Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, Kozanitis1 said:

Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω πήγαινε στα 160 λίτρα, τα 120 πλέον είναι λίγα, ένα τηγάνι να πλύνεις και 2 ντουζ τέλος το νερό..

Προσωπικά θα πήγαινα στα 160 λίτρα, με τουλάχιστον 2.4-2.6τμ συλλέκτη..

Αν θες δες μια ματιά Sonne glass 160 με συλλέκτες Phaethon:

Πχ σαν αυτόν, είναι σε παρόμοια λεφτά..

https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2-4t-m-Syllekti.html

Θέλω να παραμείνω στα 120lt γιατί με χαμηλό θερμοστάτη αν χρειαστεί να ανάψω θα έχω ταχύτατα νερό και θα κόβει και σχετικά γρήγορα αν μένει αναμένο.H χρήση είναι περιστασιακή -μη κύρια κατοικία.

Πράγματι ο Sonne 120/1,7 από aircon βγαίνει στα 637,37€ προ επιδότησης οπότε μιλάμε για σοβαρή διαφορά με evroφεύγα και brand Sonne..

• Like 1
  • Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, geodimis είπε

Έστω και οι ελάχιστοι που έχουν αναφερθεί ότι εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα έχετε καθόλου εικόνα πως δουλεύει η αγορά καθώς είναι πιο σύνθετη η διαδικασία της εγκατάστασης οπότε και η εξαργύρωση/υπολογισμός του ποσού που αφορά τις υπηρεσίες;

Το πράκτικερ πχ για έναν EVOSOLAR 130/1,70 2πλης μου βγάλαν προσφορά τοποθετημένος για 3ο όροφο (3όροφη πολυκατοικία/4ος η ταράτσα) 1000€+80€ το αναβατόριο. Με την επιδότηση του 60% βγαίνω στα 400€ συν τα 80€ του αναβατόριο.

Οι τιμές στα 120-130λίτρα σε Κωτσόβολο/Πλαίσιο/media κλπ κλπ παίζουν πάνω απο 900-1000+ χωρίς εγκατάσταση/μεταφορικά κλπ.

Οι ανάγκες είναι για 2-3 άτομα στον Άλιμο οπότε συνειδητά δεν πάω σε 160άρη γιατί ξεφεύγει πολύ το κόστος..

έχει κανείς να προτείνει εναλλακτικό κατάστημα με δεδομένο ότι πρέπει να μείνω σε τελικό κόστος <500€ μετά την επιδότηση.

Λοιπόν φίλε..

Μετά από έρευνα 2 μηνών έχω καταλήξει στο εξής:

Λαμογιά σε πλήρη έκταση. 

Πολλοί προμηθευτές έχουν διαφορετικές τιμές για τον κατάλογο και διαφορετικές τιμές για αγορά με τα voucher.

Έχω ήδη πάρει τέτοιες προσφορές από Solar Star, Solar Tech τους οποίους βέβαια απέκλεισα από την λίστα μου.

Αυθαίρετα αποκλείουν από την αγορά ηλιακούς μικρότερους από 120 lt με δικαιολογία ότι το πρόγραμμα δεν τους καλύπτει. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλώς όλοι τους θέλουν να πουλάνε πιο ακριβά μοντέλα. Αν είσαι μόνος σου και χρειάζεσαι  έναν 100ρη είσαι υποχρεωμένος σώνει και καλά να αγοράσεις τουλάχιστον 120ρη.

Πολλοί δηλώνουν τηλεφωνικά ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μόλις πας στο κατάστημα για να συζητήσεις και να προχωρήσεις, σε ενημερώνουν ότι δεν δέχονται voucher.

Η υπόθεση "ανακυκλώνω - αλλάζω θερμοσίφωνο" έγινε μια καλή ευκαιρία για όλα τα λαμόγια της αγοράς να κάνουν δουλειές.

Να ξέρεις επίσης ότι το voucher υπηρεσιών καλύπτει μόνον ένα μέρος του κόστους της εγκατάστασης (το οποίο πολλά λαμόγια εχουν φουσκώσει) και σε καμία περίπτωση μέρος του κόστους των σωληνώσεων.

Υπολόγισε οπωσδήποτε την ανάγκη τοποθέτησης δοχείων διαστολής, αν θέλεις να βοηθήσεις την επέκταση της ζωής του ηλιακού που θα εγκατασταθεί, το οποίο μόνο ο Κολομβούνης μου προσέφερε στην τιμή αγοράς του ηλιακού και αφού βέβαια το ζήτησα ως απαραίτητη κίνηση.

Σημείωσε:

ότι ψάχνοντας για τον ηλιακό με τις καλύτερες αξιολογήσεις η δική μου (το τονίζω... Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ) εικόνα έχει ως εξής:

Όλοι μα όλοι οι ηλιακοί πλέον έχουν δεδομένη ημερομηνία λήξης η οποία δεν έχει καμία σχέση με εκείνην των παλαιών μοντέλων. Ακόμα και αυτοί με τα χάλκινα μπόϊλερ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό υπόθεση λαχείου.

Μεγάλο ρόλο στην αντοχή του ηλιακού παίζει η ποιότητα της δουλειάς του εγκαταστάτη. Συνεπώς πολλές κακές κριτικές για ηλιακούς οφείλονται όχι τόσο στην ποιότητα του ίδιου του ηλιακού, αλλά σε κακοτεχνίες, αρπαχτή και αρπακόλα δουλιά, καθώς και σε πλημελή ενημέρωση των τεχνικών που τον εγκαθιστούν προς τον πελάτη.

Ελάχιστοι εγκαταστάτες είναι νοικοκύρηδες και σέβονται τον πελάτη τους.

Σε κάθε περίπτωση η προσωπική μου εικόνα έχει ως αποτέλεσμα την με μέτρο επένδυση στον ηλιακό σου, στο οικονομικό επίπεδο, ώστε αν δεν φανείς τυχερός να μην κλαίς πολλά χρήματα. 

Η επένδυση σε brand name δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση εξασφάλιση. Από την άλλη, τα μεγαλύτερα λαμόγια στον χώρο είναι οι μικροί κατασκευαστές, δηλαδή βιοτεχνίες που είτε οι ίδιοι, είτε μέσω φασόν, προσφέρουν ηλιακούς "Μήτσος sun therm" σε τιμολογιακά μικρότερες τιμές, αλλά στην πράξη θα ξηλωθείς το ίδιο σχεδόν με το αν αγόραζες έναν brand.

Και επιτέλους.....θα αναφέρω μάρκες..(γιατί βαρέθηκα να διαβάζω απόψεις χωρίς ξεκάθαρη άποψη) κάτι που είναι ταμπού, διότι αφ' ενός κανένας δεν σου εγγυάται το τι θα σου προκύψει τελικά, αφ' ετέρου διακινδυνεύω να κατηγορηθώ ως προωθητής προϊόντων - {χέστηκα, είμαι ένας απλός καταναλωτής που προσπαθώ να ξεστραβωθώ και να βοηθήσω και τους άλλους σε ένα θέμα σπαζοκεφαλιά}) από την ερευνά μου για τον πιο αξιόλογο ηλιακό σε σχέση  με τις αξιολογήσεις του κοσμάκη, το ιστορικό και τις εγγυήσεις των κατασκευαστών, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και πάντα σε σχέση με τις δικές μου ανάγκες και κυρίως τον τρόπο σκέψης μου, η εικόνα που έχω σχηματίσει, προκρίνει

ΜΑΛΤΕΖΟ (ακριβότερος) 

MASTER SOL (δυστυχώς πρέπει να έχεις δικό σου εγκαταστάτη αν δεν μένεις κοντά στην Πάτρα) και ελεύθεροι εγκαταστάτες κατά κανόνα δεν εκδίδουν απόδειξη, οπότε ίσως υπάρχει θέμα με το voucher υπηρεσιών.

NOBEL (πολλές καλές κριτικές)

Ένας δύο άλλοι, με καλές γενικά αξιολογήσεις 

SOLAR SKYTHERM

TERMOMAX

δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εδώ θα καταθέσω την εμπειρία μου σε ένα Brand ...

Πριν 24 χρόνια, έβαλα στο τότε σπίτι μου, χωρίς καθόλου ψάξιμο, έναν OMEGA. Ο συγκεκριμένος ηλιακός, έμεινε χωρίς συντήρηση (ανώδιο, έλεγχος/αντικατάσταση υγρων) για 8 χρόνια. Σήμερα μετά από 24 χρόνια εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να έχει βγάλει κιχ. Ο συγκεκριμένος υπάρχει ακόμα σαν μάρκα, (έχω την εντύπωση ότι τον προμηθεύει η εταιρεία που έχει τους NOBEL) αλλά δεν μπορώ να πω πως θα είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με την παλιά έκδοσή του 

Τελικά κόστος πέραν της επιδότησης μικρότερο των 600€ αν βάλεις όλο το πακέτο δεν παίζει. Και αυτό μεγαλώνει όσο πιο πολύ μήκος των γραμμών χρειαστεί και όσο πιο σοβαρή εγκατάσταση απαιτήσεις. Π.χ. δοχεία  διαστολής, τρίοδη, καλύτερης ποιότητας ασφαλιστικά-βαλβιδα μη επιστροφής, πολυστρωματικές σωληνώσεις κλπ

Εύχομαι να έχω βοηθήσει έστω και λίγο.

1 ώρα πριν, kalygor είπε

Λοιπόν φίλε..

Λαμογιά σε πλήρη έκταση. 

Πολλοί προμηθευτές έχουν διαφορετικές τιμές για τον κατάλογο και διαφορετικές τιμές για αγορά με τα voucher.

Έχω ήδη πάρει τέτοιες προσφορές από Solar Star, Solar Tech τους οποίους βέβαια απέκλεισα από την λίστα μου.

Αυθαίρετα αποκλείουν από την αγορά ηλιακούς μικρότερους από 120 lt με δικαιολογία ότι το πρόγραμμα δεν τους καλύπτει. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλώς όλοι τους θέλουν να πουλάνε πιο ακριβά μοντέλα. Αν είσαι μόνος σου και χρειάζεσαι  έναν 100ρη είσαι υποχρεωμένος σώνει και καλά να αγοράσεις τουλάχιστον 120ρη.

Πολλοί δηλώνουν τηλεφωνικά ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μόλις πας στο κατάστημα για να συζητήσεις και να προχωρήσεις, σε ενημερώνουν ότι δεν δέχονται voucher.

Η υπόθεση "ανακυκλώνω - αλλάζω θερμοσίφωνο" έγινε μια καλή ευκαιρία για όλα τα λαμόγια της αγοράς να κάνουν δουλειές.

Να ξέρεις επίσης ότι το voucher υπηρεσιών καλύπτει μόνον ένα μέρος του κόστους της εγκατάστασης (το οποίο πολλά λαμόγια εχουν φουσκώσει) και σε καμία περίπτωση μέρος του κόστους των σωληνώσεων.

Υπολόγισε οπωσδήποτε την ανάγκη τοποθέτησης δοχείων διαστολής, αν θέλεις να βοηθήσεις την επέκταση της ζωής του ηλιακού που θα εγκατασταθεί, το οποίο μόνο ο Κολομβούνης μου προσέφερε στην τιμή αγοράς του ηλιακού και αφού βέβαια το ζήτησα ως απαραίτητη κίνηση.

Σημείωσε:

ότι ψάχνοντας για τον ηλιακό με τις καλύτερες αξιολογήσεις η δική μου (το τονίζω... Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ) εικόνα έχει ως εξής:

Όλοι μα όλοι οι ηλιακοί πλέον έχουν δεδομένη ημερομηνία λήξης η οποία δεν έχει καμία σχέση με εκείνην των παλαιών μοντέλων. Ακόμα και αυτοί με τα χάλκινα μπόϊλερ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό υπόθεση λαχείου.

Μεγάλο ρόλο στην αντοχή του ηλιακού παίζει η ποιότητα της δουλειάς του εγκαταστάτη. Συνεπώς πολλές κακές κριτικές για ηλιακούς οφείλονται όχι τόσο στην ποιότητα του ίδιου του ηλιακού, αλλά σε κακοτεχνίες, αρπαχτή και αρπακόλα δουλιά, καθώς και σε πλημελή ενημέρωση των τεχνικών που τον εγκαθιστούν προς τον πελάτη.

Σε κάθε περίπτωση η προσωπική μου εικόνα έχει ως αποτέλεσμα την με μέτρο επένδυση στον ηλιακό σου, στο οικονομικό επίπεδο, ώστε αν δεν φανείς τυχερός να μην κλαίς πολλά χρήματα. 

Η επένδυση σε brand name δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση εξασφάλιση. Από την άλλη, τα μεγαλύτερα λαμόγια στον χώρο είναι οι μικροί κατασκευαστές, δηλαδή βιοτεχνίες που είτε οι ίδιοι, είτε μέσω φασόν, προσφέρουν ηλιακούς "Μήτσος sun therm" σε τιμολογιακά μικρότερες τιμές, αλλά στην πράξη θα ξηλωθείς το ίδιο σχεδόν με το αν αγόραζες έναν brand.

Και επιτέλους.....θα αναφέρω μάρκες..(γιατί βαρέθηκα να διαβάζω απόψεις χωρίς ξεκάθαρη άποψη) κάτι που είναι ταμπού, διότι αφ' ενός κανένας δεν σου εγγυάται το τι θα σου προκύψει τελικά, αφ' ετέρου διακινδυνεύω να κατηγορηθώ ως προωθητής προϊόντων - {χέστηκα, είμαι ένας απλός καταναλωτής που προσπαθώ να ξεστραβωθώ και να βοηθήσω και τους άλλους σε ένα θέμα σπαζοκεφαλιά}) από την ερευνά μου για τον πιο αξιόλογο ηλιακό σε σχέση  με τις αξιολογήσεις του κοσμάκη, το ιστορικό και τις εγγυήσεις των κατασκευαστών, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και πάντα σε σχέση με τις δικές μου ανάγκες και κυρίως τον τρόπο σκέψης μου, η εικόνα που έχω σχηματίσει, προκρίνει

ΜΑΛΤΕΖΟ (ακριβότερος) 

MASTER SOL (δυστυχώς πρέπει να έχεις δικό σου εγκαταστάτη αν δεν μένεις κοντά στην Πάτρα)

SOLAR SKYTHERM

TERMOMAX

Τελικά κόστος πέραν της επιδότησης μικρότερο των 600€ αν βάλεις όλο το πακέτο δεν παίζει. Και αυτό μεγαλώνει όσο πιο πολύ μήκος των γραμμών χρειαστεί και όσο πιο σοβαρή εγκατάσταση απαιτήσεις. Π.χ. δοχεία  διαστολής, τρίοδη, καλύτερης ποιότητας ασφαλιστικά-βαλβιδα μη επιστροφής, πολυστρωματικές σωληνώσεις κλπ.

Θες δεν θες θα ξηλωθείς. Η επιδότηση μόνο ένα μέρος του κόστους της προμήθειας του ηλιακού στην ουσία βοηθάει, στο ποσοστό που σου ενεκρίθη.

21 ώρες πριν, ziaba είπε

Με καλύτερη τιμή καταλόγου 820€ και 55% επιδότηση πως σου βγήκε 310 € τελική;

Επεξ/σία από kalygor
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geodimis είπε

Έστω και οι ελάχιστοι που έχουν αναφερθεί ότι εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα έχετε καθόλου εικόνα πως δουλεύει η αγορά καθώς είναι πιο σύνθετη η διαδικασία της εγκατάστασης οπότε και η εξαργύρωση/υπολογισμός του ποσού που αφορά τις υπηρεσίες;

Το πράκτικερ πχ για έναν EVOSOLAR 130/1,70 2πλης μου βγάλαν προσφορά τοποθετημένος για 3ο όροφο (3όροφη πολυκατοικία/4ος η ταράτσα) 1000€+80€ το αναβατόριο. Με την επιδότηση του 60% βγαίνω στα 400€ συν τα 80€ του αναβατόριο.

Οι τιμές στα 120-130λίτρα σε Κωτσόβολο/Πλαίσιο/media κλπ κλπ παίζουν πάνω απο 900-1000+ χωρίς εγκατάσταση/μεταφορικά κλπ.

Οι ανάγκες είναι για 2-3 άτομα στον Άλιμο οπότε συνειδητά δεν πάω σε 160άρη γιατί ξεφεύγει πολύ το κόστος..

έχει κανείς να προτείνει εναλλακτικό κατάστημα με δεδομένο ότι πρέπει να μείνω σε τελικό κόστος <500€ μετά την επιδότηση.

400 ευρω συμμετοχη για εγκατασταση;Δεν πανε καλα!!!Εγω εξαργυρωσα μονο το κουπονι αγορας,τοποθετηση δεν θα χρησιμοποιησω κουπονι .Θα τον περασω με δικο μου μαστορα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jimmy1966 είπε

400 ευρω συμμετοχη για εγκατασταση;Δεν πανε καλα!!!Εγω εξαργυρωσα μονο το κουπονι αγορας,τοποθετηση δεν θα χρησιμοποιησω κουπονι .Θα τον περασω με δικο μου μαστορα

Εγώ τον τοποθετώ/συντηρώ μόνος μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο 😄

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, jimmy1966 said:

400 ευρω συμμετοχη για εγκατασταση;Δεν πανε καλα!!!

400 το σύνολο, αγορά & εγκατάσταση. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kalygor είπε

ΜΑΛΤΕΖΟ (ακριβότερος) 

MASTER SOL (δυστυχώς πρέπει να έχεις δικό σου εγκαταστάτη αν δεν μένεις κοντά στην Πάτρα) και ελεύθεροι εγκαταστάτες κατά κανόνα δεν εκδίδουν απόδειξη, οπότε ίσως υπάρχει θέμα με το voucher υπηρεσιών.

SOLAR SKYTHERM

TERMOMAX

Οπότε βγάζοντας Master Sol που πιθανότατα είναι φασόν και Nobel που κατασκευάζεται στη Βουλγαρία μένει ο Μαλτέζος 😕

Δημοσ.

Η Master sol έχει εργοστάσιο στην Πάτρα. Η Nobel από ότι έμαθα ήταν συνεταιριστική με Βούλγαρο, ο οποίος απεχώρησε και από ότι λένε επανήλθε στην Σίνδο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, kalygor είπε

Λοιπόν φίλε..

Λαμογιά σε πλήρη έκταση. 

Σημείωσε:

ΜΑΛΤΕΖΟ (ακριβότερος) 

SOLAR SKYTHERM

TERMOMAX

Εδώ θα καταθέσω την εμπειρία μου σε ένα Brand ...

Πριν 24 χρόνια, έβαλα στο τότε σπίτι μου, χωρίς καθόλου ψάξιμο, έναν OMEGA. Ο συγκεκριμένος ηλιακός, έμεινε χωρίς συντήρηση (ανώδιο, έλεγχος/αντικατάσταση υγρων) για 8 χρόνια. Σήμερα μετά από 24 χρόνια εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να έχει βγάλει κιχ. Ο συγκεκριμένος υπάρχει ακόμα σαν μάρκα, (έχω την εντύπωση ότι τον προμηθεύει η εταιρεία που έχει τους NOBEL) αλλά δεν μπορώ να πω πως θα είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με την παλιά έκδοσή του 

Τελικά κόστος πέραν της επιδότησης μικρότερο των 600€ αν βάλεις όλο το πακέτο δεν παίζει. Και αυτό μεγαλώνει όσο πιο πολύ μήκος των γραμμών χρειαστεί και όσο πιο σοβαρή εγκατάσταση απαιτήσεις. Π.χ. δοχεία  διαστολής, τρίοδη, καλύτερης ποιότητας ασφαλιστικά-βαλβιδα μη επιστροφής, πολυστρωματικές σωληνώσεις κλπ

Με καλύτερη τιμή καταλόγου 820€ και 55% επιδότηση πως σου βγήκε 310 € τελική;

Διάβασε καλύτερα  το πρώτο μου ποστ και θα καταλάβεις 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kalygor είπε

Η Master sol έχει εργοστάσιο στην Πάτρα. Η Nobel από ότι έμαθα ήταν συνεταιριστική με Βούλγαρο, ο οποίος απεχώρησε και από ότι λένε επανήλθε στην Σίνδο.

Τόσο μεγάλες εταιρίες και δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι μέλη της ένωσης βιομηχανιών ηλιακής ενέργειας . Προϋπόθεση η κατασκευή των προϊόντων τους εντός Ελλάδας και η πιστοποίησή τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/9/2023 στις 12:32 ΠΜ, kalygor είπε

Επανέρχομαι με νεότερα..

Βρήκα και μια μάρκα Caldo, έδρα Γέρακας

Η επίσημη σελίδα τους δεν αναφέρει τιμές, αλλά σε άλλη σελίδα που δεν κατάλαβα αν είναι δική τους η αντιπρόσωπος, αναφέρει τιμή για 120lt inox διπλής με επιλλεκτικό συλλέκτη 2m² μικρότερη από 500€ και με επιλογή για boiler με πάχος ελάσματος 4mm  (+50€).

https://www.iliakoi.bestgr.gr/ με κόστος εγκατάστασης 80€......μου φαίνεται ύποπτο όμως το ότι δεν δίνουν τηλέφωνο για επικοινωνία...

Ελεύθερος εγκαταστάτης αφού μιλήσαμε για μια προσεγμένη εγκατάσταση μου έβγαλε κοστούμι που φτάνει τα 800 με 1000€ τουλάχιστον.

Μιλάμε δηλαδή για πολυστρωματικές σωληνώσεις περίπου 16-18 μετρα, περασμένες σε σωλήνα pvc για έξτρα προστασία, δοχείο διαστολής, ανεπίστροφη καλής ποιότητας, και κόστος 320€ ο ηλιακός (πέραν του voucher) 400€ η εγκατάσταση, και τουλάχιστον 300 με 400€ τα υλικά.

Δηλαδή όντως το κοστούμι θα φτάσει πέραν των voucher στα 1000€.

Συμπαθάτε με, αλλά το voucher τι το θέλουμε; Με 300€ ακόμα έβαζα χάλκινο.

Καθαρή απάτη! όπως σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση. Για ένα άτομο όχι απλά δεν αξίζει αλλά καταντάει βλακεία να προχωρήσω σε εγκατάσταση ηλιακού. Ο ηλιακός είναι τελικά φθηνότερος από την εγκατάστασή του. Θα μας τρελλάνουν.

Η τιμή εγκατάστασης των 180 και 200€ που αναφέρεται σε πολλές σελίδες αφορά δουλειά "βάλτον να φεύγουμε". Αυτό μεταφράζεται στην κατάσταση ηλιακού ενός γείτονα, που μετά από 2 χρόνια οι μονώσεις στις σωλήνες σε πολλά σημεία είναι ανύπαρκτες, οι συνδέσεις έχουν ήδη αρχίσει να σκουριάζουν (καμία σχέση με ορείχαλκο), και η ανεπίστροφη βαλβίδα έχει κολλήσει. 

Από ότι καταλαβαίνω είναι κανόνας μόλις μιλήσεις για voucher να φουσκώνει ο λογαριασμός.

Οι SolarStar, SolarTech, Ηλιοκαμ έχουν για τους ηλιακούς άλλη τιμή στον τιμοκατάλογο και άλλη τιμή εάν χρησιμοποιήσεις το voucher. Στην πράξη καταργούν την επιδότηση. Πονηροί!!

Επιμένω για ένα άτομο (όπως στην περίπτωση μου) δεν αξίζει ο ηλιακός. Ίσως είναι καλύτερη η επιλογή ενός καλού ταχυθερμοσίφωνα inverter.

Και για να καταλάβουμε την απάτη του εμπορίου, που βεβαίως είναι κανόνας, ψάχνοντας τιμές πρώτων υλών ανακάλυψα ότι το κόστος του κατασκευαστή, για την κατασκευή ηλιακού, δεν ξεπερνάει με τίποτα τα 150€ έχοντας συμπεριλάβει ενέργεια, μισθούς, υλικά, για το καλύτερο μοντέλο inox. Σε εμάς όμως ο ηλιακός φτάνει σε τιμές τουλάχιστον 5 φορές πάνω. Έτσι είναι το εμπόριο, παντού θα μου πείτε, αλλά η τσέπη δυσανασχετεί έντονα.

Επεξ/σία από kalygor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...