Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηρθε το sms να κατεβάσω τα κουπόνια -αγοράς και εγκατάστασης. 

Η διαφορά με το ανακυκλώνω είναι ότι κωδικό κουπονιού βλέπεις μόνο μέσα στην πλατφόρμα και δε στα στέλνει με sms. 
Αυτό που δε βρήκα με ένα πρόχειρο ψάξιμο είναι η προθεσμία εξαργύρωσής τους..

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, geodimis είπε

Η διαφορά με το ανακυκλώνω είναι ότι κωδικό κουπονιού βλέπεις μόνο μέσα στην πλατφόρμα και δε στα στέλνει με sms. 

Όπως έχω αναφέρει και νωρίτερα, η προθεσμία εξαργύρωσης είναι 65 μέρες από την ημέρα που στάλθηκαν τα κουπόνια

Αυτό είναι το ανώτατο όριο

ΠΡΟΣΟΧΗ η προθεσμία ξεκινάει από τότε που βγήκε η λίστα και στάλθηκαν τα κουπόνια και ΟΧΙ από την ημέρα που ο δικαιούχος θα πάει στο όποιο κατάστημα και θα τα δεσμεύσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, geodimis είπε

Μόνο αυτό δεν βρήκες; Μήπως δεν βρήκες και το πιο σημαντικό, δηλαδή ποιοι προμηθευτές συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ποιοι ηλιακοί (μοντέλα) θα είναι μέσα; Ούτε αυτό υπάρχει πουθενά, το δε λινκ εδώ είναι ακόμα νεκρό https://allazothermosifona.gov.gr/mitroa/

Άρα για ποια προθεσμία μπορούμε να μιλάμε, όταν ο δικαιούχος αυτή τη στιγμή δεν ξέρει καν από που να αγοράσει; 

5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Όπως έχω αναφέρει και νωρίτερα, η προθεσμία εξαργύρωσης είναι 65 μέρες από την ημέρα που στάλθηκαν τα κουπόνια

Ακριβώς παραπάνω σχόλιό μου. Είναι δυνατό να "μετράει η προθεσμία" όταν αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις τίποτα πουθενά (και να ήθελες);

Η "προθεσμία" θα πάρει παράταση 100%, όπως ακριβώς συνέβη και με τα κλιματιστικά+ψυγεία (τρέχει ακόμα αν δεν κάνω λάθος αυτό, σχεδόν 2 χρόνια, τώρα για τους επιλαχόντες πλέον!).

Επεξ/σία από tryfos
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tryfos είπε

Μόνο αυτό δεν βρήκες; Μήπως δεν βρήκες και το πιο σημαντικό, δηλαδή ποιοι προμηθευτές συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ποιοι ηλιακοί (μοντέλα) θα είναι μέσα; Ούτε αυτό υπάρχει πουθενά, το δε λινκ εδώ είναι ακόμα νεκρό https://allazothermosifona.gov.gr/mitroa/

Άρα για ποια προθεσμία μπορούμε να μιλάμε, όταν ο δικαιούχος αυτή τη στιγμή δεν ξέρει καν από που να αγοράσει; 

Ακριβώς παραπάνω σχόλιό μου. Είναι δυνατό να "μετράει η προθεσμία" όταν αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις τίποτα πουθενά (και να ήθελες);

Η "προθεσμία" θα πάρει παράταση 100%, όπως ακριβώς συνέβη και με τα κλιματιστικά+ψυγεία (τρέχει ακόμα αν δεν κάνω λάθος αυτό, σχεδόν 2 χρόνια, τώρα για τους επιλαχόντες πλέον!).

Εγώ δεν ανέφερα αν καλώς ή κακώς υπάρχει η προθεσμία, ούτε το αν μπορεί να πάρει παράταση (εν Ελλάδι όλες οι προθεσμίες συνήθως παίρνουν :P).

Απλά είπα ότι αυτό που έμαθα ότι αναφέρθηκε από τους οργανωτές στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις είναι το όριο των 65 ημερών. Προφανώς υπάρχουν και άλλα θέματα (τα έχω ξαναναφέρει) όπως η "νεκρή" περίοδος του Αυγούστου, αφού μετά από τόσους μήνες φημολογίες αποφάσισαν τώρα να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμα, αλλά και το θέμα επάρκειας τόσων δεκάδων χιλιάδων ηλιακών μέσα στο τόσο στενό χρονικό περιθώριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/05/2023 at 09:31, xraxra said:

Καλημέρα. Το λεει καθαρά

Αποτελει την κυρια κατοικία του αιτούντος

Τελικά εγκρίθηκε η αίτηση. Καλώς την έκανα. Οποτε δεν χρειάζεται να την κάνει ο νοικάρης από ότι φαίνεται. Βέβαια είναι επιλαχούσα οπότε δεν βλέπω να έχουμε ελπίδες :P

Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η Αίτηση Χρηματοδότησης έχει εγκριθεί, αλλά δε δύναται να χρηματοδοτηθεί λόγω κατάταξης κάτω από το όριο του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Η βαθμολογική σειρά της Αίτησης στην παραπάνω κατανομή είναι 60.692.

Η βαθμολογική σειρά της τελευταίας (χαμηλότερης βαθμολογικά ) Αίτησης Χρηματοδότησης που δύναται να χρηματοδοτηθεί στη συγκεκριμένη κατανομή είναι 19.014.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2023 στις 12:07 ΠΜ, geodimis είπε

Αυτές οι 65 μέρες προθεσμία δεν υπάρχουν κάπου επίσημα, σωστά;

Υπάρχουν στην ΚΥΑ του προγράμματος..

Μου ήρθε και εμένα SMS πως εγκρίθηκε η αίτηση, επειδή δεν έχω "εμπειρία" από άλλα αντίστοιχα προγράμματα, χρειάζεται να μπω να εκτυπώσω το κουπόνι, όπου θα το χρησιμοποιήσω για τυχόν αγορά ηλιακού ή φαίνεται κάπου ψηφιακά;

Πρέπει να εκτυπωθεί άμεσα ή από σήμερα απλά μετράω 65 ημέρες;

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Υπάρχουν στην ΚΥΑ του προγράμματος..

Μου ήρθε και εμένα SMS πως εγκρίθηκε η αίτηση, επειδή δεν έχω "εμπειρία" από άλλα αντίστοιχα προγράμματα, χρειάζεται να μπω να εκτυπώσω το κουπόνι, όπου θα το χρησιμοποιήσω για τυχόν αγορά ηλιακού ή φαίνεται κάπου ψηφιακά;

Πρέπει να εκτυπωθεί άμεσα ή από σήμερα απλά μετράω 65 ημέρες;

Εμένα μου ήρθε sms και μπήκα στην πλατφόρμα με τις αιτήσεις. 

Εκεί έχει επιλογή έκδοση επιταγών. Το πάτησα και μου ήρθαν σε sms δύο κωδικοί (voucher) , ένας για τον ηλιακό και ένας για την εγκατάστασή του.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εγκρίθηκα και εγώ για το πρόγραμμα.
Η τωρινή μου εγκατάσταση είναι 
-Ατομικός Καυστήρας πετρελαίου
-Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας / boiler (ζεσταίνεται ΚΑΙ με ηλεκτρικό ΚΑΙ με το καλοριφέρ)

Μιλούσα με τον έμπορο που σκοπεύω να κάνω την εγκατάσταση και μου είπε "υπάρχει λίγο ένα θολό σημείο, πιθανότατα να μην δέχονται boiler, αλλά μόνο ηλεκτρικούς προς απόσυρση"
Του λέω "Μα ο δικός μου δεν είναι Boiler, αλλά ΚΑΙ boiler"  και μου λέει "Ίσως δεν το δεχτούν τώρα και το δεχτούν μετά"

Διάβασα τον οδηγό είναι η αλήθεια και δεν είδα να υπάρχει ούτε κάποιος περιορισμός ούτε κάποια σχετική διευκρίνηση.

Γνωρίζει κανείς κάτι;

Δημοσ.

Ήρθε sms, έγκριση.

Ενεργοποίησα τα κουπόνια, θα περάσω ηλιακό θερμοσίφωνα, άνευ απροόπτου.

Δημοσ.

Εγώ μπήκα τώρα να εκδώσω τα κουπόνια, αλλά δεν έχει επιλογή για έκδοση και το κουμπί είναι κόκκινο.. 

Η αίτηση έχει εγκριθεί, καθώς ΚΑΙ η χρηματοδότηση.., μου ήρθε μήνυμα το πρωί.. 

Μήπως θέλει λίγες εργάσιμες για να μπορέσεις να εκδώσεις τα κουπόνια;

Είχατε κάτι αντίστοιχο οι υπόλοιποι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Εγώ μπήκα τώρα να εκδώσω τα κουπόνια, αλλά δεν έχει επιλογή για έκδοση και το κουμπί είναι κόκκινο.. 

Η αίτηση έχει εγκριθεί, καθώς ΚΑΙ η χρηματοδότηση.., μου ήρθε μήνυμα το πρωί.. 

Μήπως θέλει λίγες εργάσιμες για να μπορέσεις να εκδώσεις τα κουπόνια;

Είχατε κάτι αντίστοιχο οι υπόλοιποι;

Από την Παρασκευή προσπαθούσα, και τελικά πέτυχα σήμερα Δευτέρα,, 

περίμενε δύο τρις μέρες, πρέπει να φτιαχτεί από μόνο του,, εγώ δεν περίμενα να εκδώσω τα κουπόνια σήμερα, τυπικά το έλεγξα, και εντάξει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες Δευτερα ελαβα το sms αλλα μεσα στην πλατφορμα δεν μου δινει τη δυνατοτητα εκδοσης των κουπονιων.Σε ποσες μερες εμφανιζονται;

EDIT OK σημερα Τριτη απογευμα με τις επιταγες.

Επεξ/σία από jimmy1966
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν έχω καταλάβει πως μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος ενός νέου ηλιακού μετά επιδότησης..

Πχ θέλω να προμηθευτώ έναν νέο 200αρη, με κόστος ας πούμε 1.000€

Αν ανήκει κάποιος στην κατηγορία με επιδότηση πχ 50%, τότε σου επιδοτεί το 50% των 800 περίπου (1.000 χωρίς ΦΠΑ), οπότε 400€ βγαίνει η επιδότηση; Μετά αν κατάλαβα καλά λέει πως επιδοτείται και μέρος του ΦΠΑ, οπότε πες 500€ θα βγει η επιδότηση; (τελικό κόστος 500€ από τσέπη), με μέγιστη επιδότηση όσο ακριβό και να έπαιρνες τα 653,23€??

Το έχω καταλάβει σωστά;

Με λίγα λόγια για 200αρη, για να έχεις μέγιστη απόσβεση με την επιδότηση, πρέπει να πας γύρω στα 1.200-1.300 € ηλιακό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...