Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ζωη ειναι πολυ μικρη για ερωτησεις του στυλ "ειναι φεικ η φωτο, η αληθινη", κ Σεληνη χωρις "κλασικες" αναρτησεις δεν γινεται. 

https://www.youtube.com/watch?v=hKDiPp2aCQk

https://www.youtube.com/watch?v=Ap0CvXjyj5g

https://www.youtube.com/watch?v=fe4zS3y9PeI

Κ για επιδορπιο κατι που συνδιαζει κ Σεληνη κ ψεμματα κ τιμωρια (γιατι η ζωη ειναι μικρη ειπαμε).

https://www.youtube.com/watch?v=NEcZmT0fiNM

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το αν το αποτέλεσμα μίας φωτογράφισης είναι καθαρά αποτέλεσμα των ικανοτήτων του οπτικού hardware του κινητού.

Λοιπόν, προσωπικά τουλάχιστον, δεν με ενδιαφέρει αν παρεμβαίνει άπειρη επεξεργασία από το software μέχρι την απόδοση του αποτελέσματος.

Αν το αποτέλεσμα (σε landscpape Θέματα φυσικά) δεν είναι... κλεμμένο από μία τεράστια online data base, το αποτέλεσμα αυτό είναι το δικό σου για το οποίο μάλιστα δεν σπατάλησες δευτερόλεπτο σε προσωπική επεξεργασία σε κανένα υπολογιστή κλπ κλπ. Αν δηλαδή με μαγικό τρόπο εξαλείψει θόρυβο σε μια πχ νυχτερινή φωτογράφιση και το ΑΙ προσθέσει τη χαμένη σε άλλες περιπτώσεις λεπτομέρεια σε υφή, χρώμα  κλπ, τότε δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον καθέναν το τι πρόοδο έχει γίνει στο Hardware του κινητού του. Αν υπάρχει εγωισμός για τις προσωπικές φωτογραφικές ικανότητες του καθενός τότε το κινητό δεν θα πρέπει να είναι το μέσον φωτογράφισης.

Αρα είναι παραπάνω από θεμιτή η πρόοδος του ΑΙ, software όπως θέλετε πείτε το.

Επεξ/σία από eemix
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ktlk21 είπε

Nokia 808 Pureview @ KLCC Night

μια γρηγορη που βρήκα στο net...οτι και να λέμε ναι η φωτογραφιά έχει κάνει άλματα αλλα η φυσική είναι πάντα φυσική...θυμάμαι μια διαμάχη σε διπλανό φορουμ τεχνολογίας σχετικά με την επεξεργασια των φωτο που δεν δεχοντουσαν να ειχες περασει απο lightroom ενα raw ενος κινητου ,αλλα δεχοντουσαν τα εκτρωματα υπεροξυνσης και υπερκορεμσου που εβγαζε η huawei και η σαμμυ θεωροντας οτι αυτό δεν ειναι επεξεργασια που εβγαζε το κινητο μονο του...Πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτο το περιφημο ΑΙ που βλεπουμε δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα σταδιο επεξεργασιας που κανει το ιδιο το κινητο(και οχι η καμερα του) βαση μιας βασης δεδομενων που λογω cloud πλεον ειναι τεραστια...δεν ειναι αυτο το πραγμα ικανοτητα φωτογραφικης μηχανης αλλα παραπλανηση

Χεχε, το ξέρεις ότι με την ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και η ανθρώπινη όραση έτσι?

Μόνο στο κέντρο που εστιάζεις βλέπεις την πραγματική εικόνα που δέχεται το μάτι. Όλη η περιοχή γύρω από το σημείο εστίασης (δηλαδή το συντρηπτικά μεγαλύτερο μέρος της εικόνας που βλέπεις) είναι συνδυασμός εικόνας που δέχεται το μάτι με βαριά επεξεργασία από τον εγκέφαλο.

Προσωπικά θεωρώ απόλυτα δεκτά τα σχόλια και των δύο άκρων (original image purists και υπέρμαχων της επεξεργασίας ΑΙ).

Είχα βγάλει μιά καταπληκτική (για μένα) φώτο της κόρης μου σε απογευματινό συνεφιασμένο ουρανό με πολύ χαμηλό φωτισμό, με ένα Realme 8 Pro, 108MP κάμερα. Το αποτέλεσμα άστα βράστα, με ISO12500.

Πόσο θα ήθελα κάτι καλύτερο. Επεξεργασία ΑΙ, καλύτερος φακός, δεν με ενδιαφέρει..... Αρκεί το κινητό να χωράει στην τσέπη μου να το έχω πάντα μαζί μου.

Spoiler

AMWts8DWsu_WRgfa4ApuiCAKu8rH1DckWh-iccoBGKQQe7HP_j603AdGRfSFVOhfMOxbaNQxNRYUyPyB-K-cKm688BzmVY8GL4vfADX9sY39__V1AsoK_x1d-6lPFkTMQQWkH79S1GOfJ4TlHPxOLFZBacHqmQ=w1560-h878-s-no?authuser=0

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Χεχε, το ξέρεις ότι με την ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και η ανθρώπινη όραση έτσι?

Μόνο στο κέντρο που εστιάζεις βλέπεις την πραγματική εικόνα που δέχεται το μάτι. Όλη η περιοχή γύρω από το σημείο εστίασης (δηλαδή το συντρηπτικά μεγαλύτερο μέρος της εικόνας που βλέπεις) είναι συνδυασμός εικόνας που δέχεται το μάτι με βαριά επεξεργασία από τον εγκέφαλο.

Προσωπικά θεωρώ απόλυτα δεκτά τα σχόλια και των δύο άκρων (original image purists και υπέρμαχων της επεξεργασίας ΑΙ).

Είχα βγάλει μιά καταπληκτική (για μένα) φώτο της κόρης μου σε απογευματινό συνεφιασμένο ουρανό με πολύ χαμηλό φωτισμό, με ένα Realme 8 Pro, 108MP κάμερα. Το αποτέλεσμα άστα βράστα, με ISO12500.

Πόσο θα ήθελα κάτι καλύτερο. Επεξεργασία ΑΙ, καλύτερος φακός, δεν με ενδιαφέρει..... Αρκεί το κινητό να χωράει στην τσέπη μου να το έχω πάντα μαζί μου.

Απόκρυψη περιεχομένων

AMWts8DWsu_WRgfa4ApuiCAKu8rH1DckWh-iccoBGKQQe7HP_j603AdGRfSFVOhfMOxbaNQxNRYUyPyB-K-cKm688BzmVY8GL4vfADX9sY39__V1AsoK_x1d-6lPFkTMQQWkH79S1GOfJ4TlHPxOLFZBacHqmQ=w1560-h878-s-no?authuser=0

Πολύ καλή!!!

Εκτύπωσέ την, και δεν θα σε ενδιαφέρει τυχον "θόρυβος" κλπ κλπ. Μην τις αφήνεις/αφήνετε στους σκληρούς δίσκους

• Like 4
Δημοσ.

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις φωτογραφίες...η δουλειά μου είναι σε τουριστικό μέρος, ως επί το πλείστον εσωτερικός τουρισμός αλλά και ξένοι.  Ίνστα, νάζι μικροί μεγάλοι, θείες μιλφ γκράνι...τα πάντα όλα σαρώνουν οι ελληνάρες πάντως περισσότερο εμείς πάρα οι ξένοι που έρχονται και σε ένα διαφορετικό τόπο με άλλη μορφολογία εδάφους και κλίμα. Πουλ Μουρ...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, anax111 είπε

Παρακάλεσα ένα φίλο που έχει αγοράσει το S23 Ultra να μου βγάλει μερικές φώτο το βράδυ για να δω εάν αξίζει πραγματικά η κάμερα για να το αγοράσω και εγώ. Δείτε 2 φωτο παρακάτω. Τα λένε όλα. Έχω καταργήσει τις ιδιότητες  γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος όταν του είπα ότι θα τις ανεβάσω σε site. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γράψιμο σε νυχτερινή φωτογραφία από κινητό. Η λεπτομέρεια και η εξισορρόπηση λευκού και χρωμάτων είναι πραγματικά απίστευτη. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

https://ibb.co/z2n0GJs

https://ibb.co/cCf1KPN

Ειναι πολυ δυνατο το αποτελεσμα , οπα ξεχαστηκα αυτα τα σκεφτομαι μεσα στο μυαλο μου ας χειταρω ετσι χωρις λογο. Κακες οι φωτο φιλε και μας κοροιδευει η samsung με το φεγγαρι.

Υ.Γ πραγματικα υπηρχε ανθρωπος που πιστευε οτι θα βλεπει το φεγγαρι μεσα απο φακο κινητου? Υπαρχει καμερα κινητου που δεν δουλευει το ΑΙ της σε ολες τις συνθηκες? Γρασιδι τραβας και δουλευει το ΑΙ. Βρειτε ρε κατι να κανετε με τις ζωες σας η τουλαχιστον αγοραστε μετοχες στον ανταγωνισμο να δικαιολογειται το δηλητηριο που πετατε.

4 ώρες πριν, polaki είπε

Όπως έγραψαν και άλλοι, το γεγονός είναι ότι το μοντέλο διαφημισης και προώθησης βασίζεται στην (και καλά) καλή ποιότητα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ της Σελήνης, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είναι ψέμα γιατί η φωτογραφία συνεχίζει και είναι μούφα, αλλά μέσω AI αλλάζει.

Συνεπώς, είναι ευθέως απάτη, και μόνο αφού ξεσκεπάστηκαν μπήκαν στη διαδικασία να το εξηγήσουν.

Οχι οτι στις διαφημίσεις που βλέπουμε τα κατάλευκα δόντια από μια οδοντόκρεμα του 1999 (από τότε βλέπουμε το λεγόμενο χαμόγελο της Colgate) είναι αληθινά και ότι δεν μας λένε ψέματα, ΑΛΛΑ όπως σε αυτά λέμε «είναι ψεύτες», έτσι και στην περίπτωση αυτή απτή στιγμή που ανακαλύφθηκε η αλήθεια, είναι ευθέως ψεύτικη διαφήμιση και τελείως παραπλανητική. 

Το αν ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ κάποιος πιστεύει ότι το κινητο του βγάζει τέτοιες φωτογραφίες ή όχι, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο. 

Τετοιο ξεσκαπασμα δεν εχει ξανα υπαρξει. Εν τω μεταξυ υπαρχει αρθρο απο περυσι. Μετοχος και εσυ φιλαρακο? Με το καλο τα κερδη ;)

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

κι εγώ θα συμφωνήσω για εκτύπωση.ΘΑ δεις οτι ο θόρυβος,ως ένα σημείο θα ελλατωθεί...αυτή είναι η διαφορά..ότι πληροφορία δεν ανακτάτε..θα πρέπει να δημιουργηθεί..εκεί μπαίνει η ΑΙ ,η οποία όμως έτσι λειτουργεί...ψαχτήρι σε μια τεράστια βάση δεδομένων..Οσο πιο μεγάλη ,τόσο καλύτερη...η πολύ επεξεργασία όμως αλλοιώνει την φωτογραφία .κλασσικό δείγμα το HDR που ειχε ένα συγκεκριμένο λόγω ύπαρξης για μπορείς να τα καταγράψεις σε μια φώτο σκηνές τεραστίου contrast και έχει γίνει να θεωρείται απαραίτητο η ύπαρξη cartoonινστικων χρωμάτων στα τοπία και τα πρόσωπα

Δημοσ.

Επειδή ασχολούμαι με αστρονομία και τηλεσκόπια... ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις είναι ότι το ωφέλιμο ζουμ (δηλ το ζουμ πάνω από το οποίο δεν αυξάνεται η πληροφορία αλλά απλά μεγενθυνεις τη θολούρα) είναι χονδρικά το 2πλασιο του φακού σου σε mm (ψάξτε resolving power όποιος ενδιαφέρεται παραπάνω). Αυτό βγαίνει από τους κανόνες της φυσικής. Υπολογίστε πόσα mm είναι ο φακός του κινητού και βγάλτε συμπεράσματα.

Αρα software. Είναι όμως το software φωτογραφία? Που είναι το όριο στα φίλτρα? Αν τραβήξω μια ξανθιά και την κάνω μελαχρινή στο Photoshop έχω τραβήξει φωτογραφία?

Όπως υπαινιχθηκαν πολλοί παραπάνω, το ότι πατάς το κουμπί και βγαίνει κάτι άσχετο από αυτό που βλέπεις είναι ένα θέμα. Αλλά υπάρχει πολύ πριν τις κουτοπονηριες της Samsung.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως, το επόμενο λογικό βήμα είναι να καταργήσουν την κάμερα τελείως, αλλά να τη διαφημίζουν σαν να την έχουν.

Θα δουλεύει με ΑΙ. Θα λες περίπου τι θες και θα σου ετοιμάζει τη φώτο με απίστευτη λεπτομέρεια.

Θα του λες πχ η κοπέλα μου κ εγώ, μπροστά από την Ακρόπολη βράδυ.

Θα κατεβάζει τις φώτο σας από social και τσουουουπ έτοιμη η φώτο. Με ζουμ 1.000.000. Τέλεια ισορροπία λευκού. Άψογη σε όλα της.

Βέβαια θα πρέπει να ανεβάσει κ την τιμή γιατί τέτοια φωτογραφική, με 1.000.000 ζουμ, ε θα κοστίζει κάτι τις παραπάνω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

ArtStation - Moon Cheese (High School Film)

Τέτοιες βγάζει;;;
Τουλάχιστον έπρεπε να έχει on/off setting. Έχω Galaxy S9 που είναι πλέον αρχαίο χωρίς τέτοια κόλπα και δεν έχω εικόνα πως λειτουργεί.
επίσης θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα είναι προϊον software και όχι λόγω ποιότητας φακού/CMOS κτλ

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Τέτοιες βγάζει;;;
Τουλάχιστον έπρεπε να έχει on/off setting. Έχω Galaxy S9 που είναι πλέον αρχαίο χωρίς τέτοια κόλπα και δεν έχω εικόνα πως λειτουργεί.
επίσης θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα είναι προϊον software και όχι λόγω ποιότητας φακού/CMOS κτλ

Scene optimizer λέγεται και έχει on/off. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Ειναι πολυ δυνατο το αποτελεσμα , οπα ξεχαστηκα αυτα τα σκεφτομαι μεσα στο μυαλο μου ας χειταρω ετσι χωρις λογο. Κακες οι φωτο φιλε και μας κοροιδευει η samsung με το φεγγαρι.

Υ.Γ πραγματικα υπηρχε ανθρωπος που πιστευε οτι θα βλεπει το φεγγαρι μεσα απο φακο κινητου? Υπαρχει καμερα κινητου που δεν δουλευει το ΑΙ της σε ολες τις συνθηκες? Γρασιδι τραβας και δουλευει το ΑΙ. Βρειτε ρε κατι να κανετε με τις ζωες σας η τουλαχιστον αγοραστε μετοχες στον ανταγωνισμο να δικαιολογειται το δηλητηριο που πετατε.

Τετοιο ξεσκαπασμα δεν εχει ξανα υπαρξει. Εν τω μεταξυ υπαρχει αρθρο απο περυσι. Μετοχος και εσυ φιλαρακο? Με το καλο τα κερδη ;)

Μέτοχος που; Δεν κατάλαβα, πραγματικά. 

Εντωμεταξυ εγώ ούτε φωτογραφίες δεν με ενδιαφέρει να βγάλω γενικά, όχι το φεγγάρι! 😂

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, polaki είπε

Μέτοχος που; Δεν κατάλαβα, πραγματικά. 

Εντωμεταξυ εγώ ούτε φωτογραφίες δεν με ενδιαφέρει να βγάλω γενικά, όχι το φεγγάρι! 😂

Κάτι τέτοιες χαζομάρες γράφουν όταν διαφωνούν. Απλά αγνόησε.

• Sad 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Τωρα καταλαβατε οτι το 90% της φωτο στο κινητο ειναι software κ το 10% hardware.Το μονο που αλλαζει κ εξελισεται καθε χρονο εινια ο επεξεργαστης.Οι καμερες καμερες ειναι.Δεν εχουν την ουαου εξελιξη.ΚΑταρχην τα 100χ ζουμ ωραια,μεχρι το 5 ξερω γω ειναι οπτικο κ αυτο με το ζορι,μετα κροπ κ αγιος ο θεος.

ασε μας ρε φιλε...τι φταιμε εμεις αμα η samsung ειναι απατεωνες να πουμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...