eskimoos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι φωτογραφίες που βγάζει ως κινητο σαφώς και είναι πολύ καλές. Σχετικά με το φεγγαρι η ένσταση μου είναι η παραπληροφόρηση. Τη συγκεκριμένη λήψη και εικόνα την εχει βαλει στις διαφημίσεις της για να δείξει τις δυνατότητες της κάμερας. Όταν κάποιος την βλέπει φαντάζεται όχι μόνο το φεγγάρι αλλά ότι σε τέτοιες αποστάσεις θα μπορεί να τραβάει καθαρές φωτο. Ανεξαρτήτως αν αυτό είναι εφικτό η όχι, αυτό είναι που διαφημίζει και πουλαει. Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Αν τώρα χρησιμοποιείται Ai για να βελτιώνει τις φωτό αλλάζοντας λεπτομέρειες δεν βλέπω τον λόγο να ασχολείσαι με την κάμερα, κατέβασε απλά μια εικόνα από το ίντερνετ, αφού έτσι και αλλιώς και οι δύο εικόνες θα είναι διαφορετικές από αυτό που πραγματικά τραβάς εκείνη τη στιγμή. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από eskimoos 4 1
ktlk21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, anax111 είπε Παρακάλεσα ένα φίλο που έχει αγοράσει το S23 Ultra να μου βγάλει μερικές φώτο το βράδυ για να δω εάν αξίζει πραγματικά η κάμερα για να το αγοράσω και εγώ. Δείτε 2 φωτο παρακάτω. Τα λένε όλα. Έχω καταργήσει τις ιδιότητες γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος όταν του είπα ότι θα τις ανεβάσω σε site. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γράψιμο σε νυχτερινή φωτογραφία από κινητό. Η λεπτομέρεια και η εξισορρόπηση λευκού και χρωμάτων είναι πραγματικά απίστευτη. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει μόνος του. https://ibb.co/z2n0GJs https://ibb.co/cCf1KPN Δεν βλέπω κατι αξιόλογο...στην πρωτη έχει δυνατο φωτισμό,στην 2η εχει εντονο θορυβο και το whitebalance δεν έκανε και θαυματα...αν ψαξω μπορώ να βρώ απο το αρχαιο πλεον 808 παρόμοια αποτελεσματα 3
anax111 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, ktlk21 είπε Δεν βλέπω κατι αξιόλογο...στην πρωτη έχει δυνατο φωτισμό,στην 2η εχει εντονο θορυβο και το whitebalance δεν έκανε και θαυματα...αν ψαξω μπορώ να βρώ απο το αρχαιο πλεον 808 παρόμοια αποτελεσματα Αν βρεις κάποια φώτο από παλιό κινητό που λες που να μπορεί να γράψει με τόση λεπτομέρεια το βράδυ τα γλυπτά της Καμάρας στείλε μου την να την δω. Γιατί από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις που να κοιτάξεις. Οι φωτογραφίες προφανώς και δέχονται βαριά επεξεργασία από τους αλγόριθμους της Samy. Όμως από τον τρόπο που έχει γράψει τις λεπτομέρειες στα γλυπτά του μνημείου γίνεται φανερό ότι οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται δεν αντικαθιστούν την πληροφορία που παίρνει ο αισθητήρας αλλά τις επεξεργάζονται για ένα ποιο εντυπωσιακό μεν αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα αποτέλεσμα.
JonnyBoy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Όπως είπαν ήδη κάποιοι δεν γίνεται με τον μικρό φακό των κινητών, ανεξάρτητα της τιμής, να πετύχεις τέτοιο οπτικό ζουμ που να σου επιτρέψει να φωτογραφίσεις την Σελήνη. Αναγκαστικά θα υπάρξει computational photography. Ο αισθητήρας, για τέτοιες δουλειές, όσο μικρότερος τόσο το καλύτερο, διότι αυξάνει το crop factor. Όπως είπε κάποιος, για να τραβήξεις φωτογραφία της Σελήνης με κινητό, θα χρειαστεί είτε τηλεσκόπιο , είτε κάποια διόπτρα μπροστά από τον φακό. Ή εναλλακτικά μια φωτογραφική μηχανή όπως η Nikon Coolpix P1000 , που μπορεί να τραβήξει απευθείας τέτοιες φωτογραφίες. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα. Ο μικρότερος αισθητήρας συνεπάγεται χειρότερες επιδόσεις - εν γένει - στην νυχτερινή φωτογραφία. Σας παραθέτω φωτογραφία με την Nikon (screenshot από το κινητό μου).Είμαι σίγουρος όμως ότι το S23 ultra, και άλλα κινητά θα βγάζουν καλύτερα άλλες νυχτερινές φωτογραφίες,π.χ τον milky way galaxy,ή την πόλη,νύχτα. 1
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε Όπως είπαν ήδη κάποιοι δεν γίνεται με τον μικρό φακό των κινητών, ανεξάρτητα της τιμής, να πετύχεις τέτοιο οπτικό ζουμ που να σου επιτρέψει να φωτογραφίσεις την Σελήνη. Αναγκαστικά θα υπάρξει computational photography. Ο αισθητήρας, για τέτοιες δουλειές, όσο μικρότερος τόσο το καλύτερο, διότι αυξάνει το crop factor. Όπως είπε κάποιος, για να τραβήξεις φωτογραφία της Σελήνης με κινητό, θα χρειαστεί είτε τηλεσκόπιο , είτε κάποια διόπτρα μπροστά από τον φακό. Ή εναλλακτικά μια φωτογραφική μηχανή όπως η Nikon Coolpix P1000 , που μπορεί να τραβήξει απευθείας τέτοιες φωτογραφίες. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα. Ο μικρότερος αισθητήρας συνεπάγεται χειρότερες επιδόσεις - εν γένει - στην νυχτερινή φωτογραφία. Σας παραθέτω φωτογραφία με την Nikon (screenshot από το κινητό μου).Είμαι σίγουρος όμως ότι το S23 ultra, και άλλα κινητά θα βγάζουν καλύτερα άλλες νυχτερινές φωτογραφίες,π.χ τον milky way galaxy,ή την πόλη,νύχτα. Πολύ καλή. Με τρίποδο ή χωρίς;
polaki Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, georgiosmag είπε Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ούτε το άρθρο ούτε τα σχόλια για την Samsung. Δηλαδή υπάρχει κάποιος που πίστευε ότι μπορεί πραγματικά κάποιο κινητό να τραβήξει το φεγγάρι? Δηλαδή όλα τα κινητά που έχουν moon mode δεν κάνουν ακριβώς το ίδιο? Παρατηρώ μια γενική αμάθεια στο όλο θέμα. Η Samsung απλά κάνει ότι κανιην όλοι με τη μόνη διαφορά ότι το κάνει καλύτερα από όλους. Αυτό είναι το ζητούμενο σε μια σούπερ συσκευή. Το λογισμικό. Το θέμα είναι ότι στα περιθώρια φωτογραφίες μέσα στο φάσμα δυνατοτήτων που έχει διαλύει στην κυριολεξία πολλαπλής αξίας DSLR μηχανών δίχως καμία απολύτως επεξεργασία. Τα κάνει όλα τα λογισμικό. Ένα κινητό με μια σταλιά φακό οπτικά και αισθητήρα διαλύει τα πάντα. Και όχι μόνο η Samsung αλλά και η vivo και η Sony και η Xiaomi oppo κλπ (συγχωρέστε με αν ξέχασα καμία. ) Το γεγονός ότι και το άρθρο και ο σχολιασμός από τόσους εδώ μέσα να δείχνουν ότι δεν το ξέρουν με ξενίζει πραγματικά. Απορώ. Οι νόμοι της φυσικής είναι απλοί και κατανοητοί. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το δει κανείς αυτό ξεκάθαρα. Το ζουμ το αναλογικό από μεγάλους φακούς με μεγάλα οπτικά καθρέπτες μεγάλους αισθητήρες κλπ δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθεί από τόσο μικρά μεγέθη που έχουν τα κινητά μας. Όσο ακριβά και αν είναι. Σε νορμάλ φωτογράφιση δίχως ζουμ το αι κάνει θαύματα. Στο ζουμ είναι πολύ μακριά ακόμη για να βελτιώσει και να βγάλει πραγματική φωτογραφία. Οπότε μην σχολιάζουμε άδικα και αρνητικά την Samsung. Τα κάνει όλα καλά και καλύτερα από όλους. Το λογισμικό της είναι άπιαστο. Απλά. Όπως έγραψαν και άλλοι, το γεγονός είναι ότι το μοντέλο διαφημισης και προώθησης βασίζεται στην (και καλά) καλή ποιότητα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ της Σελήνης, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είναι ψέμα γιατί η φωτογραφία συνεχίζει και είναι μούφα, αλλά μέσω AI αλλάζει. Συνεπώς, είναι ευθέως απάτη, και μόνο αφού ξεσκεπάστηκαν μπήκαν στη διαδικασία να το εξηγήσουν. Οχι οτι στις διαφημίσεις που βλέπουμε τα κατάλευκα δόντια από μια οδοντόκρεμα του 1999 (από τότε βλέπουμε το λεγόμενο χαμόγελο της Colgate) είναι αληθινά και ότι δεν μας λένε ψέματα, ΑΛΛΑ όπως σε αυτά λέμε «είναι ψεύτες», έτσι και στην περίπτωση αυτή απτή στιγμή που ανακαλύφθηκε η αλήθεια, είναι ευθέως ψεύτικη διαφήμιση και τελείως παραπλανητική. Το αν ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ κάποιος πιστεύει ότι το κινητο του βγάζει τέτοιες φωτογραφίες ή όχι, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο. 6
nekrik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Συμφωνώ ! Απαράδεκτο! "Εγω έβγαλα αυτό : Και μου έδειξε αυτό😂:
polaki Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 33 λεπτά πριν, ktlk21 είπε Δεν βλέπω κατι αξιόλογο...στην πρωτη έχει δυνατο φωτισμό,στην 2η εχει εντονο θορυβο και το whitebalance δεν έκανε και θαυματα...αν ψαξω μπορώ να βρώ απο το αρχαιο πλεον 808 παρόμοια αποτελεσματα Φίλε μου ας προσέχουμε και λίγο τί λέμε γιατί γελάει ο κόσμος. Εγω θα έλεγα πάρε τα δυο κινητά που λες και πήγαινε στο ίδιο σημείο και βγάλε την ίδια φωτογραφία. Και δείξε μας μετά αν θα έβγαζες παρόμοιο αποτέλεσμα ή όχι. Δηλαδή κάπου να σεβαστούμε το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ φόρουμ που γράφουμε….
eemix Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Το τι πρέπει να κρατήσουμε από την τεχνολογία ζουμ.... Την ευκολία πια να κινούμαστε (κυρίως) στις διακοπές χωρίς ένα ματσούκι στα χέρια. Φωτό στα 10 και 15Χ είναι αξιοπρεπέστατες πια και αξιοποιήσιμες σε περίπτωση εκτύπωσης. Θες τους κρατήρες της Σελήνης? Βρες μια υψηλής ανάλυσης στο web. Θες μία καλλιτεχνική? Αξιοποίησε την φαντασία σου και όχι το ζουμ. Δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση το 100Χ ακόμη και γνήσια και ρεαλιστική και καθαρή να έβγαινε. Αυτό το επίπεδο ζουμ και ακόμη ενδεχομένως μεγαλύτερο και καθαρότερο στο μέλλον να βγει έχει χρήση μόνο για κυάλια, να δεις ότι... επίγειο ή μη σαν παρατήρηση ακόμη και τη γειτόνισσα....
panagi0tisgr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 πραγματικά ενα καθόντουσαν και κανανε το ιδιο σε προιόντα τις Apple θα είχαμε πολύ πράγμα να συζητήσουμε. αλλα οκ ότι υποστηρίζει ο κάθε youtuber για να ανέβουν τα νούμερα τους
Vasilisxd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, anax111 είπε Παρακάλεσα ένα φίλο που έχει αγοράσει το S23 Ultra να μου βγάλει μερικές φώτο το βράδυ για να δω εάν αξίζει πραγματικά η κάμερα για να το αγοράσω και εγώ. Δείτε 2 φωτο παρακάτω. Τα λένε όλα. Έχω καταργήσει τις ιδιότητες γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος όταν του είπα ότι θα τις ανεβάσω σε site. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γράψιμο σε νυχτερινή φωτογραφία από κινητό. Η λεπτομέρεια και η εξισορρόπηση λευκού και χρωμάτων είναι πραγματικά απίστευτη. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει μόνος του. https://ibb.co/z2n0GJs https://ibb.co/cCf1KPN Υπάρχουν πλέον κινητά με μια ίντσα φακό όπως το Xiaomi 13 Pro που βγάζει πολύ καλύτερες φωτό την νύχτα. 1
anax111 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε Υπάρχουν πλέον κινητά με μια ίντσα φακό όπως το Xiaomi 13 Pro που βγάζει πολύ καλύτερες φωτό την νύχτα. Δεν έχω δουλέψει την καινούρια ναυαρχίδα της Xiaomi αλλά μια παλαιότερη που είχα δουλέψει δεν είχε καμία σχέση στην ποιότητα της φωτογραφίας με τα τότε κινητά της Samsung. Ήταν πολύ κατώτερη. Στα κινητά το 60% του αποτελέσματος μιας φωτο εξαρτάται από τον αλγόριθμο που την παράγει. Δεν ξέρω πως τα πάει τώρα αλλά πριν 3 χρόνια που είχα δοκιμάσει Xiaomi ήταν πολύ πίσω. 1
ktlk21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, polaki είπε Φίλε μου ας προσέχουμε και λίγο τί λέμε γιατί γελάει ο κόσμος. Εγω θα έλεγα πάρε τα δυο κινητά που λες και πήγαινε στο ίδιο σημείο και βγάλε την ίδια φωτογραφία. Και δείξε μας μετά αν θα έβγαζες παρόμοιο αποτέλεσμα ή όχι. Δηλαδή κάπου να σεβαστούμε το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ φόρουμ που γράφουμε…. μια γρηγορη που βρήκα στο net...οτι και να λέμε ναι η φωτογραφιά έχει κάνει άλματα αλλα η φυσική είναι πάντα φυσική...θυμάμαι μια διαμάχη σε διπλανό φορουμ τεχνολογίας σχετικά με την επεξεργασια των φωτο που δεν δεχοντουσαν να ειχες περασει απο lightroom ενα raw ενος κινητου ,αλλα δεχοντουσαν τα εκτρωματα υπεροξυνσης και υπερκορεμσου που εβγαζε η huawei και η σαμμυ θεωροντας οτι αυτό δεν ειναι επεξεργασια που εβγαζε το κινητο μονο του...Πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτο το περιφημο ΑΙ που βλεπουμε δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα σταδιο επεξεργασιας που κανει το ιδιο το κινητο(και οχι η καμερα του) βαση μιας βασης δεδομενων που λογω cloud πλεον ειναι τεραστια...δεν ειναι αυτο το πραγμα ικανοτητα φωτογραφικης μηχανης αλλα παραπλανηση
JonnyBoy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Στο χέρι. Τα έχει αυτά τα καλά η συγκεκριμένη μηχανή. 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Πολύ καλή. Με τρίποδο ή χωρίς; Στο χέρι. Τα έχει αυτά τα καλά η συγκεκριμένη μηχανή.
rodosf1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Προφητεία εκπληρωμενη γέροντα Φωτογραφισιου: "Θα είναι σαν να βγάζετε φώτο κοντινή τη Σελήνη, αλλά δε θα βγάζετε φώτο κοντινή τη Σελήνη!" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα