Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Sharp smart tv (aquos net+) και internet

PavelPulvo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με την Smart τηλεόραση Sharp (40άρα) που έχω εδώ και 4-5 χρόνια.

Ξαφνικά πριν από 1μιση μήνα, πατώντας το κουμπί για να μπει Youtube και να ακούσω μουσική, βλέπω οτι μου βγάζει μήνυμα οτι πρόκειται να μπω σε μη ασφαλή ιστοσελίδα και με ρωτούσε για εντάξει ή ματαίωση. Αν πατούσα εντάξει, δεν έμπαινε ποτέ. Παρατήρησα οτι παράλληλα με αυτό δεν συνδεόταν σε τίποτα που είχε να κανει με ίντερνετ μέσω της πλατφόρμας aquos net+ που έχει η Sharp. 

Αρχικά να αναφέρω οτι η TV δεν έχει πλήκτρα επάνω της για hard reset πέραν ενός πλήκτρου joy stick μικρού πίσω. Δοκίμασα να την αφήσω εκτός ρεύματος για 2 ώρες, ακόμα και για 1 ημέρα. Δοκίμασα να την βγάλω απ'το ρεύμα και να παταώ το κουμπί αυτό για reset. Δοκίμασα να κάνω απ'τις ρυθμίσεις επαναφορά, δοκίμασα να συνδεθώ με WiFi, με καλώδιο, τίποτα. Ενώ έχει ιντερνετ δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες της.
Μετά από άπειρο ψάξιμο διάβασα διάφορα. Δοκίμαζα τα πάντα με μηδενικό αποτέλεσμα. Δοκίμασα να δω αν υπάρχουν updates για να κάνω update το firmware μέσω usb αλλά δεν υπάρχει τίποτα (τουλάχιστον για το μοντέλο μου). Η Sharp δεν αναφέρει τίποτα για την έκδοση αυτή της τηλεόρασης, ούτε για το aquos net+ που φοράει η TV μου και δεν δίνει κανένα αρχείο για update.
Κάπου είδα οτι κάποιοι αναφέρουν πως για το συγκεκριμένο πρόβλημα ευθύνεται το γεγονός οτι για κάποιο λόγο πήρε λάθος ημερομηνία. Η TV έχει σωστή ημερομηνία, αλλά διαπίστωσα πως στο aquos net+ και στον περιηγητή έχει ιανουάριο του 1970, ρύθμιση την οποία όμως δεν μπορείς να αλλάξεις, δεν υπάρχει δηλαδή ρύθμιση σε εκείνο το περιβάλλον. Φυσιολογικά θα έπρεπε να ενημερώνεται από την τηλεόραση η οποία είναι autosync από τα κανάλια, αλλά μάλλον αυτό δε συμβαίνει!
Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι να κάνω γιατί έτσι είναι άχρηστη μιας και την είχα κυρίως για να βλέπω ταινίες ή να μπαίνω youtube. Ειλικρινά έχω ψάξει άπειρα για το θέμα στο ιντερνετ αλλά δεν γίνεται τίποτα.

Επεξ/σία από PavelPulvo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...