Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση κι αν μπορειτε να μου απαντησετε. Καποιος που εχει την επικαρπια ενος ακινήτου μπορεί μετά θάνατον να μεταβιβαστεί η επικαρπία σε αλλο ατομο εκτος του ψιλου κυριου με διαθήκη?

Δημοσ.

Ναι, μπορεί. Κατα κανόνα η επικαρπία είναι αμεταβιβαστη, αλλά μπορεί να οριστεί και το αντίθετο. Εαν όμως αυτό δεν έχει οριστεί στην δικαιοπραξια με την οποια συσταθηκε, ισχύει το αμεταβιβαστο και κατα συνεπεια, μετά τον θάνατο του επικαρπωτή,  συνενώνεται στο πρόσωπο του ψιλού κυρίου με την ψιλή του κυριότητα.

• Like 3
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε σε μια απορία. 

Είμαι ο ψιλός κύριος σε μια διώροφη κατοικία, αντικειμενικής αξίας σύμφωνα με τον ενφια 70.600€.

Έχω ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου και περαιωμένη την τακτοποίηση.

Η απορία μου είναι η εξής.

Η μητέρα μου και ο παππούς μου έχουν από 50% της επικαρπίας, και θα ήθελαν να παραιτηθούν. 

Πόσο περίπου στοιχίζει η διαδικασία; 

Με 2 συμβολαιογράφους που επικοινώνησα, λογικά είχαν πολύ δουλειά και δεν είχαν διάθεση να μου αναφέρουν το κόστος. Τους ανέφερα ότι πρέπει να ξερω στο περίπου το κόστος ώστε να τους πω να προχωρήσουν ή όχι. Αλλά δεν προλάβαιναν. Λένε να το δούμε από Σεπτέμβρη. Δεν είναι χρονικό το ζήτημα, καθώς θα περιμένω, αλλά θα εκτιμούσα εάν κάποιος μπορούσε να μου πει στο περίπου πόσο στοιχίζουν αυτές οι διαδικασίες. Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...