτερα να δεις κάτι σε μεγαλύτερο συλλέκτη, πχ Sonne 200/3.4 ή Sol-Violaris 200/4 ή όποια άλλη μάρκα θες..

Φυσικά το καλοκαίρι σκέπασμα τον 1 από τους 2 συλλέκτες (ή και περισσότερο) ;)

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν τον πρόλαβα. Πήγε και αγόρασε ήδη το παρακάτω Pyramis Maidtec Ηλιακός Θερμοσίφωνας Διπλής Ενέργειας 200 3m² Ταράτσας

Ελπίζω να βγει καλός σε βάθος χρόνου αλλά για 600€ νομίζω θα αντέξει 5-6 χρόνια 

• Like 1
Δημοσ.

Να επαναλάβω στο σωστό νήμα που τώρα το βρήκα... 200l 4τ.μ. Cosmosolar 900€ επιδότηση και πρέπει να δώσω αλλά  400€. Μου πρότειναν να αγοράσω έναν θερμοσίφωνα σκέτο ηλιακό γιατι ο δικός μου είναι και boiler και δεν είναι δεκτός.. 

Εννοείται δεν θα χρησιμοποιησω το ψευτοvoucher..Κορόιδια σαν τα εξοικονομω να κερδίζουν μόνο οι έμποροι και οι τράπεζες. 

Δημοσ.
21 hours ago, Nick64 said:

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν τον πρόλαβα. Πήγε και αγόρασε ήδη το παρακάτω Pyramis Maidtec Ηλιακός Θερμοσίφωνας Διπλής Ενέργειας 200 3m² Ταράτσας

Ελπίζω να βγει καλός σε βάθος χρόνου αλλά για 600€ νομίζω θα αντέξει 5-6 χρόνια 

Προσοχή στους όρους της εγγύησης της ΠΥΡΑΜΙΣ έχουν κάτι όρους πέρα απο τη συντήρηση για υποχρεωτικά σκεπάσματα σε απουσία λίγων ημερών κλπ 

Δημοσ.

Έχετε καταλάβει τι παίζει με τις τιμές? 

Έχω εγκριθεί με 55% κι άρχισα το ψάξιμο ενδιαφέρομαι για 160L τριπλής. 

Αν ψαχτώ εκτός προγράμματος βρίσκω με 700-800€  αν ψάξω στους εγκεκριμένους για το πρόγραμμα  προμηθευτές τα μοντέλα αντίστοιχων προδιαγραφών ξεκινούν απο τα 1000€+++

Υπαρχει κάποιος λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορά ή βαράνε στο κεφάλι? 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, fendercastle είπε

Έχετε καταλάβει τι παίζει με τις τιμές? 

Έχω εγκριθεί με 55% κι άρχισα το ψάξιμο ενδιαφέρομαι για 160L τριπλής. 

Αν ψαχτώ εκτός προγράμματος βρίσκω με 700-800€  αν ψάξω στους εγκεκριμένους για το πρόγραμμα  προμηθευτές τα μοντέλα αντίστοιχων προδιαγραφών ξεκινούν απο τα 1000€+++

Υπαρχει κάποιος λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορά ή βαράνε στο κεφάλι? 

Βεβαίως και υπάρχει. Η αρπαχτή!!!!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/9/2023 στις 8:50 ΠΜ, jimmy1966 είπε

μια χαρα τοτε

Στις 8/9/2023 στις 11:27 ΜΜ, geodimis είπε

400 το σύνολο, αγορά & εγκατάσταση. 

400€ αγορά και εγκατάσταση; Τι πήρες και από πού; Ενδιαφέρομαι!!

Επεξ/σία από kalygor
Δημοσ.

Μία σκέψη/προβληματισμός.

Προ της επιδότησης κάποιες εταιρίες πρόσφεραν την δυνατότητα επίσκεψης τεχνικού τους, ΠΡΙΝ την αγορά, στο χώρο πουν θα μπει προκειμένου να δουν αν μπαίνει, τι μπαίνει και πόσο περίπου θα στοιχίσει η εγκατάσταση με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Τώρα, ειδικά όταν η παραγγελία γίνεται μέσω των "αλυσίδων", πας να κάνεις μία παραγγελία, σου λένε "για Χ άτομα τόσα λίτρα" και μετά προχωράνε σε παραγγελία, vouchers, πληρωμή

Κι έρχομαι να ρωτήσω. Πώς διασφαλίζεται πρώτα απ' όλα ότι τελικά απλά χωράει ο ηλιακός στην ταράτσα του πελάτη, τη στιγμή που δεν το έχει δει κανείς; Ακόμα και τη δορυφορική εικόνα του google maps να τσεκάρεις, αυτή δεν είναι live και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά παλιά.

Και στην περίπτωση που "χωράει" είναι σίγουρο ότι θα έχει τη βέλτιστη απόδοση; Μήπως θα έχει σκιά από κάνα άλλο ηλιακό μπροστά, από καμιά καμινάδα ή ένα ψηλό δώμα;

Και τελικά με μία παραγγελία χωρίς αυτοψία πως μας προτείνουν να πάρουμε το Χ με τον ψηλότερο συλλέκτη ή τον Ψ με τον διπλό;

Αν τελικά γίνει μία κακή επιλογή προφανώς ουδείς θα αναλάβει την όποια ευθύνη

Δημοσ.

haris_216  η άποψη μου είναι ότι  το νταραβέρι έγινε για τους κατασκευαστες - πωλητές Και επωφελούνται όσοι μπορούν και κρύβουν εισοδήματα μπαίνουν στα προγράμματα κερδίζοντας  κάνα 200 €

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απλα για να το ξεκαθαρισω, μπορω να αγορασω τον ηλιακο απο ενα καταστημα και να χρησιμοποιήσω το voucher αγορας κ να βρω εγκαταστατη και να δωσ το voucher εγκαταστασης, σωστα;

Δημοσ.
Στις 22/9/2023 στις 12:21 ΜΜ, fysikos είπε

Απλα για να το ξεκαθαρισω, μπορω να αγορασω τον ηλιακο απο ενα καταστημα και να χρησιμοποιήσω το voucher αγορας κ να βρω εγκαταστατη και να δωσ το voucher εγκαταστασης, σωστα;

Θεωρητικά..ναι....αλλά αν βρεις εγκαταστάτη που να δέχεται το voucher υπηρεσιών, πάρε και ένα λαχείο γιατί έχεις αστέρι. Σχεδόν κανένας ελεύθερος εγκαταστάτης δεν εκδίδει αποδείξεις, άρα δεν δέχεται και voucher. Προσωπικά το έψαξα και ούτε καν στον "Δουλευταρά" δεν υπάρχει τέτοιος. Μάλιστα επικοινώνησαν οι ίδιοι, λεγοντάς μου ότι κανένας συμβεβλημένος εγκαταστάτης δεν δέχεται voucher.

Στις 22/9/2023 στις 8:58 ΠΜ, haris_216 είπε

Μία σκέψη/προβληματισμός.

Προ της επιδότησης κάποιες εταιρίες πρόσφεραν την δυνατότητα επίσκεψης τεχνικού τους, ΠΡΙΝ την αγορά, στο χώρο πουν θα μπει προκειμένου να δουν αν μπαίνει, τι μπαίνει και πόσο περίπου θα στοιχίσει η εγκατάσταση με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Τώρα, ειδικά όταν η παραγγελία γίνεται μέσω των "αλυσίδων", πας να κάνεις μία παραγγελία, σου λένε "για Χ άτομα τόσα λίτρα" και μετά προχωράνε σε παραγγελία, vouchers, πληρωμή

Κι έρχομαι να ρωτήσω. Πώς διασφαλίζεται πρώτα απ' όλα ότι τελικά απλά χωράει ο ηλιακός στην ταράτσα του πελάτη, τη στιγμή που δεν το έχει δει κανείς; Ακόμα και τη δορυφορική εικόνα του google maps να τσεκάρεις, αυτή δεν είναι live και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά παλιά.

Και στην περίπτωση που "χωράει" είναι σίγουρο ότι θα έχει τη βέλτιστη απόδοση; Μήπως θα έχει σκιά από κάνα άλλο ηλιακό μπροστά, από καμιά καμινάδα ή ένα ψηλό δώμα;

Και τελικά με μία παραγγελία χωρίς αυτοψία πως μας προτείνουν να πάρουμε το Χ με τον ψηλότερο συλλέκτη ή τον Ψ με τον διπλό;

Αν τελικά γίνει μία κακή επιλογή προφανώς ουδείς θα αναλάβει την όποια ευθύνη

Ακριβώς έτσι. Με αγορά από εμπορικό ή πολυμάρκετ και όχι εξειδικευμένο κατάστημα η ευθύνη βαρύνει εσένα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/9/2023 στις 3:23 ΠΜ, kalygor είπε

Η Master sol έχει εργοστάσιο στην Πάτρα. Η Nobel από ότι έμαθα ήταν συνεταιριστική με Βούλγαρο, ο οποίος απεχώρησε και από ότι λένε επανήλθε στην Σίνδο.

Επανέρχομαι με νεότερα..

Βρήκα και μια μάρκα Caldo, έδρα Γέρακας

Η επίσημη σελίδα τους δεν αναφέρει τιμές, αλλά σε άλλη σελίδα που δεν κατάλαβα αν είναι δική τους η αντιπρόσωπος, αναφέρει τιμή για 120lt inox διπλής με επιλλεκτικό συλλέκτη 2m² μικρότερη από 500€ και με επιλογή για boiler με πάχος ελάσματος 4mm  (+50€).

https://www.iliakoi.bestgr.gr/ με κόστος εγκατάστασης 80€......μου φαίνεται ύποπτο όμως το ότι δεν δίνουν τηλέφωνο για επικοινωνία...

Ελεύθερος εγκαταστάτης αφού μιλήσαμε για μια προσεγμένη εγκατάσταση μου έβγαλε κοστούμι που φτάνει τα 800 με 1000€ τουλάχιστον.

Μιλάμε δηλαδή για πολυστρωματικές σωληνώσεις περίπου 16-18 μετρα, περασμένες σε σωλήνα pvc για έξτρα προστασία, δοχείο διαστολής, ανεπίστροφη καλής ποιότητας, και κόστος 320€ ο ηλιακός (πέραν του voucher) 400€ η εγκατάσταση, και τουλάχιστον 300 με 400€ τα υλικά.

Δηλαδή όντως το κοστούμι θα φτάσει πέραν των voucher στα 1000€.

Συμπαθάτε με, αλλά το voucher τι το θέλουμε; Με 300€ ακόμα έβαζα χάλκινο.

Καθαρή απάτη! όπως σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση. Για ένα άτομο όχι απλά δεν αξίζει αλλά καταντάει βλακεία να προχωρήσω σε εγκατάσταση ηλιακού. Ο ηλιακός είναι τελικά φθηνότερος από την εγκατάστασή του. Θα μας τρελλάνουν.

Η τιμή εγκατάστασης των 180 και 200€ που αναφέρεται σε πολλές σελίδες αφορά δουλειά "βάλτον να φεύγουμε". Αυτό μεταφράζεται στην κατάσταση ηλιακού ενός γείτονα, που μετά από 2 χρόνια οι μονώσεις στις σωλήνες σε πολλά σημεία είναι ανύπαρκτες, οι συνδέσεις έχουν ήδη αρχίσει να σκουριάζουν (καμία σχέση με ορείχαλκο), και η ανεπίστροφη βαλβίδα έχει κολλήσει. 

Από ότι καταλαβαίνω είναι κανόνας μόλις μιλήσεις για voucher να φουσκώνει ο λογαριασμός.

Οι SolarStar, SolarTech, Ηλιοκαμ έχουν για τους ηλιακούς άλλη τιμή στον τιμοκατάλογο και άλλη τιμή εάν χρησιμοποιήσεις το voucher. Στην πράξη καταργούν την επιδότηση. Πονηροί!!

Επιμένω για ένα άτομο (όπως στην περίπτωση μου) δεν αξίζει ο ηλιακός. Ίσως είναι καλύτερη η επιλογή ενός καλού ταχυθερμοσίφωνα inverter.

Και για να καταλάβουμε την απάτη του εμπορίου, που βεβαίως είναι κανόνας, ψάχνοντας τιμές πρώτων υλών ανακάλυψα ότι το κόστος του κατασκευαστή, για την κατασκευή ηλιακού, δεν ξεπερνάει με τίποτα τα 150€ έχοντας συμπεριλάβει ενέργεια, μισθούς, υλικά, για το καλύτερο μοντέλο inox. Σε εμάς όμως ο ηλιακός φτάνει σε τιμές τουλάχιστον 5 φορές πάνω. Έτσι είναι το εμπόριο, παντού θα μου πείτε, αλλά η τσέπη δυσανασχετεί έντονα.

Μετά απο ένα πονοκεφάλιασμα 1 μήνα στη γύρα, έχω ακριβώς την ίδια απόψη πλεον! Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...