Knighterina Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Γεια σας! Ως απόφοιτη γλωσσολογίας και μη θέλοντας να ακολουθήσω τον δρόμο της καθηγήτριας αποφάσισα να κάνω στροφή στο HR. Έτσι και αλλιώς εργάζομαι σε θέση αυτή τη στιγμή με πολλά κοινά με αυτά του κλάδου και είναι κάτι που μου αρέσει. Χωρίς όμως να έχω κάποιον γνωστό που να εργάζεται σε κάποια άλλη , εταιρία ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία στον κλάδο. Υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, και αν ναι υπάρχουν ευκαιρίες ανέλιξης;
Ihavetheanswers Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μπράβο σου που σκέφτεσαι διαφορετικά από τους περισσότερους. Έχω αρκετούς συμφοιτητές (από Διοίκηση Επιχειρήσεων) που εργάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο, και κάποιοι από αυτούς κάνουν το μεταπτυχιακό τους στο HR ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και να ανελιχθούν ιεραρχικά. Σίγουρα είναι ένας κλάδος που έχει ευκαιρίες για τα δεδομένα της Ελλάδας, έχει ενδιαφέρον ως αντικείμενο και αρκετά θέματα με τα οποία μπορείς να καταπιαστείς ανάλογα με τον χαρακτήρα σου και τα ενδιαφέροντα σου. Μισθολογικά τον θεωρώ λίγο χαμηλό σε σχέση με άλλους (IT, finance, sales κλπ) αλλά αν συγκρίνεις με το Δημόσιο είναι η μέρα με την νύχτα. Όχι τόσο ως προς τον εισαγωγικό μισθός αλλά φυσικά με τις ευκαιρίες ανέλιξης, που μπορείς να εξειδικευτείς σε κάτι (πχ recruiting) ή να αναλάβεις διοικητικές ευθύνες και αμοιβές μέσα σε λίγα χρόνια (πχ 3-5 χρόνια) που ως καθηγήτρια θα περίμενες 20 χρόνια για να έχεις. Φυσικά με το εξωτερικό δεν συγκρινόμαστε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα