Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα τι κακεντρέχειες.. Απλά ομορφαίνει κι αναδεικνύει τις λεπτομέρειες..

(χθεσινή μου λήψη με το S23U..)

Moon Landing Astronaut GIF by MOODMAN

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 3
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Οπότε έτσι όπως πάνε τα πράγματα στο μέλλον δεν θα χρειάζεται καν να υπάρχει η κάμερα.

ΑΙ + gps + διάφορα σενσορς για την θέση του κινητού στον τρισδιάστατο χώρο + δορυφορικές εικόνες + positional and other data from users near you = φωτογραφία

Σούπερ.

Δε θα χρειαζεται καν να υπαρχει σεληνη..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείχνει και τους άλλους πλανήτες έτσι καθαρά? 😄

Επεξ/σία από nickem7
  • Like 1
Δημοσ.

Παρακάλεσα ένα φίλο που έχει αγοράσει το S23 Ultra να μου βγάλει μερικές φώτο το βράδυ για να δω εάν αξίζει πραγματικά η κάμερα για να το αγοράσω και εγώ. Δείτε 2 φωτο παρακάτω. Τα λένε όλα. Έχω καταργήσει τις ιδιότητες  γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος όταν του είπα ότι θα τις ανεβάσω σε site. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γράψιμο σε νυχτερινή φωτογραφία από κινητό. Η λεπτομέρεια και η εξισορρόπηση λευκού και χρωμάτων είναι πραγματικά απίστευτη. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

https://ibb.co/z2n0GJs

https://ibb.co/cCf1KPN

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.

Έχω μια απορία. Δηλαδή αν κατεβάσεις μια αξιόλογη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής από το store, τα ίδια αποτελέσματα θα βγουν περί φωτογράφησης Σελήνη;

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ούτε το άρθρο ούτε τα σχόλια για την Samsung. Δηλαδή υπάρχει κάποιος που πίστευε ότι μπορεί πραγματικά κάποιο κινητό να τραβήξει το φεγγάρι? Δηλαδή όλα τα κινητά που έχουν moon mode δεν κάνουν ακριβώς το ίδιο? Παρατηρώ μια γενική αμάθεια στο όλο θέμα. Η Samsung  απλά κάνει ότι κανιην όλοι με τη μόνη διαφορά ότι το κάνει καλύτερα από όλους.  Αυτό είναι το ζητούμενο σε μια σούπερ συσκευή.  Το λογισμικό. 

Το θέμα είναι ότι στα περιθώρια φωτογραφίες μέσα στο φάσμα δυνατοτήτων που έχει διαλύει στην κυριολεξία πολλαπλής αξίας DSLR μηχανών δίχως καμία απολύτως επεξεργασία.  Τα κάνει όλα τα λογισμικό.  Ένα κινητό με μια σταλιά φακό οπτικά και αισθητήρα διαλύει τα πάντα.  Και όχι μόνο η Samsung αλλά και η vivo και η Sony και η Xiaomi oppo κλπ (συγχωρέστε με αν ξέχασα καμία.  )

Το γεγονός ότι και το άρθρο και ο σχολιασμός από τόσους εδώ μέσα να δείχνουν ότι δεν το ξέρουν με ξενίζει πραγματικά.  Απορώ.  

Οι νόμοι της φυσικής είναι απλοί και κατανοητοί.  Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το δει κανείς αυτό ξεκάθαρα.  Το ζουμ το αναλογικό από μεγάλους φακούς με μεγάλα οπτικά καθρέπτες μεγάλους αισθητήρες κλπ δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθεί από τόσο μικρά μεγέθη που έχουν τα κινητά μας.  Όσο ακριβά και αν είναι.  Σε νορμάλ φωτογράφιση δίχως ζουμ το αι κάνει θαύματα.  Στο ζουμ είναι πολύ μακριά ακόμη για να βελτιώσει και να βγάλει πραγματική φωτογραφία.  Οπότε μην σχολιάζουμε άδικα και αρνητικά την Samsung.  Τα κάνει όλα καλά και καλύτερα από όλους.  Το λογισμικό της είναι άπιαστο. Απλά.  

• Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αγοράζεις κινητό για να φωτογραφίσεις την σελήνη.

Αν θες σελήνη αγοράζεις τηλεσκόπιο όπως είχα κάνει κάποτε εγώ.

1.jpg

Τα κουβαδάκια είναι για τις παραλίες η εκεί που πρέπει να είναι!

Επεξ/σία από akmakas
  • Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akmakas είπε

Δεν αγοράζεις κινητό για να φωτογραφίσεις την σελήνη.

Αν θες σελήνη αγοράζεις τηλεσκόπιο όπως είχα κάνει κάποτε εγώ.

1.jpg

Τα κουβαδάκια είναι για τις παραλίες η εκεί που πρέπει να είναι!

Άντε γεια... 😲 εκπληκτικές οι φώτο σου φίλε! 👏🏼

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι ai computation. Αυτό είναι απάτη. Σου αντικαθιστά την σελήνη με μια υψηλής ανάλυσης που είναι αποθηκευμένη ΗΔΗ μέσα στο λογισμικό τους. Το μόνο που κάνει είναι κάποια επεξεργασία για να την κάνει να φαίνεται ότι τραβήχτηκε εκείνη την στιγμή.

Και είναι απάτη γιατί σου δίνει ψεύτικες εντυπώσεις για το πώς δουλεύει το ζουμ τους.

Και ξαναλέω, άλλο το computational ai που έχει γίνει train και μπορεί να δουλεύει γενικά και να διορθώνει τις φωτογραφίες και άλλο έχω έτοιμη φωτογραφία και την βάζω.

Επίσης στο ζουμ δεν θα έπρεπε κανένα ai να προσθέτει λεπτομέρειες. Ζουμ κάνω για να δω επιπλέον λεπτομέρειες πραγματικές και όχι να φανταστεί αυτό και να μου βάλει. Φυσικά στο παράδειγμά μας με την σελήνη είναι πραγματικές οι λεπτομέρειες γιατί την έχουν έτοιμη μέσα. Ξέρουν ότι είναι special case που θα πείσει πολλούς. Κάτι σαν το cheating που έκαναν στα benchmarks όταν καταλάβαιναν ότι έτρεχαν.

Και για να δώσω 2 πιο γλαφυρά παραδείγματα.

1ον είναι σαν να βγάζω φωτογραφία με ψάρια που αγόρασα και να κρατάω σαν να τα ψαρεψα. Τα ίδια ψάρια είναι αλλά δεν τα έχω ψαρέψει.

2ον βγάλτε μια φωτογραφία της σελήνης με το πιο χάλια κινητό. Μετά σβήστε την και απλά κατεβάστε μια από το ίντερνετ. Αν θέλετε κάντε λίγο επεξεργασία για να την φέρεται στα χρώματα και στην φάση που βρισκόταν εκείνη την στιγμή η σελήνη αν και συνήθως προτιμάτε η πανσέληνος οπότε δεν θα χρειαστεί. Έτοιμοι. Φλεξαρετε την άλλη μέρα στα social.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, panathatube είπε

Όποιος πίστευε

Πουλαω φυκια για μεταξωτες κορδελες, ξεμπροστιαζομαι, οποιος πιστευε οτι τα φυκια μου ειναι μεταξωτες κορδελες φταιει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Κράζεις; Θαυμάζεις!!

Ποιος άλλος το έλεγε μωρέ αυτό; Ποιος άλλος;

Α, ναι! Τα Jumbo! :P

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις το χιλιάρικο που έσκασες για κινητό.Η Samsung σου λέει μπορείς να βγάλεις το φεγγάρι,η Xiaomi σου λέει έχω μισό εκατομμύριο mp και στο τέλος όλοι βγάζουν χειρότερες από το τελευταίο iPhone.Μόνο η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple αλλά έφαγε μπλοκ από τη Δύση.

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, RazielKvlt είπε

Όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις το χιλιάρικο που έσκασες για κινητό.Η Samsung σου λέει μπορείς να βγάλεις το φεγγάρι,η Xiaomi σου λέει έχω μισό εκατομμύριο mp και στο τέλος όλοι βγάζουν χειρότερες από το τελευταίο iPhone.Μόνο η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple αλλά έφαγε μπλοκ από τη Δύση.

Έχει όντως χειρότερες φωτογραφίες το τελευταίο σάμυ από το τελευταίο iphone ή απλά έτσι το λες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...